Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Πρόγραμμα ημέρας.

Θέλω να μάθω να βοηθώ τον εαυτό μου να εστιάζεται κάθε στιγμή στους στόχους του, αφιερώνοντας κάθε πρωί λίγα λεπτά στον προγραμματισμό της ημέρας μου: θα επιλέγω και θα σημειώνω στην ατζέντα ή στον υπολογιστή μου ποιους από τους καταγραμμένους άμεσους στόχους μου θέλω να υπηρετήσω σήμερα, ποιες ώρες θα ασχοληθώ με τον κάθε στόχο και με ποιο συγκεκριμένο τρόπο δράσης.

Με αυτή τη μέθοδο θα φροντίζω, ώστε κάθε μέρα με τις πράξεις μου να υπηρετώ αρκετούς από τους πολλούς τρέχοντες στόχους μου. Επίσης, έτσι θα εξασφαλίζω ότι ο νους μου δε θα παρασύρεται σε μικρής σημασίας ζητήματα και θα δίνει σωστές προτεραιότητες, ώστε να επιτυγχάνει τον ημερήσιο στόχο του. Τέλος, αυτή είναι μία άριστη συνταγή για την εξασφάλιση ενός πολύτιμου αισθήματος ικανοποίησης στο τέλος της ημέρας, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα και από τις δυσκολίες που προέκυψαν κατά τη διάρκειά της.

Με την καθημερινή επανάληψη αυτής της απλής συνταγής, αφενός θα καλλιεργηθεί μέσα μου η αισιοδοξία και αφετέρου η τελική επίτευξη των στόχων θα είναι βέβαιη, αφού είναι γνωστό ότι «ο επιμένων νικά», πόσο μάλλον όταν ο επιμένων εκπαιδεύεται καθημερινά στην καλλιέργεια ενός θετικού και δημιουργικού τρόπου σκέψης.

Αυτή είναι μία δυνατότητα που ισχύει για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Είμαι βέβαιος ότι όλοι οι άνθρωποι θα βρούμε την αυτοπειθαρχία που χρειάζεται και την Αγάπη για τη ζωή, ώστε να εξασκήσουμε τους εαυτούς μας στον προγραμματισμό της κάθε ημέρας μας. Έτσι, όλοι θα προχωράμε τις υποθέσεις μας καθημερινά με σύστημα, με κουράγιο και με εγκαρτέρηση, χωρίς βιασύνη, δίχως να θυσιάζουμε το ουσιαστικό για χάρη του ανούσιου, και θα έχουμε στο τέλος της ημέρας το ίδιο αίσθημα πληρότητας.

Αυτή η στάση ζωής θα είναι τόσο βαθιά εδραιωμένη στη συνείδησή μας ως ένα πολύτιμο θεμέλιο για το μέλλον μας, ώστε δε θα μπαίνουμε καν στον πειρασμό να παρεκκλίνουμε από αυτήν, ακόμα και σε περιόδους μεγάλων δυσκολιών. Εξάλλου, θα γνωρίζουμε ότι μέσα σε μία οργανωμένη καθημερινότητα ο νους απασχολείται δημιουργικά και έτσι οι ψυχικές εντάσεις που μας προξενούν οι τρέχουσες δυσκολίες απαλύνονται ή ακόμα ξεχνιούνται και εξαλείφονται ολοσχερώς.

Ολόκληρη η ανθρωπότητα θα πηγαίνει κάθε βράδυ για ύπνο με ήσυχη τη συνείδησή της! Αυτό είναι κάτι το ιδιαίτερα σημαντικό για την ψυχική και σωματική υγεία όλων μας, και κατ’ επέκταση για την εξάπλωση της αρμονίας στην παγκόσμια κοινωνία. Μόνο λίγα λεπτά αφιερωμένα στον προγραμματισμό στο ξεκίνημα κάθε ημέρας θα είναι αρκετά για να κάνουν τη διαφορά. Με άλλα λόγια, αυτή η μικρή φαινομενικά αλλαγή στον τρόπο ζωής μας είναι από μόνη της ικανή να εξαλείψει τη βία κάθε μορφής από τον πλανήτη μας, καθώς θα είμαστε όλοι εστιασμένοι στους στόχους μας, στο έργο που έχει αναλάβει ο καθένας και που το εξελίσσει με Αγάπη και φροντίδα. Στις καρδιές που ζούνε με αυτόν τον τρόπο τη ζωή τους δεν υπάρχει χώρος για μοχθηρία και πόλεμο.

Είναι βέβαιο ότι θα φτάσουμε πολύ σύντομα σε αυτή τη μεστή αντίληψη του κόσμου, της δράσης και της ίδιας της ζωής μας.

Μοιράσου το στα social media