Συγκριτική μελέτη:

η τεχνολογία MERUS, Το Μυστικό Μήνυμα του Νερού και η Ομοιοπαθητική

1. Η επίδραση της τεχνολογίας Merus πάνω στο νερό

Φωτογραφία νερού πριν την επεξεργασία του από δακτύλιο Merus (400 φορές μεγέθυνση).

Φωτογραφία νερού μετά την επεξεργασία του από δακτύλιο Merus (400 φορές μεγέθυνση).

  • Στην αριστερή φωτογραφία φαίνεται η άτακτη και ακανόντιστη κίνηση Brown των µορίων του νερού. Αυτή είναι η συνηθισμένη κατάσταση που ισχύει στο νερό.
  • Στη δεξιά φωτογραφία παρουσιάζουν ενδιαφέρον οι αστεροειδείς κρυσταλλικοί σχηµατισµοί σε αποστάσεις 60 µοιρών µεταξύ τους, από τους οποίους φαίνεται ότι το νερό έχει πράγµατι ενεργοποιηθεί, δηλαδή τα µόρια του νερού έχουν µερικώς αλλάξει διάταξη.
  • Στη νέα αυτή διάταξη µπορούν να µεταφέρουν τις µοριακές ταλαντώσεις των δακτυλίων Merus σε όλο το µήκος του δικτύου και έξω από αυτό, µέχρι το φως ή κάποιο ηλεκτρικό πεδίο να αλλάξει ξανά τη διάταξή τους.
  • Αξίζει να σηµειωθεί ότι το εργαστήριο που έκανε αυτή τη φωτογράφηση ανέφερε ότι τέτοιου είδους διάταξη µορίων έχουν συναντήσει µόνο σε νερό που µόλις έχει αναβλύσει από ορεινή πηγή, ενώ αντίθετα η φωτογράφηση δείγµατος νερού µερικές εκατοντάδες µέτρα πιο κάτω έδειξε ότι το νερό είχε επανέλθει ξανά στην κατάσταση που δείχνει η αριστερή φωτογραφία, προφανώς εξαιτίας της έκθεσής του στην ηλιακή ακτινοβολία. Ίσως γι’ αυτό να λένε ότι το νερό των πηγών είναι πιο υγιεινό και αναζωογονητικό. Δείτε και τη δεξιά φωτογραφία πιο κάτω, που επιβεβαιώνει αυτήν την άποψη.

Σε περιπτώσεις άλλων υγρών εκτός του νερού (π.χ. γάλα, χυµοί φρούτων, καύσιµα κτλ.), το νερό που περιέχεται, έστω και σε ελάχιστη ποσότητα, µέσα στο διακινούµενο υγρό χρησιµεύει στην µετάδοση των µοριακών ταλαντώσεων σε όλο το µήκος του δικτύου, και έτσι επιτυγχάνεται και σε αυτά τα δίκτυα προστασία από επικαθίσεις κάθε είδους.

2. Το Μυστικό Μήνυμα του Νερού
(The Message from Water)
του Ιάπωνα επιστήμονα Dr. Masaru Emoto

Έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον η πιο κάτω διαπίστωση:

Το 2001, όταν ακόμα η Smart Technical Solutions, με τον τίτλο Merus Hellas τότε καθώς δεν είχε ακόμα κανένα άλλο προϊόν στην γκάμα της, πληροφορηθήκαμε ότι κυκλοφορεί ένα βιβλίο με το όνομα Το Μυστικό Μήνυμα του Νερού (αγγλικός τίτλος: The Message from Water). Όταν το διαβάσαμε, εντυπωσιαστήκαμε από την ομοιότητα της ανακάλυψης του δόκτορα Masaru Emoto, συγγραφέα του βιβλίου, με την τεχνολογία MERUS. Και οι δύο πρεσβεύουν και αποδεικνύουν στην πράξη κάτι που μέχρι τότε η επιστήμη δεν είχε εξηγήσει θεωρητικά και συνεχίζει να μην είναι σε θέση να το αποδείξει: ότι το νερό είναι φορέας πληροφοριών ή μηνυμάτων, τα οποία αποθηκεύει στη μνήμη του, δηλαδή στη διάταξη των μορίων του, και τα εκδηλώνει υπό κατάλληλες συνθήκες.

Στην περίπτωση του βιβλίου αυτές οι συνθήκες εκδήλωσης των αποθηκευμένων πληροφοριών είναι η θερμοκρασία των -4°C, κατά τους οποίους το νερό παγώνει και κρυσταλλοποιείται σε σχηματισμούς ανάλογους με τις διάφορες επιρροές που είχε δεχθεί από το περιβάλλον όσο ήταν σε υγρή μορφή. Για παράδειγμα, το νερό είναι πιο ευτυχισμένο (!) όταν του λες καλά λόγια ή του βάζεις να ακούει κλασική μουσική αντί heavy metal ή όταν είναι καθαρό και όχι μολυσμένο, κάτι που φαίνεται με εντυπωσιακή καθαρότητα από τα διαφορετικά σχήματα κρυσταλλικών σχηματισμών που δημιουργεί κατά την κατάψυξή του, οι οποίοι παρουσιάζονται σε αφθονία στις σελίδες του βιβλίου, με υπέροχα χρώματα και σχήματα. Μπορείτε να τους απολαύσετε και στις πιο πάνω σελίδες αναζήτησης του Google (βλ. links στον τίτλο). Εδώ, παραθέτουμε ενδεικτικά δύο φωτογραφίες που θυμίζουν ιδιαίτερα τις δύο πιο πάνω φωτογραφίες που δείχνουν την επίδραση των δακτυλίων Merus πάνω στο νερό:

  

Φωτογραφία κρυστάλλου που σχημάτισε κατά την κατάψυξή του το κοινό νερό βρύσης. Βλέπουμε πόσο τυχαίος και ακανόνιστος είναι ο σχηματισμός του κρυστάλλου, που θυμίζει την τυχαία διάταξη των μορίων του νερού που δεν έχει περάσει από σωλήνα με δακτύλιο Merus (βλ. αριστερή φωτογραφία επάνω).

Φωτογραφία κρυστάλλου που σχημάτισε νερό πηγής από υψόμετρο 700 μέτρων. Βλέπουμε έναν τέλειο αστεροειδή κρυσταλλικό σχηματισμό, που θυμίζει τη φωτογραφία του νερού μετά από τη διέλευση από σωλήνα με εγκατεστημένο δακτύλιο Merus. (βλ. δεξιά φωτογραφία επάνω).

Αντίστοιχα, στην περίπτωση της τεχνολογίας MERUS οι συνθήκες εκδήλωσης των αποθηκευμένων πληροφοριών είναι η επαφή του νερού με κάθε είδους ιζηματοειδείς επικαθίσεις, τις οποίες το νερό που έχει διέλθει από σωλήνα με εγκατεστημένο δακτύλιο MERUS σφυροκοπά και με καθαρά μηχανικό συντονισμό σταδιακά αποικοδομεί και παρασύρει με την ορμή του.

Το θέμα της μνήμης του νερού περιγράφεται αναλυτικά στο βίντεο ΝΕΡΟ – Το Μεγάλο Μυστήριο. Μπορείτε επίσης να δείτε πληθώρα σχετικών δημοσιεύσεων στο internet, αν πατήσετε εδώ. Η τεχνολογία MERUS είναι ίσως η μοναδική τεχνολογία που έχει αξιοποιήσει στην πράξη αυτές τις επιστημονικές παρατηρήσεις.

3. H Oμοιοπαθητική

Αλλά και η αρχαία επιστήμη της Ομοιοπαθητικής Ιατρικής, την οποία αναβίωσε πριν από δύο περίπου αιώνες ο Γερμανός γιατρός Samuel Hahnemann (1755 – 1843) και την εξέλιξε σημαντικά τις τελευταίες δεκαετίες ο Έλληνας Καθηγητής της Ιατρικής Γιώργος Βυθούλκας, βασίζεται στην ίδια ιδιότητα του νερού να αποθηκεύει πληροφορίες. Με τις αλλεπάλληλες αραιώσεις του σκευάσματος η αρχική πρώτη ύλη (κατά κανόνα φυτικής προέλευσης) φτάνει στο σημείο να έχει πρακτικά μηδενική συγκέντρωση μέσα στο διάλυμα, το οποίο όμως έχει διατηρήσει τις θεραπευτικές ιδιότητες της πρώτης ύλης, πράγμα που σημαίνει ότι το νερό διατηρεί στη μνήμη του τις πληροφορίες που έλαβε από την αρχική επαφή του με την πρώτη ύλη κατά την πρώτη αραίωση και μάλιστα τις μετέδωσε και στο καινούργιο νερό που προστέθηκε στη συνέχεια.
(Ζητούμε συγγνώμη για τυχόν ανακρίβειες στην πιο πάνω ερμηνεία, δεν είμαστε επιστήμονες της Ομοιοπαθητικής, απλά διατυπώνουμε την αρχή λειτουργίας με απλά λόγια, όπως την έχουμε κατανοήσει διαβάζοντας σχετικά κείμενα.)

Μοιράσου το στα social media