Αποστειρωτές Νερού με Ακτινοβολία UV

ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ

Απολύμανση νερού με ακτινοβολία UV
για βιομηχανίες τροφίμων, νοσοκομεία,
πισίνες (για μείωση κατανάλωσης χλωρίου),
τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων για
χρήση του νερού σε πότισμα κτλ.

Ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει
η τεχνολογία στους απολυμαντές νερού,
για άριστη απόδοση, ακόμα και σε νερά
πολύ χαμηλής οπτικής διαπερατότητας.

Οι διατάξεις απολύμανσης νερού της Smart Technical Solutions πληρούν τις αυστηρότερες τεχνικές προδιαγραφές. Για την κατασκευή τους επιλέγονται και χρησιμοποιούνται κορυφαίας ποιότητας υλικά, που εξασφαλίζουν άριστη λειτουργία και αξιοπιστία για πολλά χρόνια.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των αποστειρωτών μας σε σύγκριση με τους αποστειρωτές άλλων εταιρειών είναι το ότι χρησιμοποιούν λαμπτήρες UV υπερυψηλής απόδοσης, οι οποίοι εξασφαλίζουν:

 • ισχυρότερη δόση ακτινοβολίας με μικρότερο αριθμό λαμπτήρων (μόνο έναν, στις περισσότερες περιπτώσεις!)
 • μικρότερο μέγεθος θαλάμου αποστείρωσης
 • απλούστερη και ευκολότερη συντήρηση
 • χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος
 • χαμηλότερο κόστος λειτουργίας και συντήρησης

Οι αποστειρωτές νερού της εταιρείας μας διαθέτουν επίσης:

 • Θάλαμο αποστείρωσης κατασκευασμένο εξολοκλήρου από ανοξείδωτο χάλυβα 316L SS.
 • Συνδέσμους εισόδου – εξόδου όλων των τύπων (BSP, Flanged, Threaded, Sanitary clamp).
 • Ηλεκτρονικό πίνακα με ενσωματωμένο ηλεκτρονικό κύκλωμα, καλώδιο σύνδεσης, ωρομετρητή και ένδειξη καλής λειτουργίας του λαμπτήρα.
 • Σύστημα ηλεκτρονικού τροφοδοτικού ισχύος (Electronic ballast), υψηλής συχνότητας, ομαλής εκκίνησης και σταθερής λειτουργίας του λαμπτήρα.
 • Δυνατότητα παροχής σήματος συναγερμού (alarm) για την περίπτωση δυσλειτουργίας του αποστειρωτή ή πτώσης της απόδοσης του λαμπτήρα.
 • Δυνατότητα εξόδου ηλεκτρονικού σήματος προς ηλεκτρονικό υπολογιστή, για παρακολούθηση της λειτουργίας και αποθήκευση στατιστικών στοιχείων.
 • Μετρητή έντασης ακτινοβολίας (UV-C Sensor).
 • Χειροκίνητο μηχανισμό καθαρισμού του μανδύα (Wiper mechanism) ή
 • Σύστημα ανακυκλοφορίας για χημικό καθαρισμό του συστήματος, χωρίς να απαιτείται η αποσυναρμολόγησή του!
 • Μετρητή/επιτηρητή θερμοκρασίας νερού (temperature sensor) με δυνατότητα αυτόματης διακοπής λειτουργίας του λαμπτήρα όταν το σύστημα δεν χρησιμοποιείται, για εξοικονόμηση ενέργειας και αποφυγή περιττής φθοράς του λαμπτήρα!

Καινοτομία: Αδιάβροχες μονάδες για εμβάπτιση σε δεξαμενές

Αδιάβροχες μονάδες κατάλληλες για εμβάπτιση σε δεξαμενές πόσιμου νερού, άλμης, νερού κυκλωμάτων κλιματισμού, ψεκασμού, ύγρανσης κ.ά. Χρησιμοποιούνται επίσης για την απολύμανση επιφανειών και αέρα σε χώρους με πολύ υψηλή υγρασία, νερά κτλ. (σε μηχανές συσκευασίας τροφίμων και εμφιάλωσης ποτών, σε δεξαμενές ισογλυκόζης κτλ.)

Αυτή η εφαρμογή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όταν γίνεται σε κτιριακούς και βιομηχανικούς πύργους ψύξης, όπου λόγω της θερμοκρασίας του ψεκαζόμενου νερού υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ανάπτυξης του θανατηφόρου βακτηρίου της λεγιονέλας (legionella). Η υπεριώδης ακτινοβολία εξολοθρεύει σε μεγάλο βαθμό αυτό το βακτήριο, που σύμφωνα με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει υποχρεωτικά να αντιμετωπίζεται στους πύργους ψύξης, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να εισπνευσθεί από τους ευρισκόμενους στην περιοχή καθώς το ψεκαζόμενο νερό το μεταφέρει σε μεγάλες αποστάσεις μέσω του αέρα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη legionella σε πύργους ψύξης και σε δίκτυα ύδρευσης, σιντριβάνια κτλ. πατήστε εδώ.

Μονάδες απολύμανσης υγρών χαμηλής διαπερατότητας:

Άλλη μία καινοτομία της Smart Technical Solutions είναι οι μονάδες για την απολύμανση υγρών για την απολύμανση υγρών πολύ χαμηλής οπτικής διαπερατότητας (άλμης, σαπουνελαίων κ.ά.). Η αρχή λειτουργίας της είναι απλή: το υγρό ακολουθεί τέτοια πορεία ώστε να διέρχεται υποχρεωτικά σε κάθε ανακυκλοφορία του πάρα πολύ κοντά από το λαμπτήρα UV, ώστε να φθάνει η ακτινοβολία σε όλη τη μάζα του νερού παρά τη χαμηλή οπτική διαπερατότητά του.

Αυτή η εφαρμογή έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε δεξαμενές συγκέντρωσης σαπουνελαίου για βιομηχανική χρήση σε εργαλειομηχανές και κάθε είδους μηχανές κοπής και επεξεργασίας μετάλλου. Το σύστημα απολύμανσης της εταιρείας μας πολλαπλασιάζει το χρόνο ζωής του σαπουνελαίου και καταργεί τη δυσοσμία που αναπτύσσεται από τα βακτήρια που αναπτύσσονται στην επιφάνεια της δεξαμενής.

Ακόμα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται στις δεξαμενές σαπουνελαίου, αν γίνει συνδυασμός αυτής της μεθόδου και με ένα σύστημα εξαφρισμού skimmer Friess και έναν δακτύλιο απολύμανσης νερού με μικρομοριακές ταλαντώσεις MERUS BIO.

Μέθοδοι προσθήκης απολυμαντικού υλικού, οικολογικού ή μη, δεν ενδείκνυνται στις περιπτώσεις των δεξαμενών σαπουνελαίου, επειδή το προστιθέμενο υλικό μπορεί να μην είναι συμβατό με το σαπουνέλαιο.

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

Επικοινωνήστε μαζί μας για αναλυτικότερα στοιχεία, πιστοποιητικά και τεχνικά χαρακτηριστικά για τους αποστειρωτές μας, αλλά και για να επιλέξουμε μαζί τον κατάλληλο αποστειρωτή για τις δικές σας ανάγκες.

Μοιράσου το στα social media