Βαθύς καθαρισμός εξοπλισμού με Ξηρό Πάγο

Γρήγορα, οικονομικά, οικολογικά, ακίνδυνα,
χωρίς εκτράχυνση των επιφανειών,
χωρίς σταμάτημα της παραγωγής σας, χωρίς απόβλητα.

Έχετε σκεφτεί ποτέ ότι ίσως να υπάρχει μια μέθοδος που να καθαρίζει πολύπλοκες και πολύ βρώμικες επιφάνειες, με ταχύτητα και χωρίς να κάνετε χρήση εύφλεκτων ή τοξικών ουσιών; Υπάρχει άραγε μέθοδος που να είναι ικανή να καθαρίζει επιφάνειες με έντονο ανάγλυφο, γρήγορα, χωρίς κατάλοιπα, με απόλυτη ασφάλεια, χαμηλό κόστος και κυρίως χωρίς να διακόψετε την παραγωγή σας;

Η Smart Technical Solutions παρουσιάζει τη νέα, πρωτοποριακή και οικολογική μέθοδο καθαρισμού με τη χρήση ξηρού πάγου και του εξοπλισμού που κατασκευάζει ο Γερμανικός Οίκος Kipp-Umwelttechnik GmbH.

Πριν τον καθαρισμό

Μετά τον καθαρισμό

Η μέθοδος βιομηχανικού καθαρισμού με τη χρήση ξηρού πάγου χρησιμοποιείται ευρύτατα στις βιομηχανίες όλου του κόσμου και καθαρίζει όλους τους τύπους των ρύπων, από οποιαδήποτε επιφάνεια, με ασφάλεια για τα μηχανήματα, τις εγκαταστάσεις, τα προϊόντα και το προσωπικό, χωρίς υπολείμματα και κατάλοιπα, χωρίς διάβρωση του εξοπλισμού. Η εφαρμογή είναι γρήγορη, άμεση και στεγνή, γίνεται από το εξειδικευμένο συνεργείο μας και ο εξοπλισμός παραδίδεται άμεσα, έτοιμος προς χρήση.

ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Ο ξηρός πάγος είναι διοξείδιο του άνθρακα (CO2) σε στέρεη μορφή. Οι κόκκοι του ξηρού πάγου σε θερμοκρασία περίπου -78 βαθμούς Κελσίου χτυπούν με τη βοήθεια συμπιεσμένου αέρα την επιφάνεια προς καθαρισμό. Αυτή η διαφορά θερμοκρασίας με την επιφάνεια προκαλεί τη διαστολή των επικαθίσεων με αποτέλεσμα να σπάνε και να απομακρύνονται απο αυτήν, αφήνοντάς την ολοκάθαρη και στεγνή και χωρίς υπολείμματα καθαρισμού. Η τεχνική είναι εύκολη και φιλική προς το περιβάλλον, αφού το διοξείδιο του άνθρακα εξατμίζεται στην ατμόσφαιρα και δεν μένουν υγρά απόβλητα.

Η βρωμιά που είναι κολλημένη πάνω στις επιφάνειες, όσο γλοιώδης και κολλώδης και αν είναι, καθώς έρχεται σε επαφή με τον ξηρό πάγο, δέχεται σοκ ψύξης, παγώνει ακαριαία, ξεκολλάει αμέσως από την επιφάνεια και πέφτει παγωμένη στο δάπεδο σαν τρίμμα πάγου και σκουπίζεται μέσα σε 1-2 ώρες, πριν θερμανθεί ξανά από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος και αποκτήσει ξανά την κολλώδη μορφή της. Ο ξηρός πάγος, ερχόμενος σε επαφή με την επιφάνεια, θερμαίνεται απότομα και εξαεριώνεται ακαριαία, χωρίς να ρυπάνει καθόλου το δάπεδο με απόνερα.

Το βασικότερο από όλα όμως είναι ότι ο καθαρισμός με ξηρό πάγο είναι οικονομικός και δεν προκαλεί διάβρωση ή τράχυνση της επιφάνειας που καθαρίζεται, σε αντίθεση με άλλες μεθόδους όπως η αμμοβολή και κάποια διαβρωτικά χημικά. Ο αέρας που συνοδεύει τον πάγο, με την ορμή του απομακρύνει το ρύπο, αφήνοντας την επιφάνεια ανέπαφη και καθαρή.

ΕΙΔΗ ΕΠΙΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΡΥΠΩΝ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΞΗΡΟ ΠΑΓΟ

ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ, επειδή όλοι οι ρύποι ερχόμενοι σε επαφή με τον ξηρό πάγο παθαίνουν σοκ ψύξης με ξαφνική συστολή και αποκολλώνται οπωσδήποτε από την επιφάνεια.. Μερικά παραδείγματα είναι: λάδια, γράσα, άλατα, σκουριές, χρώματα κτλ.

ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

 • Συστήματα μεταφορικών ταινιών
 • Ξηραντήρια
 • Γραμμές Συσκευασίας
 • Μηχανές Πλαστικών
 • Δεξαμενές, Χώροι με υπολείμματα
 • Στρόβιλοι σε μονάδες παραγωγής ρεύματος
 • Εκτυπωτικές Μηχανές
 • Βιομηχανίες Τροφίμων
 • Χημικές Βιομηχανίες, Βιομηχανίες Χρωμάτων
 • Διυλιστήρια
 • Επικαθίσεις αλάτων σε σωλήνες, εναλλάκτες κτλ.
 • Καθαρισμός αεραγωγών (βλ. και εδώ)
 • Αντί του χημικού καθαρισμού από άλατα σε τούμπα, σερπαντίνες, εναλλάκτες θερμότητας, πλυντήρια κτλ. (βλ. και εδώ): πολύ πιο καλή λύση από τα οξέα, το ίδιο άμεση με αυτά, αφού δε φθείρει τα μέταλλα, έχει ασφάλεια για τον εργάτη, πιο γρήγορη από τα οξέα, πιο τέλειος καθαρισμός χωρίς να μένουν κατάλοιπα επικαθίσεων εξαιτίας της επιφυλακτικότητας που προκαλούν τα οξέα από το φόβο μήπως διαβρωθούν τα μέταλλα
 • Καθαρισμός παραφίνης και άλλων εσωτερικών επικαθίσεων σε σωληνώσεις, καθώς και εξωτερικής οξείδωσης και άλλων εξωτερικών επικαθίσεων (τέτοιες εργασίες έχουν κάνει π.χ. τα συνεργεία μας για τη MOTOR OIL στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας)

και πολλές άλλες εφαρμογές

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΗΛΕΚΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Σε πορσελάνες υψηλής τάσης, ηλεκτροκινητήρες, πίνακες αυτοματισμών και γενικά ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, είναι σημαντικό να μη μένει καθόλου υγρασία μετά τον καθαρισμό, ώστε να είναι δυνατό το άμεσο ξεκίνημα της λειτουργίας τους, χωρίς να μεσολαβήσει καθόλου νεκρός χρόνος (κατάργηση downtime) για το στέγνωμά τους, ενώ με άλλες μεθόδους καθαρισμού με νερό είναι απαραίτητο να περιμένει κανείς να στεγνώσει ο εξοπλισμός προς αποφυγή βραχυκυκλώματος. Παράδειγμα εφαρμογής: Στη VIVARTIA (πρώην ΔΕΛΤΑ) τα συνεργεία μας καθαρίζουν ηλεκτρικούς κινητήρες από κατάλοιπα γαλακτοκομικών προϊόντων και αμέσως μετά ξεκίνησε η παραγωγή χωρίς downtime για αναμονή μέχρι να στεγνώσουν.

ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

Η κινητή μονάδα της εταιρείας μας αποτελείται από ειδικό αυτοκίνητο με κομπρεσέρ υψηλής πίεσης αέρα, έμπειρους χειριστές εκτόξευσης και χώρους αποθήκευσης του ξηρού πάγου. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στον πελάτη και να τον εξυπηρετήσουμε από κάθε άποψη στα δικά του προβλήματα καθαρισμού. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας, ώστε να επισκεφτούμε τον προς καθαρισμό εξοπλισμό σας και να αξιολογήσουμε την δυσκολία και τον απαιτούμενο χρόνο καθαρισμού. Καλύπτουμε τους νομούς Αττικής και Θεσσαλονίκης, καθώς και όλους τους γύρω νομούς (σε απόσταση μέχρι δύο ώρες από Αττική και Θεσσαλονίκη).

Εκτυπωτικοί κύλινδροι ΠΡΙΝ
τον καθαρισμό με Ξηρό Πάγο

Εκτυπωτικοί κύλινδροι ΜΕΤΑ
τον καθαρισμό με Ξηρό Πάγο

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΞΗΡΟΥ ΠΑΓΟΥ (πιο οικονομική)

Η λύση αυτή εφαρμόζεται σε περιπτώσεις όπου δεν απαιτείται άμεση λειτουργία αμέσως μετά τον καθαρισμό και όπου δε δημιουργούν πρόβλημα τα απόνερα. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι περιττό το κόστος της μεθόδου του ξηρού πάγου και προτιμάται η μέθοδος της “αμμοβολής”, όχι όμως με άμμο, αλλά με μίκτη που παρασκευάζει ένα μίγμα πεπιεσμένου νερού με κάποια ειδικά στερεά χημικά που βομβαρδίζουν την επιφάνεια. Σε άλλες πάλι περιπτώσεις χρησιμοποιούμε σόδα φαγητού. Το αποτέλεσμα καθαρισμού με αυτές τις μεθόδους είναι εξίσου τέλειο όπως και με τον ξηρό πάγο, απλά δημιουργούνται απόνερα και πρέπει να περιμένει κανείς να στεγνώσει η καθαρισμένη επιφάνεια για να ξεκινήσει ξανά τη χρήση της (ειδικά αν πρόκειται για ηλεκτροφόρα συστήματα).

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ

Μέχρι σήμερα υπάρχουν τρία εργοστάσια παραγωγής ξηρού πάγου στην Ελλάδα: στα Οινόφυτα Βοιωτίας, στη Θεσσαλονίκη και στην Κρήτη. Επειδή ο ξηρός πάγος πρέπει να καταναλωθεί εξολοκλήρου μέσα σε 3-5 ώρες από την παραλαβή του από το εργοστάσιο παραγωγής για να μην προλάβει να ξεπαγώσει, υπάρχει ο γεωγραφικός περιορισμός που μας επιτρέπει να αναλαμβάνουμε πελάτες που βρίσκονται μόνο στους νομούς Θεσσαλονίκης και όμοροι νομοί, Αττικής και όμοροι νομοί και Κρήτη.

ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ / ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ

Εξαιτίας των πιο πάνω δεδομένων, το ελάχιστο κόστος εφαρμογής, ακόμα και αν πρόκεται για απλή επίδειξη για να δει ο πελάτης το αποτέλεσμα, είναι 800-1.200 ευρώ.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗΣ: Μετρητά την ημέρα της εκτέλεσης του έργου.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ: 30% μετρητά προκαταβολή, 70% μετρητά ή επιταγή ενός μήνα με την παράδοση του έργου ή μετρητά σε 30 ημέρες από την παράδοση του έργου

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη μέθοδο του ξρού πάγου μπορείτε να επισκεφθείτε και το site του Γερμανού κατασκευαστή και προμηθευτή μας Kipp-Umwelttechnik GmbH.

Μοιράσου το στα social media