JOTASHIELD THERMO

οικολογικό σύστημα βαφής, υγρομόνωσης, θερμομόνωσης
και προστασίας επιφανειών από φθορές

Αυτό το προϊόν έχει καταργηθεί και έχει αντικατασταθεί με το ANTITHERM.

100% ακρυλική βαφή με μικροσκοπικά υαλοσφαιρίδια
κενού που ανακλούν τη θερμότητα του ήλιου το καλοκαίρι
και δεν επιτρέπουν τη διαφυγή θερμότητας το χειμώνα.

μέγιστο κόστος υλικού ανά m2: μόνο 6-9 ευρώ
(ανάλογα με την απορροφητικότητα της επιφάνειας)

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία δεν επιτρέπεται η ενοικίαση ή η πώληση ακινήτων που δεν θα έχουν γραπτή βεβαίωση για επαρκή θερμομόνωση από πιστοποιημένο ενεργειακό επιθεωρητή.

Το JOTASHIELD THERMO έχει πιστοποιηθεί από το κράτος ως υλικό που παρέχει επαρκή θερμομόνωση και επιπλέον εμπίπτει στη νομοθεσία που επιδοτεί την εφαρμογή με 50-75%.

Ο συντελεστής ανακλαστικότητας του JOTASHIELD THERMO, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και με έγκυρα ερευνητικά κέντρα Αγγλίας, Αμερικής και Dubai, είναι 0,89, άρα υπερβαίνει το ελάχιστο όριο 0,87 που ορίζει η νομοθεσία.

Για να δείτε το ΦΕΚ που αναφέρεται στις ”ψυχρές βαφές”, πατήστε εδώ και διαβάστε το άρθρο 8, που αναφέρεται στην εφαρμογή τους σε ταράτσες και σε τοίχους.

Για ενημερωτικό υλικό με εικόνες σε pdf επιλέξτε τα πιο κάτω θέματα:

*************************

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Το JOTASHIELD THERMO είναι ένα καθαρά ακρυλικό υλικό επικάλυψης για εφαρμογή σε σοβά, μεταλλικές, πλαστικές ή άλλες επιφάνειες, ειδικά σχεδιασμένο να παρέχει ανώτερης ποιότητας μόνωση.

Ως θερμομονωτικό υλικό μπορεί να διατηρεί τη θερμοκρασία του χώρου σταθερή τη χειμερινή περίοδο, αποτρέποντας απώλειες θερμότητας, ενώ η ιδιότητά του να ανανακλά τις ακτίνες του ήλιου το καλοκαίρι αποτρέπει τη μεταφορά θερμότητας στον εσωτερικό χώρο. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Τα ογκώδη θερμομονωτικά υλικά (πολυστερίνη, πολυουρεθάνη κτλ.) επιτυγχάνουν θερμική μόνωση εξ επαφής, όχι όμως και εξαιτίας της θερμικής ακτινοβολίας, η οποία τα διαπερνά και η οποία είναι ο κύριος τρόπος μετάδοσης της θερμότητας, αφού, ως γνωστόν, ο Ήλιος στέλνει τη θερμότητά του στη Γη μέσω του διαστήματος, δηλαδή μέσω κενού αέρος, κι όμως αυτή είναι επαρκής για να διατηρεί τον πλανήτη μας σε ζωή. Αυτό αποδεικνύει ότι η θερμική ακτινοβολία είναι ο ισχυρότερος παράγοντας στη μετάδοση θερμότητας, και αυτήν ακριβώς την ακτινοβολία σταματά κατά 89% το επαναστατικό υλικό JOTASHIELD THERMO, διατηρώντας έτσι τα κτίρια, τις δεξαμενές νερού, καυσίμων και όλες τις άλλες κατασκευές όπου εφαρμόζεται δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά το χειμώνα.

Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την αρχή λειτουργίας των ανακλαστικών βαφών θα βρείτε στη σελίδα Ανακλαστικές ή Ψυχρές Βαφές. Με τη μελέτη του κειμένου αυτής της σελίδας, απαντώνται απορίες και διαλύονται αμφιβολίες που είναι φυσικό να υπάρχουν, καθώς όλοι έχουμε συνηθίσει στην ιδέα ότι η θερμομόνωση απαιτεί παχύ υλικό. Αυτό είναι σωστό εν μέρει, όμως η ανακλαστική θερμομόνωση είναι πολύ πιο σημαντική από το παχύ υλικό, όπως έχει πλέον αποδειχθεί.

Θετικές ιδιότητες του JOTASHIELD THERMO:

 • Υψηλή αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου
 • Δυνατότητα κάλυψης ρωγμών μέχρι 0,6mm
 • Αντοχή στη διάβρωση, στα θερμικά σοκ και στις χημικές επιδράσεις
 • Διάχυση του διοξειδίου του άνθρακα (επιτρέπει τη διαπνοή του κτιρίου)
 • Αδιάβροχο
 • Ελαφρύ, ώστε να μην επιβαρύνει το βάρος της κατασκευής
 • Με τη βροχή αυτοκαθαρίζεται ή ένα πλυσιμο είναι αρκετό.
 • Εφαρμογή και σε ήδη βαμμένες επιφάνειες, χωρίς να αποκολλάται
 • Δυνατότητα για άπειρες τεχνοτροπίες με σπάτουλα ή σπάτουλα και ρολό μαζί
 • Αντέχει σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες από -50οC
 • Είναι παγκόσμια πατέντα της πολυεθνικής Jotun, που φτιάχνει χρώματα για πλοία.

Διατίθεται σε λευκό και σε έξι ανοικτά χρώματα: γαλάζιο, γκρίζο, ροζ, μωβ, μπεζ, κίτρινο.

Εφαρμόζεται σε ταράτσες, τοίχους, βεράντες, μεταλλικά στέγαστρα, ελενίτ, σωληνώσεις, δεξαμενές κτλ.

Μείωση κατανάλωσης ρεύματος των κλιματιστικών το καλοκαίρι: περίπου 40%
Μείωση κατανάλωσης καυσίμων το χειμώνα: περίπου 20%

Εφαρμόζεται είτε εξωτερικά σε τοίχους και ταράτσα, είτε εσωτερικά σε τοίχους και ταβάνια, είτε και στα δύο μαζί, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα.

Συνιστάται επανάληψη κάθε 7 χρόνια (απλό φρεσκάρισμα, μόνο ένα χέρι). Για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπορείτε από την αρχή να το προστατέψετε με διαφανή προστατευτική ρητίνη AQUABLOCK ή CONTRAQUA 7/50 ή STAINBLOCKER.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΗΤΑ

 1. JOTASHIELD THERMO PRIMER (ΑΣΤΑΡΙ)
  Προετοιμασία επιφάνειας – εφαρμογή υλικού: Το αστάρι εφαρμόζεται σε επιφάνειες βαμμένες ή γυμνές, πάνω σε μπετόν, σοβά ή τούβλα. Οι επιφάνειες πρέπει να είναι καθαρές, στεγνές και ελεύθερες από κακής πρόσφυσης υλικά, σκόνες, λάδια. Αν οι επιφάνειες παρουσιάζουν κιμωλίαση του προηγούμενου χρώματος, θα πρέπει να καθαριστούν καλά με μηχανική τριβή. Το προϊόν εφαρμόζεται με πιστόλι συμβατικό ή κενού (airless) ή με πινέλο ή ρολό. Πριν από την εφαρμογή το υλικό θα πρέπει να διαλυθεί με διαλυτικό Νο 7 της JOTUN και σε ποσοστό 15-20%. Το υλικό εφαρμόζεται σε μία στρώση με καλυπτικότητα περίπου 8m2/lt. Η ιδανική θερμοκρασία εφαρμογής είναι από μηδέν έως 35οC. Το προϊόν στεγνώνει και είναι κατάλληλο για επαναβαφή περίπου σε 4 ώρες στους 23οC, αλλά ο χρόνος αυτός διπλασιάζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες (8 ώρες στους 10οC).
 2. JOTASHIELD THERMO (ΧΡΩΜΑ)
  Προετοιμασία επιφάνειας – εφαρμογή υλικού: Το προϊόν εφαρμόζεται σε επιφάνειες που έχουν ασταρωθεί με JOTASHIELD THERMO PRIMER. Οι επιφάνειες πρέπει να είναι καθαρές, στεγνές και ελεύθερες από λάδια, σκόνες ή σαθρά προηγούμενα χρώματα. Η εφαρμογή γίνεται σε θερμοκρασίες από μηδέν έως 35οC. Το προϊόν εφαρμόζεται με πιστόλι συμβατικό ή κενού (airless) ή με πινέλο ή ρολό ή σπάτουλα σε μία στρώση ή και περισσότερες στρώσεις, αλλά το ελάχιστο πάχος ξηρού υμένα θα πρέπει να είναι πάντα τουλάχιστον 150 μικρά, για να διατηρήσει τις ιδιότητές του ως θερμομονωτικό υλικό. Η καλυπτικότητά του εξαρτάται από το πάχος του ξηρού υμένα και για τα 150mm είναι περίπου 3-4m2/lt (δύο στρώσεις). Το υλικό διαλύεται με καθαρό νερό σε ποσοστό 20% όταν χρησιμοποιούμε ρολό και 5% όταν χρησιμοποιούμε σπάτουλα. Η επαναβαφή του σε περίπτωση δύο στρώσεων γίνεται σε περίου 5 ώρες σε θερμοκρασία 23οC., αλλά ο χρόνος αυτός διπλασιάζεται σε χαμηλές θερμοκρασίες (10 ώρες στους 10οC). Το χρώμα αφού ανοιχτεί δεν μπορεί να αποθηκευτεί, πρέπει να χρησιμοποιηθεί ολόκληρη η ποσότητα.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει προαιρετικά και την εφαρμογή των υλικών, με επιπλέον χρέωση.

ΤΙΜΕΣ

Χρώμα JOTASHIELD THERMO:
Ένα δοχείο των 15 λίτρων, λευκό, κοστίζει 199 ευρώ.
Ένα δοχείο των 15 λίτρων, χρωματιστό, κοστίζει 219 ευρώ.

Αστάρι JOTASHIELD THERMO PRIMER :
Ένα δοχείο των 15 λίτρων κοστίζει 175 ευρώ.

Διαλυτικό JOTUN No7 THINNER :
Ένα δοχείο των 20 λίτρων κοστίζει 155 ευρώ.
Ένα δοχείο των 5 λίτρων κοστίζει 55 ευρώ.

Οι τιμές δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ και έξοδα αποστολής.
Επιβεβαιώστε τις τιμές όταν θα παραγγείλετε, επειδή μπορεί να έχουν αλλάξει.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το JOTASHIELD THERMO δεν έχει καμία σχέση με τα συνήθη ελαστομερή υλικά στεγανοποίησης ταράτσας που κυκλοφορούν από δεκάδες διαφορετικούς προμηθευτές στο εμπόριο και τα οποία είναι κατά πολύ φθηνότερα. Καταρχήν, εκείνα κάνουν μόνο στεγανοποίηση και όχι θερμομόνωση. Δεύτερον, η αντοχή τους στον ήλιο και τον πάγο είναι το πολύ για 2-3 χρόνια, αν και στη συσκευασία συχνά αναφέρεται ως διάρκεια ζωής τα 5 ή 10 έτη. Πολύ σπάνια έχουμε συναντήσει τέτοιο ελαστομερές υλικό που να άντεξε τόσο πολύ. Ο κανόνας είναι ότι μετά τον πρώτο χρόνο αρχίζουν να φουσκώνουν σε διάφορα σημεία, να σχίζονται και να ξεφλουδίζουν. Πάντως, σε περίπτωση που ένα τέτοιο ελαστομερές είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να εφαρμοστεί από πάνω του το JOTASHIELD THERMO, για να το προστατεύσει από μελλοντικές φθορές και για να επιτύχουμε και θερμομόνωση εκτός από τη στεγανοποίηση.

Συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης

Εναλλακτικά, η Smart Technical Solutionsπροτείνει την εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης σε ολόκληρο το κτίριο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διαθέτει συνεργεία πιστοποιημένα από την KELYFOS, τη RELIUS/BASF και τη MARMOLINE και αναλαμβάνει ολοκληρωμένα έργα εξωτερικής θερμομόνωσης με χαμηλές τιμές, εξαιρετική ποιότητα και συνέπεια στο χρόνο παράδοσης των έργων.
Επιπλέον, προτείνει το συνδυασμό των δύο μεθόδων, δηλαδή την προσθήκη ανακλαστικής βαφής JOTASHIELD THERMO πάνω από την εξωτερική θερμομόνωση, ώστε παράλληλα με την εξ επαγωγής και εξ επαφής μετάδοση της θερμότητας να παρεμποδίζεται και η μετάδοσή της διαμέσου της υπέρυθρης ακτινοβολίας. Αυτός ο συνδυασμός είναι ο μόνος που πραγματικά εξασφαλίζει θερμομόνωση που πλησιάζει το 100%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Smart Technical Solutionsείναι η μόνη εταιρεία στην αγορά που προτείνει στους πελάτες της και εφαρμόζει στα έργα της τον συνδυασμό αυτών των δύο μεθόδων. Αυτό το γεγονός αποτελεί σημαντικό τεχνικό πλεονέκτημα, με πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση για τον πελάτη, η οποία αποσβένεται σύντομα χάρη στη μεγάλη αύξηση του ποσοστού εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνει.

Μοιράσου το στα social media