Εποξειδικά και ρητινούχα δάπεδα

Η Smart Technical Solutions αναλαμβάνει την εφαρμογή παντός είδους ρητινούχων και εποξειδικών δαπέδων με τη δυνατότητα δημιουργίας απεριορίστων σχεδίων και χρωμάτων σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

Όλα τα ρητινούχα προϊόντα, που προκύπτουν από πολυμερισμό πρώτων υλών και ανάμιξη ορισμένων προσθέτων, έχουν εξαιρετικές ιδιότητες και σε ορισμένες περιπτώσεις ιδανικές, με αυξημένες μηχανικές, θερμικές και χημικές αντοχές.

Έχουν ισχυρή πρόσφυση, είναι χυτά και αυτόεπιπεδούμενα ή επαλειφόμενα. Τα ρητινούχα δάπεδα χρησιμοποιούνται με μεγάλη επιτυχία σε βιομηχανίες φαρμάκων, εργοστάσια τροφίμων, αποθήκες, super markets, χώρους εκθέσεων, συνεργεία αυτοκινήτων, μηχανουργεία, γκαράζ, ράμπες, εργαστήρια, χώρους υγιεινής, νοσοκομεία, ξενοδοχεία, αθλητικούς χώρους, κτηνοτροφικές μονάδες κ.ά.

Μπορούν να εφαρμοστούν σε υπόστρωμα από σκυρόδεμα, μάρμαρο, μωσαϊκό, άσφαλτο, πλακίδια ή μεταλλικές επιφάνειες.

Τα ρητινούχα δάπεδα διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες:

  • Εποξεικά δύο συστατικών
  • Πολυουρεθανικά δύο συστατικών
  • Ακρυλικά τσιμεντοειδή

Τα ρητινούχα δάπεδα εμφανίζουν πολύ υψηλή αντοχή σε θλίψη, κρούση και τριβή καθώς και σε χημικές επιδράσεις (οξέα, βάσεις, λάδια, βενζίνες κτλ.)

Δημιουργούν μια ενιαία ομοιόμορφη επιφάνεια χωρίς αρμούς, που καθαρίζεται εύκολα. Διατίθενται σε πλήθος αποχρώσεων.

Βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή των ρητινούχων δαπέδων είναι ο πολύ καλός καθαρισμός του υποστρώματος και η αποκατάσταση τυχών σαθρών τμημάτων. Τα υλικά δύο συστατικών απαιτούν πολύ προσεκτική ανάμιξη προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο πολυμερισμός.

Η εφαρμογή των υλικών γίνεται με ρολό ή πιστόλι airless και πραγματοποιείται σε διαδοχικές στρώσεις. Για την ενίσχυση ορισμένων ιδιοτήτων τους μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με ειδικά αδρανή ή υαλοπίλημα.
Τα βιομηχανικά δάπεδα και οι ράμπες μπορούν να εφαρμοστούν πάνω σε διάφορα είδη επιφανειών, όπως είναι για παράδειγμα το σκυρόδεμα, η χυτή άσφαλτος, η χαλυβδολαμαρίνα κ.ά.
_________________________________________________

Δείτε επίσης τις σελίδες:
Χυτά Ενιαία Δάπεδα – DECOR COLLECTION, ρητινούχα, διαφανή, με σχέδια
Χυτά Ενιαία Δάπεδα – MINIMAL COLLECTION, ρητινούχα, μονόχρωμα, γυαλιστερά

Μοιράσου το στα social media