FLUORINATED POLYURETHANE FPU 51PC101

οικολογικό υλικό προστασίας & στεγάνωσης δαπέδων
κ.ά. επιφανειών με ιδιαίτερα υψηλές αντοχές

Το FLUORINATED POLYURETHANE FPU 51PC101 είναι ένα αμερικάνικης προέλευσης προηγμένης τεχνολογίας οικολογικό υλικό δύο συστατικών, με εξαιρετικές ιδιότητες στεγάνωσης και προστασίας επιφανειών από κάθε είδους φθορές και ρύπανση.

ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:

 1. Προστασία επιφανειών από το graffiti: το χρώμα που θα βαφτεί πάνω από το FPU καθαρίζεται πανεύκολα ή ξεφλουδίζει σύντομα από μόνο του λόγω της υδροφοβίας του FPU.
 2. Στεγανοποίηση κάθε είδους επιφανειών (μάρμαρα, αρμοί, ρωγμές κτλ.)
 3. Κατάλληλο και για στεγανοποίηση αρμών πλακιδίων ή ψηφίδας πισίνας, όπου υπάρχει συνεχής επαφή με το νερό και έκθεση στο χλώριο και άλλα χημικά.
 4. Στεγανοποίηση δεξαμενών, ζαρντινιέρων, βόθρων.
 5. Αντιολισθητικό, χρησιμοποιείται για την πρόληψη ατυχημάτων σε ολισθηρά δάπεδα.
 6. Προστατεύει άριστα ζωγραφική δαπέδου, ψηφιδωτά ή άλλα διακοσμητικά σχέδια σε χώρους υποδοχής πολυτελών ξενοδοχείων και αλλού. (Η εταιρεία μας, σε συνεργασία με καλλιτέχνες, αναλαμβάνει και το σχεδιασμό και την κατασκευή τέτοιων διακοσμητικών δαπέδων.)
 7. Σε συνδυασμό με το μετατροπέα σκουριά FEROFIX προστατεύει μεταλλικες επιφάνειες, όπως είναι π.χ. το κάτω μέρος των αυτοκινήτων, που σκουριάζει εξαιτίας του αλατιού που ρίχνουν για το χιόνι ή εξαιτίας ειδικής χρήσης του οχήματος με νερά (π.χ. πλυντήρια κάδων).
 8. Δεξαμενές συγκέντρωσης όξινων ή αλκαλικών ή άλλων έντονα διαβρωτικών αποβλήτων (ελαιοτριβείου, τυροκομείου κτλ.)
 9. Κάλυψη παλιού εποξειδικού δαπέδου ή παλιού μωσαϊκού, είτε με το διαφανές υλικό FPU, αφού βαφτεί με εποξειδική βαφή, είτε απευθείας με το χρωματιστό υλικό FPU.

ΑΝΤΟΧΕΣ:

 1. Έχει ελαστικότητα και δε ρηγματώνει.
 2. Αντέχει σε πρόσκρουση με βαριά αντικείμενα (σφυριά κτλ.).
 3. Αντέχει σε μεγάλα φορτία (π.χ. σε βιομηχανικά δάπεδα).
 4. Δεν το καταστρέφει ούτε αμμοβολή!
 5. Δεν τραυματίζεται από αιχμηρά αντικείμενα.
 6. Αντέχει σε συνεχή έκθεση στον ήλιο για πολλά χρόνια.
 7. Αντέχει σε συνεχή επαφή με τον πάγο. Δεν υπόκειται σε παγοπληξία.
 8. Αντέχει σε κάθε είδους χημικά (οξέα, διαλύτες κτλ.), σημαντική ιδιότητα για δάπεδα
 9. Αντέχει στο αλάτι (σημαντικό για εφαρμογή σε οχήματα, στο κάτω μέρος τους).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ:

Τουλάχιστον για 15 χρόνια σε επιφάνειες που καταπονούνται από μηχανικά ή χημικά αίτια, απεριόριστη σε επιφάνειες που δεν καταπονούνται.

ΕΜΦΑΝΙΣΗ:

 1. Διαφανές: Τονίζει τα χρώματα της επιφάνειας, ιδανικό π.χ. για πλακόστρωτα, κυβόλιθους κ.ά. επιφάνειες που με τον καιρό ξεθωριάζουν. Δεν προσδίδει γυαλάδα, απλά τονίζει τα χρώματα.
 2. Χρωματιστό: Ματ εμφάνιση που καλύπτει εντελώς την παλιά εμφάνιση της επιφάνειας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ:

 1. Αν η επιφάνεια έχει μύκητες και άλλους φυτικούς οργανισμούς που έχουν φυτρώσει πάνω της, πρέπει να χρησιμοποιηθεί το μυκητοκτόνο FUNGOSTOP για να τους εξολοθρεύσει πριν γίνει η εφαρμογή του υλικού.
 2. Λείανση της επιφάνειας, αν είναι πολύ τραχιά, όπως π.χ. το τραχύ μπετόν δαπέδου.
 3. Αν πρόκειται για εποξειδικό δάπεδο, πρέπει πρώτα να γίνει ένα ελαφρύ τρίψιμο με μεσαίο γυαλόχαρτο, για να γίνει λίγο τραχύ και να έχει καλύτερη πρόσφυση το υλικό.
 4. Καλό καθάρισμα με απορροφητική σκούπα και ένα καλό καθαριστικό που διαλύει κηλίδες από λάδια κτλ., όπως είναι π.χ. το SUPER GEO.
 5. Επισκευή (γέμισμα) ατελειών της επιφάνειας με το κατάλληλο υλικό, ανάλογα με το είδος της εφαρμογής (στόκος, τσιμέντο με άμμο ή κόλλα πλακιδίων με ρητίνη BETOPLEX, πολυουρεθανικός στόκος αρμών κλτ.).
 6. Η επιφάνεια πρέπει να είναι εντελώς στεγνή.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ:

 1. Πρώτα γεμίζουμε τους αρμούς με εποξειδική σιλικόνη ή εποξειδική κόλλα δύο συστατικών ή άλλο ελαστικό υλικό, π.χ. αρμόστοκο (ομοίως και για μη τριχοειδείς ρωγμές) και στη συνέχεια εφαρμόζουμε το υλικό. Αν ο αρμός ή η ρωγμή είναι τριχοειδής (δηλαδή οι δύο πλευρές τους εφάπτονται, χωρίς να αφήνουν ορατό κενό ανάμεσά τους), τότε εφαρμόζουμε το υλικό απευθείας, χωρίς να προηγηθεί γέμισμά του αρμού ή της ρωγμής.
 2. Η εφαρμογή γίνεται με airless, βούρτσα, ρολό ή πινέλο.
 3. Στις ρωγμές και τους αρμούς, αφού γεμιστούν με το κατάλληλο υλικό, συνιστάται να περαστεί πρώτα ένα χέρι υλικό με πινέλο, πριν γίνει η εφαρμογή του με ρολό ή βούρτσα σε ολόκληρη την επιφάνεια.
 4. Μετά την εφαρμογή το υλικό στεγνώνει μέσα σε λίγες ώρες και μπορεί να πατηθεί, όμως συνιστάται, αν είναι δυνατό, να το αφήσετε χωρίς βαριά χρήση για 4 ημέρες για να ολοκληρωθεί ο πολυμερισμός του και να αποκτήσει τις πλήρεις αντοχές του.

ΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΗΤΑ:

 1. Πάχος φιλμ: 150 μικρά στα δύο χέρια. Με δύο χέρια 1 λίτρο καλύπτει περίπου 6 m2. Με ένα χέρι 1 λίτρο καλύπτει περίπου 12m2. Η καλυπτικότητα εξαρτάται από την απορροφητικότητα της επιφάνειας.
 2. Για οικονομία σε πορώδεις επιφάνειες, όπως π.χ. τσιμεντένιο δάπεδο ή τοιχίο δεξαμενής συνιστάται να χρησιμοποιείται πρώτα ως αστάρι το Betostal SLN, όταν πρόκειται για οριζόντιες επιφάνειες, και το Betostal F18, όταν πρόκειται για κατακόρυφες επιφάνειες.
 3. Για στεγανοποίηση δεξαμενών με μεγάλους όγκους νερού: 3 χέρια, καλυπτικότητα περίπου 4m2 ανά λίτρο (δεν παίζει ρόλο μόνο το βάθος της δεξαμενής, παίζει ρόλο και ο συνολικός όγκος νερού, π.χ. 100 κυβικά σε μία ρηχή δεξαμενή θεωρείται μεγάλος όγκος)

ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ: Το συστατικό Α και το συστατικό Β σε δοχεία του ενός γαλονιού (3,78 λίτρα). Η ανάμιξη γίνεται ως εξής: δύο μέρη από το Α προς ένα μέρος από το Β, με προσθήκη 5-10% από τον ειδικό διαλύτη ΜΕΚ. Το ποσοστό αραίωσης στο διαλύτη εξαρτάται από τη θερμοκρασία και άλλους παράγοντες.
Επειδή το υλικό είναι ακριβό, γίνεται και ανασυσκευασία σε μικρότερες συσκευασίες, για την εξυπηρέτηση των πελατών που έχουν μικρές επιφάνειες.

ΤΙΜΗ:
149 ευρώ το λίτρο για τα συστατικά Α και Β. Ο διαλύτης ΜΕΚ παρέχεται δωρεάν.

ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

 1. Το υλικό είναι εντελώς οικολογικό. Ο διαλύτης ΜΕΚ είναι από τους πιο οικολογικούς διαλύτες.
 2. Από πάνω δεν μπορεί να εφαρμοστεί κανένα υλικό. Όποιο υλικό και αν εφαρμοστεί, θα ξεφλουδίσει σύντομα.
 3. Πιο οικονομική λύση, με μικρότερη διάρκεια ζωής, είναι το υλικό 41PC601, που διαρκεί περίπου 8 χρόνια, ενώ το fpu πάνω από 15.
 4. Συντήρηση δαπέδου μετά την εφαρμογή του FPU: το πλύσιμο είναι εύκολο, όμως όταν πέφτουν χρώματα, συνιστάται η χρήση ειδικού καθαριστικού υλικού που τα αφαιρεί εύκολα.
 5. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το πιο κάτω αρχείο:
  FLUORINATED POLYURETHANE FPU 51PC101.pdf.
 6. Εναλλακτική λύση, πιο οικονομική και με ελαφρώς μικρότερη διάρκεια ζωής, αποτελεί το υλικό ACRYLIC POLYURETHANE, που παρουσιάζεται στο αρχείο:
  ACRYLIC POLYURETHANE 41PC601-611-621.pdf.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ: FPU ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟΥ

Προσεχώς το FPU θα υπάρχει και σε έκδοση ενός συστατικού. Θα επαρκεί ένα χέρι και θα καλύπτει πιο πολλά τετραγωνικά μέτρα ανά λίτρο. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media