Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Θέληση, αποφασιστικότητα, εμπιστοσύνη.

Θέλω να έχω πάντα ανυπέρβλητη θέληση και αδιαπραγμάτευτη αποφασιστικότητα, ώστε να τολμώ να κάνω πράξη όσα η καλπάζουσα φαντασία μου επινοεί με την έμπνευση που της δίνει η Θεία Χάρη που κατοικεί αιώνια μέσα μου και την οποία θέλω πάντα να θυμάμαι να αφουγκράζομαι, ώστε να ακολουθώ τις οδηγίες της με προθυμία και εμπιστοσύνη. Αυτή είναι η ανώτατη και πιο εκλεπτυσμένη μορφή αυτοπεποίθησης που υπάρχει, απαλλαγμένη από εγωικά στοιχεία: η εμπιστοσύνη στην ενυπάρχουσα θεϊκότητα του εαυτού.

Θέλω, όμοια, όλα μου τα αδέλφια, οι άνθρωποι, να έχουν την ίδια θέληση και αποφασιστικότητα και να ακολουθούν κι εκείνοι τις οδηγίες της εσώτερης Θείας Χάρης της Ύπαρξής τους με προθυμία και εμπιστοσύνη. Με αυτήν την εσωτερική διάθεση, όλοι μας θα βιώνουμε την αδαμάντινη καθαρότητα, καθώς θα διαθλούμε την έμπνευση της Θείας Χάρης μας και θα τη διαχέουμε στον κόσμο, με τη μορφή έργων Αγάπης, δύναμης και φωτός, με τον ίδιο σαφή, απλό και απέριττο τρόπο που διαθλά το φως ο κρύσταλλος ενός διαμαντιού.

Η δύναμη της βεβαιότητάς μας θα είναι κάθετη και ανυπέρβλητη. Θα βιώνουμε όλοι την πληρότητα του ειρηνικού πολεμιστή που ανενδοίαστα πλάθει, διαπλάθει και αναπλάθει τον κόσμο, γειώνοντας άμεσα στο φυσικό πεδίο των μορφών τα όσα συνέλαβε η νόησή του ως μηνύματα που έχουν την πηγή τους στην αιώνια Ύπαρξή του. Η βεβαιότητά μας για την αυθεντικότητα των μηνυμάτων που δεχόμαστε από την Ύπαρξή μας, σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη διαπίστωση της φλέγουσας ανάγκης του κόσμου να λάβει αυτά τα μηνύματα με σκοπό την ίαση και ανάπτυξή του, θα μας καθιστά τέλειους και άμεσους αγωγούς της ιαματικής Αλήθειας, αποφασισμένους φορείς της κάθαρσης από τα δεινά και ταγμένους ταπεινούς εργάτες για την καθιέρωση της ευδαιμονίας μέσα σε ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Και όλα αυτά θα συμβαίνουν μέσα σε κλίμα βαθύτατης και αδιατάρακτης γαλήνης, με απόλυτη συναισθηματική αποστασιοποίηση από το αποτέλεσμα των έργων μας, καθώς η ίδια η εσωτερική διάθεση της θέλησης, της αποφασιστικότητας και της εμπιστοσύνης στη Θεία Χάρη μας θα είναι από μόνη της η αιτία για την εσωτερική γαλήνη και πληρότητα που θα βιώνουμε και δεν θα περιμένει τα αποτελέσματα των έργων μας για να επιβεβαιωθεί και να στεριώσει μέσα μας· θα είναι δηλαδή από μόνη της πολύ καλά στερεωμένη.

Μοιράσου το στα social media