AEROZYL

Αυτό το προϊόν ανήκει στο σύστημα μονωτικών υλικών WINWET.

ελαστομερές υγροθερμομονωτικό υλικό
επικάλυψης με διογκωμένο οψιδιανό

https://sts.gr/wp-content/uploads/2015/06/WINWET-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-151020-%CE%BA%CE%B9%CE%BB%CF%8E%CE%BD.jpg

Αγοράστε τώρα το AEROZYL από το e-shop μας
 ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

ΠΡΟΪΟΝ ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

5 σε 1
βαφή ρελιέφ* + στεγάνωση + θερμομόνωση*
+ ηχομόνωση** + πυροπροστασία!

Τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια
χρηματοδοτούνται από προγράμματα επιδοτήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Όταν εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις συνολικού πάχους 300 μικρών, ισοδυναμεί με αφρό πολυουρεθάνης πάχους 10 cm ή αντίστοιχα μεγάλο πάχος διογκωμένης ή εξηλασμένης πολυστερίνης, επειδή η θερμική ακτινοβολία, η οποία ανακλάται από το Aerozyl είναι ο ισχυρότερος από τους τρεις τρόπους με τους οποίους μεταδίδεται η θερμική ενέργεια.
(Η ιδανική λύση είναι ο συνδυασμός των δύο μεθόδων, αν όμως πρέπει για κάποιο λόγο – π.χ. οικονομικό – να εφαρμοστεί μόνο η μία από τις δύο, τότε προτιμάται η θερμομονωτική βαφή λόγω μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας αλλά και για λόγους εξοικονόμησης χώρου και ευκολίας στην εφαρμογή.)

… και όλα αυτά με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος ανά m2.

Η θερμομόνωση των κτιρίων είναι υποχρεωτική στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου 2009.

* Η θερμομόνωση αφορά μόνο τη θερμική ακτινοβολία, που όμως είναι ο ισχυρότερος από τους τρεις τρόπους με τους οποίους μεταδίδεται η θερμική ενέργεια (βλ. αναλυτική εξήγηση στο κείμενο πιο κάτω).
** Η ηχομόνωση αφορά μόνο κτυπογενείς θορύβους, όχι ομιλίες και άλλους ήχους.

Για να δείτε το ΦΕΚ που αναφέρεται στις ”ψυχρές βαφές”, πατήστε εδώ και διαβάστε το άρθρο 8, που αναφέρεται στην εφαρμογή τους σε ταράτσες και σε τοίχους.

Για πιο λεία ανακλαστική βαφή δείτε το ANTITHERM.

Μαρτυρίες πελατών

Πολλοί πελάτες μας εκφράζουν προφορικά και γραπτά την ικανοποίησή τους τονίζοντας ότι δεν πίστευαν ότι το AEROZYL θα είχε τόσο καλά αποτελέσματα. Ενδεικτικά σας παραπέμπουμε στο www.michanikos.gr, όπου αναφέρεται το εξής σχόλιο από ένα μηχανικό με έδρα τα Χανιά Κρήτης:

“Τελευταία και αφού έψαξα αρκετά και μέσα από το site σας άκουσα την προτροπή για επάλειψη της ταράτσας μου με Aerozyl. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Είμαι στο σπίτι τύπου μεζονέτας 4 χρόνια και είναι η πρώτη φορά κατά την οποία είναι εφικτός ο ύπνος το μεσημέρι (καλοκαίρι) στον πάνω όροφο. Μιλάω για την περιοχή των Χανίων και θερμοκρασίες >33-35 σχεδόν καθημερινά. Χωρίς να κάνω διαφήμιση στο υλικό πιστεύω ότι δουλεύει πάρα πολύ καλά.”

Στην ίδια σελίδα θα βρείτε και τις αντιρρήσεις ενός άλλου μηχανικού, όσον αφορά τον τρόπο της τεχνικής επεξήγησης της ανακλαστικής δράσης του AEROZYL. Το γεγονός, πάντως, παραμένει το ίδιο: η ανάκλαση της υπέρυθρης ακτινοβολίας είναι δεδομένη και η δροσιά που επιτυγχάνεται μέσα στο κτίριο επίσης.

Σύντομη παρουσίαση του προϊόντος και της αρχής λειτουργίας του

(Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την αρχή λειτουργίας των ανακλαστικών βαφών θα βρείτε στη σελίδα Ανακλαστικές ή Ψυχρές Βαφές. Με τη μελέτη του κειμένου αυτής της σελίδας, απαντώνται απορίες και διαλύονται αμφιβολίες που είναι φυσικό να υπάρχουν, καθώς όλοι έχουμε συνηθίσει στην ιδέα ότι η θερμομόνωση απαιτεί παχύ υλικό. Αυτό είναι σωστό εν μέρει, όμως η ανακλαστική θερμομόνωση είναι πολύ πιο σημαντική από το παχύ υλικό, όπως έχει πλέον αποδειχθεί.)

To AEROZYL είναι ένα προϊόν ρευστού επιχρίσματος που βασίζεται στις ιδιότητες του ορυκτού που ονομάζεται Οψιδιανός, το οποίο λόγω της υπερβολικής σκληρότητάς του χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους της λίθινης εποχής στην κατασκευή εργαλείων όπως τσεκουριών, σπαθιών, μαχαιριών κτλ. Επειδή η διαμόρφωση του ήταν δύσκολη, οι σύγχρονοί μας προτίμησαν στη δόμηση το λιγότερο σκληρό γρανίτη.

Η διαπίστωση των ηχομονωτικών αλλά κυρίως των εκπληκτικών θερμομονωτικών ιδιοτήτων του Οψιδιανού, όταν μετατρέπεται μετά την διόγκωσή του σε σφαιρικό αφρόλιθο, έγινε εντελώς τυχαία.

Στην αρχή εφαρμόστηκε ως επίχρισμα πυροπροστασίας λόγω της μη αναφλεξιμότητάς του αλλά και της πυρίμαχης αντοχής του. Πολύ αργότερα μετρήθηκε από τη φυσική ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας (κ = 0.034 Kcal/h.m.°C) των αφρολίθων και οι θερμομονωτικές ιδιότητές τους, οι οποίες εκ πρώτης μελέτης οφείλονταν στο κενό αέρος των κλειστών κυψελίδων που βρίσκονται στα σφαιρίδια των αφρόλιθων και στη μικρή μάζα της ύλης των σφαιριδίων.

Όμως η εφαρμογή των κανόνων της νανοτεχνολογίας στο διογκωμένο οψιδιανό άνοιξε δρόμους που μέχρι σήμερα ούτε που είχαμε φανταστεί.

Ας δούμε όμως πρώτα πως μεταδίδεται η θερμότητα στην περίπτωση των κτιρίων, που είναι και το αντικείμενό μας. Υπάρχουν 3 τρόποι μετάδοσης της θερμότητας:

1) με τη θερμική ακτινοβολία (radiation)
2) με την αγωγιμότητα (conduction)
3) με τη μεταφορά του αέρα (convection)

Πολύ ενδιαφέροντα άρθρα και video σχετικά με αυτό το θέμα θα βρείτε στο Google.
Δείτε, επίσης, και πολλές σχετικές εικόνες.

Η θερμική ακτινοβολία είναι η κύρια μορφή μεταφοράς θερμότητας που είτε προσπίπτει στην κατασκευή μας το καλοκαίρι, οπότε ο χώρος μας θερμαίνεται σε ενοχλητικό βαθμό, είτε προσπαθεί να διαφύγει τον χειμώνα, οπότε σπαταλάται ενέργεια και η θέρμανση του χώρου ποτέ δεν είναι ικανοποιητική, ακόμα και αν το σύστημα θέρμανσης λειτουργεί συνεχόμενα.

Από την προσπίπτουσα θερμότητα που δέχεται μια οροφή κατά την περίοδο του καλοκαιριού το 93% είναι η θερμική ακτινοβολία και μόνο 7% είναι θερμική ενέργεια εξ αγωγιμότητας, ενώ το χειμώνα η απώλεια θερμότητας μέσα στο δωμάτιο είναι πάνω από 50% λόγω της θερμικής ακτινοβολίας που διαφεύγει μέσα από τους τοίχους και την οροφή.

Σημείωση: Όταν μιλάμε για θερμική ακτινοβολία στην περίπτωση μας, μιλάμε κυρίως για την αόρατη υπέρυθρη ακτινοβολία, η οποία απορροφάται από την ύλη και αυξάνει την εσωτερική ενέργεια των μορίων. Στην εισροή θερμότητας το καλοκαίρι η υπέρυθρη ακτινοβολία προέρχεται κατά κύριο λόγω απευθείας από τον ήλιο, ενώ στην εκροή το χειμώνα προέρχεται από και την εκπομπή από τα αντικείμενα μέσα στο δωμάτιο για αυτό και το ποσοστό απώλειας κατά το χειμώνα είναι μικρότερο από εκείνο του καλοκαιριού.

Η θερμική ακτινοβολία δεν επηρεάζεται από την ύπαρξη αέρα ή όχι. Η θέρμανση της Γης από τον Ήλιο είναι ένα απλό παράδειγμα.

Θερμομονωτικά υλικά όπως οι πολυστερίνες, ο φελλός, ο πετροβάμβακας κτλ., που οφείλουν την χαμηλή θερμική αγωγιμότητά τους στον εντός αυτών εγκλεισμένο αέρα που είναι κακός αγωγός της θερμότητας, δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στη θερμική ακτινοβολία, αφού απλώς καθυστερούν για λίγο τη διείσδυσή της μέσα στο κτίριο το καλοκαίρι ή την έξοδό της στο περιβάλλον το χειμώνα.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο που οι ένοικοι των ρετιρέ, ακόμα και στις σύγχρονες οικοδομές, διαμαρτύρονται για υπερβολική ζέστη το καλοκαίρι και υπερβολικό κρύο το χειμώνα.

Εδώ έρχεται να δώσει λύση το πρωτοποριακό προϊόν AEROZYL:

H θερμική ακτινοβολία, καθώς προσπίπτει στα σφαιρίδια των αφρολίθων του διογκωμένου οψιδιανού, ανακλάται διαχεόμενη μέσα στις λευκές κενές αέρος πρισματικές κυψελίδες σε ποσοστό άνω του 50%, ενώ η εγκλωβισμένη εξουδετερώνεται εξ επαφής λόγω της μικρής μάζας της ύλης από ένα κοινό μη αγώγιμο κατάλληλο μονωτικό υλικό της αγοράς, που ακολουθεί. Αφού η θερμική ακτινοβολία εξουδετερωθεί διά ανακλάσεως σε μεγάλο ποσοστό, η εναπομένουσα θερμότητα μεταφέρεται πλέον αργά εξ επαγωγής στο σώμα που έχει επιχριστεί με το AEROZYL. Η διάδοση της θερμότητας είναι αργή διότι το AEROZYL δεν είναι θερμικά αγώγιμο (βλέπε συντελεστή «κ» πιο πάνω).

Εάν μετά το AEROZYL ακολουθεί ένα σύγχρονο μη θερμικά αγώγιμο μονωτικό όπως το POLITERM BLU ή το DUROSOL, τότε έχουμε την τέλεια μόνωση.

Πιστοποιήσεις από τον Δημόκριτο

1. Απορρόφηση θερμικής ακτινοβολίας (absorptance)
2. Εκπεμψιμότητα θερμικής ακτινοβολίας (emittance)

Οι πιο πάνω πιστοποιήσεις, που είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου, αφορούν το παρεμφερές υλικό ANTITHERM, το οποίο εφαρμόζεται συνήθως σε μη βατές επιφάνειες. Το AEROZYL δεν διαθέτει πιστοποιήσεις από τον Δημόκριτο, επειδή λόγω της τραχιάς επιφάνειάς του οι μετρήσεις στο εργαστήριο ήταν αδύνατες, όπως μας εξήγησαν οι ειδικοί. Όμως, οι τιμές απορρόφησης και εκπεμψιμότητας είναι στα ίδια επίπεδα με αυτές του ANTITHERM.

Σύστημα για ολοκληρωμένη μόνωση ταράτσας

Στην περίπτωση της ταράτσας έχουμε την απλή μόνωση σε 4 στάδια:

α) Υγρομόνωση με διαβροχή της πλάκας και των στηθαίων με BETOSTAL SLN
β) Επίχρισμα με AEROZYL τουλάχιστον 2 χέρια
γ) Βαφή αδιάβροχη και ανακλαστική με SMALTOFIX ή SMALTOLACK (για καλύτερη βατότητα)
δ) Υδροφοβία με CONTRAQUA 7/50 ή υδροφοβία και ελαιοφοβία με STAINBLOCKER

ή την ενισχυμένη με μη αγώγιμη θερμομονωτική μάζα:

α) Υγρομόνωση με διεισδυτική ρητίνη BETOSTAL SLN
β) Εφαρμογή ελαφροσκυροδέματος POLITERM BLU
γ) Τσιμεντοειδές λεπτού πάχους κατάλληλο για την επικάλυψη του ελαφροσκυροδέματος
δ) Εκ νέρου εφαρμογή της διεισδυτικής ρητίνης BETOSTAL SLN για την αδιαβροχοποίηση του ελαφροσκυροδέματος
ε) Επίχρισμα με AEROZYL τουλάχιστον 2 χέρια.
στ) Βαφή αδιάβροχη και ανακλαστική με SMALTOFIX ή SMALTOLACK (για καλύτερη βατότητα)
ζ) Εφαρμογή διαφανούς ρητίνης για υδροφοβία με CONTRAQUA 7/50 ή υδροφοβία και ελαιοφοβία με STAINBLOCKER

Θεωρητική ερμηνεία της λειτουργίας του AEROZYL

Ας πάμε στον τύπο της θερμικής ροής (Πανεπιστημιακή Φυσική Αλεξόπουλου, Τόμος ”Θερμότης”)

Q/t = k • S • ( T¹ – T²)/ d

Όπου Q η θερμότητα, t η μονάδα του χρόνου, k ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας, S το εμβαδόν της θερμομονωτικής επιφάνειας κάτω από το AEROZYL, Τ¹ η θερμοκρασία του επιχρίσματος του AEROZYL, Τ² η θερμοκρασία της θερμομονωτικής επιφάνειας και d το πάχος του επιχρίσματος του AEROZYL.

Επειδή πρακτικά Τ¹ = Τ² ο αριθμητής του κλάσματος μηδενίζεται και η θερμική ροή Q/t = 0, δηλαδή μηδενίζεται και αυτή. Κατά συνέπεια, πρακτικά δεν υπάρχει μεταφορά θερμικής ενέργειας και η θερμομόνωση είναι σχεδόν απόλυτη, χάρη στην ιδιότητα του AEROZYL να ανακλά τη θερμική ακτινοβολία.

Πεδία Εφαρμογής

  1. ΤΑΡΑΤΣΕΣ: Εφαρμόζεται μετά την υγρομόνωση ή τη θερμομόνωση με πολυστερίνη ή πολυουρεθάνη ή ελαφροσκυρόδεμα κτλ., αυτούσιο, σε δύο χέρια. Έχει καλή πρόσφυση σε όλα αυτά τα υλικά, όπως επίσης επάνω σε πισσόχαρτα ή ασφαλτοτάπητες, ακόμα και σε ταράτσες που έχουν επιστρωθεί με γαλακτώματα πίσσας ή λευκά ελαστομερή υλικά, αρκεί αυτά να βρίσκονται σε καλή κατάσταση και να μην έχουν φουσκώσει ή ξεφλουδίσει. Η ανάκλαση της θερμικής ακτινοβολίας σε ποσοστό περίπου 80% μειώνει τη θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου από 8°C έως 12°C κατά τους θερινούς μήνες.
  2. ΣΟΒΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΜΜΕΝΟΙ ΤΟΙΧΟΙ: Χρησιμοποιείται και ως τελική επίστρωση-βαφή στους εξωτερικούς τοίχους των οικοδομών επάνω στο σοβά ή σε τοίχους κτισμένους με ALFA-BLOCK, αφού έχει προηγηθεί αστάρι BETOSTAL F18 δύο χέρια.
  3. ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ: Σε γαλβανισμένες ή μη μεταλλικές στέγες ή σε κατασκευές αλουμινίου ή άλλων μετάλλων, εφαρμόζεται επίσης με δύο χέρια και προστατεύει κυρίως από την υπερθέρμανση του χώρου το καλοκαίρι, σε χώρους στάθμευσης, αποθήκες, χώρους παραγωγής σε βιοτεχνίες κτλ. Όμως, και το χειμώνα, ιδιαίτερα μάλιστα αν εφαρμοστεί στην εσωτερική πλευρά της στέγης, συγκρατεί τη θερμική ακτινοβολία μέσα στο χώρο και δεν την αφήνει να χαθεί στο ύπαιθρο. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να προηγείται ένα χέρι αστάρι για μέταλλα FERACRYL.
  4. ΣΤΕΓΕΣ ΑΜΙΑΝΤΟΤΣΙΜΕΝΤΟΥ (τύπου ΕΛΕΝΙΤ): Σε αυτές τις περιπτώσεις προηγείται δύο χέρια αστάρι BETOSTAL F18.
  5. ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΑΝΙΔΕΣ ΚΑΙ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΕΣ: Ισχύει το ίδιο με τις στέγες αμιαντοτσιμέντου.
  6. ΣΩΛΗΝΕΣ, ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ, ΛΕΒΗΤΕΣ: Το AEROZYL αποτρέπει την υπερθέρμανση υγρών μέσα σε σωληνώσεις, δεξαμενές, αντλίες κτλ., κρατώντας έτσι χαμηλά το μικροβιακό φορτίο και διατηρώντας τα υγρά (νερό, τρόφιμα κτλ.) σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Επίσης, σε λέβητες θέρμανσης, ατμολέβητες, ατμογεννήτριες, εναλλάκτες θερμότητας, boilers ζεστού νερού χρήσης κτλ., με την προϋπόθεση ότι η θερμοκρασία της επιφάνειας είναι μέχρι 100°C, μία βαφή AEROZYL 3-4 χέρια μειώνει κατά πολύ την απώλεια θερμικής ενέργειας εξαιτίας της διαφεύγουσας θερμικής ακτινοβολίας. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την παραδοσιακή θερμομόνωση αφρωδών μονωτικών υλικών, τα οποία συμπληρώνουν τη θερμομονωτική απόδοση του AEROZYL, καθώς επιτυγχάνουν πρόσθετη μόνωση λόγω χαμηλής αγωγιμότητας. Μπορεί, όμως, να χρησιμοποιηθεί και μόνο του χάρη στη χαμηλή θερμική αγωγιμότητά του (κ=0,034), η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι επαρκής αν εφαρμοστεί σε 4 χέρια και σχηματίσει ένα θερμομονωτικό στρώμα με αρκετά μεγάλο πάχος.
  7. ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: Το AEROZYL έχει επίσης ηχομονωτικές και πυράντοχες ιδιότητες και γι’ αυτό μπορεί να εφαρμοστεί σε συνδυασμό με άλλα τέτοια εξειδικευμένα υλικά για επιπλέον αποτελεσματικότητα.

Αραίωση

Επειδή το υλικό είναι παχύρρευστο, συνιστούμε να γίνεται αραίωση 5-10% σε νερό, για να δουλεύεται πιο εύκολα και για να μη γίνεται σπατάλη υλικού.

Τιμή, Συσκευασία, Καλυπτικότητα

Δείτε τον τιμοκατάλογο προϊόντων Winwet.

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

*************************

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το AEROZYL δεν έχει καμία σχέση με τα συνήθη ελαστομερή υλικά στεγανοποίησης ταράτσας που κυκλοφορούν από δεκάδες διαφορετικούς προμηθευτές στο εμπόριο και τα οποία είναι κατά πολύ φθηνότερα. Καταρχήν, εκείνα κάνουν μόνο στεγανοποίηση και όχι θερμομόνωση. Δεύτερον, η αντοχή τους στον ήλιο και τον πάγο είναι το πολύ για 2-3 χρόνια, αν και στη συσκευασία συχνά αναφέρεται ως διάρκεια ζωής τα 5 ή 10 έτη. Πολύ σπάνια έχουμε συναντήσει τέτοιο ελαστομερές υλικό που να άντεξε τόσο πολύ. Ο κανόνας είναι ότι μετά τον πρώτο χρόνο αρχίζουν να φουσκώνουν σε διάφορα σημεία, να σχίζονται και να ξεφλουδίζουν. Πάντως, σε περίπτωση που ένα τέτοιο ελαστομερές είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να εφαρμοστεί από πάνω του το AEROZYL, για να το προστατεύσει από μελλοντικές φθορές και για να επιτύχουμε και θερμομόνωση εκτός από τη στεγανοποίηση.

*************************

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ!

Η επίδειξη γίνεται με δύο μεταλλικά κουτιά, το ένα
εξωτερικά βαμμένο με AEROZYL, το άλλο με κοινή βαφή.
Μέσα και στα δύο κουτιά τοποθετούμε δύο φορητά θερμόμετρα.
Όταν τα εκθέσουμε στον ήλιο μία ζεστή καλοκαιρινή μέρα για μία ώρα,
διαπιστώνουμε μεγάλη διαφορά θερμοκρασίας στο εσωτερικό τους:
η θερμοκρασία του κουτιού που είναι βαμμένο με AEROZYL θα είναι
κατά πολύ χαμηλότερη από τη θερμοκρασία του άλλου κουτιού.

*************************

ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

Το λευκό χρώμα συνιστάται, επειδή αντανακλά τη θερμότητα καλύτερα, όμως είναι δυνατή και η ανάμιξη του υλικού και με οποιαδήποτε χρωστική κατάλληλη για πλαστικό χρώμα. Για την επαναληψιμότητα του αποτελέσματος σας συνιστούμε για την αγορά της χρωστικής να απευθυνθείτε σε ένα χρωματοπωλείο με ηλεκτρονικό μηχάνημα ανάμιξης χρωμάτων, για να τυποποιήσετε τη συνταγή για το χρώμα που επιθυμείτε, ώστε, αν το ξαναχρειαστείτε, να μπορείτε να το πετύχετε ακριβώς το ίδιο.

Το φινίρισμα είναι ματ, δεν έχει γυαλάδα. Η εμφάνισή του είναι σχεδόν ίδια με την εμφάνιση ενός καλής ποιότητας ακρυλικού χρώματος.

Συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης

Εναλλακτικά, η Smart Technical Solutions προτείνει την εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης σε ολόκληρο το κτίριο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διαθέτει συνεργεία πιστοποιημένα από την KELYFOS, τη RELIUS/BASF και τη MARMOLINE και αναλαμβάνει ολοκληρωμένα έργα εξωτερικής θερμομόνωσης με χαμηλές τιμές, εξαιρετική ποιότητα και συνέπεια στο χρόνο παράδοσης των έργων.

Επιπλέον, προτείνει το συνδυασμό των δύο μεθόδων, δηλαδή την προσθήκη ανακλαστικής βαφής AEROZYL πάνω από την εξωτερική θερμομόνωση, ώστε παράλληλα με την εξ επαγωγής και εξ επαφής μετάδοση της θερμότητας να παρεμποδίζεται και η μετάδοσή της διαμέσου της υπέρυθρης ακτινοβολίας. Αυτός ο συνδυασμός είναι ο μόνος που πραγματικά εξασφαλίζει θερμομόνωση που πλησιάζει το 100%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Smart Technical Solutionsείναι η μόνη εταιρεία στην αγορά που προτείνει στους πελάτες της και εφαρμόζει στα έργα της τον συνδυασμό αυτών των δύο μεθόδων. Αυτό το γεγονός αποτελεί σημαντικό τεχνικό πλεονέκτημα, με πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση για τον πελάτη, η οποία αποσβένεται σύντομα χάρη στη μεγάλη αύξηση του ποσοστού εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνει.

Συνδυασμός του AEROZYL με τα θερμαντικά σώματα υπέρυθρης ακτινοβολίας

Εξίσου αξιόλογος, και σίγουρα πιο ενδιαφέρων από οικονομική άποψη, είναι ο συνδυασμός των ανακλαστικών βαφών με τα θερμαντικά σώματα υπέρυθρης ακτινοβολίας. Συγκεκριμένα, η υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα θερμαντικά σώματα MARCALOR, αποθηκεύεται στους τοίχους, στα ταβάνια και στα διάφορα αντικείμενα του χώρου. Όμως, ένα σημαντικό μέρος αυτής της θερμικής ακτινοβολίας διαπερνά τους τοίχους και τα ταβάνια, επειδή αυτή είναι μία φυσική ιδιότητα της υπέρυθρης ακτινοβολίας. Για να επιτύχουμε τη μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, συνιστούμε οι περιμετρικοί τοίχοι του κτιρίου και τα ταβάνια του τελευταίου ορόφου να βαφτούν εσωτερικά με AEROZYL, ώστε σχεδόν όλη η υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα θερμαντικά σώματα να ανακλάται και να επιστρέφει μέσα στο κτίριο.

Με αυτή τη διπλή εφαρμογή, το κτίριο παραμένει ζεστό για πολλές ώρες, και έτσι ο θερμοστάτης δίνει ακόμα πιο σπάνια εντολή στα θερμαντικά σώματα να ανάψουν. Κατά συνέπεια, οι ώρες λειτουργίας των σωμάτων ανά 24ωρο μειώνονται ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα το ημερήσιο κόστος να πέφτει ακόμα πιο χαμηλά. Ο συνδυασμός αυτών των δύο τεχνολογιών είναι, πράγματι, η πιο απλή και αποτελεσματική λύση για πραγματικά οικονομική θέρμανση.

Αγοράστε τώρα το AEROZYL από το e-shop μας
 ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

Μοιράσου το στα social media