Θέματα που Αναρτήθηκαν το 2015

Εδώ παρουσιάζονται οι σελίδες αυτού του δικτυακού τόπου που αναρτήθηκαν μέσα στο 2015 ταξινομημένες με βάση το μήνα που δημιουργήθηκαν ή τροποποιήθηκαν (για τα προηγούμενα και τα επόμενα έτη πατήστε εδώ). Πάνω-πάνω στη λίστα είναι οι πιο πρόσφατα δημιουργημένες ή τροποποιημένες σελίδες και πιο κάτω ακολουθούν οι λιγότερο πρόσφατες σελίδες.

Έτσι, δίνεται η δυνατότητα:

  • στους τακτικούς επισκέπτες (μηχανικούς, τεχνίτες, ιδιώτες κ.ά.) να εξοικονομούν χρόνο, καθώς μπορούν εύκολα να εντοπίζουν τα νέα θέματα που δεν έχουν δει σε παλαιότερες επισκέψεις τους επειδή δεν είχαν ακόμα αναρτηθεί,
  • στους αντιπροσώπους και τους franchisees της να ενημερώνονται τακτικά για τις νέες δραστηριότητές της, ώστε να προτείνουν τις αντίστοιχες τεχνικές λύσεις στους πελάτες τους.

Τα άρθρα του Blog

Στον πιο κάτω κατάλογο δεν συμπεριλαμβάνονται τα άρθρα που έχουν αναρτηθεί στο Ιστολόγιο (Blog) του δικτυακού τόπου. Για να δείτε τα άρθρα του Blog ταξινομημένα με βάση τη χρονική σειρά ανάρτησής τους, πατήστε εδώ.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

  • Καθαριστικά Υλικά FACTOR – Περιγραφές Εφαρμογών
    Δείτε στο Αριστερό Μενού τις μέχρι τώρα αναρτημένες περιγραφές εφαρμογών των καινοτόμων και οικολογικών τεχνολογιών της Smart Technical Solutions που αφορούν τα καθαριστικά υλικά FACTOR.
  • Η Εμπειρία μας από τις Επιδείξεις των Καθαριστικών FACTOR σε Μεγάλους Πελάτες
    Καθημερινά το τμήμα πωλήσεων της εταιρείας μας έρχεται σε επαφή με πολλούς από τους παλιούς πελάτες της και κλείνει ραντεβού με τους υπευθύνους συντήρησης αυτών των εταιρειών. Σε αυτές τις συναντήσεις, οι πωλητές της εταιρείας κάνουν επίδειξη των εντυπωσιακών ιδιοτήτων των καθαριστικών προϊόντων FACTOR. Οι πελάτες, βλέποντας την εξαιρετική ευκολία με την οποία τα καθαριστικά αυτά διασπούν ρύπους ετών, δίνουν άμεσα την παραγγελία τους, και έτσι αρχίζει μία τακτική συνεργασία. Οι πωλητές της εταιρείας, επιστρέφοντας στο γραφείο, κάνουν μία γραπτή αναφορά του τι έγινε κατά τη διάρκεια της επίδειξης στον κάθε πελάτη που επισκέπτονται. Το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των αναφορών είναι ο ενθουσιασμός των πελατών, …
  • FACTOR – Ενεργό Πελατολόγιο
    Έχοντας στα χέρια μας τα καλύτερα ίσως καθαριστικά της αγοράς, με εντυπωσιακή δραστικότητα και απόλυτη φιλικότητα προς το περιβάλλον και προς τον άνθρωπο, τολμήσαμε από τους πρώτους κιόλας μήνες της κυκλοφορίας τους στην αγορά να απευθυνθούμε σε πελάτες με τις πιο υψηλές απαιτήσεις, όσον αφορά:
    1. αποτελεσματικότητα – δραστικότητα, ακόμα και σε πολύ δύσκολους βιομηχανικούς ρύπους,
    2. προστασία του περιβάλλοντος και συμμόρφωση με τα ισχύοντα πρότυπα περί διάθεσης υγρών αποβλήτων,
    3. προστασία του προσωπικού κατά τη χρήση των καθαριστικών (μάτια, πνεύμονες, δέρμα και υγεία γενικότερα),
    4. προστασία των επιφανειών όπου εφαρμόζονται έναντι της διάβρωσης που προξενούν πολλά άλλα καθαριστικά,
    5. ταχύτητα και ευκολία στη χρήση, για υψηλή παραγωγικότητα κατά τον καθαρισμό μεγάλων επιφανειών,
    6. παντελή απουσία καταλοίπων που προσδίδουν τοξικότητα ή θολότητα ή ολισθηρότητα ή γλοιώδη υφή στις επιφάνειες.
    Πολύ σύντομα δημιουργήθηκε, με τη διαδικασία της επίδειξης στις εγκαταστάσεις μεγάλων εταιρειών και οργανισμών, ένα ισχυρό πελατολόγιο που εμπιστεύεται πλέον σε απόλυτο βαθμό τα καθαριστικά FACTOR, τα οποία πληρούν και τις έξι πιο πάνω προϋποθέσεις.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

  • Επισκευή σπασμένων κεραμιδιών χωρίς αφαίρεσή τους και χωρίς καμία αισθητική ανομοιομορφία
    Καταργούμε την ανάγκη για αντικατάσταση κεραμιδιών που έχουν σπάσει και για προσωρινή αφαίρεση των γειτονικών κεραμιδιών.
  • Εξοπλισμός Ναυτιλίας (σε Πλοία & Σκάφη) – Καθαρισμός από τη Στρειδώνα
    Η στρειδώνα είναι το μικρό στρείδι που αναπτύσσεται κατά χιλιάδες επάνω σε μεταλλικές και πλαστικές επιφάνειες σκαφών και πλοίων ή και σε βιομηχανικούς εναλλάκτες θερμότητας παράκτιων εγκαταστάσεων που ψύχονται με θαλασσινό νερό. Ο καθαρισμός της στρειδώνας είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Συνήθως χρησιμοποιούνται τοξικά και διαβρωτικά χημικά ή αμμοβολή. Αυτές οι μέθοδοι όμως τραυματίζουν τα πλαστικά ή τα μέταλλα πάνω στα οποία έχει αναπτυχθεί η στρειδώνα. Επιπλέον, έχουν αρκετά υψηλό κόστος και χρονική καθυστέρηση. Ειδικότερα, η χρήση αυτών των χημικών είναι μία διαδικασία μη φιλική προς τους χρήστες αυτών των υλικών και προς το περιβάλλον.
  • Αποποίηση Νομικής Ευθύνης Σχετικά με τον Όρο “Οικολογικά Προϊόντα”
    Από τον Νοέμβριο του 2009 η ευρωπαϊκή νομοθεσία έχει θεσπίσει το “ECOLABEL”, που είναι το σήμα που απονέμεται σε προϊόντα που πληρούν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ώστε να έχουν το δικαίωμα να χαρακτηρίζονται ως “οικολογικά”. Η Smart Technical Solutions χρησιμοποιεί σε πολλά σημεία του δικτυακού τόπου της τον όρο “οικολογικό προϊόν” ή “οικολογικό υλικό”. Τονίζουμε εδώ ότι με αυτόν τον όρο ΔΕΝ εννοούμε ούτε ισχυριζόμαστε ούτε υπαινισσόμαστε ότι τα διάφορα προϊόντα που παρουσιάζονται σε αυτόν τον δικτυακό τόπο έχουν λάβει το σήμα “ECOLABEL”.
  • Advanced Reflexology Services, Προηγμένες Υπηρεσίες Ρεφλεξολογίας
    Η ρεφλεξολογία θεραπεύει ολοκληρωτικά ή βοηθάει σε μεγάλο βαθμό τον ανθρώπινο οργανισμό να αντιμετωπίζει όλες σχεδόν τις ασθένειες. Αποτελεί μία αξιόπιστη εναλλακτική μέθοδο θεραπείας, η οποία αποδεδειγμένα μειώνει σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη για λήψη φαρμάκων, καθώς αντιμετωπίζει τα προβλήματα στη ρίζα τους και επαναφέρει τις υγιείς φυσιολογικές λειτουργίες στο ενδοκρινικό σύστημα και γενικότερα στον οργανισμό, καθιστώντας τον έτσι ικανό να αντιμετωπίζει μόνος του τα διάφορα προβλήματα και διαταραχές στην υγεία του.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

  • Βαμμένοι Τοίχοι Λεκιασμένοι με Δύσκολους Ρύπους
    Σε πολλά ιδιωτικά και επαγγελματικά κτίρια συναντάμε στους τοίχους δύσκολους ρύπους. Η λύση μέχρι τώρα ήταν το βάψιμο, που συνεπάγεται πάντα κόστος και αναστάτωση. Τα συμβατικά καθαριστικά αδυνατούν να καθαρίσουν εντελώς όλους αυτούς τους ρύπους. Συνήθως απλά τους απλώνουν, ασχημαίνοντας ακόμα περισσότερο την επιφάνεια του τοίχου.
  • Σκουριά Επιφανειακή σε Μέταλλα, Μάρμαρα, Πλαστικά, Μάρμαρα, Πλακάκια
    Η επιφανειακή σκουριά που μπορεί να εμφανίζεται σε μέταλλα, μάρμαρα, πλακάκια ή πλαστικά, οφείλεται είτε στην οξείδωση της ίδιας της μεταλλικής επιφάνειας είτε στην επαφή της επιφάνειας με μέταλλο που οξειδώνεται (π.χ. μία μεταλλική πόρτα που όταν βρέχεται στάζει σκουριά πάνω σε μαρμάρινο δάπεδο) ή σε χώματα από γλάστρες, τα οποία περιέχουν μεταλλικά στοιχεία που οξειδώνονται πάνω σε πλακάκια ή μάρμαρα. Η σκουριά δύσκολα απομακρύνεται. Τα περισσότερα υλικά της αγοράς που απομακρύνουν τη σκουριά, διαβρώνουν τις επιφάνειες και είναι τοξικά ή καυστικά και αρκετά επικίνδυνα κατά τη χρήση τους.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

  • FACTOR, Υπερσυμπυκνωμένα, αλλά Υδαρή, ώστε να είναι Εύχρηστα και Διεισδυτικά
    Τα προϊόντα FACTOR είναι υδαρή, δηλαδή έχουν ιξώδες σχεδόν ίδιο με το ιξώδες του νερού. Με άλλα λόγια, είναι λεπτόρρευστα σαν το νερό. Μην ξεγελαστείτε από αυτήν την ιδιότητά τους. Είναι, παρόλα αυτά, υπερυμπυκνωμένα (ή συμπυκνωμένα, αν μιλάμε για τα FACTOR 105). Συμπυκνωμένο δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη παχύρρευστο. Υπάρχουν αρκετά προϊόντα στην αγορά που, για να πείσουν ότι είναι υπερσυμπυκνωμένα, οι σχεδιαστές τους τα έχουν κάνει κρεμώδη. Αυτό είναι μεγάλο σφάλμα. Τα καθαριστικά προϊόντα πρέπει να είναι λεπτόρρευστα, για δύο λόγους: …
  • SILIPHOS, Σύστημα Προστασίας Υδραυλικών Εγκαταστάσεων από Άλατα και Σκουριά
    Το Siliphos είναι ένα σύστημα οικονομικής και αξιόπιστης επεξεργασίας νερού κατάλληλο για πόσιμο νερό και βιομηχανικά δίκτυα. Αποτελείται από σφαιρίδια  πολυφωσφορικού άλατος, πυριτικού άλατος και του γυάλινου δοχείου τοποθέτησης.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015

  • Εταιρείες Συλλογής & Ανακύκλωσης Τηγανελαίου (Τηγανόλαδου) – Καθαρισμός Δοχείων Συλλογής
    Τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί σε πολλά μέρη της Ελλάδας εταιρείες συλλογής και ανακύκλωσης τηγανόλαδου (τηγανελαίου). Οι εταιρείες αυτές συλλέγουν τα μεταχειρισμένα τηγανόλαδα από εστιατόρια, ψητοπωλεία, fast food και ταβέρνες, καθώς επίσης και από νοικοκυριά με ανεπτυγμένη οικολογική συνείδηση. Στη συνέχεια διαθέτουν το τηγανέλαιο σε βιομηχανίες παραγωγής βιοκαυσίμων και βιολιπαντικών στην Ελλάδα, αλλά και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Στεγάνωση 3 Υπογείων, 1 Βόθρου και 1 Ταράτσας σε Κατοικίες στο Ηράκλειο Κρήτης
    Ένα Σάββατο του Αυγούστου του 2015 δεχθήκαμε από έναν αρχιτέκτονα στο Ηράκλειο Κρήτης ένα τηλεφώνημα σχετικά με κάποια προβλήματα στεγάνωσης που αντιμετώπιζαν 3 πελάτες του σε 3 κατοικίες τους, που ήταν κτισμένες η μία δίπλα στην άλλη.
  • Επείγων Καθαρισμός Ξεχειλισμένου Απορροφητικού Βόθρου και Καθαρισμός Φούσκας σε Ταβέρνα
    Ένα καλοκαιρινό απόγευμα δεχθήκαμε ένα επείγον τηλεφώνημα από τον ιδιοκτήτη μίας ταβέρνας στην Εύβοια, ο οποίος έτυχε να βρίσκεται για μία δουλειά στην Αθήνα τη στιγμή που τον ειδοποίησαν από την ταβέρνα του ότι ο βόθρος ξεχείλισε και μυρίζει, ενώ υπήρχαν πελάτες στο μαγαζί. Το πρόβλημα έπρεπε επειγόντως να λυθεί, επειδή η δυσοσμία και τα αηδιαστικό θέαμα των υπερχειλισμένων λυμάτων θα έδιωχνε τους πελάτες ακαριαία. Έψαξε αμέσως με το κινητό του στο διαδίκτυο και βρήκε την εταιρεία μας. Του είπαμε ότι έχουμε λύση και ήρθε και αγόρασε άμεσα 4 δοχεία CHEM-FAT-BREAKER για να δώσει λύση στο πρόβλημά του το ίδιο βράδυ, μόλις θα γύριζε στο μαγαζί του.
  • Ανακλαστική Θερμομόνωση Ταράτσας με Σκουρόχρωμες Πλάκες Καρύστου σε Ξενοδοχείο της Σύρου
    Ένας ξενοδόχος της Σύρου μάς εξέθεσε το εξής σοβαρό πρόβλημά του: Έχει μία ταράτσα με πλάκες Καρύστου και από κάτω έχει δωμάτια που πυρώνουν από τις 2 το μεσημέρι και μετά, με αποτέλεσμα να παραπονούνται οι πελάτες για την πολλή ζέστη του χώρου. Προφανώς, η αιτία του προβλήματος είναι το σκούρο χρώμα των πλακών Καρύστου. Του αναφέραμε για τη δυνατότητα να λύσει εύκολα και οικονομικά το πρόβλημά του για πολλά χρόνια, χωρίς να απαιτείται κάποιο σημαντικό κόστος συντήρησης και τον ενδιέφερε πολύ.
  • Ερωτηματολόγιο για Υποψήφιο Franchisee ή Πωλητή ή Γραμματέα Πωλήσεων της Smart Technical Solutions
    Αν έχεις ήδη μελετήσει την ενότητα “Το Franchise της Smart Technical Solutions” ή την ενότητα “Θέσεις Εργασίας”, τότε αυτό το ερωτηματολόγιο θα σου δώσει τη δυνατότητα να κρίνεις αν η πρόταση συνεργασίας που σου κάνουμε σου ταιριάζει. Πριν ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας, θα χρειαστεί να μας το στείλεις μαζί με τις απαντήσεις σου με email.
  • Πρόταση σε Ναυτιλιακή-Ακτοπλοϊκή Εταιρεία για Προϊόντα και Παροχή Υπηρεσιών Καθαρισμού
    Σε συνέχεια της μέχρι τώρα συνεργασίας μας σε άλλα αντικείμενα, σας ενημερώνουμε σχετικά με μία ελληνική τεχνολογία καθαριστικών και απολυμαντικών υλικών, τα οποία έχουν εφαρμογή παντού, και άρα ενδιαφέρουν όλα τα τμήματα της εταιρείας σας.
  • FACTOR – Σύντομο Ενημερωτικό Prospectus
    Δείτε το prospectus σε αρχείο pdf ή δείτε το σε μορφή εικόνας με μικρότερη ανάλυση. (Μετά τις εικόνες ακολουθεί και το κείμενο σκέτο χωρίς εικόνες.)
  • FACTOR – Οι Ετικέτες των Συσκευασιών
    Στο Αριστερό Μενού θα βρείτε τα κείμενα που εμφανίζονται στις ετικέτες των συσκευασιών των προϊόντων του συστήματος FACTOR. Η ταξινόμηση των προϊόντων έχει γίνει με αλφαβητική σειρά. Στα κείμενα αυτά παρουσιάζονται συνοπτικά τα κυριότερα οφέλη που προσφέρουν τα προϊόντα σε διάφορα είδη εφαρμογών. Επίσης, παρουσιάζονται οι βασικές οδηγίες χρήσης των προϊόντων.
  • FACTOR EDIFICE 150, Καθαριστικό Επιφανειών για Καθημερινή Χρήση
    Το FACTOR EDIFICE 150 είναι ένα απόλυτα οικολογικό καθαριστικό, που παράλληλα απολυμαίνει και προστατεύει τις επιφάνειες στις οποίες εφαρμόζεται. Είναι εξαιρετικά δραστικό σε όλα τα είδη των ρύπων. Είναι έτοιμο για χρήση, συνήθως με ψεκασμό, για την καθημερινή καθαριότητα του χώρου (δάπεδα, έπιπλα, τζάμια, τοίχοι, σκάλες κ.ά.).
  • FACTOR EDIFICE 105, Καθαριστικό Επιφανειών για Δύσκολους Ρύπους και για Καθημερινή Χρήση
    Το FACTOR EDIFICE 105 είναι ένα απόλυτα οικολογικό καθαριστικό, που παράλληλα απολυμαίνει και προστατεύει τις επιφάνειες στις οποίες εφαρμόζεται. Είναι εξαιρετικά δραστικό σε όλα τα είδη των ρύπων. Είναι έτοιμο για απευθείας χρήση σε δύσκολους ρύπους ή αραιώνεται σε νερό για την καθημερινή καθαριότητα του χώρου (δάπεδα, έπιπλα, τζάμια, τοίχοι, σκάλες κ.ά.).
  • FACTOR HRCF 105, Καθαριστικό Επιφανειών για Δύσκολους Ρύπους και για Καθημερινή Χρήση
    Το FACTOR HRCF 105 είναι ένα απόλυτα οικολογικό καθαριστικό, που παράλληλα απολυμαίνει και προστατεύει τις επιφάνειες στις οποίες εφαρμόζεται. Είναι εξαιρετικά δραστικό σε όλα τα είδη των ρύπων. Είναι έτοιμο για απευθείας χρήση σε δύσκολους ρύπους ή αραιώνεται σε νερό για την καθημερινή καθαριότητα του χώρου (δάπεδα, καρέκλες, τραπέζια, τζάμια, τοίχοι, σκάλες, ανοξείδωτα, βιτρίνες ψυγείων, κουζίνες, φούσκες απαγωγής καυσαερίων κ.ά.).
  • FACTOR MV 105, Καθαριστικό Επιφανειών για Δύσκολους Ρύπους και για Καθημερινή Χρήση
    Το FACTOR MV 105 προορίζεται για χρήση σε συνεργεία, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, σκάφη, πλυντήρια αυτοκινήτων και φορτηγών και σε κάθε άλλο είδος οχήματος ή μηχανήματος. Αφαιρεί γράσα, λάδια, πίσσα, κουτσουλιές και κάθε άλλο ρύπο και γυαλίζει όλες τις μεταλλικές, πλαστικές, δερμάτινες και κάθε είδους επιφάνειες και τις προστατεύει από μελλοντικούς ρύπους και μελλοντική διάβρωση.
  • FACTOR ANIMAL 105, Καθαριστικό Επιφανειών για Δύσκολους Ρύπους και για Καθημερινή Χρήση
    Το FACTOR ANIMAL 105 είναι ένα απόλυτα οικολογικό καθαριστικό, που παράλληλα απολυμαίνει και προστατεύει τις επιφάνειες στις οποίες εφαρμόζεται. Είναι εξαιρετικά δραστικό σε όλα τα είδη των ρύπων. Είναι έτοιμο για απευθείας χρήση σε δύσκολους ρύπους ή αραιώνεται σε νερό για την καθημερινή καθαριότητα του χώρου διαβίσωσης ζώων κάθε είδους (κατοικίδια, κότόπουλα και άλλα πτηνά, ζώα σε κτηνοτροφικές μονάδες, ψάρια σε ιχθυοτροφεία κ.ά.).

ΙΟΥΛΙΟΣ 2015

ΙΟΥΝΙΟΣ 2015

ΜΑΪΟΣ 2015

  • SMART TAP, Πλαστικό Βρυσάκι για Πλαστικά Δοχεία (Μπιτόνια) Αποθήκευσης Υγρών
    Για την εύκολη διανομή υγρών από μεγάλο δοχείο σε μικρότερα. Διαθέτει πλαστικό πάσο και είναι κατάλληλο για διάφορα είδη υγρών, χημικά και φυσικά προϊόντα: λάδι, κρασί, νερό, χλωρίνη, διάφορα χημικά κ.ά.
  • CHEM-FAT-BREAKER, Αποφρακτικό & Αποσμητικό Υγρό για Απορροφητικούς Βόθρους
    Αποφρακτικό & Αποσμητικό Υγρό για Απορροφητικούς Βόθρους και για Αποχετευτικά Δίκτυα.
  • Κατασκευή Οικολογικών και Οικονομικών Ρητινούχων Δαπέδων με Ακρυλικές Ρητίνες αντί των Πολυουρεθανικών ή Εποξειδικών
    Οι πολυουρεθανικές και οι εποξειδικές ρητίνες έχουν επικρατήσει μέχρι τώρα στην κατασκευή ρητινούχων δαπέδων, χάρη στις πολύ καλές ιδιότητές τους. Όμως, η τιμή τους είναι υψηλή. Οι ακρυλικές ρητίνες, κατά κανόνα, αν και πολύ πιο οικονομικές, δεν έχουν αρκετά καλές ιδιότητες για αυτή τη χρήση. Οι ακρυλικές ρητίνες του συστήματος WINWET, σε αντίθεση με τις συνήθεις ακρυλικές ρητίνες της αγοράς, έχουν τις κατάλληλες ιδιότητες για την κατασκευή ρητινούχων δαπέδων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, τόσο για την κατασκευή της μάζας όσο και για την τελική προστασία της επιφάνειας.
  • Ακρυλικές Ρητίνες WINWET για την κατασκευή δαπέδων
    Ακολουθεί το κείμενο ενημερωτικού email που στείλαμε στον ιδιοκτήτη εταιρείας κατασκευής ρητινούχων δαπέδων πολυουρεθανικής βάσης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, κατά την οποία του εξηγήσαμε τα πλεονεκτήματα των δικών μας ακρυλικών ρητινών, που διαφέρουν από τις συνήθεις ακρυλικές ρητίνες της αγοράς, οι οποίες είναι μεν φθηνότερες από τα πολυουρεθανικά και τα εποξειδικά υλικά, όμως δεν έχουν τις απαιτούμενες ιδιότητες για την κατασκευή ρητινούχαν δαπέδων: …

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015

  • Ακρυλικές Ρητίνες WINWET για την κατασκευή δαπέδων
    Ακολουθεί το κείμενο ενημερωτικού email που στείλαμε στον ιδιοκτήτη εταιρείας κατασκευής ρητινούχων δαπέδων πολυουρεθανικής βάσης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, κατά την οποία του εξηγήσαμε τα πλεονεκτήματα των δικών μας ακρυλικών ρητινών, που διαφέρουν από τις συνήθεις ακρυλικές ρητίνες της αγοράς, οι οποίες είναι μεν φθηνότερες από τα πολυουρεθανικά και τα εποξειδικά υλικά, όμως δεν έχουν τις απαιτούμενες ιδιότητες για την κατασκευή ρητινούχαν δαπέδων: …

ΜΑΡΤΙΟΣ 2015

  • Μετατροπή Βόθρου σε Μονάδα Τριτοβάθμιου Βιολογικού Καθαρισμού Λυμάτων ROTOSEPTIC
    Η πρότασή μας είναι να αντικαταστήσετε τους παραδοσιακούς βόθρους σας με τη χρήση βιολογικού καθαρισμού compact. Τα οφέλη που θα έχετε είναι πολλαπλά: …
  • Υλικό για την Προστασία της Επικαλυπτικής Υγρομόνωσης και Υλικό Ανακλαστικής Θερμομόνωσης σε Ταράτσα
    Δύο χρόνια μετά την αρχική επικοινωνία μας με έναν μηχανικό που μας είχε καλέσει για να του προτείνουμε λύσεις υγρομόνωσης για την ταράτσα 250 τ.μ. της πολυκατοικίας όπου διαμένει, τον πήραμε τηλέφωνο για να δούμε αν συνεχίζεται το ενδιαφέρον του σχετικά με αυτό το ζήτημα. Μας απάντησε ότι εδώ και ένα χρόνο, με τη συνεργασία ενός γνωστού τους πολιτικού μηχανικού, εφάρμοσαν ένα καλής ποιότητας ελαστομερές υλικό και έλυσαν το πρόβλημά τους. Δηλαδή, για κάποιους δικούς τους λόγους που δεν μας αφορούν, δεν προτίμησαν την οικονομική και οριστική λύση του εμποτισμού που τους είχαμε προτείνει.
    Στην ερώτησή του αν συμφωνούμε με αυτή τη λύση που επέλεξαν, απαντήσαμε περιληπτικά τα όσα εξηγούμε αναλυτικά στη σελίδα Τα Πλεονεκτήματα του Εμποτισμού έναντι της Επικάλυψης στη Στεγανοποίηση Επιφανειών, δηλαδή ότι εκ των πραγμάτων αυτή η λύση δεν μπορεί να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής. Του είπαμε, όμως, ότι, αν θέλουν, μπορούμε να αναλάβουμε τη συντήρηση της υπάρχουσαν υγρομόνωσης, καθώς επίσης και την ανακλαστική θερμομόνωση για δροσιά το καλοκαίρι και εξοικονόμηση ενέργειας τον χειμώνα.
  • Θερμομόνωση και Στεγανοποίηση Κτιρίων με Υλικά που Επιτρέπουν τη Διαπνοή
    Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του σύγχρονου ανθρώπου είναι η απομάκρυνσή του από τη φύση. Είναι γνωστό ότι οι δραστηριότητες που γίνονται σε υπαίθριους χώρους ωφελούν την ψυχική και σωματική μας υγεία. Όμως, για τους περισσότερους σύγχρονους ανθρώπους η άμεση επαφή με τη φύση είναι πρακτικά πολύ δύσκολη, καθώς κινούνται καθημερινά μεταξύ του σπιτιού, του γραφείου και των μέσων μεταφοράς. Γι’ αυτό το λόγο, είναι εξαιρετικά σημαντικό τα κτίρια (κατοικίες και χώροι εργασίας) να είναι κατασκευασμένα με τρόπο που να επιτρέπει τη διαπνοή…

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015

  • Βασική Ενημέρωση σε Πολιτικό Μηχανικό για Μονώσεις, Μονωτικά Υλικά και άλλα Θέματα
    Το καλοκαίρι του 2014 είχαμε μία πολύ καλή συνεργασία με τον σύμβουλο μηχανικό ενός ξενοδοχείου στη Βοιωτία που μας ανέθεσε την υγροθερμομόνωση της ταράτσας του. Εφαρμόστηκε με επιτυχία η παραδοσιακού τύπου μέθοδος θερμομόνωσης δώματος. Από τη συνεργασία αυτή προέκυψε μία καλή συνεργασία με τον συγκεκριμένο μηχανικό. Παραθέτουμε εδώ το κείμενο της βασικής ενημέρωσης που του αποστείλαμε λίγους μήνες μετά την ολοκλήρωση του έργου στο ξενοδοχείο: …
  • Στεγανοποίηση Υπόγειας Δεξαμενής Καυσίμων από Σκυρόδεμα
    Τον Ιανουάριο του 2015 δεχθήκαμε από γνωστή εταιρεία εμπορίας πετρελαιοειδών μία ζήτηση για στεγανοποίηση καυσίμων από μπετόν. Το πρόβλημα με το μπετόν είναι ότι υπόκειται σε σταδιακή διάβρωση, όταν έρχεται σε συνεχή επαφή με τα καύσιμα. Αυτός είναι, εξάλλου, και ο λόγος για τον οποίο εφαρμόζεται πάντα μία τσιμεντοκονία στα εσωτερικά τοιχώματα της δεξαμενής, ώστε να μην έρχεται το σκυρόδεμα σε απευθείας επαφή με τα διαβρωτικά συστατικά των καυσίμων. Παρόλα αυτά, όμως, το πρόβλημα επανέρχεται κάποια στιγμή, επειδή και η τσιμεντοκονία διαβρώνεται επίσης από τα καύσιμα και παύει να είναι στεγανή.
  • Άρθρο της Καθημερινής: Εκτεταμένο το Πρόβλημα της Θέρμανσης των Κατοικιών στην Ελλάδα
    Δομικό είναι το πρόβλημα θέρμανσης των κατοικιών που αντιμετωπίζει η χώρα, καθώς μόνο έξι στα δέκα από τα σπίτια που κατοικούνται έχουν κάποιου είδους μόνωση. Και δεν μιλάμε για ολοκληρωμένη πλήρη μόνωση, αλλά για κάποια παρέμβαση (είτε διπλά τζάμια είτε μόνωση τοίχων και σε λιγότερες περιπτώσεις σε συνδυασμό). Το αποτέλεσμα είναι η σπατάλη καυσίμων, με υψηλό περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος, για να ζεσταθούν οικίες και κτίρια που μοιάζουν με ενεργειακά βαρέλια χωρίς πάτο, καθώς έχουν πολύ μεγάλες απώλειες θερμότητας.
  • Αντλιοστάσια Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Νερού και Λυμάτων)
    Τα αντλιοστάσια ύδρευσης και τα αντλιοστάσια άρδευσης αποτελούνται από δεξαμενές και συστοιχίες αντλιών που μεταφέρουν το νερό ή τα λύματα, αντίστοιχα, στον προορισμό τους, που μπορεί να είναι η ύδρευση οικισμών, η άρδευση καλλιεργειών, ο βιολογικός καθαρισμός μίας πόλης κ.ά. Στεγάζονται σε κτίρια εξοπλισμένα με διάφορα συστήματα ασφαλείας και αυτοματισμούς.
  • Προσφορά για τη Στεγανοποίηση Ταρατσών στα Αντλιοστάσια μίας ΔΕΥΑ
    Τον Ιανουάριο του 2015, μιλώντας με τον τεχνικό διευθυντή μίας ΔΕΥΑ, μας ενημέρωσε ότι έχουν σοβαρό πρόβλημα στα αντλιοστάσιά τους, που είναι παλιές κατασκευές από σκυρόδεμα εκτεθειμένες σε κάθε είδους καιρικές συνθήκες εδώ και πολλά χρόνια, με αποτέλεσμα να μην είναι πλέον στεγανές οι ταράτσες τους. Αυτό έχει ως άμεση συνέπεια να στάζουν νερά μέσα στα αντλιοστάσια και να προξενούν ζημιές στους πίνακες και στα μοτέρ των αντλιών. Το πρόβλημα αφορά τόσο τα αντλιοστάσια ύδρευσης όσο και τα αντλιοστάσια αποχέτευσης.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2006 έως ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014

Για παλαιότερες αναρτήσεις σελίδων δείτε το Αριστερό Μενού.

Μοιράσου το στα social media