Υγιεινή & Καθαριότητα

σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και αποβλήτων, πισίνες, spa, υδρομασάζ

Σε αυτήν την ενότητα θα βρείτε λύσεις σε ζητήματα υγιεινής και καθαριότητας σε συστήματα επεξεργασίας νερού και αποβλήτων, πισίνες, spa κτλ.

  1. Απολύμανση νερού με οικολογικό σύστημα ιονισμού με χαλκό και άργυρο
    Τόσο για τις πισίνες, όσο και για τα δίκτυα ύδρευσης και για την ανάκτηση νερού από τις μονάδες βιολογικού καθαρισμού, τα διάφορα μοντέλα της τεχνολογίας AQUACARE παρέχουν αξιόπιστη, εύχρηστη και οικολογική λύση. Προβλήματα όπως θολότητα ή πρασίνισμα του νερού της πισίνας, μόλυνση του δικτύου ύδρευσης με λεγεωνέλλα ή άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς, δυσοσμία και υψηλό μικροβιακό φορτίο στην έξοδο του βιολογικού και πολλά άλλα προλαμβάνονται με αυτήν την τεχνολογία, που αποτελεί την ελληνική απάντηση σε αντίστοιχες τεχνολογίες του εξωτερικού που παρουσιάζουν σημαντικά μειονεκτήματα και προβλήματα.
  2. Απομάκρυνση αιωρούμενων σωματιδίων από το νερό
    Αν το νερό έρχεται από γεώτρηση ή το δίκτυο ύδρευσης έχει συχνά προβλήματα θολότητας και χώματος, τότε το CENTRIFUGAL SEPARATOR προσφέρει μία οριστική λύση χωρίς ανταλλακτικά και αναλώσιμα, παρακρατώντας και απομακρύνοντας όλα τα σωματίδια που είναι μεγαλύτερα από 20 μικρά.
  3. Ενεργό οξυγόνο για απόσμηση, απολύμανση και οξείδωση οργανικών ενώσεων και χλωραμινών
    1. Το OXONE D15 δίνει εξαιρετική λύση σε πισίνες, spa, υδρομασάζ, όσο αφορά την ποιότητα του νερού, την αισθητική και την υγιεινή. Δείτε τη σελίδα: Θολότητα Νερού σε Πισίνες, Κολυμβητήρια, Water Parks, Spa, Jacuzzi, Υδρομασάζ κτλ.
    2. Σε πισίνες μέχρι 30-40 κυβικών καταργεί εξολοκλήρου το χλώριο. Σε μεγαλύτερες πισίνες μειώνει τη χρήση του χλωρίου κατά 25-30% και εξαλείφει εντελώς την οσμή και τις καρκινογόνες χλωραμίνες.
    3. Το OXONE D15 είναι επίσης ιδανικό καθαριστικό και απολυμαντικό μέσο για σωλήνες σε υδρομασάζ, με ανακυκλοφορία νερού.
    4. Το OXONE PS16 είναι εξαιρετικό για την απόσμηση και το ξεπρασίνισμα του νερού σε κανάλια ομβρίων, σε λιμνάζοντα νερά με δυσοσμία και άλγη (δείτε σχετικά τη σελίδα Γήπεδα Γκολφ), σε φρεάτια αποχετεύσεων και οπουδήποτε αλλού υπάρχει δυσοσμία ή άλγη στο νερό.
    5. Το OXONE PS16 είναι επίσης ιδανικό και πιστοποιημένο για προσθήκη στην κεντρική δεξαμενή ύδρευσης ξενοδοχείων, νοσοκομείων, οικισμών κτλ., σε πολύ μικρή δοσολογία μία φορά την εβδομάδα, για τη μείωση ή εξάλειψη της χρήσης του χλωρίου και την εξουδετέρωση των χλωραμινών και άλλων ανθυγιεινών υποπροϊόντων του χλωρίου.
  4. Διατήρηση αποθηκευμένου νερού σε δεξαμενή για μεγάλα χρονικά διαστήματα
    Το νερό που αποθηκεύεται σε δεξαμενές σε ταράτσες ή σε άλλους χώρους για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορεί να μην είναι κατάλληλο για χρήση, εξαιτίας της ανάπτυξης μικροβιακού φορτίου και της άλγης. Προτείνουμε τις εξής λύσεις σε αυτό το αρκετά συχνό πρόβλημα:

    1. Το διάλυμα ιόντων χαλκού νανοτεχνολογίας POLYDEX, σε μία πολύ μικρή δοσολογία διατηρεί το νερό διαυγές και κατάλληλο για κάθε χρήση.
    2. Το ενεργό οξυγόνο OXONE PS16 είναι επίσης μία πολύ καλή εναλλακτική λύση.
    3. Μία πιο σύνθετη λύση, που έχει ενδιαφέρον για μεγάλες δεξαμενές άνω των 30 κυβικών, είναι η συσκευή παραγωγής ιόντων χαλκού-αργύρου και οξυγόνωσης OXYGENEO, η οποία συνδέεται σε διάταξη ανακυκλοφορίας στο σωλήνα αποστράγγισης της δεξαμενής.
    4. Επειδή η υψηλή θερμοκρασία του νερού δεξαμενής που εκτίθεται στον ήλιο πολλές ώρες την ημέρα παίζει καθοριστική σημασία στη γρήγορη αλλοίωση του νερού, είναι απαραίτητο η δεξαμενές αυτές να βάφονται με μία ανακλαστική βαφή όπως είναι το ANTITHERM, ώστε το νερό να παραμένει δροσερό, ακόμα και στις πιο ζεστές ημέρες και ώρες του καλοκαιριού. Η βαφή αυτή εφαρμόζεται, με το κατάλληλο αστάρι κάθε φορά, σε όλων των ειδών τις επιφάνειες: μπετόν, μέταλλο, πλαστικό κ.ά.
  5. Απολύμανση νερού με υπεριώδη ακτινοβολία
    Στις πισίνες μπορεί να πετύχουμε σημαντική μείωση του χλωρίου με ένα σύστημα UV της Αποστειρωτές Νερού. Επίσης, στην έξοδο του βιολογικού καθαρισμού, το ίδιο σύστημα εξασφαλίζει εξάλειψη του μικροβιακού φορτίου και το νερό γίνεται πιο κατάλληλο για πότισμα.
  6. Απορρόφηση υδρογονανθράκων και άλλων ουσιών για τον καθαρισμό κηλίδων
    Το PEAT SORB είναι ένα αμιγώς φυτικό προϊόν που καθαρίζει τα δάπεδα και το νερό από κηλίδες πολύ πιο αποτελεσματικά από άλλες γνωστές μεθόδους (ροκανίδι, άμμος κ.ά.). Συνιστούμε να υπάρχει αποθηκευμένη μία συσκευασία σε κάθε ηλεκτρομηχανολογική εγκατάσταση, για παν ενδεχόμενο.

Για να δείτε συνολικά τις καινοτόμες και οικολογικές τεχνικές προτάσεις της Smart Technical Solutions για τα έργα κατασκευών και συντήρησης που αναλαμβάνουν οι τεχνικές εταιρείες επεξεργασίας νερού & αποβλήτων, κολυμβητικών δεξαμενών, spa, Jacuzzi, υδρομασάζ κτλ., πατήστε εδώ.

Μοιράσου το στα social media