Προστασία των Επιφανειών της Κουζίνας
από τη Σαλμονέλα και άλλους Μικροοργανισμούς

Κατά την απόψυξη των πουλερικών, ακόμα και αν τα τυλίξουμε σε μία διαφανή μεμβράνη, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα στάξει μία ποσοτητα νερού πάνω στην επιφάνεια της κουζίνας στην οποία τα έχουμε τοποθετήσει για να αποψυχθούν.

Τα υγρά αυτά είναι πολύ πιθανό να περιέχουν σαλμονέλα. Επειδή όλες οι επιφάνειες είναι λίγο έως πολύ πορώδεις, η σαλμονέλα διεισδύει με τη βοήθεια του νερού μέσα στους πόρους και δεν απομακρύνεται με τη συνηθισμένη διαδικασία καθαρισμού που ακολουθείται σε ένα νοικοκυριό.

Η λύση που προτείνει η Smart Technical Solutions είναι η εφαρμογή της κατάλληλης διαφανούς υδρόφοβης ρητίνης επάνω στην επιφάνεια, ώστε να σφραγιστούν οι πόροι της και να μην επιτρέπεται η διείσδυση των σταγονιδίων του νερού που μπορεί να είναι φορείς σαλμονέλας ή άλλων παθογόνων μικροοργανισμών. Έτσι, ένα απλό σκούπισμα με σφουγγάρι και υγρό πιάτων είναι αρκετό για την πλήρη απομάκρυνση του νερού, μαζί με τους μικροοργανισμούς. Επειδή η επιφάνεια έχει γίνει πλέον υδρόφοβη, δεν συγκρατεί ούτε ίχνος υγρασίας επάνω της αν σκουπιστεί καλά, με αποτέλεσμα να μην παραμένουν καθόλου μικροοργανισμοί επάνω της.

Για παράδειγμα, αν η επιφάνεια είναι μαρμάρινη ή από πέτρα ή βαμμένη με κάποιο είδος βαφής, τότε το προτεινόμενο υλικό είναι το AQUABLOCK. Σε σμαλτωμένο κεραμικό πλακάκι προτιμούμε το STAINBLOCKER. Σε ξύλινη επιφάνεια το κατάλληλο υλικό είναι το CONTRAQUA WS. Για άλλα είδη επιφανειών, επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας υποδείξουμε ποιο είναι το πιο κατάλληλο υλικό.

Αυτή η λύση είναι ήδη απόλυτα ασφαλής. Αν όμως κάποιος επιθυμεί “να του φύγει εντελώς η ιδέα”, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει αντί του υγρού πιάτων ή άλλου σαπουνιού, το BELCAN-C, που είναι ένα οικολογικό απολυμαντικό υλικό με πολύ καλύτερες ιδιότητες από τη γνωστή χλωρίνη, με πιστοποίηση ότι είναι κατάλληλο και για επιφάνειες πάνω στις οποίες γίνεται διακίνηση και επεξεργασία τροφίμων.

Μοιράσου το στα social media