ROTOBIO

Οργανικά προϊόντα με βακτήρια για τη διαχείριση της δυσοσμίας και των αποβλήτων

Εισαγωγή

Οργανική μέθοδος εξουδετέρωσης φυτικών και ζωικών λιπών, πρωτεϊνών, αμύλου, απορρυπαντικών και άλλων οργανικών ουσιών, που τις μεταβολίζει σε διοξείδιο του άνθρακα και νερό, για την επίλυση προβλημάτων δυσοσμίας, υγιεινής, απόφραξης δικτύων κ.ά. Η μέθοδος στηρίζεται σε βακτήρια σε υγρή ή στέρεη μορφή και έχει πολλές εφαρμογές, μερικές από τις οποίες είναι οι εξής:

 • Πτηνοτροφεία, χοιροστάσια, σφαγεία, στάβλοι, χώροι συλλογής κοπριάς κτλ.: κατάργηση δυσοσμίας και παύση παραγωγής υδρόθειου, αμμωνίας κτλ. Τα ζώα (είτε πτηνά είτε θηλαστικά) έχουν καλύτερη ανάπτυξη, καλύτερη και φυσιολογική αναπαραγωγή, καλύτερη ποιότητα γάλακτος και κρέατος, χωρίς τοξίνες οι οποίες αλλοιώνουν την γεύση, και μειωμένη πλέον θνησιμότητα στα νεογέννητα, η οποία αποδίδεται στην αναγκαστική καθημερινή αναπνοή της αμμωνίας, η οποία ως γνωστόν εκτός των άλλων επιπτώσεων προκαλεί και μεγάλη βλάβη στα πνευμόνια τους. Φυσικά και οι εργαζόμενοι στις κτηνοτροφικές μονάδες αισθάνονται – αποδίδουν και ζουν καλύτερα. Ο ψεκασμός μπορεί να γίνει με απλά ψεκαστικά συστήματα ή για μεγάλες μονάδες με αυτόματο τρόπο.
 • Αποχετεύσεις οικιών, ξενοδοχείων, και βιομηχανιών με φραξίματα και άσχημες οσμές
 • Τυροκομεία, αλλαντοποιίες, ελαιοτριβεία, σταθμούς συγκέντρωσης γάλακτος
 • Πάγκοι συσκευασίας τροφίμων
 • Δίκτυα αποχέτευσης (αγωγοί, αντλίες, βάνες κτλ.)
 • Μονάδες βιολογικής επεξεργασίας όπου στις περισσότερες περιπτώσεις τα λιπαρά λύματα «μπλοκάρουν» τον βιολογικό καθαρισμό
 • Σκουπιδότοποι, χαβούζες, χωματερές, λάκκοι απόρριψης αποβλήτων (κατάργηση δυσοσμίας και μετάδοσης μικροβίων, καταστολή παραγωγής εύφλεκτου βιοαερίου που προκαλεί πυρκαγιές)
 • Ιχθυόσκαλες, ιχθυοπωλεία, αλιευτικά, ψυγεία αποθήκευσης ψαριών κτλ.
 • Λιμάνια, λίμνες, ποτάμια, ρέματα, κλειστές παραλίες (με δύσοσμα, βρώμικα στάσιμα νερά)
 • Βάλτοι, έλη, αλυκές (πλήρης απόσμηση και απομάκρυνση εντόμων)
 • Κάδοι απορριμμάτων (απόσμηση για πολλές μέρες μετά το πλύσιμο)
 • Απορριμματοφόρα και πρέσες σκουπιδιών
 • Φρεάτια υπονόμων, λιποσυλλέκτες, αντλιοστάσια λυμάτων (αντιμετώπιση δυσοσμίας, επιδημιών, κατσαρίδων, αρουραίων κτλ.)
 • Αφαίρεση πετρελαιοκηλίδων από το νερό
 • Βιοαποκατάσταση του εδάφους
 • Διάσπαση υδρογονανθράκων στο έδαφος (διάσπαση υπολειμμάτων πετρελαίου, ορυκτελαίων, υδατανθράκων μακράς και βραχείας αλύσου, επίσης για βαρείς πισσώδεις τύπους λαδιών και λιπών, ανθρακόπισσες, φαινολικές ενώσεις, χλωριωμένους οργανικούς διαλύτες και πολλές άλλες τοξικές χημικές ενώσεις)
 • Σταθμούς aνύψωσης υγρών λυμάτων: μείωση BOD, COD, TSS, ιλύος, λιπών από υγρά λύματα
 • Ενίσχυση λειτουργίας – αύξηση απόδοσης υπαρχουσών εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού (αντί μεγάλων επενδύσεων για επέκτασή τους)
 • Εστιατόρια, ψησταριές, σουβλατζίδικα, fast-food
 • Μούχλα (υπόγεια, φωταγωγοί κτλ.)
 • Εξάλειψη οσμών πετρελαίου σε λεβητοστάσια, σόμπες, δεξαμενές κτλ.

Τα προϊόντα RΟΤΟΒΙΟ

Οργανικά προϊόντα βιολογικής επεξεργασίας
Η μεγάλη δύναμη στο πρόβλημα των λυμάτων

Τα πιο κάτω προϊόντα είναι ευρωπαϊκής προέλευσης και είναι σε στέρεη μορφή σκόνης. Αποτελούν νεότερη εξέλιξη της τεχνολογίας των βακτηρίων, είναι δε σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές λόγω της καινοτόμου παραγωγικής διαδικασίας που ακολουθείται, η οποία έχει μειώσει σημαντικά τα κοστολόγια.

Πιο κάτω αναφέρονται ενδεικτικά κάποιες εφαρμογές των προϊόντων. Αν το είδος του προβλήματός σας δεν αναφέρεται πιο κάτω, επικοινωνήστε μαζί μας.

ROTOBIO-SST για βόθρους και μονάδες επεξεργασίας λυμάτων

Αξιοποιεί τη δύναμη της περιβαλλοντικής βιοτεχνολογίας για την επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν εξαιτίας της ανεπαρκούς λειτουργίας σηπτικών δεξαμενών. Το προϊόν λειτουργεί σε αρμονία με τη φυσική βιολογική διαδικασία και γρήγορα επαναφέρει την αποτελεσματική απόδοση.
Προτεινόμενη Δοσολογία: Ένας φάκελος ανά κυβικό λυμάτων ανά μήνα

Συσκευασία: …
Λιανική Τιμή: … Ευρώ + ΦΠΑ

ROTOBIO-OST για προβλήματα οσμών σε εκτάσεις με λύματα ή απορρίμματα

Βιολογική απομάκρυνση της δυσοσμίας, π.χ. σε κάδους απορριμμάτων, απορριμματοφόρα οχήματα, σκουπιδότοπους, χαβούζες, ιχθυόσκαλες, ιχθυοπωλεία, ψυγεία τροφίμων, σε στάβλους και άλλες εγκαταστάσεις στέγασης ζώων, σε χώρους υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) κτλ.

Προτεινόμενη Δοσολογία: 250gr ανά μήνα ανά κάδο σκουπιδιών
Συσκευασία: …
Λιανική Τιμή: … Ευρώ + ΦΠΑ

ROTOBIO-GST διαλύει τα λίπη στην κουζίνα

Αξιοποιεί τη δύναμη της περιβαλλοντικής βιοτεχνολογίας για την επίλυση των προβλημάτων που προκαλούνται από τα λίπη σε συστήματα αποχέτευσης σε κουζίνες με έναν απόλυτα ασφαλή φυσικό τρόπο.

Προτεινόμενη Δοσολογία: …
Συσκευασία: …
Λιανική Τιμή: … Ευρώ + ΦΠΑ

ROTOBIO-WST για προβλήματα δυσοσμίας σε τουαλέτες και δημόσια ουρητήρια

Οικολογικό ασφαλές, φυσικό προϊόν που καθαρίζει και καταπολεμά τις οσμές στα αποχωρητήρια και ουρητήρια.

Προτεινόμενη Δοσολογία: …
Συσκευασία: …
Λιανική Τιμή: … Ευρώ + ΦΠΑ

ROTOBIO-ΑST για λύματα με μεγάλη συγκέντρωση σε άμυλο

Βιολογική απομάκρυνση του αμύλου στα λύματα από τη βιομηχανία τροφίμων (επεξεργασία πατάτας, αρτοποιία, μύλοι άλεσης δημητριακών, βιομηχανίες ζυμαρικών, παραγωγή πίτσας, παραγωγή προϊόντων για αλυσίδες fast-food κτλ.)

Προτεινόμενη Δοσολογία: …
Συσκευασία: …
Λιανική Τιμή: … Ευρώ + ΦΠΑ

ROTOBIO-ΕST για λύματα από φυτικά έλαια

Βιολογική αποδόμηση των λιπαρών ουσιών φυτικής προέλευσης. Το κύριο πρόβλημα με τα λύματα από την επεξεργασία των φυτικών ελαίων, όπως το φοινικέλαιο, το ελαιόλαδο, κραμβέλαιο, κ.λπ. είναι τα μεγάλα ποσά του λαδιού στα λύματα. Αυτά δημιουργούν μεγάλα προβλήματα με επίστρωση αποχετεύσεις, αντλίες, αντλιοστάσια, αγωγούς ,οσμές.

Προτεινόμενη Δοσολογία: …
Συσκευασία: …
Λιανική Τιμή: … Ευρώ + ΦΠΑ

ROTOBIO-FST για σωστή ποιότητα νερού για τα ψάρια σε ιχθυοτροφεία, λίμνες. ενυδρεία

Αντιμετωπίζει προβλήματα όπως κακή ποιότητα του νερού, ανάπτυξη άλγης (φυκιών), αύξηση των επιπέδων NH3 και NO2, αυξημένη θολότητα, δημιουργία ιλύος στον πυθμένα κ.ά.

Προτεινόμενη Δοσολογία: …
Λιανική Τιμή: … Ευρώ + ΦΠΑ

ROTOBIO-ΤST αποικοδόμηση οργανικών υλών σε γαλακτοκομικά-τυροκομικά απόβλητα

Βιολογική αποικοδόμηση λιπών, πρωτεϊνών, λακτόζης και άλλων οργανικών υλών που περιέχονται στα λύματα που προέρχονται από την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων. Το ROTOBIO-TST χρησιμοποιεί μόνο αβλαβείς, φυσικούς μικροοργανισμούς που με τη δράση τους δίνουν λύση στο πρόβλημα με την υποβάθμιση της οργανικής ύλης σε CO2 και H2O με έναν ιδιαίτερα αποτελεσματικό και περιβαλλοντικά αποδεκτό τρόπο στα λύματα των τυροκομείων.

Προτεινόμενη Δοσολογία: …
Συσκευασία: …
Λιανική Τιμή: … Ευρώ + ΦΠΑ

ROTOBIO-ΚST για λύματα σφαγείων, επεξεργασίας κρέατος, αλλαντοποιίας κτλ.

Βιολογική αποικοδόμηση των πρωτεϊνών και άλλων οργανικών υλών που προέρχονται από το κρέας. Τα απόβλητα που εκρέουν από τη βιομηχανία επεξεργασίας κρέατος περιέχουν υψηλά επίπεδα πρωτεϊνών, με τη μορφή του αίματος και των μυών. Λόγω της φύσης του κλάδου, υπάρχουν εποχιακές διακυμάνσεις στη ροή και στο βιολογικό φορτίο. Λυμάτα που περιέχουν αίμα είναι έντονα χρωματισμένα και λόγω της πολύ υψηλής βιολογικής αντοχής τους μπορεί να προκαλέσουν μείωση του οξυγόνου σε μια ενεργοποιημένη εγκατάσταση επεξεργασίας ιλύος. Η υποβάθμιση των πρωτεϊνών οδηγεί στην παραγωγή σημαντικών ποσοτήτων αμμωνίας. Επομένως, είναι σημαντικό οι πρωτεΐνες να μειώνονται αποτελεσματικά, ώστε να μπορεί γίνεται η νιτροποίηση στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.

Προτεινόμενη Δοσολογία: …
Συσκευασία: …
Λιανική Τιμή: … Ευρώ + ΦΠΑ

ROTOBIO-ΖST για απόβλητα ζώων

Τα προβλήματα που προκύπτουν από την αποθήκευση των ζωϊκών αποβλήτων κοπριάς είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής:
– Σχηματισμός φλοιού στα ανώτερα στρώματα της κοπριάς στη δεξαμενή ή στο σιλό
– Δημιουργία αναερόβιων συνθηκών στο εσωτερικό της κοπριάς
– Επιβλαβείς οσμές στις μονάδες στέγασης και κατά την αποθήκευση κοπριάς
– Παραγωγή επικίνδυνων αερίων στις μονάδες στέγασης και κατά την αποθήκευση κοπριάς
– Προσέλκυση μύγας, που προκαλούν σοβαρό πρόβλημα υγιεινής σε κτηνοτροφία-πτηνοτροφεία.
Το ROTOBIO-ZST εξασφαλίζει καθαριότητα και υγιεινή, καθώς αξιοποιεί τη δύναμη της περιβαλλοντικής βιοτεχνολογίας για την επίλυση των προβλημάτων που προκαλούνται από την παραγωγή και την αποθήκευση των ζωικών αποβλήτων.

Προτεινόμενη Δοσολογία: …
Συσκευασία: …
Λιανική Τιμή: … Ευρώ + ΦΠΑ

ROTOBIO-CEST για εγκαταστάσεις κομποστοποίησης απορριμμάτων
Ζητήστε μας πληροφορίες για αυτό το προϊόν

Προτεινόμενη Δοσολογία: …
Συσκευασία: …
Λιανική Τιμή: … Ευρώ + ΦΠΑ

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα ROTOBIO, τον τρόπο εφαρμογής, τη δοσολογία, φύλλα δεδομένων ασφαλείας (MSDS), πιστοποιήσεις, άδειες κυκλοφορίας και άλλα θέματα επικοινωνήστε μαζί μας.

Σημείωση: Για τη συνολική παρουσίαση όλων των μεθόδων χημικού και μηχανικού καθαρισμού υδραυλικών εγκαταστάσεων από σκουριά, άλατα και άλλες ανόργανες και οργανικές επικαθίσεις που προτείνει η Smart Technical Solutions πατήστε εδώ.

Μοιράσου το στα social media