OXONE® D15

ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΠΙΣΙΝΕΣ & SPA

Η οικολογική, οικονομική
και υγιεινή λύση για τις πισίνες.

www.oxone.dupont.com

 1. Καταργεί το σοκ χλωρίωσης & μειώνει τη χρήση χλωρίου στο γλυκό νερό.
 2. Καταργεί εντελώς το σοκ χλωρίωσης και το χλώριο στο θαλασσινό νερό.
 3. Αντιμετωπίζει άμεσα τη θολότητα, το πρασίνισμα (άλγη) και τη δυσοσμία.

Monopersulfate Compound με Ενεργό Οξυγόνο
(μονοϋπερθειικό κάλιο, σε κόκκους), της Dupont Αμερικής

Δείτε και τη σελίδα Θολότητα Νερού σε Πισίνες, Κολυμβητήρια, Water Parks κτλ.

Το Oxone® D15 είναι το ιδανικό οξειδωτικό στοιχείο για το σοκάρισμα σε πισίνες, κολυμβητήρια, spa, υδρομασάζ, σιντριβάνια κτλ. To Oxone® D15, γνωστό και ως «SHOCK AND SWIM»:

 • ΟΞΕΙΔΩΝΕΙ & ΜΕΙΩΝΕΙ τα οργανικά απόβλητα (π.χ. σάλιο, ιδρώτα, ούρα) και άλλες ουσίες, όπως αντηλιακά λάδια, καλλυντικά, γύρη, σκόνη κτλ.
 • ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ τις καρκινογόνες οργανικές χλωραμίνες & το χλωροφόρμιο που δημιουργούνται από το χλώριο στο νερό της πισίνας, ενώ παράλληλα ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΕΙ τη δημιουργία τους, αφού μειώνει τα οργανικά απόβλητα που τις δημιουργούν καθώς αντιδρούν με το χλώριο.
 • ΞΕΘΟΛΩΝΕΙ το νερό και το διατηρεί κρυστάλλινο και διαυγές. Σχετικά με αυτό ειδικά το θέμα πατήστε εδώ.
 • ΕΞΑΛΕΙΦΕΙ τα μολυσμένα απόβλητα.
 • ΚΑΤΑΡΓΕΙ την ερεθιστική δυσοσμία του χλωρίου και τη δυσοσμία του “χαλασμένου” νερού.
 • ΞΕΠΡΑΣΙΝΙΖΕΙ το νερό της πισίνας (ή της λίμνης) που έχει πρασινίσει από την άλγη. Σχετικά με αυτό ειδικά το θέμα πατήστε εδώ.
 • ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΕΙ τις επιφάνειες της πισίνας από τις φθορές που προκαλεί το χλώριο.
 • ΔΕΝ ΞΕΒΑΦΕΙ ούτε θαμπώνει τις επιφάνειες βινυλίου, τις βαμμένες επιφάνειες και τα μαγιό των κολυμβητών.
 • ΔΕΝ ΑΥΞΑΝΕΙ τα επίπεδα συγκέντρωσης ασβεστίου και κυανουρικού οξέως στο νερό.
 • ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ την αποτελεσματικότητα των χημικών απολύμανσης όπως του χλωρίου ή του βρωμίου, με αποτέλεσμα να ΜΕΙΩΝΕΙ την κατανάλωση του χλωρίου, του αλγοκτόνου και των κροκιδωτικών κατά 20% έως 60%, ανάλογα με τις εξωτερικές συνθήκες.
 • ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΕΙ το pH σε σημαντικό βαθμό, αφού καταστρέφει αρκετές από τις ουσίες ευθύνονται για την αποσταθεροποίησή του.
 • ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ την ποιότητα του νερού και το κάνει πιο υγιεινό, καθώς το απαλλάσσει από τις υπερβολικές ποσότητες χημικών που συνήθως χρησιμοποιούνται στις πισίνες και τα spas. Συγκεκριμένα:
  ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ το αναπνευστικό σύστημα από την υπερβολική εισπνοή χλωρίου,
  ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ τις δερματολογικές παθήσεις που προκαλούν τα χημικά,
  ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ τα μάτια, που δεν τσούζουν όπως συνήθως συμβαίνει με το χλώριο.Επίσης:
 • ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ εύκολα, με απλή ρίψη μέσα στην πισίνα, χωρίς προπαρασκευή.
 • ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ άμεσα και πλήρως στο νερό.
 • ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ η κολύμβηση σε μισή ώρα μετά τη χρήση του, ενώ με το σοκ χλωρίωσης απαγορεύεται για 12 ώρες.
 • ΚΑΤΑΡΓΕΙ εντελώς τη χρήση όλων των χημικών, εάν συνδυαστεί με τη συσκευή ιονισμού και υδρόλυσης Aquacare®.

Επιπλέον, το Oxone® D15 καταργεί εντελώς τη χλωρίωση σε κολυμβητικές δεξαμενές με θαλασσινό νερό, όπου με τη χρήση του παράγεται υποχλωριώδες οξύ. Συγκεκριμένα, οξειδώνει άμεσα τα χλωριόντα και τα μετατρέπει σε υποχλωριώδες οξύ, σύμφωνα με την πιο κάτω αντίδραση:

KHSO5 + CI + H → HOCl +KHSO4

1 kg Oxone® D15 σε 80 m3 θαλασσινό νερό αντιδρά με το NaCl και παράγει 2,4 ppm χλώριο!
Παράλληλα μειώνει και το pH, που στο θαλασσινό νερό είναι 8,2.

Επίσης, είναι κατάλληλο και για πισίνες που λειτουργούν με χλωριωτές ηλεκτρόλυσης άλατος (NaCl), για απολύμανση και οξείδωση και αντιμετώπιση οσμών και θολότητας.

Άλλες εφαρμογές του Oxone® D15 είναι: εξαφάνιση βιολογικών οσμών, καθαρισμός χάρτου βιομηχανιών, καθαρισμός ηλεκτρονικών πλακετών, οξείδωση σουλφιδίων, κυανίου κτλ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ – ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ

 • Στις πισίνες:
  Η αρχική Δόση είναι 25 ppm ( 1Kg ανά 40m3 ).
  Μετέπειτα όλες οι Δόσεις είναι 12 ppm (1Kg ανά 80m3).
  Η συχνότητα των δόσεων εξαρτάται από την χρήση της πισίνας:
  1x/εβδομάδα για ελαφριά χρήση (5.700 λίτρα/κολυμβητή)
  2x/εβδομάδα για μέτρια χρήση (1.900 έως 5.700 λίτρα/κολυμβητή)
  3x/εβδομάδα για βαριά χρήση (1.900 litr/κολυμβητή)
 • Στα spas:

  Η συχνότητα της οξείδωσης με Oxone® D15 εξαρτάται από τη χρήση, αν και συνήθως τα spas απαιτούν υψηλότερες δόσεις οξειδωτικού απ΄ ότι οι πισίνες. Γενικά, κάντε οξείδωση μετά από κάθε χρήση ή εβδομαδιαίως κατά τις περιόδους όπου το spa δεν χρησιμοποιείται συχνά. Η συνιστώμενη δόση στα spas είναι 30 ppm (30 gr/m3).

Σε συνδυασμό με το βρώμιο.

Όταν το Oxone® D15 χρησιμοποιείται μαζί με βρώμιο, οξειδώνει τα οργανικά και ενεργοποιεί τα ιόντα του βρωμίου σε βρώμιο, το οποίο αστραπιαία σχηματίζει ένα ενεργό απολυμαντικό, το υποβρωμιώδες οξύ. Μετά την επίδρασή του στα βακτήρια και τις άλλες μολύνσεις του spa, το υποβρωμιώδες οξύ επανέρχεται πάλι σε ιόντα βρωμίου. Έτσι, τα ιόντα βρώμιου μπορούν να ενεργοποιούνται επανειλημμένα, και το ενεργό απολυμαντικό βρωμίου να ανακυκλώνεται συνεχώς.

Καθαρισμός από γκράφιτι (graffiti)

Μία εντελώς διαφορετική χρήση του Oxone® D15 είναι ο καθαρισμός από γκράφιτι σε επιφάνειες όπως βαμμένοι τοίχοι, μάρμαρα, μεταλλικές επιφάνειες κτλ. Βέβαια, η Smart Technical Solutions έχει στη διάθεσή της και άλλες πιο εξειδικευμένες λύσεις για το γκράφιτι, τόσο για τον καθαρισμό επιφανειών όσο και για την προστασία τους από μελλοντικές ”επιδρομές”. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό το θέμα δείτε διάφορες σελίδες στην ενότητα Καθαρισμός.

Άλλες χρήσεις του Oxone®:

Το Oxone® είναι ένα προϊόν με απίστευτα μεγάλη ποικιλία εφαρμογών σε πολλούς άλλους τομείς πέρα από την επεξεργασία του νερού. Για να δείτε τις διάφορες εφαρμογές που έχει ο τύπος Oxone® PS16, δηλαδή το απλό ενεργό οξυγόνο που δεν περιέχει χλώριο και κροκιδωτικό, πατήστε εδώ.

Λίγα λόγια για την ασφάλεια: Τα χημικά για τον καθαρισμό του νερού των πισίνων και των spas, θα πρέπει να αποθηκεύονται σε δροσερές και ξηρές τοποθεσίες, ερμητικά σφραγισμένα στα αυθεντικά τους κουτιά ως την χρήση τους. Ποτέ μην αναμιγνύετε τα χημικά μεταξύ τους. Χρησιμοποιήστε τα χημικά για τις πισίνες και τα spas ξεχωριστά και σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στις ετικέτες.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ BLUE MAGIC, OXONE, AQUACARE

Πατήστε εδώ για να δείτε τις δυνατότητες συνδυαστικής εφαρμογής αυτών των τεχνικών προτάσεων, για ακόμα καλύτερη απολύμανση του νερού και ολοσχερή κατάργηση του χλωρίου και των άλλων χημικών πισίνας.

OXONE, μονοϋπερθειικό κάλιο
(2KHSO5·KHSO4·K2SO4)
μία χημική ένωση με πολλές εφαρμογές

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

Μοιράσου το στα social media