Καθαρισμός-Συντήρηση Δικτύου Πυρόσβεσης

σε Εργοστάσιο Τροφίμων στα Οινόφυτα Βοιωτίας

Τον Απρίλιο του 2014 μία τεχνική εταιρεία συντήρησης και κατασκευών ηλεκτρομηχανολογικών έργων μάς ζήτησε “ενημέρωση και τυχόν οικονομική προσφορά για καθαρισμό από άλατα-σκουριά και τρόπο συντήρησης σωληνώσεων σε δίκτυο πυρόσβεσης (νερού) σε εργοστάσιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας”.

Ακολουθεί το κείμενο της απάντησής μας:

Κύριοι,

Σε συνέχεια της πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας μας και της ζήτησης που μας στείλατε, επιβεβαιώνουμε πιο κάτω τα όσα είπαμε και προσθέτουμε κάποιες επιπλέον πληροφορίες σχετικά με διάφορες τεχνικές προτάσεις μας που θα σας διευκολύνουν στα έργα σας και θα μειώσουν τα κοστολόγια λειτουργίας και συντήρησης των εγκαταστάσεων των πελατών σας:

  1. ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ
    ΣΕ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΑ ΟΙΝΟΦΥΤΑ ΒΟΙΩΤΙΑΣ
    1. Η πιο απλή λύση που γνωρίζουμε και έχουμε δοκιμάσει για τον καθαρισμό αφενός και την προληπτική συντήρηση αφετέρου, ώστε να μην σχηματιστούν ξανά οξείδια και επικαθίσεις αλάτων στο δίκτυο πυρόσβεσης, είναι η εξής:
      Προληπτική Συντήρηση Δικτύων Πυρόσβεσης.
      1. Αυτή η εφαρμογή έγινε το 2000. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές ακόμα εφαρμογές σε διάφορα είδη δικτύων, όπως για παράδειγμα η εξής:
        CARAVIA BEACH, Ξενοδοχείο, Κως – Αφαίρεση Σκουριάς & Εξοικονόμηση Καυσίμων
      2. Το κόστος ενός δακτυλίου MERUS εξαρτάται από τη διατομή του σωλήνα. Στη σελίδα Τιμοκατάλογος, Μεγέθη, Τύποι, Απόδοση. μπορείτε να ενημερωθείτε. Για ένα δίκτυο πυρόσβεσης οι δακτύλιοι απλού τύπου επαρκούν, λόγω της μη κίνησης του νερού. Εναλλακτικά, μπορεί να τοποθετηθεί δακτύλιος βιομηχανικού τύπου (industrial).
      3. Για οικονομία χρημάτων, δεν είναι ανάγκη να επιλέξουμε τον φαρδύ κεντρικό σωλήνα της πυρόσβεσης. Μπορούμε κάλλιστα να τοποθετήσουμε τον δακτύλιο στον στενό σωλήνα της jokey pump, με την προϋπόθεση ότι αυτή η αντλία τίθεται αυτόματα σε λειτουργία όποτε πέφτει η πίεση του δικτύου, και άρα θα περνάει κατά διαστήματα μία μικρή ποσότητα νερού μέσα από τον δακτύλιο. Το νερό αυτό θα μεταδίδει τις μικρομοριακές ταλαντώσεις του δακτυλίου σε ολόκληρη τη μάζα του νερού που είναι στάσιμο στο δίκτυο.
      4. Μετά από λίγες ημέρες ή το πολύ μέσα σε ένα μήνα θα διαπιστώσετε ότι όποια βάνα και αν ανοίξετε, όσο απομακρυσμένη και αν είναι, θα βγάζει πολλή σκουριά. Μετά από ένα καλό ξέπλυμα του δικτύου θα σταματήσει να βγαίνει σκουριά, και δεν θα ξαναβγεί ποτέ πια, επειδή ο δακτύλιος συνεχίζει τη δράση του και διατηρεί την παθητικοποίηση που πέτυχε σε όλες τις οξειδωμένες περιοχές της εγκατάστασης:
        Δακτύλιοι MERUS, προστασία υδραυλικών εγκαταστάσεων από την οξείδωση
    2. Σε περίπτωση που δεν συμφωνείτε με αυτή τη λύση, μπορούμε να αναλάβουμε τον Χημικό και Μηχανικό Καθαρισμό του δικτύου πυρόσβεσης. Για την υποβολή προσφοράς θα χρειαστεί να γίνει αυτοψία από τον εργοδηγό μας.
  2. ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΑΣ
    Για την ενημέρωσή σας μπορείτε να δείτε τις εξής ενότητες:
    1. Πελάτες & Εφαρμογές: Αυτή είναι μία πολύ μεγάλη ενότητα. Μπορείτε απλά να διαβάσετε τους τίτλους των σελίδων που ανήκουν σε αυτήν και να μελετήσετε μόνον όσες σας ενδιαφέρουν άμεσα.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα πιο πάνω θέματα ή άλλα τεχνικά θέματα που μπορεί να σας απασχολούν σχετικά με τα έργα σας. Η μακρόχρονη πείρα μας είναι σε θέση να δώσει λύσεις ή να σας συστήσει άλλες εταιρείες που μπορούν να δώσουν λύση σε όλα σχεδόν τα τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίζετε. Γι’ αυτό, σας παροτρύνουμε να μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε άμεσο τεχνικό πρόβλημά σας ή να μοιραστείτε μαζί μας τις σκέψεις σας για μελλοντικές βελτιώσεις των εγκαταστάσεων των πελατών σας.

Μοιράσου το στα social media