aGenius, Έξυπνο Σπίτι

Σύστημα Ασύρματου Ελέγχου Ηλεκτρικής Εγκατάστασης
Καινοτόμος Τεχνολογία

Κατάλληλο για οικιακές και επαγγελματικές εφαρμογές,
για σημαντική εξοικονόμηση χρόνου, χρημάτων και ενέργειας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2106626384

Το aGenius είναι ένα νέο σύστημα ασύρματου ελέγχου για ηλεκτρικές εγκαταστάσεις που προσφέρει άνεση, ασφάλεια και εξοικονόμηση χρόνου, χρημάτων και ενέργειας. Διαθέτει αυτοματοποιημένες και “έξυπνες” λειτουργίες που απλουστεύουν την καθημερινότητά σας, έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του χώρου σας. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο και με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος το σύστημα aGenius θα αποτελέσει το σύμμαχό σας για ένα αναβαθμισμένο επίπεδο ζωής στην κατοικία και πολλαπλά οφέλη στον επαγγελματικό χώρο σας.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας που παρέχει η εφαρμογή του συστήματος aGenius δείτε τη σελίδα Εξοικονόμηση Ενέργειας με Σύστημα Ασύρματου Ελέγχου της Ηλεκτρικής Εγκατάστασης.

Η ηλεκτρική εγκατάσταση απλοποιειται

Σε μία συμβατική εγκατάσταση απαιτούνται τα εξής:

 • εκσκαφή
 • τοποθέτηση κυτίων εσωτερικής εγκατάστασης
 • σοβάτισμα, καθαρισμός
 • εγκατάσταση καλωδίων
 • τοποθέτηση διακόπτη
 • χρόνος εγκατάστασης: περίπου 2½ ώρες

Αντίθετα, σε μία εγκατάσταση με το aGenius οι απαιτήσεις μειώνονται σημαντικά:

 • αποξήλωση συμβατικού διακόπτη
 • επικόλληση ασύρματου διακόπτη
 • εγκατάσταση ενεργοποιητή
 • προγραμματισμός ενεργοποιητή
 • αποθήκευση ρυθμίσεων
 • χρόνος εγκατάστασης: περίπου 15 λεπτά

Μεταφορά σημάτων χωρίς παρεμβολές

Το σύστημα λειτουργεί σε συχνότητα 868.3 με μεγάλη αξιοπιστία στη μετάδοση σημάτων. Ελαχιστοποιούνται κάθε είδους παρεμβολές, επειδή κάθε εξάρτημα του συστήματος είναι μοναδιαίο και οι εντολές είναι αμφίδρομες. Συγκεκριμένα, ο πομπός στέλνει εντολή στον ενεργοποιητή, ο οποίος στη συνέχεια ζητάει επιβεβαίωση για το σήμα που έλαβε. Μόνο όταν του σταλεί η ζητηθείσα επιβεβαίωση, εκτελεί την εντολή που του δόθηκε, αλλιώς την αγνοεί. Χάρη σε αυτή τη διαδικασία εξασφαλίζεται η “στεγανότητα” της εγκατάστασης.

Απεριόριστη εμβέλεια

Ανάλογα με τη διαπερατότητα των δομικών στοιχείων ενός κτιρίου, η εμβέλεια του σήματος κυμαίνεται μεταξύ 30 και 50 μέτρων μέσα στους χώρους του κτιρίου, ενώ σε εξωτερικούς χώρους φθάνει στα 300 μέτρα. Φυσικά, η εμβέλεια μπορεί να γίνει θεωρητικά απεριόριστη, αν τοποθετηθούν αναμεταδότες στα κατάλληλα σημεία. Τα ποσοστά διαπερατότητας του σήματος διαμέσου διαφόρων δομικών στοιχείων είναι τα εξής:

 • τοίχος από τούβλα: 60-90%
 • γυψοσανίδα ή τσιμεντοσανίδα; 80-95%
 • οπλισμένο σκυρόδεμα: 20-60%
 • μέταλλο: 0-10%
 • τζάμι: 70-90%
 • συνθετικό υλικό: 70-90%

Εντολές σε απεριόριστο αριθμό ανεργοποιητών

Με τη χρήση περισσότερων του ενός ενεργοποιητών, το σήμα του πομπού μπορεί να αναμεταδίδεται όσες φορές χρειαστεί, μέχρι να φτάσει στον επιθυμητό αποδέκτη. Κάθε πομπός μπορεί να στέλνει σήματα-εντολές σε απεριόριστους ενεργοποιητές, ενώ ο κάθε ενεργοποιητής είναι σε θέση να δέχεται ταυτόχρονα εντολές από 15 πομπούς.

Η βασική έκδοση του συστήματος aGenius

Ανάλογα με τις απαιτήσεις τις κάθε εφαρμογής, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής μεταξύ της βασικής και της βελτιωμένης έκδοσης του συστήματος. Για τη βασική έκδοση απαιτείται απλά και μόνο ένα κατσαβίδι, για τον προγραμματισμό του ενεργοποιητή ώστε να πραγματοποιεί τις προκαθορισμένες εντολές. Μετά την τοποθέτηση και σύνδεση του ενεργοποιητή σε ένα σημείο κατανάλωσης, πιέζουμε το πλήκτρο του προγραμματισμού του, για να ξεκινήσει ο προγραμματισμός της μνήμης του. Στη συνέχεια, πιέζουμε το πλήκτρο του διακόπτη/πομπού (τηλεχειριστήριο, θερμοστάτης κτλ.) από το οποίο θέλουμε να προέρχονται οι εντολές για το συγκεκριμένο σημείο κατανάλωσης και, τέλος, πιέζουμε και πάλι το πλήκτρο προγραμματισμού του ενεργοποιητή προκειμένου να αποθηκευθούν οι ρυθμίσεις που κάναμε.

Η βελτιωμένη έκδοση του συστήματος aGenius

Στη βελτιωμένη έκδοση παρέχονται πολύ περισσότερες δυνατότητες και επιλογές λειτουργιών ελέγχου των συσκευών. Για το σκοπό αυτό απαιτείται μία συσκευή διασύνδεσης (RS232) για την ανάγνωση και τον προγραμματισμό των ασύρματων στοιχείων. Καταρχήν, τοποθετούμε και συνδέουμε τους ενεργοποιητές στις αντίστοιχες καταναλώσεις. Ο προγραμματισμός και όλες οι ρυθμίσεις γίνονται πλέον με τη χρήση ενός απλού λογισμικού σε περιβάλλον Windows, με ελληνικό μενού. Μετά την εκκίνηση του προγράμματος, δίνεται ένας κωδικός για την ασφάλιση του συγκεκριμένου προγράμματος εγκατάστασης. Κατά τη διαδικασία της ανάγνωσης φροντίζουμε να προσεγγίσουμε τις πιο δυσμενείς από τις θέσεις των ασύρματων στοιχείων με το φορητό υπολογιστή, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η ολοκληρωμένη καταγραφή τους. Αρχικά καταγράφονται όλοι οι ενεργοποιητές και στη συνέχεια καταγράφονται οι συσκευές με μπαταρία (πομποί) που χρησιμοποιούνται στην εγκατάσταση aGenius. Οι συνδέσεις γίνονται πολύ απλά με το ποντίκι που το σέρνουμε ώστε να ενώσουμε τους πομπούς με τους αντίστοιχους ενεργοποιητές με απλές γραμμές. Κάνοντας τις κατάλληλες ρυθμίσεις στους ενεργοποιητές και στους πομπούς, μπορούμε να επιτύχουμε πολλές και διαφορετικές λειτουργίες. Η εγκατάσταση ολοκληρώνεται, όταν πλέον έχουν αποθηκευθεί όλες οι επιθυμητές ρυθμίσεις.

Η εγκατάσταση των ενεργοποιητών σε κουτιά διακλάδωσης, ροζέτες, ψευδοροφές κτλ.

Χάρη στις μικρές διαστάσεις τους, οι ενεργοποιητές τοποθετούνται εύκολα σε κουτιά διακλάδωσης, σε ροζέτες φωτιστικών, σε ψευδοροφές ή ακόμα και αμέσως πριν από οποιοδήποτε σημείο κατανάλωσης. Έτσι, απλοποιείται ακόμα περισσότερο η ηλεκτρική εγκατάσταση και μπορεί να τροποποιηθεί μελλοντικά εύκολα, αν χρειαστεί.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με:

 • τους τρόπους εγκατάστασης
 • τον κατάλογο των προϊόντων aGenius
 • παραδείγματα συνδεσμολογιών
 • τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος

επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας αποστείλουμε το σχετικό ενημερωτικό υλικό.

Μοιράσου το στα social media