Το Βιβλίο των Ονείρων

Μία απλή μέθοδος για αβίαστη χαρά,
αισιοδοξία, αφοβία και αφθονία.

Οι εκδοτικοί οργανισμοί ανά τον κόσμο.

Θέλω τα βιβλία του Δασκάλου μου και των μαθητών του να γίνουν παγκοσμίως γνωστά και να εκδοθούν στα επόμενα χρόνια χιλιάδες βιβλία αυτοβοήθειας, μυθιστορήματα, επιστημονικά και άλλα είδη βιβλίων που θα διευρύνουν το πνεύμα και θα αγαλλιάζουν την ψυχή των ανθρώπων, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό πρωτότυπο και ανατρεπτικό τρόπο.

Θέλω να δημιουργηθούν πολλοί εκδοτικοί οίκοι που θα είναι αφοσιωμένοι στην προαγωγή της μίας και μοναδικής Αλήθειας μας και θα θυμίζουν με ποικίλους τρόπους στην ανθρωπότητα να αναφέρεται διαρκώς στην κοινή Ύπαρξή της για βαθιά εσωτερική χαρά και ειρήνη. Έτσι, θα δοθεί η δυνατότητα σε πολύ αξιόλογους συγγραφείς, που έχουν να προσφέρουν πολλά στην ψυχική υγεία και αρμονία της κοινωνίας μας, να προσεγγίσουν ο καθένας τούς δικούς του αναγνώστες, που κραδαίνονται από το δικό τους ιδιαίτερο συγγραφικό χαρακτήρα και γνωστικό αντικείμενο. Παράλληλα, θα δοθεί η ευκαιρία στον κάθε πολίτη αυτής της Γης ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του να επιλέξει εκείνους τους συγγραφείς που τον εμπνέουν περισσότερο και τον διευκολύνουν να ακολουθήσει το δικό του προσωπικό μονοπάτι προς την εσωτερική ελευθερία.

Θα δημιουργηθούν, επίσης, πάρκα ψυχαγωγίας βασισμένα πάνω στα θέματα των βιβλίων. Οι όψεις του νου και τα εσωτερικά εμπόδια, οι Κύκλωπες και οι Λαιστρυγόνες που ανέφερε ο Καβάφης τόσο εύστοχα σε ένα πολύ γνωστό ποίημά του, θα αναπαρίστανται με τρόπο κωμικό και αυτοσαρκαστικό από ηθοποιούς και από διάφορα παιχνίδια που θα θυμίζουν μία «Εσωτερική Disneyland», με πολύ χιούμορ, Αλήθεια και Αγάπη για τους επισκέπτες της. Η διασκέδαση εκεί θα γίνει έναυσμα για απλή και ειλικρινή ενδοσκόπηση, για απλοποίηση των πνευματικών βαρών και παράδοσή τους στη διαχρονική Ύπαρξή μας, που όλα τα αφομοιώνει ειρηνικά και αθόρυβα, αφού αυτή βρίσκεται έτσι κι αλλιώς μέσα στα πάντα.

Τα παιχνίδια τρόμου αυτών των πάρκων ψυχαγωγίας θα μας φέρνουν πρόσωπο με πρόσωπο απέναντι στους ίδιους μας τους φόβους τους πιο ενδόμυχους και θα καταλήγουν όλα σε παιχνίδια γέλιου και αγαλλίασης χάρη στην τελική λύτρωση που θα μας προσφέρουν. Έτσι, πέρα από την απλή εκτόνωση, θα αποκομίζουμε και άλλα, πιο μόνιμα οφέλη, όπως είναι το καταλάγιασμα των φόβων, η εμπιστοσύνη στην Ύπαρξή μας και η ευγνωμοσύνη για το δώρο της ζωής και όλα όσα αυτό εμπεριέχει, δηλαδή ευγνωμοσύνη για τα πάντα.

Οι δημόσιες ομιλίες και οι ανοικτές συζητήσεις των συγγραφέων μας θα δονούν τις συνειδήσεις των ακροατών και θα τους λυτρώνουν από τα δεινά του ίδιου τους του νου. Οι ανθρώπινες σχέσεις θα απλοποιηθούν, οι αμφίδρομες εξαρτήσεις και απαιτήσεις θα εξαλειφθούν και οι άνθρωποι θα γίνουν ελεύθεροι να είναι αυτό που είναι, ενώ παράλληλα θα αποκτήσουν και μιαν άλλη, πιο μεγάλη ελευθερία: να οραματίζονται επακριβώς πού θέλουν να φτάσουν οι ίδιοι προσωπικά και μαζί τους ολόκληρη η ανθρωπότητα. Αυτή είναι η ύψιστη από όλες τις ελευθερίες, επειδή είναι η βάση για όλες τις άλλες, καθώς χάρη στη δύναμη του διεξοδικού οραματισμού, και μόνο με αυτή, είναι σε θέση οι μεταρρυθμιστές της ανθρωπότητας και του εαυτού να συλλάβουν την πλήρη εικόνα της ελευθερίας και να αγωνιστούν για την πραγμάτωσή της μέσα στον εαυτό τους και μέσα στον κόσμο.

Τα περισσότερα από τα βιβλία των εκδοτικών οίκων μας θα γίνουν έργα θεατρικά και κινηματογραφικά και πολλές ατάκες τους θα χρησιμοποιούνται από στιχουργούς για τη δημιουργία τραγουδιών που θα ανεβάζουν την ψυχή και θα την ελευθερώνουν. Ο κόσμος θα απολαμβάνει ολόψυχα αυτά τα έργα τέχνης και θα βγαίνει από τις αίθουσες των παραστάσεων με βαθύ αίσθημα αγαλλίασης, συγκίνησης και ταπεινής ομολογίας των παθών του. Το Φως θα πλημμυρίζει το νου των θεατών και η Αγάπη θα ζεσταίνει την καρδιά τους. Μετά από τέτοια θεάματα ο ύπνος των ανθρώπων θα είναι γλυκός και ατάραχος, ενώ οι επόμενες ημέρες τους θα είναι ευλογημένες από την απρόσκοπτη ροή της Ύπαρξής τους, τόσο μέσα στα κύτταρά τους όσο και στο περιβάλλον τους. Η σταδιακή αναδόμηση των κυττάρων τους, που είναι και το ζητούμενο, με αυτόν τον τρόπο θα πραγματοποιείται, ώστε να αλλάζουν από μόνες τους βαθμιαία οι συνήθειές τους και να γίνονται ωφέλιμες για τους ίδιους και για τους γύρω τους.

Αυτά τα θεάματα θα αποτελέσουν σημαντική αναβάθμιση της ψυχαγωγίας της ανθρωπότητας, θα γίνουν μόδα χωρίς ημερομηνία λήξης και θα επικρατήσουν οριστικά έναντι άλλων τρόπων ψυχαγωγίας που, αντί να ανανεώνουν, καταρρακώνουν τους ανθρώπους. Αυτά τα έργα τέχνης που θα προκύψουν από τη διασκευή των βιβλίων των εκδοτικών μας οίκων θα δείχνουν στους ανθρώπους την Αλήθεια που κατοικεί μέσα τους και θα τους εξηγούν χωρίς νουθεσίες, μόνο με το παράδειγμα των πρωταγωνιστών τους, πώς να αφήνουν στην άκρη τα ενδόμυχα σαράκια και να εξαπλώνουν σε κάθε κύτταρό τους την ευλογία της Ύπαρξής τους σε όλες τις μορφές της.

Αυτοί οι εκδοτικοί οίκοι, που θα αγωνίζονται για το ιδανικό της ελεύθερης ανθρωπότητας που θα ζει μέσα στην αφθονία εξωτερικά και εσωτερικά, θα αποτελέσουν τους υγιείς πυρήνες που με τη φυσική δύναμη της βαρύτητας θα έλξουν κοντά τους σταδιακά ολόκληρο τον πληθυσμό της Γης. Οι άνθρωποι θα μαγεύονται από το Φως σαν τις νυχτοπεταλούδες και θα προσχωρούν στον υγιή πυρήνα για να καεί όλο το πεπαλαιωμένο τους φορτίο από περιττές και ψυχοφθόρες σκέψεις και αρνητικά συναισθήματα.

Είμαι βέβαιος ότι η Δύναμη της Αγάπης και της καλής πρόθεσης αυτών των υγιών πυρήνων της παγκόσμιας κοινωνίας θα μεταστρέψει την πορεία της ανθρωπότητας και θα την οδηγήσει στο μονοπάτι της ομολογίας, της αυτογνωσίας, της κατανόησης και της συντροφικότητας.

Μοιράσου το στα social media