Ενεργό Οξυγόνο OXONE D15 σε Δημόσιο Κολυμβητήριο της Αττικής

Τον Νοέμβριο του 2013 ολοκληρώθηκε επιτυχώς ή δοκιμαστική εφαρμογή του απολυμαντικού – οξειδωτικού OXONE D15 σε κολυμβητήριο 3000 κυβικών, σε ίδρυμα της Αθήνας, το οποίο επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του.

Επιτεύχθηκε πλήρης εξάλειψη της δυσάρεστης οσμής του χλωρίου, καθώς επίσης και δραστική μείωση του χλωρίου και των άλλων χημικών επεξεργασίας νερού που χρησιμοποιούνται στο κολυμβητήριο. Το δε σοκ χλωρίωσης καταργήθηκε εντελώς. Το κολυμβητήριο αυτό πλέον χαρακτηρίζεται ως απόλυτα οικολογικό.

Από οικονομική άποψη, τα δεδομένα έχουν ως εξής: Η μείωση των χημικών αντιπροσωπεύει ένα χρηματικό ποσό μεγαλύτερο από 12.000 ευρώ το χρόνο, που είναι το ετήσιο κόστος του ενεργού οξυγόνου που απαιτείται για την επαρκή οξείδωση των οργανικών ενώσεων και των χλωραμινών και τη διατήρηση της απόλυτης διαύγειας του νερού.

Συνεπώς, τα οφέλη του ιδρύματος από αυτήν την εφαρμογή, εκτός από οικολογικά είναι και οικονομικά.

Η δοσολογία στην οποία κατέληξαν μετά της δοκιμές οι υπεύθυνοι του κολυμβητηρίου είναι ενάμισυ δοχείο (περίπου 27 κιλά) ενεργό οξυγόνο κάθε Παρασκευή βράδυ. Αυτή η ποσότητα είναι επαρκής για να διατηρεί το νερό σε άριστη κατάσταση για μία ολόκληρη εβδομάδα, όπως διαπιστώθηκε στην πράξη.

Ας σημειωθεί ότι η κολύμβηση επιτρέπεται 15 μόλις λεπτά μετά τη ρίψη του ενεργού οξυγόνου OXONE D15 μέσα στο νερό, σε αντίθεση με το χλώριο-σοκ, που καθιστά το νερό ακατάλληλο και επικίνδυνο για κολύμβηση για 12 ώρες!

Μοιράσου το στα social media