STENCIL

Δάπεδα υψηλών αντοχών
με υπέροχα σχέδια και χρώματα, για:

 1. εσωτερικούς & εξωτερικούς χώρους
 2. αποθήκες, γραφεία, βιομηχανικούς χώρους,
 3. πλατείες, κήπους, ράμπες και πολλές άλλες εφαρμογές

Έχουν εγγυημένα πολλαπλάσια αντοχή από τα συνηθισμένα
βιομηχανικά, εποξειδικά και σταμπωτά δάπεδα,
και σίγουρα είναι πολύ πιο όμορφα ακόμα
και από ένα ωραίο πλακόστρωτο!

      

Για περισσότερες φωτογραφίες με μεγάλη ποικιλία σχεδίων και χρωμάτων πατήστε εδώ (αρχείο pdf).

Το STENCIL είναι μία καινούργια τεχνική στην κατασκευή εξωτερικών διακοσμητικών δαπέδων με τις κορυφαίες τεχνικές προδιαγραφές, σε σχέση με την υφιστάμενη αγορά. Εφαρμόζεται πάνω σε υγρό ή στεγνό σκυρόδεμα και δεν έχει καμία σχέση με τα σταμπωτά ή εποξειδικά δάπεδα.

Εκτός από τη διακόσμηση εξωτερικών χώρων, που ήταν ο αρχικός σκοπός που σχεδιάστηκαν, τα δάπεδα STENCIL σήμερα έχουν βρει και πολλές άλλες εφαρμογές, όπου πέρα από τη διακόσμηση απαιτούνται επίσης και υψηλές αντοχές. Και όλα αυτά γίνονται σε πολύ λογικές τιμές, συχνά χαμηλότερες από τις τιμές άλλων τύπων δαπέδων.

Το STENCIL αποτελείται από τσιμέντο υψηλών αντοχών, χαλαζιακή άμμο, διαβαθμισμένη ασβεστολιθική άμμο, οξείδια του σιδήρου και ρητίνες. Αυτό το μίγμα, όταν υγροποιηθεί και στεγνώσει, δίνει μοναδικές μηχανικές ιδιότητες.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΥΓΡΟ Ή ΣΤΕΓΝΟ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ

Τα δάπεδα STENCIL εφαρμόζονται είτε σε υπάρχουσα στεγνή τσιμεντένια επιφάνεια είτε σε υγρή που μόλις κατασκευάστηκε. Στην περίπτωση της στεγνής πλάκας το ύψος που προσθέτει είναι αμελητέο.

Μηχανικές & Φυσικές Ιδιότητες

 • Αντιολισθητική επιφάνεια
 • Κορυφαία αντίσταση στην τριβή
 • Άνω των 60 MP αντοχή στην κρούση
 • Εντελώς στεγανή επιφάνεια, ενδείκνυται για στεγανοποίηση ταράτσας
 • Αντοχή σε ψύχος έως -40οC
 • Ζωντανά χρώματα χωρίς αντιαισθητική γυαλάδα, που δεν ξεθωριάζουν με τα χρόνια

Σύμφωνα με τις παραπάνω ιδιότητες το STENCIL μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιονδήποτε χώρο χωρίς περιορισμό στην αντοχή του.

Πεδία Εφαρμογής

Ήδη η τεχνική του STENCIL χρησιμοποιείται από το 2006 με απόλυτη επιτυχία σε απαιτητικές κατασκευές, όπως σε:

 • βιομηχανικούς χώρους
 • χώρους υποδοχής γραφείων
 • ράμπες
 • δημόσια έργα
 • δρόμους
 • πάρκα
 • πλατείες
 • βίλες
 • ξενοδοχειακούς χώρους
 • και σε πολλές άλλες εφαρμογές.

Καινοτομία: Αισθητική & Ταχύτητα Κατασκευής

Πέρα όμως από τις μοναδικές μηχανικές ιδιότητες που έχει, το STENCIL είναι επίσης ένα από τα κορυφαία διακοσμητικά υλικά, επειδή και πάλι η τεχνική του καινοτομεί έναντι των υπόλοιπων υλικών: τα σχέδια βγαίνουν από χαρτί και όχι από άκαμπτες μήτρες. Αυτό μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε απόλυτα ομοιογενείς επιφάνειες και κάλυψη οποιουδήποτε σχήματος στην επιφάνεια κατασκευής, όπως π.χ. καμπύλες μίξεις σχεδίων.

Ακόμα, το STENCIL δίνει εντελώς καθαρούς και αυτοκαθαριζόμενους αρμούς, ταχύτατη κατασκευή 400m2 ανά ημέρα και, τέλος, σε περίπτωση που χρειαστεί, είναι εύκολα επισκευάσιμο, με όποιον τρόπο και αν έχει χαραχθεί.

Ένα άλλο σημαντικό αισθητικό πλεονέκτημα είναι ότι δεν έχει αυτήν την ακαλαίσθητη γυαλάδα που έχουν συνήθως τα σταμπωτά δάπεδα. Τα χρώματά του είναι ευδιάκριτα αλλά διακριτικά: έχουν απόλυτη διαύγεια και είναι ζωντανά, χωρίς όμως να γυαλίζουν. Παράλληλα, δεν ξεθωριάζουν με τη χρήση ή την έκθεση στον ήλιο και στις καιρικές συνθήκες.

Μεγάλη Ποικιλία Σχεδίων

Θαυμάστε μερικά από τα υπέροχα σχέδια που μπορεί να δημιουργήσει η τεχνική του STENCIL:

Χρωματολόγιο

Και όλα αυτά τα σχέδια μπορείτε να τα απολαύσετε σε 95 διαφορετικά χρώματα και αμέτρητους συνδυασμούς χρωμάτων σε πολύχρωμα σχέδια. Δείτε εδώ το πλήρες χρωματολόγιο.

Φιλικό προς το Περιβάλλον

Το STENCIL αποτελείται 100% από αδρανή οικολογικά υλικά.

Ευελιξία

Η τεχνική STENCIL υποστηρίζεται με 95 διαφορετικά χρώματα, τα οποία δε φθείρονται, δε χαράζουν και δεν αλλοιώνονται από την ηλιακή ακτινοβολία. Ακόμα, το stencil δίνει την δυνατότητα ο πελάτης, κάτω από προϋποθέσεις, να δημιουργήσει το δικό του σχέδιο και χρώμα.

Εμπειρία & Ολοκληρωμένη Εγγύηση

Τον πρώτο κιόλας χρόνο που ήρθε το STENCIL στην Ελλάδα, έγιναν εφαρμογές συνολικής επιφάνειας 115.000 m2, τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες των Βαλκανίων (Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία). Είναι σίγουρα το δάπεδο του μέλλοντος.

Λόγω των υποδομών που διαθέτει και της κατασκευαστικής εμπειρίας των στελεχών της από τη δεκαετία του 1980 μέχρι σήμερα, η εταιρεία μας είναι σε θέση να αναλαμβάνει την κατασκευή των δαπέδων από το επίπεδο του χώματος και να παραδώσει τελική επιφάνεια, δίνοντας εγγύηση κατασκευής σε όλα τα στάδια της κατασκευής.

Κοστολόγιο ανά m2

Χάρη στη μεγάλη ταχύτητα κατασκευής και στο χαμηλό κόστος της χάρτινης μίτρας που χρησιμοποιείται (ρολό χαρτί μήκους 100 μέτρων) το κοστολόγιο των δαπέδων STENCIL είναι προσιτό και πολλές φορές χαμηλότερο από εκείνο των σταμπωτών ή των βιομηχανικών και των εποξειδικών δαπέδων.

Το κόστος ανά τ.μ. προσδιορίζεται μόνο μετά από αυτοψία μηχανικού μας στο χώρο σας. Όταν πρόκειται για εφαρμογή σε ήδη έτοιμο (στεγνό) μπετόν, το κοστολόγιο ξεκινάει από 15 ευρώ το τ.μ. για μεγάλες επιφάνειες που βρίσκονται σε περιοχές μέσα στην Αττική και ανεβαίνει για μικρότερες επιφάνειες ή σε πιο μακρινές περιοχές. Όταν πρόκειται για εφαρμογή σε καινούργιο (υγρό) μπετόν, τότε το κοστολόγιο επιβαρύνεται και με το κόστος του μπετόν και ξεκινάει από 20 ευρώ το τ.μ.

Επίσης, σημαντικό ρόλο στον προσδιορισμό του κόστους ανά τ.μ. παίζει η προετοιμασία που απαιτείται στην επιφάνεια, η προσβασιμότητά της, η δυσκολία του σχεδίου που θα επιλεχθεί, ο αριθμός των διαφορετικών χρωμάτων, καθώς και άλλοι παράγοντες που μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις ή άλλα επιπλέον έξοδα στο συνεργείο μας.

Πιστοποιητικά, Εργαστηριακές Δοκιμές, MSDS

Φωτογραφίες δαπέδων STENCIL υπό κατασκευή

Α. Εξαρχής κατασκευή δαπέδου (εφαρμογή σε υγρό δάπεδο)

Για φωτογραφίες με όλα τα στάδια κατασκευής πατήστε εδώ (αρχείο pdf).

Β. Spray πάνω σε έτοιμο (στεγνό) δάπεδο

Για φωτογραφίες πατήστε εδώ (αρχείο pdf).

Φωτογραφίες τελειωμένων δαπέδων STENCIL

Βλ. στο πάνω μέρος της σελίδας ή πατήστε εδώ (αρχείο pdf).

Μοιράσου το στα social media