PROMAG

Συσκευές Καθοδικής Προστασίας Υδραυλικών Εγκαταστάσεων

PROMAG Συσκευή Καθοδικής Προστασίας

Η τεχνολογία PROMAG αποτελεί ευρεσιτεχνία του Έλληνα χημικού κ. Χαϊδόπουλου από τη Θεσσαλονίκη στη δεκαετία του 1980. Καθώς προσέφερε τότε πολλά πλεονεκτήματα έναντι των άλλων εξαρτημάτων καθοδικής προστασίας, που είχαν σχήμα ταυ και περιείχαν μόνο ένα μικρό τμήμα ράβδου μαγνησίου, επικράτησε στην αγορά για αρκετά χρόνια.

Σήμερα υπάρχουν και άλλες μέθοδοι, όπως οι εξωτερικής εφαρμογής συσκευές καθοδικής προστασίας STOPCOR, που έχουν πάρει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς. Παρόλα αυτά, οι συσκευές PROMAG συνεχίζουν να διατίθενται και από άλλες εταιρείες και από την Smart Technical Solutions, που τις έχει εγκαταστήσει στο ΟΑΚΑ (Ολυμπιακό Στάδιο), σε πολλά ξενοδοχεία της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας, σε βιομηχανίες, κυρίως για την προστασία ατμολεβήτων και δικτύων ατμού από τη διάβρωση, καθώς επίσης και σε άλλες εγκαταστάσεις.

Οι συσκευές PROMAG αποτελούνται από το κέλυφος και το ανταλλακτικό. Μέχρι 2″ η σύνδεση γίνεται με σπείρωμα και από τις 2½” και πάνω γίνεται με φλάντζα. Τα κυριότερα πλεονεκτήματα των συσκευών PROMAG έναντι των άλλων εμβαπτιζόμενων ανοδίων για σωλήνες είναι τα εξής:

 1. Το ανόδιο (κράμα μαγνησίου με αλουμίνιο και ψευδάργυρο) δεν διαβρώνεται από την ορμή του νερού, χάρη στο προστατευτικό πτερύγιο αλουμινίου που διαθλά την πορεία του νερού δεξιά και αριστερά από το ανόδιο.
 2. Δεν προξενούν πτώση πίεσης, επειδή είναι πολύ ευρύχωρα, ενώ τα εξαρτήματα τύπου ταυ παρεμβάλλουν το ανόδιο χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για διαπλάτυνση του σωλήνα στο σημείο εκείνο.
 3. Η δράση τους εξαπλώνεται πολλά μέτρα πέρα από το σημείο εγκατάστασής τους.
 4. Υπάρχει η δυνατότητα εύκολης και γρήγορης μέτρησης της κατάστασης του ανοδίου χωρίς να χρειάζεται να ανοιχτεί η συσκευή, με ένα απλό μιλιβολτόμετρο που μετράει τη διαφορά δυναμικού μεταξύ του κελύφους της συσκευής (κράμα αλουμινίου) και του εμβαπτισμένου ανοδίου (κράμα μαγνησίου). Η μέτρηση γίνεται με την παρεμβολή του μιλιβολτόμετρου μεταξύ του κελύφους της συσκευής και του πλέγματος (blendage), το οποίο πρέπει πρώτα να έχει ξεβιδωθεί-αποσυνδεθεί από το κέλυφος, προκειμένου να γίνει η μέτρηση.
 5. Το κέλυφος αλουμινίου δεν διαβρώνεται.
 6. Τα τρίμματα οξειδίου του μαγνησίου που παραμένουν στον πυθμένα του PROMAG μπορούν να απομακρύνονται εύκολα μία φορά το εξάμηνο, ώστε να μην προξενούν φραξίματα στο δίκτυο.
 7. Η διάρκεια ζωής του ανοδίου είναι τουλάχιστον για τρία χρόνια, ενώ τα μικρά εμβαπτιζόμενα τμήματα ράβδου, λόγω του μικρού μεγέθους τους αλλά και λόγω της μηχανικής φθοράς που υφίστανται από την ορμή του νερού, δεν διαρκούν πάνω από 6 μήνες.

Για τις τιμές των συσκευών και των ανταλλακτικών ανοδίων PROMAG επικοινωνήστε μαζί μας.

Τα μεγέθη των συσκευών και των ανταλλακτικών είναι από ½” έως 6″.

Κάθε συσκευή πρέπει να εγκαθίσταται με μία βάνα πριν και μία μετά, για να ευκολύνεται ο εξαμηνιαίος καθαρισμός της και η αντικατάσταση του ανοδίου κάθε τρία χρόνια.

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

Προσοχή:

 • Πριν δώσετε την παραγγελία σας, συνιστούμε να μελετήσετε πρώτα τη σελίδα:
  Σύγκριση των Συσκευών STOPCOR με τα Εμβαπτιζόμενα Ανόδια για την Καθοδική Προστασία σε Υδραυλικές Εγκαταστάσεις.
 • Οι συσκευές PROMAG, όπως και τα εξαρτήματα καθοδικής προστασίας σχήματος ταυ, είναι κατάλληλες μόνο για κλειστά κυκλώματα νερού ψύξης και θέρμανσης, επειδή στα ανοικτά κυκλώματα ύδρευσης το νερό ανανεώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα να μην επέρχεται ποτέ κορεσμός του σε μαγνήσιο, να συμπαρασύρει διαρκώς νέα μόρια μαγνησίου ή οξειδίου του μαγνησίου και να προξενεί φραξίματα σε βάνες, ντους, βρύσες και άλλα εξαρτήματα της εγκατάστασεις, ενώ παράλληλα θέτει σε κίνδυνο την υγεία των χρηστών της εγκατάστασης, επειδή το μαγνήσιο, όπως όλα τα μέταλλα, όταν το πίνουμε μαζί με το νερό σε μεγάλες ποσότητες, είναι τοξικό για τον ανθρώπινο οργανισμό αλλά και για τα ζώα.
 • Για τη συγκριτική παρουσίαση των διαφόρων μεθόδων καθοδικής προστασία πατήστε εδώ.
Μοιράσου το στα social media