Υγειονομική Προστασία από την Τοξική Φορμαλδεΰδη της Μοριοσανίδας

Οι μοριοσανίδες (ΝΟΒΟΠΑΝ, MDF κ.ά.) είναι κολλημένες μεταξύ τους με την τοξίνη φορμαλδεΰδη, οι ατμοί της οποίας μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμούς στα μάτια και το δέρμα κάποιων ανθρώπων.

Λόγω του χαμηλού κόστους της συγκριτικά με άλλα κατασκευαστικά υλικά και λόγω της πολύ καλής συμπεριφοράς της από τεχνική άποψη, η μοριοσανίδα είναι σήμερα το βασικό υλικό κατασκευής για τα περισσότερα έπιπλα και άλλες ξύλινες κατασκευές οικιακής και επαγγελματικής χρήσης, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Κατά συνέπεια, είναι σημαντικό να λαμβάνονται μέτρα ώστε να μην απελευθερώνονται στην ατμόσφαιρα αυτοί οι ατμοί. Η λύση είναι η επάλειψη ενός βερνικιού της αγοράς ή της διαφανούς ακρυλικής ρητίνης CONTRAQUA WS, που στεγανοποιεί την επιφάνεια.

Αυτή η ρητίνη, που για την εφαρμογή της αραιώνεται σε μικρή ποσότητα White Spirit, μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και πάνω από βερνίκι, αλλά εφαρμόζεται και απευθείας επάνω στο ξύλο. Προστατεύει το ξύλο (ή το βερνίκι) από την αλμύρα, τη σκόνη, το καυσαέριο, τον πάγο και άλλους παράγοντες που αλλοιώνουν την εμφάνιση του και το φθείρουν, και κάνει την επιφάνειά του να καθαρίζεται εύκολα με το νερό της βροχής ή με ένα βρεγμένο σφουγγάρι. Επίσης, δεν επιτρέπει στους ατμούς της φορμαλδεΰδης να απελευθερώνονται στον αέρα.

Με τη ρητίνη αυτή, χάρη στην υδροφοβία που αποκτά η επιφάνεια με την εφαρμογή της, είναι δυνατή η χρησιμοποίηση κατασκευαστικών υλικών και σε εξωτερικό χώρο, που κανονικά προορίζονται μόνο για εσωτερικό χώρο, επειδή ακριβώς το νερό της βροχής δεν εισχωρεί τους πόρους τους και παραμένουν στεγνά.

Περισσότερες πληροφορίες για αυτό το υδρόφοβο προστατευτικό υλικό θα βρείτε εδώ.

Μοιράσου το στα social media