SMALTOLACK

Επικαλυπτικό υλικό υψηλών αντοχών
και ισχυρής πρόσφυσης, για:

1. δάπεδα εσωτερικού & εξωτερικού χώρου
2. ζαρντινιέρες, βόθρους, δεξαμενές, τοιχία υπογείων
3. προσόψεις κτιρίων και πολλές άλλες εφαρμογές

ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΥ, ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ

  1. ΔΩΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΑΣ!*
  2. ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΝΕΟ ΔΑΠΕΔΟ ΥΨΗΛΩΝ ΑΝΤΟΧΩΝ!*

Αγοράστε τώρα το SMALTOLACK από το e-shop μας
ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

Τα προβλήματα των βιομηχανικών δαπεδων μπετόν και των εποξειδικών δαπέδων είναι λίγο-πολύ σε όλους γνωστά: προσβάλλονται από οξέα, διαλύτες και άλλα δραστικά χημικά, υπόκεινται σε απότριψη εξαιτίας των τροχών των κλαρκ, ρηγματώνουν εξαιτίας μεγάλων φορτίων, σπάνε όταν πέσει ένα βαρύ αντικείμενο με δύναμη πάνω τους, ξεφλουδίζουν λόγω γήρανσης, αποκτούν πόρους που επιτρέπουν το θάμπωμα και τη δημιουργία λεκέδων, ξεθωριάζουν εξαιτίας της ηλιακής ακτινοβολίας κτλ.

Το Smaltolack, που ανήκει στην οικογένεια προϊόντων Winwet, χάρη στον ειδικό συνδυασμο ακρυλικών υλικών που το αποτελούν και στο ηφαιστειογενές υαλώδες ορυκτό “οψιδιανός” που περιέχει, δίνει λύση στα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα. Το δε κόστος του είναι πολύ χαμηλότερο από εκείνο των εποξειδικών ή των τσιμεντένιων βιομηχανικών δαπέδων. Επιπλέον, ακόμα και αν υποστεί φθορές, επισκευάζεται εύκολα από οποιονδήποτε ανειδίκευτο με απλή επάλειψη με ρολό ή πινέλο, δύο χέρια.

Ο οψιδιανός ή οψιανός είναι ένα ηφαιστειογενές πέτρωμα που βρίσκεται σε αφθονία στην ελληνική γη. Είναι γνωστό από την αρχαιότητα για τις πολύτιμες ιδιότητές του και έχει χρησιμοποιηθεί μέσα στην Ιστορία για πολλές χρήσεις, όπως είναι, για παράδειγμα, η κατασκευή τσεκουριών και μαχαιριών, όταν η χρήση του μετάλλου γι’ αυτό το σκοπό ήταν για κάποιο λόγο αδύνατη, γιατί η σκληρότητά του και η αιχμηρότητά του είναι εφάμιλλη της μεταλλικής λάμας. Για περισσότερες πληροφορίες για τον οψιδιανό πατήστε εδώ.

ΑΠΛΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ: Αλλά και η αρχική εφαρμογή του Smaltolack είναι εξίσου απλή και μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε. Έτσι, αποφεύγετε το εργολαβικό κέρδος του συνεργείου εφαρμογής. Κάντε απλά έναν καλό καθαρισμό της επιφάνειας και υγράνετέ την ελαφρώς, έτσι ώστε το τσιμέντο που περιέχει το υλικό να “δέσει” καλά στην παλιά επιφάνεια. Σε περίπτωση που υπάρχουν ανωμαλίες ή ρωγμές, σπασίματα, ξεφλουδίσματα, λακκούβες, γεμίστε όλες αυτές τις ατέλειες της επιφάνειας με κόλλα πλακιδίων ενισχυμένη με την προσθήκη αρκετής ποσότητας βελτιωτικής ρητίνης Betoplex. Σε περίπτωση αρμών διαστολής γεμίστε τους με πολυουρεθανικό στόκο αρμών, όπως είναι π.χ. το Para-Thane, ή με μίγμα τσιμέντου με Polibond Elastico, και μετά εφαρμόστε το Smaltolack.

To Smaltolack εφαρμόζεται σε οποιαδήποτε πορώδη επιφάνεια, όπως είναι, για παράδειγμα, το μπετόν. Αν η επιφάνεια δεν είναι αρκετά πορώδης, πρέπει να προηγηθεί ένα απλό τρίψιμο με μεσαίο γυαλόχαρτο, για να γίνει τραχιά και να αυξηθεί η πρόσφυσή της.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Το Smaltolack, εκτός από ανθεκτικό, είναι και αντιολισθητικό. Η εμφάνισή του είναι ματ, δεν είναι γυαλιστερό όπως είναι ένα καινούργιο εποξειδικό δάπεδο, ούτε όμως είναι θαμπό όπως ένα παλιό εποξειδικό δάπεδο. Έχει ένα καθαρό, ζωντανό, ματ χρώμα. Το φυσικό του χρώμα είναι ανοικτό εκρού, σχεδόν λευκό, όμως βάφεται με πρόσμιξη ενός καλής ποιότητας χρώματος διαλύτου για μέταλλα (συνιστούμε ΒΙΒΕΧΡΩΜ). Για να πετύχετε γκρίζα απόχρωση, χρησιμοποιήστε μικρή ποσότητα μαύρου.

ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΡΥΠΟΥΣ συνιστάται η εφαρμογή του ελαιόφοβου υλικού Stainblocker πάνω από το Smaltolack. Το Stainblocker χρειάζεται επανάληψη κατά καιρούς, με συχνότητα ανάλογη της χρήσης που γίνεται στο δάπεδο. Η κατανάλωσή του είναι πολύ μικρή, επειδή το Smaltolack ως υπόστρωμα εξασφαλίζει μία λεία και μη πορώδη επιφάνεια και έτσι γίνεται σημαντική οικονομία υλικού.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
1. Το Smaltolack είναι ένα νέο υλικό ελληνικής τεχνολογίας, που σχεδιάστηκε και πρωτοεφαρμόστηκε το 2008. Αν και έχει εξακριβωθεί η υψηλή αντοχή του σε τριβές, φορτία κτλ. (π.χ. φορτωμένο κλαρκ με επιτόπια περιστροφή τροχών ή παλετοφόρο με μικρές μεταλλικές ρόδες δεν του προκαλεί καμία φθορά), εντούτοις δεν έχει ακόμα δοκιμαστεί σε όλων των ειδών τις δύσκολες και απαιτητικές εφαρμογές ούτε είναι διαπιστωμένο αν αντέχει σε όλων των ειδών τα διαβρωτικά χημικά. Για το λόγο αυτό, σε δύσκολες περιπτώσεις συνιστούμε να αγοράσετε ένα δείγμα του ενός λίτρου για να κάνετε μία δοκιμαστική εφαρμογή σε 2m2 και να εκθέσετε το τμήμα αυτό του δαπέδου σας σε δύσκολες συνθήκες, πριν αποφασίσετε την αγορά ολόκληρης της ποσότητας που θα απαιτηθεί για την κάλυψη όλης της επιφάνειας του δαπέδου σας.
2. Επίσης, το Smaltolack δε διαθέτει ακόμα πιστοποίηση. Σε περίπτωση που στο έργο σας απαιτείται η χρήση μόνο πιστοποιημένων υλικών, προτείνουμε τη λύση της Polyurea, που είναι πιστοποιημένη και δοκιμασμένη εδώ και αρκετά χρόνια σε πληθώρα εφαρμογών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Το κόστος της, βέβαια, είναι αρκετά υψηλότερο από το κόστος του Smaltolack, η δε εφαρμογή της δεν είναι τόσο απλή και απαιτεί το εξειδικευμένο συνεργείο μας, που διαθέτει ειδικό ακριβό μηχανολογικό εξοπλισμό και πολυετή εμπειρία.

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΙΕΣΕΩΝ:
Εκτός από την εφαρμογή του σε δάπεδα, που παρουσιάζεται στην πιο πάνω σελίδα, το Smaltolack αποτελεί επίσης μία πολύ ασφαλή λύση για τη στεγανοποίηση σκυροδέματος ή άλλων επιφανειών έναντι θετικών ή αρνητικών πιέσεων. Σχετικά με αυτήν την ιδιότητά του θα βρείτε μία ιδιαίτερα αναλυτική παρουσίαση στη σελίδα παρουσίασης του Smaltofix, που είναι ένα παλαιότερο προϊόν της οικογένειας προϊόντων Winwet. Το Smaltolack υπερτερεί έναντι του Smaltofix ως προς τη στεγανωτική ικανότητα, την αντοχή σε αρνητικές πιέσεις και την αντοχή σε μηχανικές καταπονήσεις, είναι όμως αρκετά ακριβότερο, γι’ αυτό και εφαρμόζεται μόνο σε περιπτώσεις μεγάλης δυσκολίας και όχι όταν το πρόβλημα είναι π.χ. απλά ότι οι τοίχοι ενός υπογείου είναι υγροί. Εκεί το Smaltofix είναι το κατάλληλο υλικό, ακόμα και σε υπόγεια μεγάλου βάθους μέσα στη γη.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: βλ. Τιμοκατάλογο Υλικών Winwet

ΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΗΤΑ: περίπου 2 m2 ανά λίτρο. Σε πορώδεις επιφάνειες, για οικονομία υλικού συνιστάται η χρήση της ρητίνης Betostal SLN ως αστάρι, για γέμισμα των πόρων και εξοικονόμηση υλικού.

ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑ Μ2: Για πάχος επικάλυψης 500 μικρών (δύο χέρια) το κόστος ανά m2 είναι περίπου 13 ευρώ για μικρά δάπεδα, ή μικρότερο για μεγαλύτερα δάπεδα, όπου παρέχονται ποσοτικές εκπτώσεις.

* Αν και η εφαρμογή του Smaltolack είναι εύκολη και μπορεί να γίνει ακόμα και από ανειδίκευτο άτομο, η εταιρεία μας διαθέτει συνεργείο για όποιον προτιμάει να μην ασχοληθεί ο ίδιος με την εφαρμογή.

Αγοράστε τώρα το SMALTOLACK από το e-shop μας
ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

Μοιράσου το στα social media