PICKLING FLUID &
PASSIVATING FLUID

Προστασία επιφανειών
ανοξείδωτων, μπρούτζινων και αλουμινίου
από την οξείδωση και την ηλεκτρολυτική διάβρωση

με προαιρετική τελική προσατευτική διαφανή επίστρωση
με την υδρόφοβη ακρυλική ρητίνη Aquablock

Αγοράστε τώρα το PICKLING FLUID από το e-shop μας
Αγοράστε τώρα το PASSIVATING FLUID από το e-shop μας
ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

Δείτε στο Αριστερό Μενού την αναλυτική παρουσίαση αυτών των δύο προϊόντων.

Το PICKLING FLUID και το PASSIVATING FLUID είναι δύο ιδιαίτερα καυστικά και επικίνδυνα στη χρήση τους υλικά, που επιτυγχάνουν πλήρη αποξείδωση επιφανειών ανοξείδωτων, μπρούτζινων και αλουμινίου, θεραπεύοντας σε βάθος το φαινόμενο του pitting και παθητικοποιώντας την επιφάνεια, ώστε να αποτρέπεται η εκ νέου οξείδωσή της για αρκετά χρόνια.

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ

Κατά τη χρήση τους πρέπει να υπάρχει επαρκής αερισμός του χώρου και ο εφαρμοστής των υλικών πρέπει να φοράει γάντια, μάσκα, γαλότσες, αδιάβροχο ρούχο και γενικά να φροντίζει με κάθε τρόπο να μην έρθει το υλικό σε επαφή με το δέρμα και με τα μάτια του και να μην το εισπνεύσει απευείας χωρίς μάσκα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτούμενες προφυλάξεις κατά τη χρήση ζητήστε μας τα Φύλλα Δεδομένων Ασφαλείας (MSDS) των δύο αυτών υλικών.

ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Το πρώτο υλικό (PICKLING FLUID) επιτυγχάνει αποξείδωση της επιφάνειας. Το pitting (σημεία σκουριασμένα στο μέγεθος του κεφαλιού της καρφίτσας) οφείλεται στη σταδιακή αφαίρεση μορίων χρωμίου από την επιφάνεια του ανοξείδωτου (αντίστοιχα, μορίων μπρούτζου και αλουμινίου από τα άλλα είδη επιφανειών). Το PICKLING FLUID καθαρίζει τη σκουριά και το PASSIVATING FLUID επαναφέρει στην επιφάνεια τα μόρια του χρωμίου και έτσι την παθητικοποιεί.

Αν το pitting είναι βαθύ, δε θα επανέλθει η χαμένη μάζα, όμως θα φύγει το χρώμα της σκουριάς και δε θα προχωρήσει άλλο η οξείδωση.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Εφαρμόζονται είτε με ψεκασμό, αν πρόκειται για βαριά και αμετακίνητα μηχανήματα, είτε με εμβάπτιση. Και στις δύο περιπτώσεις η διάρκεια της εφαρμογής είναι μισή με μία ώρα. Στην περίπτωση του ψεκασμού ανακτούμε το υλικό που στάζει από την ψεκαζόμενη επιφάνεια, με μία πλαστική (όχι μεταλλική, θα διαβρωθεί) λεκάνη που τοποθετούμε στο δάπεδο.

Πριν την εφαρμογή με ψεκασμό προστατεύουμε όλες τις γειτονικές επιφάνειες από άλλα υλικά που θα διαβρωθούν αν έρθουν σε επαφή με τα δύο υλικά (π.χ. σιδερένιες επιφάνειες). Η κάλυψη των επιφανειών αυτών πρέπει να γίνεται με πλαστικά καλύμματα και όχι μεταλλικά, που θα διαβρωθούν και θα τρυπήσουν μόλις έρθουν σε επαφή με τα δύο υλικά.

Τα δύο αυτά υλικά είναι κατάλληλα μόνο για επιφάνειες ανοξείδωτες, μπρούτζινες και αλουμινίου.

Ειδικά στην περίπτωση του αλουμινίου απαιτείται σημαντική αραίωση για να μην καταστραφεί (ζητήστε μας οδηγίες ή δοκιμάστε πρώτα σε ένα κρυβό σημείο της επιφάνειάς σας).

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

Για τις τιμές των υλικών PICKLING FLUID και PASSIVATING FLUID επικοινωνήστε μαζί μας.

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Τα δύο αυτά υλικά εφαρμόζονται για την αποκατάσταση των πιο κάτω επιφανειών που παρουσιάζουν οξείδωση:

  • Ανοξείδωτες υδραυλικές εγκαταστάσεις (δεξαμενές, σωληνώσεις, εναλλάκτες θερμότητας)
  • Ανοξείδωτα μηχανήματα (στη βιομηχανία τροφίμων και αλλού)
  • Αλουμινίου κατασκευές (κουφώματα κ.ά.) (προσοχή στην αραίωση!)
  • Μπρούτζινα είδη (υδραυλικά εξαρτήματα κ.ά.)

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ

Προαιρετικά, για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της επιφάνειας χωρίς εκ νέου διάβρωση και οξείδωση, την υδρόφοβη ακρυλική ρητίνη AQUABLOCK, που δημιουργεί ένα προστατευτικό διαφανές φίλμ πάχους λίγων μόνο μικρών, το οποίο αντέχει στο χρόνο και στις τριβές και σε κάποια από τα διαβρωτικά υλικά και χάρη στις αντικολλητικές του ιδιότητες δεν επιτρέπει την επικάθιση σκόνης, λαδιών, όξινων ή αλκαλικών ουσιών και άλλων διαβρωτικών υλών ή μεταλλικών στοιχείων που επικαθήμενα πάνω στη μεταλλική επιφάνεια προκαλούν οξείδωση ή διμεταλλικό στοιχείο, με αποτέσμα την ηλεκτρόλυση.

Το υλικό αυτό είναι υδρόφοβο, δηλαδή το νερό κατρακυλάει πάνω του χωρίς να προσφύονται οι σταγόνες στην επιφάνεια, όπως ο υδράργυρος. Επιπλέον είναι και μερικώς ελαιόφοβο, δηλαδή δεν επιτρέπει τη ρύπανση της επιφάνειας με ελαιώδεις ουσίες.

Έχει άριστη προσφυση πάνω σε μεταλλικές επιφάνειες, άρα δεν υπάρχει φόβος να ξεφλουδίσει.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΙΚΗ ΔΙΑΒΡΩΣΗ

Για την προστασία επιφανειών ανοξείδωτων, μπρούτζινων, αλουμινίου, σιδήρου ή άλλων μετάλλων από την ηλεκτρόλυση, η οποία διαβρώνει τόσο τις ίδιες τις επιφάνειες όσο και τα σημεία συγκόλλησής τους, εξαιτίας της συνύπαρξης εκεί διαφορετικών μετάλλων με διαφορές δυναμικού μεταξύ τους, συνιστούμε την εφαρμογή ικανού αριθμού συσκευών καθοδικής προστασίας STOPCOR (ζητήστε μας οδηγίες για τον αριθμό, το μέγεθος και τα σημεία τοποθέτησής τους).

ΗΠΙΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Δείτε τη σελίδα ECOSOFT CLEANING SERVICES, όπου παρουσιάζεται η μοναδική μέθοδος καθαρισμού CALSOFT POWDER με ασβεστούχο διάλυμα με ιδιαίτερη χαμηλή πίεση, που απομακρύνει επικαθίσεις κάθε είδους από ευαίσθητες επιφάνειες χωρίς να τις τραυματίζει. Επίσης, στην ίδια σελίδα θα βρείτε και το 100% φυτικής προέλευσης καθαριστικό υγρό FYTOCLEAN LIQUID, το οποίο, ενώ απομακρύνει με την ίδια αποτελεσματικότητα όσο ένα ισχυρό οξύ σκουριές, άλατα, κατάλοιπα τσιμέντου και άλλες ανόργανες επικαθίσεις από κάθε είδους επιφάνειες, είναι εντελώς αβλαβές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Αγοράστε τώρα το PICKLING FLUID από το e-shop μας
Αγοράστε τώρα το PASSIVATING FLUID από το e-shop μας
ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

Μοιράσου το στα social media