Φίλτρο BIG BLUE
της PENTEK Αμερικής
κατακρατά σωματίδια μεγέθους έως 1 μικρό
ιδανικό για την κατακράτηση σκουριάς
μέγιστη παροχή 4 κυβικά την ώραΚείμενα παρουσίασης στα Αγγλικά:
Για το φίλτρο BIG BLUE πατήστε
εδώ.
Για το φυσίγγιο ECP των 20 μικρών πατήστε εδώ.
(διατίθεται και σε μεγέθη των 5 και του 1 μικρού) 

φίλτρο BIG BLUE ανταλλακτικό φυσίγγιο ECP
της PENTEK Αμερικής από κυτταρίνη, με πτυχές, πλενόμενο
ανταλλακτικό φυσίγγιο ECP
από κυτταρίνη, με πτυχές, πλενόμενο

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΣΚΟΥΡΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ

Το νερό που περιέχει σίδηρο ή οξείδιο του σιδήρου αφήνει όπου πέφτει μια κοκκινωπή καφετιά απόχρωση, που δεν αφαιρείται εύκολα. Επίσης, γαριάζει τα ρούχα στο πλυντήριο. Φυσικά είναι ακατάλληλο για πόσιμο, έχει εξάλλου τη χαρακτηριστική δυσάρεστη μεταλλική γεύση του σιδήρου. Ακόμα και για πότισμα είναι ακατάλληλο, αν ο σίδηρος υπερβαίνει κάποια όρια. Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις σε κάποια στενά σημεία τους, όπως βρύσες, ντους, ηλεκτροβάνες κτλ. φράζουν από τη σκουριά και το σίδηρο. Τέλος, η αγωγιμότητα του νερού εξαιτίας του σιδήρου είναι υψηλή, με αποτέλεσμα να ευνοείται το φαινόμενο της διάβρωσης των σωληνώσεων και ολόκληρης της εγκατάστασης εξαιτίας της ηλεκτρόλυσης.

Ο σίδηρος μπορεί να προέρχεται είτε απευθείας από την πηγή του νερού (δίκτυο ύδρευσης ή γεώτρηση) είτε από τη σταδιακή οξείδωση σωληνώσεων, δεξαμενών ή boilers ζεστού νερού της εγκατάστασης. Και στις δύο περιπτώσεις χρειάζεται να απομακρυνθεί. (Ειδικότερα, στη δεύτερη περίπτωση η συνδυασμένη εφαρμογή των τεχνολογιών Merus και Stopcor αναστέλλει την οξείδωση του εξοπλισμού και το πρόβλημα λύνεται στη ρίζα του.)

Η ΛΥΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΤΡΩΝ BIG BLUE

Ο πιο οικονομικός τρόπος που γνωρίζουμε για την αντιμετώπιση του προβλήματος είναι η φίλτρανση του νερού με τα φίλτρα BIG BLUE της PENTEK που συγκρατούν πάρα πολύ μικρά σωματίδια, δηλαδή διαμέτρου ενός μικρού (ένα χιλιοστό του χιλιοστού). Τα κοινά φίλτρα δεν είναι ικανά να συγκρατήσουν τη σκουριά, επειδή το μέγεθος των σωματιδίων της σκουριάς είναι πολύ μικρό. Τα φίλτρα BIG BLUE της PENTEK κατακρατούν τη σκουριά και μετά από μερικά ξεπλύματα το ανταλλακτικό τους είναι πλέον ακατάλληλο και χρειάζεται αντικατάσταση.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Μέγιστη πίεση λειτουργίας 6,9 bar
Μέγιστη θερμοκρασία λειτουργίας 37,8°C
Παροχή συσκευών 1”: 57 lt/min
Παροχή συσκευών 1 ½”: 76 lt/min
Για μεγαλύτερες παροχές ή μεγαλύτερες διατομές σωλήνων απαιτείται η παράλληλη σύνδεση περισσότερων φίλτρων BIG BLUE.

ΤΥΠΟΙ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ

Οι τιμές τους είναι οι εξής:
Φίλτρο BIG BLUE ύψους 20” και διατομής 1” ή 1 1/2”: 275 Ευρώ + ΦΠΑ
Φίλτρο BIG BLUE ύψους 10” και διατομής 1” ή 1 1/2”: 195 Ευρώ + ΦΠΑ
Ανταλλακτικό Φυσίγγιο ECP, πλενόμενο, ύψους 20”: 105 Ευρώ + ΦΠΑ
Ανταλλακτικό Φυσίγγιο ECP, πλενόμενο, ύψους 10”: 70 Ευρώ + ΦΠΑ

Συνιστούμε τα φίλτρα ύψους 20” για καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Ακολουθούν τιμές για φίλτρα τύπου BIG BLUE:

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

ΧΡΟΝΟΣ ΖΩΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΦΥΣΙΓΓΙΩΝ ECP

Το φυσίγγιο ECP είναι φτιαγμένο από κυτταρίνη και έχει πτυχές (πλισέ), ώστε να έχει μεγάλη χωρητικότητα και να μη χρειάζεται πολύ συχνά αντικατάσταση. Είναι πλενόμενο, δηλαδή μπορεί να ξεπλυθεί και να χρησιμοποιηθεί ξανά μερικές φορές, μέχρι να αχρηστευθεί εντελώς και να αντικατασταθεί.

Ο χρόνος ζωής του φυσιγγίου δεν μπορεί να προβλεφθεί, επειδή εξαρτάται από το φορτίο, δηλαδή την ποσότητα σκουριάς και άλλων σωματιδίων που περιέχει το νερό. Γι’ αυτό το λόγο, και επειδή το φυσίγγιο ECP είναι σχετικά ακριβό, προκειμένου να γίνεται μία προφίλτρανση ώστε να απομακρύνεται η μεγαλύτερη ποσότητα σωματιδίων, συνιστούμε την τοποθέτηση ενός υδροκυκλωνικού φίλτρου CENTRIFUGAL SEPARATOR ή ενός αυτοκαθαριζόμενου φίλτρου JUDO, τύπος PROFI PLUS, μπροστά από το φίλτρο BIG BLUE. Κάτι τέτοιο έχει νόημα, μόνο σε περιπτώσεις που το νερό περιέχει πολλά σωματίδια (χώμα, άμμο κ.ά.). Αν περιέχει κυρίως σκουριά και όχι άλλα σωματίδια, τότε το φίλτρο BIG BLUE αρκεί.

ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΦΙΛΤΡΩΝ BIG BLUE

Τα φίλτρα BIG BLUE εφαρμόζονται σε κατοικίες, βιομηχανίες, ξενοδοχεία, ναυτιλία. Ειδικότερα, στα πλοία, το fresh water συχνά παρουσιάζει σκουριά. Εκεί το φίλτρο BIG BLUE δίνει μία πολύ καλή λύση, σε συνδυασμό πάντα με τους δακτυλίους Merus και τις συσκευές καθοδικής προστασίας Stopcor.

ΦΙΛΤΡΑ ΑΠΟΣΙΔΗΡΩΣΗΣ – ΑΠΟΜΑΓΓΑΝΙΩΣΗΣ

Σημειώστε ότι για την ολοκληρωτική αφαίρεση και της σκουριάς και του σιδήρου από το νερό απαιτούνται τα φίλτρα αποσιδήρωσης – απομαγγανίωσης, που είναι πιο ογκώδη και πιο ακριβά.

ΣΚΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

Τέλος, σε κλειστά κυκλώματα θέρμανσης και κλιματισμού, για τη συγκράτηση της σκουριάς και του μαγνητίτη (κεκορεσμένο οξείδιο του σιδήρου) που κυκλοφορεί μαζί με το νερό και δημιουργεί προβλήματα, δείτε τη σελίδα HEIFI TOP και FERROCLEAN, που είναι δύο φίλτρα-εξαερωτές ειδικά κατασκευασμένα για να αντέχουν σε υψηλές θερμοκρασίες.

Μοιράσου το στα social media