enviro board logo

καναδικά οικονομικά και οικολογικά κτίρια και άλλες κατασκευές
από αχυροσανίδα με εξαιρετικές αντοχές και αισθητική

www. enviroboard.com

Η Smart Technical Solutions παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής τα πατενταρισμένα καναδικά κτίρια από αχυροσανίδα της Enviro Board Corporation Καναδά, τα οποία αποτελούν μία εξαιρετικά οικονομική λύση απόλυτα οικολογικής δόμησης με πολλά τεχνικά πλεονεκτήματα.

Το κόστος του έτοιμου κτιρίου είναι μόνο ένα κλάσμα του κόστους της πιο φθηνής από τις μέχρι τώρα γνωστές μεθόδους δόμησης, ενώ η ποιότητα κατασκευής και η αντοχή της είναι εφάμιλλη ή ακόμα και ανώτερη από άλλες μεθόδους δόμησης.

Ιδανική λύση για κατοικίες

Enviro Board House1 Enviro Board House2 Enviro Board House3

Εξίσου καλή λύση για επαγγελματικά κτίρια

Enviro Board Commercial Application1 Enviro Board Commercial Application2

Ζητούνται επενδυτές

Enviroboard-Extrusion-MillΠρος το παρόν η τεχνολογία αυτή δεν είναι διαθέσιμη στην Ευρώπη. Ζητούνται επενδυτές για να μπορέσει να γίνει παραγωγή με προσαρμογή στα ευρωπαϊκά standards που διαφέρουν από αυτά του Καναδά. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις γραμμές παραγωγής των αχυροσανίδων Enviro Board θα βρείτε εδώ. Για να ενημερωθείτε σχετικά με την επένδυση που χρειάζεται να γίνει, πατήστε εδώ. Κάθε φορά που δημιουργείται μία μονάδα παραγωγής αχυροσανίδων Enviro Board σε μία περιοχή, τίθεται σε λειτουργία μία νέα επιχείρηση που δημιουργεί εισόδημα στον επιχειρηματία, στους εργαζομένους, στους κατασκευαστές και τους αγρότες της περιοχής, καθώς και σε πολλούς ανειδίκευτους εργάτες που βρίσκουν δουλειά στα έργα κατασκευής κτιρίων που με τα κόστη των συμβατικών μεθόδων δόμησης ίσως να μην πραγματοποιούνταν ποτέ.

Δημιουργία λίστας αναμονής ενδιαφερομένων

Μπορείτε, αν θέλετε, να επικοινωνήσετε μαζί μας για να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας και να μπείτε σε λίστα αναμονής, ώστε να έχετε προνομιακές τιμές όταν θα είμαστε σε θέση να σας παραδώσουμε το κτίριό σας ή τα υλικά για να το κατασκευάσετε με δικό σας συνεργείο.

Παρουσίαση της τεχνολογίας δόμησης με αχυροσανίδα της Enviro Board

envirohouseΗ καναδική εταιρεία Enviro Board έχει αναπτύξει μία πατενταρισμένη διαδικασία παραγωγής, με την οποία μετατρέπει μία μεγάλη ποικιλία από αγροτικά απόβλητα που περιέχουν ίνες, όπως είναι το άχυρο από ρύζι, το άχυρο από σιτηρά, κάποια είδη χόρτων, τα ζαχαροκάλαμα και πολλές άλλες ποικιλίες, σε δομικά πανέλα (“αχυροσανίδες”) χαμηλού κόστους και φιλικά προς το περιβάλλον. Αυτές οι ανθεκτικές αχυροσανίδες παράγονται μαζικά, δημιουργώντας έτσι χαμηλού κόστους συστήματα δόμησης με άριστη θερμομόνωση και στεγανοποίηση, που είναι κατάλληλα για κτίρια σε διάφορα κλίματα και σε διάφορες συνθήκες. Το όραμα της Enviro Board είναι να χαμηλώσει πολύ τον πήχυ στο κόστος στέγασης σε παγκόσμιο επίπεδο ώστε να κάνει την κατοικία προσιτή σε όλους, ενώ παράλληλα να ωφελήσει σημαντικά το περιβάλλον.

Οι αχυροσανίδες είναι πυράντοχες. Συγκεκριμένα:
– Συμμορφώνονται με την προδιαγραφή ASTM E84-61 για μη αναφλέξιμα υλικά.
– Δύο αχυροσανίδες συνδεδεμένες μεταξύ τους αντέχουν σε συνεχή έκθεση στη φωτιά για 1 ½ ώρα.
– Η απουσία πόρων αποκλείει την ανάφλεξη οξυγόνου.
– Ο άνθρακας που σχηματίζεται κατά την απανθράκωση λειτουργεί ως πρόσθετο φράγμα για τη φωτιά.

rowhouse1          homecolumn

Οι κατασκευές Enviro Board χρησιμοποιούν ένα ελαφρύ χαλύβδινο σύστημα στήριξης που συγκρατεί τα πάνελ στη θέση τους. Τα πανέλα χρησιμοποιούνται στη συνέχεια ως δάπεδα, εσωτερικοί και εξωτερικοί τοίχοι, ταβάνια, ακόμα και στέγες, αν θέλουμε. Κατά κανόνα χρησιμοποιείται ένα μονό ή διπλό σύστημα πανέλων (δηλαδή με ή χωρίς πρόσθετη θερμική μόνωση). Αυτό είναι κάτι που αποφασίζεται με κριτήρια το κλίμα και το μέγιστο επιτρεπτό βάρος της κατασκευής.

Οι αχυροσανίδες της Enviro Board είναι στοιβαρά πάνελ από συμπιεσμένες ίνες άχυρου, που έχουν ιδιότητες και αντοχές παρόμοιες με αυτές τους σκυροδέματος. Αποτελούν ένα υψηλής ποιότητας δομικό στοιχείο, που είναι εύκολο στη διαχείρισή του και στη συναρμολόγηση. Κατά την παραγωγή των πανέλων γίνεται επικάλυψή τους με μία ειδική αδιάβροχη μεμβράνη. Η πυκνότητα και το πάχος των πανέλων ρυθμίζεται ανάλογα με το είδος της εφαρμογής για το οποίο προορίζονται και τις προδιαγραφές που απαιτεί η κάθε εφαρμογή. Construction with Enviro Board straw panels

Η αποστολή της Enviro Board Corporation

Η αποστολή της Enviro Board Corporation είναι να γίνει ο παγκόσμιος ηγετικός κατασκευαστής οικονομικών και φιλικών προς το περιβάλλον δομικών πανέλων και ενεργειακών συστημάτων δόμησης. Η αρχιτεκτονική ευελιξία και η δυνατότητα πολλαπλών χρήσεων που προσφέρουν τα πάνελ θα συνεισφέρει σημαντικά σε ένα πιο υγιεινό περιβάλλον χάρη στην ανακυκλωση αντί της καύσης των αγροτικών αποβλήτων, μειώνοντας έτσι κατά πολύ τη ρύπανση της ατμόσφαιρας και προστατεύοντας τους φυσικούς πόρους, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσει σε όλους τη δυνατότητα να κατασκευάζουν υψηλής ποιότητας προσιτές κατοικίες σε παγκόσμια κλίματα χρησιμοποιώντας ανειδίκευτο εργατικό δυναμικό.

environmental benefits straw boards 2

Η ιστορία της Enviro Board

Σε όλους τους αιώνες το άχυρο έχει χρησιμοποιηθεί ως δομικό υλικό με μεγάλη επιτυχία. Μετά την έρευνα και μελέτη μίας ξεχασμένης τεχνολογίας που είχε αρχικά αναπτυχθεί στη Σουηδία κατά τη δεκαετία του 1930, η Enviro Board ανέπτυξε, τελειοποίησε και πατεντάρισε μία καινούργια διαδικασία κατασκευής που μετατρέπει πολλών ειδών απόβλητα με ίνες σε μία ανθεκτική μεμβράνη για πάνελ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα κτίρια που κατασκευάστηκαν στη δεκαετία του 1930 με την τότε τεχνολογία ινοσανίδων είναι ακόμα σε χρήση και δεν έχουν παρουσίασει προβλήματα.

Στη σημερινή εποχή, περισσότερα από 9.000.000 δολάρια απαιτήθηκαν για την έρευνα, την κατασκευή, την πατέντα και την κατοχύρωση της ονομασίας της νέας τεχνολογίας Enviro Board. Αυτή η νέα τεχνολογία είναι σε θέση να μετατρέψει σε πάνελ μέχρι έναν τόνο άχυρου σε μία φάση παραγωγής. Επιπλέον, μετατρέπει πολλά είδη ινωδών αγροτικών αποβλήτων, όπως είναι το άχυρο από ρύζι, σιτάρι, σίκαλη, κριθάρι και βρώμη, το λινάρι, το ζαχαροκάλαμο, κάποια είδη χόρτων και το σιζάλ σε οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον πάνελ ξηράς δόμησης.

envirohouse logoΤα περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη

Τα δομικά πάνελ της Enviro Board αποτελούνται κατά κύριο λόγο από άχυρο (αγροτικό απόβλητο) που προέρχεται από σιτάρι, ρύζι και χόρτα.

 • Παραδοσιακά, τα αγροτικά απόβλητα καίγονται μετά τη συγκομιδή, απελευθερώνοντας έτσι στην ατμόσφαιρα επιβλαβείς ουσίες οι οποίες συνεισφέρουν άμεσα στη δημιουργία όξινης βροχής και αιθαλομίχλης.
 • Με τη χρησιμοποίηση αυτών των αγροτικών αποβλήτων ως κύριο υλικό για την κατασκευή των δομικών πάνελ Enviro Board, η καύση και η σχετικές εκπομπές ρύπων στην ατμόσφαιρα θα αποφευχθούν.
 • Οι καλλιέργειες που θερίζονται κάθε χρόνο δημιουργούν ένα φυσικό δομικό υλικό, ενώ παράλληλα δίνουν τη δυνατότητα στους αγρότες να έχουν μία πρόσθετη πηγή εισοδήματος.
 • Με τη χρήση των πανέλων της Enviro Board μειώνεται αντίστοιχα η χρήση της ξυλείας στις κατασκευές, πράγμα που σημαίνει μείωση της αποδάσωσης.
 • Επιπλέον, η βιομηχανική επεξεργασία της ξυλείας καταναλώνει σημαντική ποσότητα ενέργειας και νερού. Και αυτοί οι πόροι εξοικονομούνται όταν προτιμάται η οικολογική αχυροσανίδα.
 • Σημαντικός αριθμός ατόμων απασχολούνται για τη συλλογή και μεταφορά του άχυρου, την παραγωγή των αχυροσανίδων, τη μελέτη και κατασκευή κτιρίων και άλλων κατασκευών. Σημαντικά χρηματικά ποσά εισρέουν στην τοπική κοινωνία, αναζωογονώντας έτσι την οικονομία της και δίνοντας προοπτική και αισιοδοξία σε σημαντική μερίδα των κατοίκων, πράγμα σημαντικό ειδικά σε περιόδους οικονομικής κρίσης.
 • Ενισχύονται επαρχιακές περιοχές που λόγω της αστυφυλίας των τελευταίων δεκαετιών έχουν περάσει σε οικονομική ύφεση. Έτσι, η επαρχία αποκτά ξανά ζωή.

Τα περιβαλλονικά και κοινωνικά οφέλη των αχυροσανίδων παρουσιάζονται παραστατικά στην πιο κάτω εικόνα:

Enviro Board - Περιβάλλον

Πεδία εφαρμογής των αχυροσανίδων

 • Εξωτερικοί και εσωτερικοί τοίχοι
 • Στέγες, ψευδοροφές, ψευδοδάπεδα, υποστρώματα δαπέδων κ.ά.
 • Συστήματα για χωρίσματα γραφείων
 • Θερμομονωτικά πάνελ
 • Ηχομονωτικά πάνελ
 • Πυρήνας (βασικό υλικό) για την κατασκευή πόρτας
 • Ηχοπετάσματα αυτοκινητοδρόμων
 • Προκατασκευασμένες κατοικίες
 • Συγκροτήματα κατοικιών
 • Πολυώροφα κτίρια γραφείων
 • Ξενοδοχεία, νοσοκομεία κτλ.
 • Αποθηκευτικοί χώροι μεγάλων διαστάσεων
 • Κτίρια βιομηχανίας και άλλων μονάδων παραγωγής

Ενημερωτικά αρχεία pdf

Μοιράσου το στα social media