Βιολογική-Υδροπονική  επεξεργασίας νερού πισίνας

Πρόκειται για μία τεχνολογία που έχει ήδη εφαρμοστεί με μεγάλη επιτυχία από τη δεκαετία του 1990 για την εξυγίανση υδροβιότοπων και την επεξεργασία υγρών αποβλήτων. Η μέθοδος στηρίζεται σε δύο υδρόβια φυτά που έχουν την ιδιότητα να τρέφονται από όλα τα οργανικά και τοξικά απόβλητα και να πολλαπλασιάζονται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Τα φυτά αυτά καλλιεργούνται σε πολλά επίπεδα στο εσωτερικό μίας μεγάλης πυραμίδας ή εναλλακτικά σε μικρές ή μεγάλες λίμνες. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτήν την οικολογική τεχνολογία πατήστε εδώ. Επίσης, μπορείτε να ενημερωθείτε στο διαδίκτυο για μία παρόμοια εφαρμογή της NASA με υδρόβιους υάκινθους.

Εφαρμογή σε κολυμβητήρια και δημόσιες ή ιδιωτικές πισίνες

Η μέθοδος της βιολογικής-υδροπονικής επεξεργασίας νερού αποτελεί μία ιδιαίτερα πρωτοποριακή λύση και για τα κολυμβητήρια και τις πισίνες, για τη μείωση έως κατάργηση των χημικών που απαιτούνται για την απολύμανση του νερού, την αλγοκτονία, την οξυγόνωση και οξείδωση των οργανικών ενώσεων, την αντιμετώπιση της θολότητας κτλ. Θα αποτελεί, μάλιστα, ένα ενδιαφέρον διακοσμητικό στοιχείο για τους επισκέπτες αυτών των εγκαταστάσεων. Η μέθοδος αυτή συνδυάζεται άριστα με την τεχνολογία των ενεργών μικροοργανισμών.

Καλούνται οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων ή άλλων εγκαταστάσεων με πισίνες να επικοινωνήσουν μαζί μας, για να τους ενημερώσουμε και να τους υποβάλουμε τις προτάσεις μας.

 

Μοιράσου το στα social media