Οδηγίες τοποθέτησης των Δακτυλίων MERUS

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διαβάστε προσεκτικά και εφαρμόστε με ακρίβεια τις πιο κάτω οδηγίες τοποθέτησης των δακτυλίων Merus, γιατί διαφορετικά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα:

 1. να αποφορτιστούν και να μη σας προσφέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα
 2. να φθαρούν και να μην μπορούν να επαναφορτιστούν ξανά, δηλαδή να καταστραφούν ολοσχερώς.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ
ΤΩΝ ΔΑΚΤΥΛΙΩΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΕΡΟΥ MERUS

Α. Σωστός τρόπος αποθήκευσης και φύλαξης των δακτυλίων Merus.

 1. Οι δακτύλιοι Merus είναι ακριβά εξαρτήματα υψηλής τεχνολογίας και σαν τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζονται, όχι σαν ένα κοινό εξάρτημα από αλουμίνιο. Ο χειρισμός τους απαιτεί την προσοχή και τη λεπτότητα που απαιτεί και ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα computer.
 2. Πρέπει να φυλάσσονται καλυμμένοι μέσα στο αλουμινόχαρτο στο οποίο παραδίδονται, σε χώρους στεγνούς, χωρίς υπερβολικά υψηλή υγρασία, μακριά από πηγές ηλεκτομαγνητικών πεδίων, όπως είναι computers, κινητά τηλέφωνα, τροφοδοτικά, καλώδια κτλ.
 3. Πρέπει να παραμένουν καθαροί, γιατί τα μεταλλικά στοιχεία της επικαθήμενης σκόνης, σε συνδυασμό με τυχόν υγρασία, μπορούν να προκαλέσουν ηλεκτρολυτικά ρεύματα στην επιφάνεια του δακτυλίου, τα οποία με τη σειρά τους μπορεί να προκαλέσουν σταδιακή αποφόρτισή τους.
 4. Το τέλειο γεωμετρικό σχήμα των δακτυλίων Merus είναι καθοριστικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία τους, γι’ αυτό και θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα να μην κτυπηθούν, ώστε να μην αποκτήσουν μικρά αυλάκια ή λακούβες ή οξειδωμένες περιοχές στις άκρες τους ή στην υπόλοιπη επιφάνειά τους, ειδάλλως είναι πιθανό να αρχίσουν να αποφορτίζονται πιο εύκολα.

Β. Επιλογή σωστού σημείου εγκατάστασης.

 1. Οι δακτύλιοι Merus εφαρμόζονται πάνω σε σωλήνες κατασκευασμένους από οποιοδήποτε υλικό (πλαστικούς, σιδερένιους, χάλκινους κτλ.).
 2. Επιλέξτε ένα κεντρικό σημείο του υδραυλικού κυκλώματος ή δικτύου το οποίο θέλετε να προστατέψετε. Εγκαθιστώντας τον δακτύλιο Merus εκεί, θα εξασφαλίσετε ότι όλη η μάζα του νερού θα περνάει από την κατάλληλη επεξεργασία ώστε να διαλύει τις σκουριές, τα άλατα και τις οργανικές επικαθίσεις σε ολόκληρο το υδραυλικό κύκλωμά ή δίκτυό σας.
 3. Προτιμήστε, ει δυνατόν, ένα σημείο που βρίσκεται μετά και όχι πριν από αντλίες, κυκλοφορητές ή άλλες πηγές ηλεκτρικών πεδίων, τα οποία έχουν την τάση να αφαιρούν από το νερό τις ταλαντώσεις που προσδίδει σε αυτό ο δακτύλιος Merus.
 4. Ο δακτύλιος να μην εγκατασταθεί σε απόσταση μικρότερη του ενός μέτρου από ηλεκτρικά πεδία (καλώδια, πρίζες, ηλεκτροκινητήρες, ηλεκτρικοί πίνακες κτλ.)
 5. Αν ο σωλήνας είναι μεταλλικός, φροντίστε, αν είναι δυνατό, η υδραυλική εγκατάστασή όπου θα τοποθετηθεί ο δακτύλιος να είναι γειωμένη, ώστε ο σωλήνας να μη γίνεται φορέας ηλεκτρικού ρεύματος.

Γ. Προετοιμασία και τρόπος εγκατάστασης.

 1. Ο σωλήνας και ο δακτύλιος Merus να είναι εντελώς στεγνοί πριν την εγκατάσταση.
 2. Δε χρειάζεται να αφαιρεθεί το χρώμα του σωλήνα.
 3. Ο σωλήνας να καθαριστεί από ό,τι τυχόν προεξέχει πάνω του και του στερεί το τέλειο στρογγυλό σχήμα του. Επίσης, να καθαριστεί εξωτερικά από τυχόν γράσα, λάδια και άλλες ουσίες.
 4. Ο δακτύλιος πρέπει να τοποθετηθεί με τρόπο ώστε το βέλος που είναι χαραγμένο στην πλαϊνή επιφάνειά του να σημαδεύει προς τη φορά της κίνησης του νερού.
 5. Τα δύο μέρη του δακτυλίου πρέπει να τοποθετηθούν με τέτοιο τρόπο ώστε η μπλε καμπύλη γραμμή και των δύο μερών να βρίσκεται από την ίδια πλευρά, αλλιώς ο δακτύλιος δε λειτουργεί!
 6. Αν ο σωλήνας είναι μεταλλικός, τυλίξτε το σημείο του όπου σκοπεύετε να εγκαταστήσετε τον δακτύλιο με αυτοκόλλητη αδιάβροχη ταινία. Το φάρδος της ταινίας θα πρέπει να είναι τέτοιο, ώστε δεξιά και αριστερά από τον δακτύλιο να περισσεύουν τουλάχιστον 2 cm ταινίας, ώστε να εξασφαλιστεί ότι ο δακτύλιος θα είναι ηλεκτρικά μονωμένος από το σωλήνα, ακόμα και αν πέσουν ή δημιουργηθούν σταγονίδια νερού επάνω τους. Προσοχή: Αν δεν έχετε τόσο φαρδιά ταινία, μπορείτε να καλύψετε την επιφάνεια του σωλήνα με πιο στενή ταινία σπειροειδώς, προσέχοντας να μη δημιουργηθεί παχύτερο στρώμα ταινίας στην κεντρική περιοχή όπου θα τοποθετηθεί ο δακτύλιος, ώστε να εξασφαλιστεί η τέλεια επαφή ολόκληρου του πλάτους του δακτυλίου με την ταινία και κατ’ επέκταση με το σωλήνα.
 7. Αν η εξωτερική διάμετρος του σωλήνα είναι λίγο μικρότερη από την εσωτερική διάμετρο του δακτυλίου, τότε, με την προσθήκη κατάλληλου μήκους ταινίας ή φλαντζολάστιχου ή σαμπρέλας ποδηλάτου ή οποιουδήποτε άλλου συμπαγούς μη πορώδους και μη ηλεκτρικά αγώγιμου υλικού, μπορείτε να επιτύχετε απόλυτη και σταθερή εφαρμογή του δακτυλίου πάνω στο σωλήνα.
 8. Στη συνέχεια, βιδώστε με ένα εξάγωνο κλειδί (άλεν) τα δύο μέρη του δακτυλίου μεταξύ τους γύρω από το σωλήνα, έτσι ώστε ολόκληρος ο δακτύλιος να εφάπτεται τέλεια πάνω στο σωλήνα και στην ταινία ή το μονωτικό υλικό που τον περιβάλλει.
 9. Βιδώνετε με αργές κινήσεις, προσέχοντας να μην παραμορφώσετε την εξάγωνη εσοχή της βίδας, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξανά.
 10. Μη σφίγγετε υπερβολικά τις βίδες! Μπορεί να κοπούν ή να χαλάσει το σπείρωμα του δακτυλίου.
 11. Τα δύο μέρη του δακτυλίου θα πρέπει να έρχονται σε τέλεια επαφή μεταξύ τους και στις δύο άκρες τους. Αν αυτό σταθεί αδύνατο, θα πρέπει τα δύο μέρη του δακτυλίου να έρχονται σε επαφή μεταξύ τους τουλάχιστον στη μία άκρη τους, ενώ από την άλλη πλευρά θα πρέπει να υπάρχει όσο γίνεται μικρότερο κενό μεταξύ τους. Αν ούτε αυτό γίνεται, θα πρέπει να παραγγείλετε μεγαλύτερο δακτύλιο.
 12. Αν χρειαστεί, προσθέστε ή αφαιρέστε ταινία ή όποιο άλλο μονωτικό υλικό παρεμβάλατε ανάμεσα στο σωλήνα και το δακτύλιο, ώστε να εξασφαλιστεί τέλεια επαφή, τόσο μεταξύ του δακτυλίου και του σωλήνα, όσο και μεταξύ των δύο μερών του δακτυλίου.

Δ. Προστασία εγκατεστημένου δακτυλίου Merus από πιθανή αποφόρτιση, φθορές και κλοπή.

 1. Καθαρίστε καλά τον δακτύλιο από σκόνη ή άλλου είδους ρύπους.
 2. Τυλίξτε σφιχτά τον δακτύλιο μαζί με το σωλήνα με αρκετές στρώσεις από κάποιο ηλεκτρικά μη αγώγιμο υλικό (συνιστάται η διαφανής μεμβράνη συντήρησης τροφίμων), φροντίζοντας να καλύπτεται ολόκληρος, ώστε να μη λερώνεται, να μη βρέχεται και να μην οξειδώνεται. Φροντίστε, όσο είναι δυνατό, να μην εγκλωβιστεί αέρας, για να αποφευχθεί τυχόν συμπύκνωση υδρατμών στην επιφάνεια του δακτυλίου.
 3. Πάνω από το υλικό αυτό τυλίξτε την περιοχή του δακτυλίου και του σωλήνα με αρκετές στρώσεις μεταλλικού φύλλου (αλουμινόχαρτο ή φύλλο μολύβδου), ώστε να θωρακίσετε τον δακτύλιο απέναντι σε τυχόν ηλεκτρομαγνητικά πεδία, ακόμα και αν τη στιγμή της τοποθέτησης του δακτυλίου δεν υπάρχουν τέτοια εκεί κοντά. Προσοχή: Ο δακτύλιος δεν πρέπει να βρίσκεται σε απευθείας επαφή με το μεταλλικό φύλλο, γι’ αυτό και παρεμβάλατε το μονωτικό υλικό στο προηγούμενο βήμα.
 4. Για να σταθεροποιήσετε καλύτερα το μεταλλικό φύλλο και για να το προφυλάξετε από το νερό και άλλες μηχανικές φθορές, συνιστούμε να το καλύψετε σφιχτά με μερικές ακόμα στρώσεις από το ίδιο μονωτικό υλικό (π.χ. μεμβράνη για τρόφιμα) που χρησιμοποιήσατε για την κάλυψη του δακτυλίου.
 5. Τυλίξτε καλά τις άκρες του αλουμινόχαρτου και του μονωτικού υλικού πάνω στο σωλήνα με υδατοστεγή αυτοκόλλητη ταινία, ώστε να μην περάσει υγρασία στον δακτύλιο, ειδικά αν ο σωλήνας δεν είναι οριζόντιος, οπότε η πιθανότητα να περάσει υγρασία είναι μεγαλύτερη.
 6. Προστασία κατά της κλοπής: Μπορείτε να σκεπάσετε το δακτύλιο μαζί με τα προστατευτικά υλικά του (μεμβράνη, αλουμινόχαρτο κτλ.) με τσιμέντο ή με μία μεταλλική κατασκευή δικής σας κατασκευής, η οποία μπορεί είτε να στερεωθεί μόνιμα σε δύο σημεία του σωλήνα εκατέρωθεν του δακτυλιου είτε να είναι αφαιρούμενη και να κλειδώνει με λουκέτο.

Ε. Τρόποι ελέγχου αποτελεσμάτων.

 1. Γενικά ισχύει ότι όπου είχατε εμφανή προβλήματα με σκουριά, άλατα και άλγη, αυτά σταδιακά θα πάψουν να υπάρχουν ή θα περιοριστούν. Για αναλυτικότερη περιγραφή των τρόπων ελέγχου των αποτελεσμάτων ζητήστε μας τα σχετικά ενημερωτικά έντυπα ή επισκεφθείτε το website μας.
 2. Σε περίπτωση που δεν δείτε τα αποτελέσματα που περιμένατε, το πιθανότερο είναι να μην έχει γίνει σωστά η τοποθέτηση, γι’ αυτό επικοινωνήστε ξανά μαζί μας.
 3. Σε ψεκαζόμενες επιφάνειες και σε δοχεία χωρίς βαλβίδα αποστράγγισης υπάρχει περίπτωση τα άλατα να συνεχίζουν να υπάρχουν και μετά την τοποθέτηση του δακτυλίου Merus, όμως είναι αισθητά λιγότερα και πολύ πιο μαλακά. Σκουπίζονται εύκολα με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι ή ξεπλένονται με νερό υπό πίεση, αρκεί να μη μείνουν στεγνά για ώρες και προλάβουν να σκληρύνουν.
Μοιράσου το στα social media