Σταμπωτά δάπεδα

Διαθέτουμε 22 διαφορετικά σχέδια με 30 επιλογές χρωματισμού και τη δυνατότητα δημιουργίας σύνθετων σχεδίων.

Προδιαγραφές και υλικά κατασκευής

Το σταμπωτό δάπεδο κατασκευάζεται από οπλισμένο και ενισχυμένο σκυρόδεμα C 16/20, σε πάχος 7-10 cm, και έτσι εμφανίζει πολύ υψηλές αντοχές σε τριβή και κρούση. Η επιφάνειά του χρωματίζεται όσο το μπετό είναι ακόμη νωπό, με ειδικό σκληρυντή επιφανείας.

Οι χρωστικές που χρησιμοποιούνται είναι 100% σταθερές στην υπεριώδη ακτινοβολία και έτσι ο τελικός χρωματισμός δεν ξεθωριάζει ποτέ.

Διαδικασία κατασκευής

Τα σχέδια αποτυπώνονται στο νωπό μπετόν με ειδικά καλούπια, αφού προηγουμένως με επίπαση καλύψουμε την επιφάνεια με ειδική αντικολλητική πούδρα για τον χρωματισμό των αρμών. Έτσι, δημιουργείται μία ανάγλυφη και αντιολισθητική επιφάνεια.

Όταν έχουν περάσει 48 ώρες από την εφαρμογή, κόβονται οι αρμοί σε βάθος 3-6 cm, ανά 20 τ.μ. Πλένεται η επιφάνεια με νερό και διάλυμα υδροχλωρικού οξέως 7%. Όταν η επιφάνεια στεγνώσει τελείως, εφαρμόζεται ειδικό σφραγιστικό βερνίκι, που την αδιαβροχοποιεί, την προστατεύει από φθορές και της εξασφαλίζει απεριόριστη διάρκεια ζωής.

Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα συνδυασμών σχεδίων και χρωμάτων, που δίνουν ένα αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής.

Τα ανάγλυφα δάπεδα είναι ιδανικά για εξωτερικούς χώρους, όπως πλατείες, πεζόδρομους, πεζοδρόμια, εισόδους κτιρίων, αυλές σπιτιών, λιμάνια, αποβάθρες, εμπορικά κέντρα, ξενοδοχεία, χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, πυλωτές, χώρους γύρω από πισίνες κ.ά. Η χρήση τους σε εσωτερικούς χώρους είναι επίσης δυνατή σε πολλές περιπτώσεις.

Πλεονεκτήματα του σταμπωτού δαπέδου

 1. Μπορεί να αντικαταστήσει οποιοδήποτε σύστημα πλακόστρωσης και ταυτόχρονα να προσαρμοσθεί αισθητικά σε οποιονδήποτε χώρο.
 2. Εμφανίζει υψηλές αντοχές στις μηχανικές καταπονήσεις, όπως τριβή κρούση κτλ.
 3. Είναι αντιολισθητικό.
 4. Δεν συρρικνώνεται κατά το στέγνωμα.
 5. Δεν υφίσταται καθίζηση από τη χρήση μέσα στα χρόνια.
 6. Αντέχει και στις πιο απότομες θερμοκρασιακές μεταβολές, που προκαλούν έντονες συστολές και διαστολές, χωρίς να σπάει ή να δημιουργεί ρωγμές.
 7. Αντίθετα από κάθε άλλο υλικό τύπο πλακόστρωσης, περιέχει χρωστικές ουσίες 100% σταθερές στην υπεριώδη ακτινοβολία και έτσι τα δάπεδα δεν ξεθωριάζουν και δεν αλλοιώνεται ο αρχικός τους χρωματισμός.
 8. Τα υλικά επικάλυψης του σκυροδέματος δημιουργούν ένα προστατευτικό στρώμα, εξασφαλίζοντας έτσι την αδιαπερατότητα του σκυροδέματος και προσδίδοντάς του χημικές αντοχές σε όξινο περιβάλλον, θαλασσινό νερό, βενζίνη κ.ά.
 9. Έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής.
 10. Δεν χρειάζεται συντήρηση, επειδή το σφραγιστικό εισχωρεί στη μάζα του σκυροδέματος και δεν ξεφλουδίζει.
 11. Δεν λεκιάζει και καθαρίζει με απλή έκπλυση.
 12. Υπάρχει μεγάλη δυνατότητα επιλογής σχεδίων και χρωματικών συνδυασμών.
 13. Εξασφαλίζει οικονομία σε χρόνο και κόστος κατασκευής.
 14. Δεν δημιουργεί σκόνες και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Για εναλλακτική λύση αντί του σταμπωτού δαπέδου δείτε τα δάπεδα Stencil.

Για βιομηχανικά δάπεδα, ράμπες και άλλα είδη δαπέδων πατήστε εδώ.

Φωτογραφίες εφαρμογών

Μοιράσου το στα social media