Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Σώμα υγιές και σφριγηλό.

Θέλω να είναι το σώμα μου υγιές, μυώδες, με όγκο, γράμμωση, φαρδιές πλάτες και γεμάτους ώμους, πλατύ θώρακα, στενή μέση, γραμμωμένους κοιλιακούς, δυνατά και όμορφα χέρια και πόδια, με ευλυγισία, δύναμη, αντοχή, πάντα ξεκούραστο και ζωντανό, φωτεινό, καθαρό, λαμπερό, ελκυστικό, αγέραστο για πάντα, σαν έφηβου αθλητή, αναλλοίωτο και φρέσκο, γεμάτο ζωή, για πολλούς ακόμα αιώνες.

Θέλω να φροντίζω γι’ αυτό, με την κατάλληλη διατροφή, την άθληση, τη συχνή επαφή με τη φύση, την καλλιέργεια της χαράς και τη δόμηση μίας σειράς συνηθειών ευεργετικών για το σώμα μου. Θα μάθω να διακρίνω άμεσα και να επιλέγω με αποφασιστικότητα μόνο τις υγιεινές δραστηριότητες, ώστε να διαφυλάσσω και διαρκώς να βελτιώνω την υγεία και την ψυχοσωματική ευεξία μου.

Καθώς θα έχουμε όλοι την επίγνωση ότι τα πάντα γύρω μας, και το ίδιο μας το σώμα, είναι γεμάτα από Θεό, δηλαδή από την απέραντη κοινή Ύπαρξή μας, θα νιώθουμε πληρότητα, ενθουσιασμό και ζωντανό ενδιαφέρον για όλα. Έτσι, θα αναλαμβάνουμε πρόθυμα και με ζήλο τον εαυτό μας και θα φροντίζουμε για το «ευ ζην» του.

Η ανθρωπότητα θα ξεφύγει από τη μίζερη μετριότητα και θα πάψει να συμβιβάζεται με ημίμετρα. Θα αναγνωρίσουμε όλοι την κάθε στιγμή της ζωής μας σαν μία ακόμα ευκαιρία για χαρά, δύναμη και ευδαιμονία και θα μάθουμε να την αξιοποιούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, από Αγάπη για τον εαυτό μας. Παράλληλα, θα παρακινούμε ο ένας τον άλλο να εκτιμά το δώρο της ζωής και να το αξιοποιεί διαρκώς, ώστε να προσφέρει στον εαυτό του το καλύτερο.

Έτσι, όλοι οι άνθρωποι θα αποκτήσουμε σώμα υγιές και σφριγηλό, χάρη στο σεβασμό προς τον εαυτό μας και την υιοθέτηση των κατάλληλων συνηθειών σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Μοιράσου το στα social media