Συστήματα Κεντρικού Κλιματισμού

(ψύξη και θέρμανση)

μελέτη, κατασκευή, προμήθεια εξοπλισμού, ανταλλακτικά,
εξαρτήματα, αναλώσιμα, προληπτική συντήρηση, επισκευές,
αναβαθμίσεις και συστήματα ελέγχου για εξοικονόμηση ενέργειας

Τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια
χρηματοδοτούνται από προγράμματα επιδοτήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Η Smart Technical Solutions αναλαμβάνει να καλύψει απόλυτα τις ανάγκες σας για θέρμανση και κλιματισμό. Μελετώντας ξεχωριστά τις ανάγκες κάθε εγκατάστασης, οι μηχανικοί της σας προτείνουν τις καταλληλότερες από τις σύγχρονες λύσεις για το δικό σας κτίριο.

Συνεργαζόμαστε με τους καλύτερους εμπορικούς οίκους της αγοράς με προϊόντα πλήρως διασφαλισμένα και πιστοποιημένα με ISO. Διαθέτουμε άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό και συνεργασίες με τις μεγαλύτερες μηχανολογικές-τεχνικές εταιρείες.

Διαφοροποιούμαστε σημαντικά από άλλες εταιρείες του κλάδου του κλιματισμού, επειδή στα έργα μας χρησιμοποιούμε πολλές καινοτόμες, οικολογικές και οικονομικές λύσεις, οι οποίες παρουσιάζονται σε διάφορα σημεία αυτού του δικτυακού τόπου. Πιο κάτω παραθέτουμε τις κυριότερες από αυτές.

Καθοδική Προστασία Μεταλλικών Εγκαταστάσεων

Σε κάθε μεταλλική εγκατάσταση συνιστάται η εφαρμογή καθοδικής προστασίας, η οποία προστατεύει την εγκατάσταση από τη διάβρωση λόγω ηλεκτρολυτικών φαινομένων ή λόγω χημικής οξείδωσης εξαιτίας της επαφής με νερό ή άλλα οξειδωτικά υλικά με παρουσία οξυγόνου. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ ή δείτε την παράγραφο 2 πιο κάτω.

Προστασία Εγκαταστάσεων από τις Επικαθίσεις Αλάτων

Τα άλατα του νερού συσσωρεύονται μέσα στους λέβητες, στις σωληνώσεις, στα θερμαντικά σώματα, προκαλώντας μείωση της θερμαντικής απόδοσης, δηλαδή αύξηση της κατανάλωσης καυσίμου προκειμένου η θέρμανση να είναι ικανοποιητική, ή ακόμα και πλήρη αδυναμία να θερμανθούν επαρκώς τα θερμαντικά σώματα, όταν οι επικαθίσεις αλάτων αυξηθούν πολύ.

Επιπλέον, οι επικαθίσεις αλάτων προκαλούν διάβρωση στις επιφάνειες όπου συσσωρεύονται, αύξηση της πίεσης, διαρροές, φραξίματα, καταστροφή των αντλιών και άλλα προβλήματα. Για πληροφορίες σχετικά με μεθόδους πρόληψης και θεραπείας αυτού του προβλήματος πατήστε εδώ.

Συντήρηση και βαφή παλαιών σωληνώσεων θέρμανσης

Συχνά παρουσιάζεται στις σωληνώσεις των λεβητοστασίων διάβρωση στην εξωτερική επιφάνεια των σωληνώσεων, η οποία οφείλεται συνήθως στη συμπύκνωση των υδρατμών του αέρα πάνω στην επιφάνεια αυτή, εξαιτίας της διαφοράς θερμοκρασίας. Η Smart Technical Solutions αναλαμβάνει την αποξείδωση και βαφή των σωληνώσεων με υλικά όπως το FEROFIX, καθώς και τη θερμική μόνωσή τους με ανακλαστικές βαφές όπως είναι το ANTITHERM ή/και με αφρώδη υλικά ειδικά για θερμομόνωση σωληνώσεων.

Όλα τα θέματα που αφορούν τα Συστήματα Κεντρικού Κλιματισμού:

Ακολουθεί μία συνολική παρουσίαση όλων των θεμάτων αυτού του δικτυακού τόπου, τα οποία σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με συστήματα κεντρικού κλιματισμού. Έτσι, μπορείτε να πάρετε μία εικόνα για όλες τις καινοτόμες και οικολογικές τεχνολογίες που εφαρμόζει η Smart Technical Solutions στα έργα κεντρικού κλιματισμού όπου αναλαμβάνει τη μελέτη, την κατασκευή και τη συντήρησή τους ή απλά την προμήθεια εξοπλισμού, εξαρτημάτων και αναλωσίμων.

1. Βασικός εξοπλισμός εγκαταστάσεων κλιματισμού

 • Κλιματισμός & Αερισμός: υλικά, συκευές, εξαρτήματα
  Ανεμιστήρες Εξαρτήματα Ανεμιστήρων – Κινητήρες
  Αυτοματισμοί – Όργανα – Διακόπτες
  Εξαρτήματα – Υλικά
  Περσίδες – Στόμια
  Αεραγωγοί
  Συσκευές Επεξεργασίας και Φίλτρα Αέρα
  Θέρμανση Αέρα και Νερού
  Κλιματισμός

2. Προστασία από τη διάβρωση και επισκευή διαβρωμένων τμημάτων της εγκατάστασης

 • STOPCOR
  Συσκευή καθοδικής προστασίας εξωτερικής εφαρμογής, για την ποστασία από τη διάβρωση λόγω ηλεκτρόλυσης, από τη χημική οξείδωση και από τις επικαθίσεις αλάτων σε υδραυλικές εγκαταστάσεις, με εφαρμογή επίσης σε μεταλλικό οπλισμό κτιρίων, σε πλοία και σκάφη, στους πυλώνες της ΔΕΗ, σε κάγκελα, σκάλες κινδύνου, μεταλλικές εξέδρες και γενικά σε μεταλλικές κατασκευές κάθε είδους
 • STOPCOR Liquid
  Αντιδιαβρωτική μέθοδος καθοδικής προστασίας με “υγρό ψευδάργυρο” για κλειστά κυκλώματα θέρμανσης-ψύξης. Προστατεύει από την ηλεκτροχημική διάβρωση (ηλεκτρόλυση) και δεν επιτρέπει τη δημιουργία επικαθίσεων αλάτων.
 • Διηλεκτρικοί Σύνδεσμοι
  Για την προστασία από την ηλεκτρολυτική διάβρωση των υδραυλικών εγκαταστάσεων, διατομών έως 4” κατάλληλοι για σύνδεση γαλβανιζέ με χάλκινο σωλήνα. Σε διατομές μέχρι 2” υπάρχουν διαθέσιμοι διηλεκτρικοί σύνδεσμοι για όλους τους δυνατούς συνδυασμούς μετάλλων.
 • BOILER CLEANER
  Καθαριστικό υγρό για κυκλώματα θέρμανσης. Απομακρύνει σκουριές και άλλες επικαθίσεις.
 • Εποξικοί (εποξειδικοί) στόκοι PRO-POXY & PLASTIC POXY δύο συστατικών
  Για τη σταγενοποίηση διαρροών σε δίκτυα θέρμανσης και ύδρευσης, μπανιέρες, λούκια, συντριβάνια και για κάθε είδους επισκευές σε μέταλλο, ξύλο, πλαστικό κ.ά. υλικά
 • BOILER LIQUID
  Σφραγιστικό Υγρό για Κυκλώματα Θέρμανσης
 • CALSOFT POWDER
  Η τεχνολογία αυτή εφαρμόζεται μεταξύ άλλων και για την απομάκρυνση της σκουριάς από σωληνώσεις, δεξαμενές κτλ. Επειδή δεν παράγει καθόλου σπινθήρες κατά την εκτόξευση με χαμηλή πίεση του διαλύματος CALSOFT POWDER, είναι κατάλληλη και για αντιεκρηκτικού τύπου εφαρμογές καθαρισμού εγκαταστάσεων σε χώρους με επικινδυνότητα για έκρηξη ή ανάφλεξη (δεξαμενές και σωληνώσεις υγρών καυσίμων, υγραερίου, φυσικού αερίου, εύφλεκτών χημικώ, βιομηχανικών και ιατρικών αερίων κ.ά.)
 • FEROFIX – Μετατροπέας σκουριάς
  Σε συνδυασμό με τα πιο κάτω υλικά FERACRYL και RUSTBLOCKER εξασφαλίζει απόλυτη προστασία των σωληνώσεων και των υδραυλικών εγκαταστάσεων από την οξείδωση των εξωτερικών επιφανειών τους. Η Smart Technical Solutions, εκτός από την προμήθεια των υλικών, μπορεί να αναλάβει και την εφαρμογή τους με εξειδικευμένα συνεργεία για τη συνολική προστασία των υδραυλικών εγκαταστάσεων ενός κτιρίου από την εξωτερική οξείδωση.
 • FERACRYL
  Οικολογικό διαφανές υδροδιαλυτό αστάρι μετάλλων με αντισκωριακές ιδιότητες.
 • RUSTBLOCKER
  Οικολογικό υδροδιαλυτό χρώμα μετάλλων με αντισκωριακές ιδιότητες. Aντιδρά χημικά με τον σίδηρο και μπλοκάρει την ήδη υπάρχουσα σκουριά, ενώ δεν επιτρέπει την δημιουργία καινούργιας.
 • ANTITHERM
  Λευκό χρώμα νανοτεχνολογίας, με αντιθερμικές ιδιότητες, πιστοποιημένο από τον Δημόκριτο, κατάλληλο για θερμομονωτική βαφή σωληνώσεων κλιματισμού, για την αποφυγή συμπύκνωσης υδρατμών στις εξωτερικές επιφάνειες σε δίκτυα ψύξης και τη μείωση της απώλειας θερμότητας σε δίκτυα θέρμανσης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τελική βαφή σε σωληνώσεις και δεξαμενές, και γενικά σε μεταλλικές κατασκευές, αντί του RUSTBLOCKER, όταν το ζητούμενο είναι να επιτευχθεί και θερμομόνωση παράλληλα με την προστασία του μετάλλου από την οξείδωση. Με την προσθήκη μικρής ποσότητας πρόσμικτης ακρυλικής ρητίνης ACRYPLEX μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε στιλπνές επιφάνειες χωρίς καλή πρόσφυση.
3. Προστασία δικτύων και καθαρισμός τους από επικαθίσεις αλάτων, οξειδίων, αιωρούμενων σωματιδίων και φερτών υλών
 • Απόφραξη και Καθαρισμός σωληνώσεων και αγωγών με υδροβολή (νεροβολή)
  με ειδικά αποφρακτικά μηχανήματα υδροβολής που διατίθενται και προς πώληση
 • HEIFI-TOP & FERROCLEAN
  Kορυφαία προστασία των κυκλωμάτων θέρμανσης-ψύξης με τα δύο γερμανικά φίλτρα της Judo GmbH: εξαέρωσης & καθαρισμού νερού – Απαραίτητα σε όλα τα κυκλώματα θέρμανσης και ψύξης, μικρά και μεγάλα. Υπερτερούν σε πολλά σημεία έναντι των κοινών εξαερωτών της αγοράς. Παρέχουν εξοικονόμηση ενέργειας, αντιδιαβρωτική προστασία, κατάργηση φραξιμάτων και διαρροών, αύξηση θερμαντικής/ψυκτικής απόδοσης και πολλά άλλα λειτουργικά, τεχνικά και οικονομικά οφέλη.
 • MERUS
  Δακτύλιοι επεξεργασίας νερού για την προστασία των δικτύων από σκουριά, άλατα, άλγη και άλλες επικαθίσεις
 • OXONE PS16, Ενεργό Οξυγόνο της εταιρείας Dupont Αμερικής
  Καταργεί τη δυσοσμία στις αποχετεύσεις. Επίσης, διαλύει επικαθίσεις αλάτων, αποτελεί οικολογική εναλλακτική λύση αντί των οξέων στους χημικούς καθαρισμούς σε εναλλάκτες θερμότητας, λέβητες, boilers, πύργους ψύξης, condensers, σερπαντίνες κτλ.
 • Sizzle
  Αδρανοποιημένο υδροχλωρικό οξύ για χημικό καθαρισμό αλάτων, με ειδικούς πρόσθετους αντιδιαβρωτικούς και κατασταλτικούς παράγοντες για να μη διαβρώνει μεταλλικές, πλαστικές και άλλες επιφάνειες με τις οποίες έρχεται σε επαφή.
 • SATEC LT 87
  Οικολογικό καθαριστικό υγρό νανοτεχνολογίας που διαλύει τις επικαθίσεις αλάτων, ασβεστίου, λιπών
  Καταργεί τα οξέα που συνήθως χρησιμοποιούνται στους χημικούς καθαρισμούς.
  Φιλικό προς το περιβάλλον και προς τον άνθρωπο.
  Δεν διαβρώνει τα μέταλλα όπως τα οξέα.
 • FYTOCLEAN LIQUID
  Ήπιος αλλά αποτελεσματικός χημικός καθαρισμός δικτύων με οικολογικό υλικό 100% φυτικής προέλευσης.

4. Προστασία ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και εξοικονόμηση ενέργειας

 • SAVACONTROL
  Σύστημα Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Ηλεκτρικούς Κινητήρες (Μοτέρ)
 • ELECTRIC CAT
  Βιομηχανικού Τύπου Συσκευή Απώθησης Τρωκτικών, για λόγους υγιεινής και για την προστασία εγκαταστάσεων, και ειδικότερα των καλωδιώσεων από βραχυκυκλώματα εξαιτίας της φθοράς που προξενούν τα ποντίκια, οι αρουραίοι και άλλα τρωκτικά, σε βιομηχανίες, κτίρια, υπαίθριες εγκαταστάσεις, αγροτικές καλλιέργειες κτλ.
 • BLITZ ELECTRIC PROTECTION
  Προϊόντα και Υπηρεσίες Προστασίας Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων & Ηλεκτρολογικού – Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού:
  αντικεραυνική προστασία, προστασία έναντι κρουστικών φορτίων, προστασία έναντι υπερτάσεων, αντιμετώπιση υποτάσεων, σταθεροποίηση τάσης, UPS, προστασία έναντι παρασίτων και αρμονικών, μετασχηματιστές απομόνωσης κ.ά. είδη προστασίας
 • Σύστημα Εξοικονόμησης Ηλεκτρικής Ενέργειας STS
  Πρωτοποριακό Σύστημα Εξοικονόμησης Ηλεκτρικής Ενέργειας από την Κορέα. Εκμηδενίζοντας σχεδόν τις θερμικές απώλειες στους αγωγούς και στα σημεία κατανάλωσης, μειώνει την κατανάλωση ρεύματος, χωρίς να προκαλεί πτώση τάσεως. Καταργεί τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία, τα στατικά φορτία και τις αρμονικές. Διπλασιάζει το χρόνο ζωής των ηλεκτροκινητήρων των αντλιών.
 • POWER FLOW Καθαριστικό δεξαμενών πετρελαίου και βελτιωτικό καυσίμων, που βελτιώνει την καύση, εξοικονομεί ενέργεια, διατηρεί τον καυστήρα καθαρό και τη δεξαμενή χωρίς μούργα, νερό, παραφίνη στον πυθμένα και περιορίζει την εκπομπή καυσαερίων

5. Πυροπροστασία – Πυρόσβεση

 • Geo Fire Protector (GFP)
  Αντιαναφλεκτικό Ψεκαζόμενο Υγρό για ξερά χόρτα, θάμνους, δάση, αποθήκες, λεβητοστάσια, βιομηχανικούς χώρους κ.ά. εφαρμογές, πιστοποιημένο από την Πυροσβεστική Υπηρεσία
 • UNIMARSAFE
  Πυροσβεστικά Συστήματα προηγμένης τεχνολογίας με πολλά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τα συμβατικά συστήματα πυρόσβεσης

6. Υγιεινή και Καθαριότητα

 • LEGIONCARE
  Συσκευή ιονισμού του νερού ύδρευσης, πύργων ψύξης, σιντριβανιών κτλ. για την προστασία από τη legionella κ.ά. παθογόνους μικροοργανισμούς
 • Καθαρισμός Αεραγωγών Κλιματισμού και Αερισμού
  Για την Αντιμετώπιση του Συνδρόμου του Άρρωστου Κτιρίου
 • BLYGOLD
  Προστατευτική επίστρωση στοιχείων κλιματισμού κατά της διάβρωσης και για λόγους υγιεινής
 • STERILAIR
  Συστήματα απολύμανσης / αποστείρωσης αέρα και επιφανειών με υπεριώδη ακτινοβολία UVC.
  Η λύση στο πρόβλημα του αποδεκατισμού των επιχειρήσεων λόγω μεταδοτικών ασθενειών το χειμώνα: Διατάξεις μείωσης μικροβιακού φορτίου αέρα αεραγωγών για τη μείωση του μικροβιακού φορτίου του αέρα που εισέρχεται ή ανακυκλοφορεί μέσω αεραγωγών στους χώρους εργασίας.
 • PEAT SORB
  Οργανικός Απορροφητής Υδρογονανθράκων (αντί για ροκανίδι). Μία πολύ καλή λύση για καθαριότητα σε λεβητοστάσια, χώρους στάθμευσης, πεζοδρόμια, δρόμους, αποθήκες, χώρους παραγωγής και όπου αλλού πέφτουν συχνά λάδια, καύσιμα, γράσα κτλ. και σχηματίζουν κηλίδες. Προτείνεται συνδυαστική λύση με το διαφανές προϊόν νανοτεχνολογίας, αντιρρυπαντικό υλικό για δάπεδα Stainblocker.

7. Όργανα μέτρησης

8. Προστασία δικτύων από μηχανικές φθορές

 • HYDRA-RESTER, MINI-RESTER, MEGA-RESTER
  Αντιπληγματικά εξαρτήματα για υδραυλικές εγκαταστάσεις
 • ICE FREE
  Θερμαντικές ταινίες αντιπαγωτικής προστασίας, για υπαίθριες σωληνώσεις

9. Εξοπλισμός για εγκαταστάσεις φυσικού αερίου

 • Όλος ο βασικός εξοπλισμός σε συνεργασία με εισαγωγικές εταιρείες, καθώς και το σύστημα ημιεύκαμπτων αγωγών αερίου GASTITE. Δεν υπάρχουν ακόμα σχετικές σελίδες αναρτημένες σε αυτόν το δικτυακό τόπο, γι’ αυτό σας παραπέμπουμε στο δικτυακό τόπο του αμερικάνικου κατασκευαστικού οίκου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με όλα τα πιο πάνω θέματα επικοινωνήστε μαζί μας.

Μοιράσου το στα social media