Ηλεκτροστατικός Ψεκασμός και Ανόργανη, Οργανική
& Ηλεκτρονική Λίπανση και Φυτοπροστασία

Το πιο κάτω κείμενο εστάλη στον γεωπόνο γνωστής οινοποιίας της Βόρειας Ελλάδας, μετά την παράδοση ενός συστήματος ηλεκτροστατικού ψεκασμού AGROCARE το οποίο παράγγειλαν για την πιο αποτελεσματική φυτοπροστασία στα αμπέλια τους:

Κύριε … ,

Τις προάλλες μας πήρε τηλέφωνο ο προϊστάμενος των αμπελώνων σας για να μας ρωτήσει κάποια πράγματα σε σχέση με το AGROCARE. Με αυτήν την ευκαιρία, του αναφέραμε και κάποιες άλλες προτάσεις μας, που τον ενδιέφεραν, και μας είπε να ενημερώουμε και σε εσάς:

  1. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ AGROCARE:
    1. Θα τοποθετηθεί με διάταξη ανακυκλοφορίας σε ανοξείδωτη δεξαμενή 3,5 τόνων.
      Εδώ έχουμε να προτείνουμε την εγκατάσταση μίας συσκευής STOPCOR PLUS τύπος Α9, επειδή ο ανοξείδωτος χάλυβας είναι ένα υλικό που ναι μεν δεν οξειδώνεται, όμως διαβρώνεται σημειακά με έντονους ρυθμούς εξαιτίας του φαινομένου pitting, ενώ παράλληλα προξενεί διαβρώσεις λόγω ηλεκτρόλυσης στην υπόλοιπη εγκατάσταση που αποτελείται από μέταλλα που είναι πιο ηλεκτρασθενή από τον ανοξείδωτο χάλυβα. Η συσκευή αυτή, συνοδεύεται από αγκύριο γείωσης τιτανίου και κοστίζει 350€ + ΦΠΑΧρειάζεται αντικατάσταση περίπου κάθε τρία χρόνια.
      Περισσότερες πληροφορίες για την καθοδική προστασία ανοξείδωτων κατασκευών διαφόρων ειδών θα βρείτε εδώ.
    2. Για τη σύνδεση του συστήματος AGROCARE θα χρειαστεί ένας μετασχηματιστής 220VAC->12VDC.
    3. Θα γίνεται ανακυκλοφορία του νερού μέχρις ότου η συγκέντρωση του χαλκού φτάσει στα 2ppm.
    4. Το ιονισμένο νερό θα μεταφέρεται στο βυτίο του ψεκαστικού μηχανήματος και εκεί θα γίνεται η ανάμιξή του με τα φυτοφάρμακα.
    5. Τα ιόντα χαλκού δεν εξατμίζονται ούτε φθείρονται, και άρα η συγκέντρωσή τους δεν μειώνεται για πολλές εβδομάδες, επειδή δεν καταναλώνονται, καθώς δεν υπάρχουν αιτίες μόλυνσης του νερού μέσα στην κλειστή δεξαμενή.
  2. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MAX GROW:
    1. Τον ενδιέφερε πολύ και αυτό, επειδή το νερό είναι σκληρό, όπως μου είπε.
    2. Του εξήγησα ότι μετά την εγκατάσταση μίας συσκευής MAX GROW στον κεντρικό σωλήνα άρδευσης θα δει πολύ μεγάλη μείωση στην αγωγιμότητα του εδάφους μετά από το πρώτο κιόλας πότισμα. Στα τέσσερα ποτίσματα η αγωγιμότητα του εδάφους θα έχει φτάσει στα φυσιολογικά επίπεδα που έχει το χώμα της ευρύτερης περιοχής που δεν καλλιεργείται και δεν αρδεύεται.
    3. Περισσότερες πληροφορίες για τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει αυτή η συσκευή στα φυτά θα βρείτε στην ενότητα MAX GROW – Εφαρμογή σε Αγροτικές Καλλιέργειες.
  3. ΑΝΟΡΓΑΝΟ ΛΙΠΑΣΜΑ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΙΑΦΥΛΛΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ NOURIVIT:
    1. Αυτό το Αυστριακό σύστημα προσφέρει επίσης πολλαπλά οφέλη στις καλλιέργειες, και ειδικότερα στα αμπέλια.
    2. Με 12 έως 15 ευρώ κόστος υλικών ανά στρέμμα ανά καλλιεργητική περίοδο, με 4 ψεκασμούς μόνο, επιτυγχάνετε υψηλό επίπεδο προστασίας και θρέψης των φυτών.
    3. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την πρωτοποριακή και οικολογική τεχνολογία μπορείτε να μιλήσετε με τον ειδικό συνεργάτη μας.
Μοιράσου το στα social media