Μετατροπή Δημοτικής Πισίνας σε Οικολογική

Τον Ιανουάριο του 2014 ένας δημοτικός σύμβουλος ενός Δήμου μάς ζήτησε να του υποβάλουμε τις προτάσεις μας για τη μετατροπή της δημοτικής πισίνας σε οικολογική, ώστε να μην υπάρχει πλέον η δυσάρεστη και αποπνικτική πολλές φορές οσμή του χλωρίου και να μη βλάπτεται η υγεία των κολυμβητών, ένας από τους οποίους είναι και ο ίδιος, όπως μας είπε.

Η γραπτή απάντηση που του αποστείλαμε ήταν η εξής;

Κύριοι,

Σε συνέχεια της σημερινής τηλεφωνικής επικοινωνίας μας, σας αναφέρουμε τα εξής: (οι τιμές είναι χωρίς ΦΠΑ)

  1. ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΙΣΙΝΑΣ ΣΕ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ:
    1. Με το σύστημα OXYGENEO PLUS η δημοτική πισίνα σας συνολικής χωρητικότητας (μαζί με την παιδική) 700 κυβικών μπορεί να γίνει εντελώς οικολογική, δηλαδή η απαίτηση σε χλώριο θα μειωθεί πολύ κάτω από το μισό της σημερινής, καθώς το χλώριο δεν θα καταναλώνεται πλέον με το ρυθμό που καταναλώνεται σήμερα.
      Θα απαιτηθούν 3 συστήματα των 250 κυβικών, συνολικής αξίας 12.300€.
      Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει από δικό σας ή δικό μας συνεργείο. Στη δεύτερη περίπτωση θα υπάρξει μία πρόσθετη χρέωση της τάξης των 5.000€ (εργασία και υλικά: βάνες, σωλήνες και αντλίες για το bypass πριν και μετά από τα φίλτρα). Για τον προσδιορισμό του κόστους εγκατάστασης των 3 πινάκων και των 6 θαλάμων του συστήματος με ακρίβεια, θα χρειαστεί να γίνει μία επικοινωνία με τον εργοδηγό μας, που θα ζητήσει φωτογραφίες του μηχανοστασίου σας.
    2. Με το αναλώσιμο ενεργό οξυγόνο OXONE D15 θα καταργηθεί εντελώς το σοκ χλωρίωσης που γίνεται σε όλες τις πισίνες κάθε μερικές ημέρες και θα μειωθεί ακόμα περισσότερο, ή ίσως και να καταργηθεί εντελώς, η χρήση της χλωρίωσης.
      Το κόστος αυτού του υλικού είναι 10€ ανά κιλό.
      Η συσκευασία του είναι σε κουβάδες των 18,16 κιλών.
      Η κατανάλωσή του στην πισίνα σας θα είναι περίπου 9 κιλά κάθε εβδομάδα.
      Το υλικό αυτό είναι προαιρετικό, δηλαδή το OXYGENEO PLUS μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς αυτό.
    3. Το μόνο που θα χρειαστεί να προσέχετε είναι το pH, να βρίσκεται κοντά στην τιμή 7. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν αυτόματα συστήματα ρύθμισης, που κοστίζουν από 1.000€ έως 2.000€.
    4. Δείτε επίσης και τη σελίδα Σύστημα Οξυγόνωσης Νερού OXYGENEO στο Κολυμβητήριο Καρπενησίου.
    5. Όταν γίνει διαγωνισμός, θα σας στείλουμε αναλυτική προσφορά.
  2. ΑΛΛΕΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ
    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΕΥΑ:

    Για να ενημερωθείτε, μπορείτε να επισκεφθείτε τις εξής σελίδες:

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τις εγκαταστάσεις σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεών σας.

Μοιράσου το στα social media