Πρόταση Συνεργασίας σε Επιχειρηματία
που Εξαιτίας της Κρίσης έχει Μειωθεί πολύ ο Τζίρος του.

Το πιο κάτω κείμενο εστάλη σε κοντινό συνεργάτη της εταιρείας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, κατά την οποία μας εξέθεσε το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της κρίσης. Παρουσιάζουμε εδώ αυτό το κείμενο, επειδή σίγουρα θα ενδιαφέρει και άλλους επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας:

Αγαπητέ …,

Σχετικά με την πρότασή μου να έρθεις στην εταιρεία μας και να αφοσιωθείς full-time στην εξυπηρέτηση των τριάντα περίπου ζητήσεων που δεχόμαστε καθημερινά καθώς επίσης και στην ανάπτυξη νέων αντικειμένων,  θέλω να σου εξηγήσω πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα.

Μέχρι τώρα έχουν περάσει από την εταιρεία μας αρκετοί συνεργάτες πωλήσεων. Οι περισσότεροι από αυτούς αποδείχτηκε ότι δεν ήταν είτε ικανοί είτε πρόθυμοι για να κάνουν τα αναγκαία για να πετύχουν, όπως αυτά περιγράφονται στη σελίδα STS Franchise. Αυτό είναι ένα φαινόμενο που το έχουν συναντήσει όλοι οι επιχειρηματίες με τους οποίους έχω συζητήσει πάνω στο δύσκολο και ακανθώδες ζήτημα της εξεύρεσης κατάλληλων πωλητών.

Οι λίγοι που έκαναν όσα χρειάζεται πέτυχαν, στο βαθμό που τα έκανε ο καθένας. Έχει αποδειχθεί στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια ότι, κάθε φορά που κάνουμε κάποια “έκπτωση” στις υποχρεώσεις που έχουμε αναλάβει απέναντι στην εταιρεία, υποθηκεύουμε το μέλλον μας σε κάποιο βαθμό, επειδή βρίσκουμε μετά το αντίστοιχο εμπόδιο μπροστά μας.

Βέβαια, η δική σου περίπτωση είναι διαφορετική. Έχεις μια εταιρεία που μέχρι πριν λίγα χρόνια έκανε τζίρους αρκετών εκατομμυρίων ευρώ κάθε χρόνο. Αυτό για μένα σημαίνει πολλά. Προφανώς κάποια πράγματα ήξερες να τα κάνεις πολύ καλά, για να έχεις τόσο πολλές πωλήσεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να γνωρίζεις κάποιους τρόπους εργασίας διαφορετικούς και ενδεχομένως πιο απλούς από τους δικούς μας. Συνεπώς, ίσως να μην είναι απαραίτητο να ακολουθήσεις εσύ ειδικά όλα όσα γράφονται στη σελίδα STS Franchise.

Πριν πάρεις την απόφαση να έρθεις κοντά μας, θέλω να ξέρεις ότι εδώ σίγουρα έχουμε μεγάλο και δυνατό πελατολόγιο από σοβαρές εταιρείες όλων των κλάδων, που καθημερινά αυξάνεται με τις νέες ζητήσεις που δεχόμαστε. Επίσης, διαθέτουμε πολλές και αξιόπιστες καινοτόμες λύσεις, που κυριολεκτικά “λύνουν τα χέρια” των πελατών μας. Παρόλα αυτά, όμως, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί την επιτυχία σου. Όσοι από εμάς επέμειναν και συνεχίζουν να επιμένουν, πετυχαίνουν καλές πωλήσεις κάθε μήνα. Αν έχεις την υπομονή και την υπομονή που απαιτούνται, νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα. Θα χρειαστεί όμως απόλυτη αφοσίωση 5-6 ημέρες την εβδομάδα, για τη μελέτη των προϊόντων μας και των εφαρμογών τους, για την εξυπηρέτηση πελατών, για την εξοικείωσή σου με τις οργανωτικές δομές μας και με το CRM και για άλλες δραστηριότητες που θα σε βοηθήσυν να γίνεις σύντομα ένας ολοκληρωμένος και αυτόνομος συνεργάτης μας.

Το εισόδημά σου δεν είναι βέβαιο ότι θα είναι ικανοποιητικό από τον πρώτο μήνα. Όμως, αν επιμείνεις και δεν απογοητευθείς, μετά από λίγους μήνες θα έχεις φτάσει σε ένα εισόδημα μερικών χιλιάδων ευρώ. Αυτό είναι κάτι για το οποίο είμαι βέβαιος, καθώς βλέπω καθημερινά τη δυναμική της εταιρείας μας, των καινοτόμων προϊόντων της και του ισχυρού πελατολογίου της, που καθημερινά αυξάνεται κατά μερικές δεκάδες νέους πελάτες που μας τηλεφωνούν επειδή  αναζητούν λύσεις σε τεχνικά προβλήματά τους.

Παρά την κρίση, συνεχίζουμε να έχουμε καθημερινά πολλές και σοβαρές ζητήσεις από μεγάλες εταιρείες, χάρη στο δικτυακό τόπο μας, που είναι πολύ πλούσιος σε πληροφορίες και γι’ αυτό βρίσκεται ψηλά στις λίστες αποτελεσμάτων του Google, για πάρα πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους τεχνικά αντικείμενα. Το πρόβλημα της εταιρείας μας, σε αντίθεση με το γενικό κανόνα που ισχύει σήμερα για τις περισσότερες εταιρείες, δεν είναι η κρίση. Είναι η δυσκολία στο να βρούμε επαγγελματίες συνεργάτες πωλήσεων, με όλη την έννοια της λέξης “επαγγελματίες”.

Αυτά ήθελα να σου πω, για να μη σε παρασύρω σε μία απόφαση και σε βάλω σε έξοδα και αφιερώσεις πολύ χρόνο, χωρίς να ξέρεις ακριβώς ποιες είναι οι δυνατότητες που θα σου προσφέρει η συνεργασία μαζί μας.

Με εκτίμηση,

Θεμιστοκλής Λυκιαρδόπουλος
Γενικός Διευθυντής της Smart Technical Solutions

Μοιράσου το στα social media