STOPCOR

Καθοδική Προστασία σε Boilers Ζεστού Νερού Χρήσης

STOPCOR ΣΕ BOILERΗ τεχνολογία STOPCOR είναι η ιδανική λύση για την καθοδική προστασία των boilers ζεστού νερού χρήσης για πολλούς λόγους, οι οποίοι παρουσιάζονται αναλυτικά εδώ.

Οι συσκευές καθοδικής προστασίας STOPCOR συνδέονται πολύ απλά σε έναν οποιονδήποτε σωλήνα που συνδέεται με το boiler (προσαγωγή κρύου νερού, εξαγωγή ή επιστροφή ζεστού νερού, επιστροφή ή προσαγωγή από ή προς το λέβητα, βάνα αποστράγγισης κτλ.).

Τα μεγέθη των συσκευών που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη καθοδική προστασία ενός boiler αλλά και των σωληνώσεων που συνδέονται με αυτό, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι τα εξής:

  • μέχρι 100 λίτρα: τύπος A1 ή A1 PLUS
  • από 100 έως 300 λίτρα: τύπος A3 ή A3 PLUS
  • από 300 έως 500 λίτρα: τύπος A5 ή A5 PLUS
  • από 500 έως 1000 λίτρα: τύπος A7 PLUS
  • πάνω από 1000 λίτρα: τύπος A9 PLUS

Ο τύπος PLUS είναι πιο ακριβώς, αλλά παρέχει ακόμα μεγαλύτερη προστασία, και γι’ αυτό τον προτιμούμε. Στα πιο μεγάλα boilers ο απλός τύπος αποκλείεται εντελώς, επειδή μπορεί να προσφέρει ανεπαρκή προστασία.

Σε κάθε περίπτωση, συνιστούμε το εξάρτημα (αγκύριο) γείωσης να είναι κατασκευασμένο από τιτάνιο και όχι από ορείχαλκο, επειδή το τιτάνιο:

  • επιτρέπει καλύτερη ανάπτυξη των “περιπατητικών ρευμάτων” που είναι απαραίτητα για την καλή απόδοση της συσκευής,
  • δεν διαβρώνεται εξαιτίας της ηλεκτρόλυσης, ακόμα και όταν έρχεται σε επαφή ή είναι βυθισμένο με νερό σε περίπτωση που υπάρχουν νερά στο δάπεδο του λεβητοστασίου.

Οι συσκευές STOPCOR παρέχουν ταυτόχρονα:

  1. καθαρισμό από παλιά σκουριά (μετατροπή σε παθητικοποιημένο στρώμα επιτεταρτοξείδου του σιδήρου μαύρου χρώματος αντί καφέ που είναι η σκουριά),
  2. προστασία από τη διάβρωση που προξενείται από τη χημική οξείδωση και την ηλεκτρόλυση
  3. μερική προστασία κατά των επικαθίσεων αλάτων που μειώνουν την απόδοση και αυξάνουν το κόστος ενέργειας (για ολική προστασία κατά των επικαθίσεων αλάτων δείτε την ενότητα Άλατα, πουρί, άλγη και άλλες επικαθίσεις).

Για να δείτε άλλες τεχνικές παρεμβάσεις που προτείνουμε να γίνονται στα boilers ζεστού νερού χρήσης για διάφορους λόγους, όπως προληπτικής συντήρησης, εξοικονόμησης ενέργειας, υγιεινής και ασφάλειας, πατήστε εδώ.

Μοιράσου το στα social media