LEGIONCARE

Η κατάσταση στην Ελλάδα και την Κύπρο

Το ελληνικού σχεδιασμού και κατασκευής σύστημα LEGIONCARE αποτελεί σήμερα σε παγκόσμια κλίμακα την αιχμή της τεχνολογίας για την απολύμανση του νερού σε διάφορα είδη εφαρμογών, τα κυριότερα από τα οποία είναι:

  1. Η αντιμετώπιση ή πρόληψη της λεγεωνέλλας και άλλων παθογόνων μικροοργανισμών σε δίκτυα ύδρευσης, ζεστά νερά χρήσης, πύργους ψύξης, δημόσια σιντριβάνια και άλλες εφαρμογές όπου το νερό παραμένει για αρκετό χρονικό διάστημα σε θερμοκρασία μεταξύ 25 και 50°C.
    Περισσότερα
  2. Η τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων για την ανάκτηση του νερού για πότισμα χωρίς τον κίνδυνο μετάδοσης νοσημάτων σε όσους θα έρθουν σε οποιουδήποτε είδους επαφή με τα φυτά που ποτίζονται.
    Περισσότερα

Η μέθοδος αυτή και στις δύο πιο πάνω εφαρμογές παρέχει απόλυτη ασφάλεια και προστασία από μολυσματικές νόσους και ειδικότερα από το βακτήριο της νόσου των λεγεωναρίων. Επίσης, είναι ιδιαίτερα οικονομική, καθώς καταργεί τα ακριβά χημικά προϊόντα που συνήθως χρησιμοποιούνται, χωρίς πάντα να επιτυγχάνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα της απολύμανσης σε ολόκληρο το δίκτυο. Το ίδιο ισχύει με το θερμικό σοκ, που κοστίζει σε ενέργεια χωρίς να αποτελεί την απόλυτη λύση όπως συχνά νομίζεται, για διάφορους πρακτικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την περιπλοκότητα της μεθόδου προκειμένου να εκτελεστεί σωστά. Επιπλέον, αυτές οι μέθοδοι είναι μη πρακτικές και απαιτούν ιδιαίτερη εκπαίδευση και προσοχή από την πλευρά του προσωπικού που τις εκτελεί, πράγμα που στην καθημερινή πραγματικότητα δεν είναι δυνατό να συμβεί για πολλούς και διάφορους λόγους που λίγο έως πολύ είναι γνωστοί σε όλους.

Παρόλα αυτά, κυρίως λόγω της φυσιολογικής ανθρώπινης “αδράνειας” που παρουσιάζεται κάθε φορά που μία νέα τεχνολογία αιχμής προτείνεται για την επίλυση ενός προβλήματος, λίγοι έχουν υιοθετήσει αυτή τη μέθοδο στην Ελλάδα μέχρι τώρα. Τα αποτελέσματα, πάντως, ήταν και συνεχίζουν να είναι άριστα σε όλες αυτές τις εγκαταστάσεις. Σε όλες τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις, που είναι χιλιάδες, συνεχίζουν να χρησιμοποιούνται είτε διάφορα ημίμετρα είτε κάποια πανάκριβα και δύσχρηστα χημικά, μη φιλικά προς το περιβάλλον και σε πολλές περιπτώσεις επιβαρυντικά για την ανθρώπινη υγεία.

Κάνουμε έκκληση σε όλους τους αρμόδιους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς να διαδώσουν με κάθε τρόπο την πληροφορία σχετικά με τη μέθοδο απολύμανσης νερού LEGIONCARE, ώστε να γίνει γνωστή και να κερδίσει την εμπιστοσύνη των υπευθύνων σε μεγάλες εγκαταστάσεις που τη χρειάζονται απαραίτητα, όπως είναι τα νοσοκομεία, οι ιδιωτικές κλινικές, τα γηροκομεία, τα ξενοδοχεία, τα κτίρια και οι βιομηχανίες που έχουν πύργους ψύξης, οι Δήμοι που έχουν σιντριβάνια σε περιοχές που το καλοκαίρι ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία, τα επιβατικά πλοία, οι μονάδες βιολογικού καθαρισμού λυμάτων με ανάκτηση νερού για άρδευση κ.ά.

Στα πλαίσια αυτής της προσπάθειάς της να κάνει γνωστή αυτήν την τεχνολογία, η Smart Technical Solutions συνέταξε και έστειλε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομίου μία επιστολή προς όλους τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας της χώρας. Για να δείτε το κείμενο αυτής της επιστολής, πατήστε εδώ. Η επιστολή αυτή αφορά καταρχήν το σύστημα LEGIONCARE, που προστατεύει από τη νόσο των λεγεωναρίων σε δίκτυα ύδρευσης και κατά δεύτερο λόγο τις συσκευές OXYGENEO, που εγκαθίστανται σε πισίνες. Και τα δύο συστήματα ανήκουν στην τεχνολογία AQUACARE.

Αν οι επόπτες δημόσιας υγείας, που είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για τους ελέγχους της ποιότητας του νερού σε ξενοδοχεία, νοσοκομεία κτλ. ενστερνιστούν και θελήσουν να διαδώσουν τη μέθοδο απολύμανσης νερού LEGIONCARE, τότε είναι βέβαιο ότι θα αποφευχθούν τραγωδίες σαν αυτή που συνέβη πριν λίγα χρόνια στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία της Κύπρου.

Στο Αριστερό Μενού θα βρείτε δημοσιεύσεις σχετικές με την κατάσταση στην Ελλάδα σχετικά με το κρίσιμης σημασίας ζήτημα της λεγεωνέλλας.

Μοιράσου το στα social media