MAX GROW – Εφαρμογή σε Αγροτικές Καλλιέργειες και Κήπους

Σε αυτή τη σελίδα παρουσιάζονται συνοπτικά τα πολύ σημαντικά οφέλη που έχουν οι αγρότες από την εφαρμογή της συσκευής MAX GROW στην κεντρική παροχή του δικτύου άρδευσης. Για αναλυτική παρουσίαση αυτών των οφελών, επικοινωνήστε μαζί μας, για να σας στείλουμε το σχετικό εγχειρίδιο με email.

H αναγκαστική λύση για το πρόβλημα της έλλειψης του νερού είναι η άντληση όλων των κοιτασμάτων νερού, συμπεριλαμβανομένων και των υφάλμυρων. Τα υφάλμυρα νερά, σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, είναι συχνά καταλληλότερα για άρδευση, επειδή περιέχουν πολλά ωφέλιμα στοιχεία.

Τα προβλήματα που προξενούν στις καλλιέργειες τα υφάλμυρα νερά, εξουδετερώνονται από την ηλεκτρονική συσκευή MAX GROW, που, επειδη αλλάζει τη συμπεριφορα του νερού ώστε να συμπεριφερεται ως μαλακό, αποτρέπει τη δημιουργία συσσωματώσεων και επικαθίσεων των αλάτων, αυξάνει τη διαλυτότητα του νερού και αποκολλά τα προύπάρχοντα άλατα.

Τα εντυπωσιακά οφέλη που – αποδεδειγμένα σε εκατοντάδες περιπτώσεις – προσφέρει στους καλλιεργητές η τεχνολογία MAX GROW είναι τα εξής:

 • Η συκευή MAX GROW διαλύει τα άλατα των εδαφών, ενώ παράλληλα ξεπλένει τα εδάφη και από τα κατάλοιπα των λιπασμάτων των προηγούμενων ετών, ανανεώνοντας έτσι το έδαφος και καθιστώντας το πιο γόνιμο.
 • Παράλληλα, απομακρύνει και τα τοξικά κατάλοιπα των φυτοφαρμάκων, καθώς το νερό που έχει υποστεί επεξεργασία από τη συσκευή MAX GROW τα παρασύρει όλα στα βαθύτερα στρώματα του εδάφους.
 • Παράλληλα, το νερό που έχει υποστεί επεξεργασία από την συσκευή MAX GROW επιτυγχάνει τέλεια ποιότητα και απόδοση της καλλιέργειας, αυξάνοντας σημαντικά την παραγωγή σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά όταν έχουμε πολύ υφάλμυρο νερό άρδευσης.
 • Επίσης αυξάνει το σακχαρικό τίτλο (brix), δίνοντας έτσι γεύση και άρωμα στους καρπούς. Επιπλέον, ο υψηλός σακχαρικός τίτλος αυξάνει και την τιμή του παραγόμενου προϊόντος.
 • Χάρη στην αύξηση της διαλυτότητας που επιτυγχάνει, επιτρέπει τη χρήση κλασικών και φθηνών λιπασμάτων, μειώνοντας το κόστος της καλλιέργειας.
 • Επιτυγχάνει μείωση στη χρήση του νερού συχνά πάνω από 50% και δραστική μείωση στη χρήση λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, καθιστώντας την καλλιέργεια πολύ πιο κερδοφόρα.
 • Επιπλέον, αυξάνει την παραγωγή σε σημαντικό βαθμό, αφού βοηθά τα φυτά να είναι υγιή και να βγάζουν όχι μόνο περισσότερο αλλά και καλύτερης ποιότητας καρπό. Έτσι, η κερδοφορία αυξάνεται ακόμα περισσότερο.
 • Η ποιότητα, το μέγεθος και η εμφάνιση του καρπού βελτιώνονται σημαντικά. Τα προϊόντα γίνονται πολύ πιο ελκυστικά για τον τελικό καταναλωτή.
 • Τα προϊόντα διατηρούνται φρέσκα χωρίς σημάδια μαρασμού για περισσότερες ημέρες μετά τη συγκομιδή.
 • Το έδαφος καθαρίζεται, η αγωγιμότητά του μειώνεται, και έτσι δεν απαιτείται περίοδος αγρανάπαυσης (διακοπής της καλλιέργειας για ένα έτος, για να ανακτήσει το έδαφος τα θρεπτικά συστατικά του).
 • Τα μπεκ ψεκασμού και οι σωλήνες στάγδην άρδευσης ξεβουλώνουν από τα άλατα. Σε συνδυασμό με ένα φίλτρο κεντρικής παροχής στη γεώτρηση, το πρόβλημα λύνεται εντελώς.
 • Boosting: Συντομεύει τη διάρκεια της καλλιέργειας. Για παράδειγμα, η συγκομιδή της φράουλας γίνεται το Φεβρουάριο αντί τον Απρίλιο. Αυτό σημαίνει λιγότερα εργατικά και λιγότερα φυτοφάρμακα και λιπάσματα, δηλαδή μείωση κόστους παραγωγής, και υψηλή τιμή προϊόντος, όταν η αγορά δεν έχει ακόμα κορεστεί από το ίδιο προϊόν.
 • Δύο καλλιέργειες ανά έτος στο ίδιο χωράφι:  Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα. Καθώς η συγκομιδή γίνεται δύο μήνες νωρίτερα, μπορεί να γίνει και δεύτερη καλλιέργεια τον ίδιο χρόνο. Αυτό σημαίνει διπλασιασμό της παραγωγής, ανεξάρτητα από την αύξηση που υπάρχει έτσι κι αλλιώς, από τις αιτίες που εξηγήθηκαν πιο πάνω. Δηλαδή, μπορεί να φτάσουμε και στον τριπλασιασμό της παραγωγής σε πολλές περιπτώσεις.
 • Υψηλή καρποφορία κάθε χρόνο: Πολλά δέντρα, όπως οι ελιές, καρποφορούν κάθε δύο χρόνια. Με το σύστημα MAX GROW η καρποφορία τους παραμένει υψηλή κάθε χρόνο.
 • Είναι ιδανικό για βιολογικές καλλιέργειες, επειδή:
  • μειώνει τα λιπάσματα, καθώς η προσρόφησή τους γίνεται πολύ πιο γρήγορα
  • καταργεί τα οξέα για τον καθαρισμό του εδάφους (έτσι, π.χ. οι ντομάτες δεν βγαίνουν πια ξινές)
 • Μειώνει έως και 100% άλγη, μύκητες, παθογόνους μικροοργανισμούς, επειδή η κύρια τροφή όλων αυτών είναι το ανθρακικό ασβέστιο των αλάτων που επικάθηται πάνω και γύρω από το φυτό κατά το πότισμα. Με τη συσκευή MAX GROW, το ανθρακικό ασβέστιο είναι σε διαλυμένη μορφή και δεν κάθεται πάνω στο φυτό και τους καρπούς του. Έτσι, οι μικροοργανισμοί δεν βρίσκουν πια τροφή και πεθαίνουν. Καταργείται, έτσι, και η βλαβερή πρασινάδα γύρω από το ρίζωμα του φυτού.
 • Ειδικά στο γκαζόν, που είναι ένα δάσος μικροφυτών, οι μύκητες είναι καταστροφικοί. Το κιτρινισμένο γκαζόν πρασινίζει αμέσως μόλις εφαρμοστεί το MAX GROW στο δίκτυο άρδευσης.
 • Εξοικονομεί νερό άρδευσης σε ποσοστό έως και 70%. Δεδομένης της υποχρέωσης όλων των αγροτών να έχουν μετρητές κατανάλωσης νερού στην άρδευση και να ελέγχονται για την ποσότητα νερού που καταναλώνουν από την 1/1/2014, το MAX GROW γίνεται υποχρεωτικό, αφού είναι η μοναδική μέθοδος που μπορεί να εξασφαλίσει την απαραίτητη εξοικονόμηση ώστε να μην υποχρεωθούν οι αγρότες να πληρώνουν τα υπέρογκα πρόστιμα που προβλέπονται για υπέρβαση της ποσότητας νερού που δικαιούνται ανάλογα με τον αριθμό των στρεμμάτων που καλλιεργούν. (Γι’ αυτό και καταργούνται τα κανόνια και επιτρέπεται μόνο η στάγδην άρδευση.)
 • Παράλληλα, προβλέπεται χρηματικό bonus σε όσους ξοδεύουν λιγότερο νερό από το προβλεπόμενο για τα στρέμματά τους. Το κόστος της συσκευής MAX GROW θα αποσβένεται από αυτή και μόνο την αιτία, χωρίς να υπολογίσει κανείς όλα τα άλλα οφέλη που αναφέραμε πιο πάνω!
 • Καταργεί την αντίστροφη όσμωση που κάνει αφαλάτωση του υφάλμυρου νερού και έχει απαγορευτικό κόστος για τους αγρότες, ενώ παράλληλα είναι υπαίτια για την τροφοπενία, αφού αφαιρεί όλες τις θρεπτικές ουσίες και τα μεταλλικά στοιχεία που τρέφουν τα φυτά, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Η τεχνολογία MAX GROW έχει δοκιμαστεί και πιστοποιηθεί από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, όσο αφορά τη θετική επίδρασή της στις αγροτικές καλλιέργειες, στις οποίες συνεισφέρει σημαντικά στην καλύτερη ανάπτυξη των φυτών και στην εξουδετέρωση των αλάτων του νερού άρδευσης που βλάπτουν τα φυτά.

Για την αναλυτική παρουσίαση της πιστοποίησης από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών πατήστε εδώ.

Σημείωση:
Για να δείτε και άλλες τεχνικές προτάσεις της Smart Technical Solutions που εφαρμόζονται στις αγροτικές καλλιέργειες και προσφέρουν μείωση του κόστους παραγωγής, βελτίωση της ποιότητας και αύξηση της ποσότητας του παραγόμενου προϊόντος, πατήστε εδώ.

Μοιράσου το στα social media