Αντιμετώπιση της Λεγεωνέλλας σε Ιδιωτικές Κατοικίες

Το βακτήριο της λεγεωνέλλας αναπτύσσεται σε υδραυλικές εγκαταστάσεις όπου το νερό παραμένει για αρκετές ώρες σε θερμοκρασίες μεγαλύτερες των 25°C. Αυτές οι συνθήκες παρουσιάζονται κατά κανόνα σε κτίρια με κεντρικό σύστημα ζεστού νερού χρήσης και όχι σε διαμερίσματα πολυκατοικιών που έχουν οικιακό ηλεκτρικό θερμοσίφωνα.

Το πρόβλημα, λοιπόν, είναι πράγματι υπαρκτό και απειλεί τη ζωή των ενοίκων σε νοσοκομεία, ξενοδοχεία, γηροκομεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και άλλα μεγάλα κτίρια, αλλά και σε μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες που διαθέτουν κεντρικό σύστημα για την παραγωγή ζεστού νερού χρήσης.

Παρόλα αυτά, όμως, το βακτήριο της λεγεωνέλλας (legionella) μπορεί να αναπτυχθεί και σε κατοικίες με απλό σύστημα ύδρευσης, όταν το νερό παραμένει ακίνητο μέσα σε σωλήνες εκτεθειμένους στον ήλιο, οπότε η θερμοκρασία του ξεπερνάει σαφώς τους 25°C.

Η λύση που προτείνει η Smart Technical Solutions για μεγάλες εγκαταστάσεις ή μονοκατοικίες είναι το σύστημα ιονισμού LEGIONCARE, που εξουδετερώνει με ιόντα χαλκού και αργύρου όλους τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Παράλληλα, συνιστάται και η χρήση των δακτυλίων MERUS και συσκευών STOPCOR, που διατηρούν το δίκτυο καθαρό από σκουριές και άλατα, ώστε να μη βρίσκουν τη δυνατότητα οι μικροοργανισμοί να “φωλιάζουν” μέσα στις επικαθίσεις του δικτύου των σωληνώσεων.

Σε μικρές οικιακές εγκαταστάσεις που ζεσταίνουν το νερό χρήσης με θερμοσίφωνα μπορούμε να περιοριστούμε στους δακτυλίους MERUS και στις συσκευές STOPCOR, αφενός επειδή ο κίνδυνος είναι πολύ μικρότερος και αφετέρου επειδή το κόστος του συστήματος LEGIONCARE είναι πολύ υψηλό για το συνηθισμένο οικονομικό επίπεδο μίας οικογένειας.

______________________________________

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟ ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΟ ΥΓΡΟ

Μία οικονομική και εξαιρετικά αποτελεσματική λύση για το πρόβλημα της λεγεωνέλλας, με πολύ χαμηλό κόστος αρχικής επένδυσης, παρουσιάζεται σε αυτή τη σελίδα. Προτείνουμε να τη μελετήσετε και στη συνέχεια να επικοινωνήσετε μαζί μας για να εξετάσουμε μαζί ποια είναι η ιδανική λύση για τις δικές σας εγκαταστάσεις.

Μοιράσου το στα social media