Τεχνική GFRC με Glass Fiber

Τσιμεντένια Έπιπλα Μπάνιου & Κουζίνας Υψηλής Αισθητικής

κατασκευασμένα από

Glass Fiber Reinforced Concrete
(Σκυρόδεμα Ενισχυμένο με Ίνες Υάλου)

Δείτε επίσης: CONCRETE COLLECTION, κερωμένη πατητή τσιμεντοκονία (Beton Ciré)

Η τεχνική GFRC έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες δεκαετίες στην Αμερική. Βασίζεται στην ενίσχυση ειδικού μίγματος τσιμέντου με ίνες υάλου ανθεκτικές στο αλκαλικό περιβάλλον του τσιμέντου. Τόσο οι ίνες όσο και το μίγμα διατηρούν τις φυσικές και χημικές ιδιότητές τους, ενώ παράλληλα αποκτούν σημαντικές ιδιότητες που από μόνα τους τα δύο υλικά δεν τις έχουν.

Σε γενικές γραμμές, οι ίνες υάλου χρησιμεύουν στην αύξηση της αντοχής της κατασκευής σε μεγάλα φορτία, ενώ το τσιμεντοειδές μίγμα ενεργεί ως συνεκτική ουσία μεταξύ των ινών, που διανέμει τα φορτία ισομερώς στις ίνες και τις προστατεύει από τη φθορά λόγω έκθεσης στο περιβάλλον.

Το τελικό φινίρισμα των κατασκευών γίνεται με ειδικές ρητίνες που προστατεύουν τις επιφάνειες από ρύπους, αμυχές και άλλες μικροφθορές, διατηρώντας τες σε τέλεια κατάσταση για πολλά χρόνια.

Το μίγμα του σκυροδέματος αποτελείται κατά κύριο λόγο από λευκό τσιμέντο υψηλής ποιότητας 52,5 R, χαλαζιακή άμμο με κοκκομετρία από 0,4 έως 0,8 και από ίνες υάλου μήκους 12 έως 18mm. Επίσης, περιέχει πρόσμικτα υλικά που εξασφαλίζουν στην κατασκευή τις εξής ιδιότητες:

  • επιτάχυνση της σκλήρυνσης, ώστε να είναι εφικτή η αφαίρεση των καλουπιών μέσα σε 24 ώρες
  • υπερρευστοποίηση του μίγματος για τέλεια πλήρωση των καλουπιών και ομοιογένεια του μίγματος
  • πολύ καλή πρόσφυση πάνω στις επιφάνειες όπου γίνεται η εφαρμογή (δάπεδο, τοίχος κ.ά.)
  • ελαστικότητα, για την αποτροπή ραγισμάτων εξαιτίας συστολοδιαστολών και άλλων καταπονήσεων
  • αύξηση των μηχανικών αντοχών σε κρούση, επιφανειακή τριβή κτλ.

Ο χρόνος παράδοσης αυτών των κατασκευών συνήθως δεν ξεπερνάει τις 3 ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τεχνική GFRC θα βρείτε εδώ. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να σας απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας και να σας υποβάλουμε την προσφορά μας για τις κατασκευές που σας ενδιαφέρουν.

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από έργα του συνεργείου μας. Για να δείτε μία μεγάλη ποικιλία από φωτογραφίες έργων που είμαστε σε θέση να εκτελέσουμε, πατήστε εδώ.

Μοιράσου το στα social media