THERMASHIELD

ανακλαστική (ψυχρή) βαφή

Αυτό το προϊόν έχει καταργηθεί και έχει αντικατασταθεί με το ANTITHERM.

ελαστομερές υγροθερμομονωτικό υλικό
επικάλυψης με κεραμεικά σφαιρίδια κενού

5 σε 1
βαφή + στεγάνωση + θερμομόνωση
+ ηχομόνωση* + αντικραδασμικό !

Όταν εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις συνολικού πάχους 300 μικρών,
ισοδυναμεί με αφρό πολυουρεθάνης πάχους 10 cm
ή αντίστοιχα μεγάλο πάχος διογκωμένης ή εξηλασμένης πολυστερίνης.

… και όλα αυτά με ιδιαίτερα χαμηλό κόστος ανά m2.

Η θερμομόνωση των κτιρίων είναι υποχρεωτική στις χώρες
της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την 1η Ιανουαρίου 2009.

*Η ηχομόνωση αφορά μόνο κτυπογενείς θορύβους, όχι ομιλίες και άλλους ήχους.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Η ελαστομερής υγροθερμομονωτική βαφή THERMASHIELD αποτελεί εφαρμογή της προηγμένης τεχνολογίας κεραμικών με πυριτικά άλατα Borosilicate. Παρέχει μία συνεχόμενη μεμβράνη χωρίς ραφές ή αρμούς, για ταράτσες, τοίχους και άλλες επιφάνειες.

Σε αντίθεση με τα περισσότερα θερμομονωτικά υλικά της αγοράς, που καταλαμβάνουν σημαντικό όγκο (πάχος) και που η απόδοσή τους μετριέται μόνο με βάση την τιμή του συντελεστή Κ, η θερμομονωτική απόδοση του THERMASHIELD οφείλεται σε τρεις παράγοντες, που δρουν προσθετικά μεταξύ τους και έτσι εξηγείται το πώς είναι δυνατό ένα λεπτό φιλμ πάχους 300 μικρών να έχει υψηλότερη απόδοση από υλικά πάχους αρκετών εκατοστών. Οι τρεις αυτοί παράγοντες είναι οι εξής:

 1. Χαμηλή Αγωγιμότητα (Conductivity): Η πολύ μικρή θερμική αγωγιμότητα του υλικού (συντελεστής Κ) δεν αφήνει τη θερμότητα να μεταφερθεί διαμέσου αυτού.
 2. Ανακλαστικότητα 90% (Reflectivity): Αυτή οφείλεται όχι μόνο στο λευκό χρώμα αλλά και στα κεραμικά σφαιρίδια που περιέχει το υλικό.
 3. Ικανότητα Ακτινοβολίας (Specific Emissivity): Το υλικό εκπέμπει πολύ γρήγορα τη θερμότητα που συσσωρεύει και την επιστρέφει στο περιβάλλον.

Το THERMASHIELD δίνει επίσης άριστα αποτελέσματα και όταν εφαρμόζεται σε μεταλλικές στέγες, καθώς γεμίζει τις ρωγμές και τις μικρές τρύπες και σταματάει τις διαρροές, μειώνει το θερμικό σοκ και τις συστολοδιαστολές των μεταλλικών επιφανειών και πολλαπλασιάζει έτσι τη διάρκεια ζωής τους.

Το καλοκαίρι, όταν έχει εφαρμοστεί σε ταράτσα, μειώνει τη θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου κατά 8 βαθμούς Κελσίου, που αντιστοιχεί σε 30-40% εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας στα air-condition, ενώ, όταν έχει εφαρμοστεί σε μεταλλικές στέγες, η θερμοκρασία μειώνεται κατά 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Χάρη στην ειδική χημική σύνθεσή του, παραμένει ελαστικό ακόμα και σε αρνητικές θερμοκρασίες και έχει πολύ υψηλό δείκτη αντοχής στην υπεριώδη ακτινοβολία. Μπορεί να εφαρμοστεί απευθείας επάνω σε μεταλλική οροφή, σε αφρό πολυουρεθάνης, σε μπετόν, σε ασφαλτοτάπητα με βότσαλα, σε ξύλο και σε όλα σχεδόν τα υλικά επιφανειών. Αποτελεί επίσης μία άριστη λύση για τη θερμομόνωση και προστασία από τη διάβρωση σε ζεστούς και κρύους σωλήνες, σε βιομηχανικούς θαλάμους στεγνώματος, σε ξηραντήρια, σε σωληνώσεις και λέβητες, σε παράθυρα και σε φωταγωγούς και φεγγίτες.

Τέλος, εξασφαλίζει ηχομόνωση και αντικραδασμική προστασία, ενώ αποτελεί μία ασφαλή λύση για βαφή επιφανειών με αντοχή τουλάχιστον δεκαπέντε ετών, ακόμα και στις πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες (παγετός, αλμύρα, λιοπύρι, μεγάλες αυξομειώσεις θερμοκρασίας μέσα σε λίγες ώρες κτλ.).

Για όλους αυτούς τους λόγους, το THERMASHIELD είναι ένα κορυφαίο προϊόν, που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα άλλο, αφού είναι το μόνο που προσφέρει 5 λύσεις με μία εφαρμογή: βαφή, στεγάνωση, θερμομόνωση, ηχομόνωση, αντικραδασμικό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το THERMASHIELD δεν έχει καμία σχέση με τα συνήθη ελαστομερή υλικά στεγανοποίησης ταράτσας που κυκλοφορούν από δεκάδες διαφορετικούς προμηθευτές στο εμπόριο και τα οποία είναι κατά πολύ φθηνότερα. Καταρχήν, εκείνα κάνουν μόνο στεγανοποίηση και όχι θερμομόνωση. Δεύτερον, η αντοχή τους στον ήλιο και τον πάγο είναι το πολύ για 2-3 χρόνια, αν και στη συσκευασία συχνά αναφέρεται ως διάρκεια ζωής τα 5 ή 10 έτη. Πολύ σπάνια έχουμε συναντήσει τέτοιο ελαστομερές υλικό που να άντεξε τόσο πολύ. Ο κανόνας είναι ότι μετά τον πρώτο χρόνο αρχίζουν να φουσκώνουν σε διάφορα σημεία, να σχίζονται και να ξεφλουδίζουν. Πάντως, σε περίπτωση που ένα τέτοιο ελαστομερές είναι σε καλή κατάσταση, μπορεί να εφαρμοστεί από πάνω του το THERMASHIELD, για να το προστατεύσει από μελλοντικές φθορές και για να επιτύχουμε και θερμομόνωση εκτός από τη στεγανοποίηση (βλ. “Πεδία Εφαρμογής” για περισσότερες πληροφορίες).

*************************

Σχετικά κείμενα στα Αγγλικά:

Φύλλο Δεδομένων Ασφαλείας (MSDS)
Πελάτες THERMASHIELD
Τεχνικές πληροφορίες
Αγγλικό prospectus
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Product description

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

ΑΡΧΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

(Επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την αρχή λειτουργίας των ανακλαστικών βαφών θα βρείτε στη σελίδα Ανακλαστικές ή Ψυχρές Βαφές. Με τη μελέτη του κειμένου αυτής της σελίδας, απαντώνται απορίες και διαλύονται αμφιβολίες που είναι φυσικό να υπάρχουν, καθώς όλοι έχουμε συνηθίσει στην ιδέα ότι η θερμομόνωση απαιτεί παχύ υλικό. Αυτό είναι σωστό εν μέρει, όμως η ανακλαστική θερμομόνωση είναι πολύ πιο σημαντική από το παχύ υλικό, όπως έχει πλέον αποδειχθεί.)

Α. Οι εκπληκτικές θερμομονωτικές ιδιότητες του προϊόντος οφείλονται σε τέσσερις κυρίως παράγοντες:

1. ΧΑΜΗΛΗ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ (CONDUCTIVITY):
Η ιδιαίτερα χαμηλή τιμή του συντελεστή αγωγιμότητας Κ: όσο πιο χαμηλή είναι η τιμή του συντελεστή Κ, τόσο μικρότερη είναι η θερμική αγωγιμότητα του υλικού.
2. ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ (REFLECTIVITY):
Το THERMASHIELD έχει ανακλαστικότητα 90%. Παράδειγμα: Θερμοκρασία περιβάλλοντος 35 βαθμών Κελσίου προκαλεί θερμοκρασία επιφάνειας 82 βαθμών Κελσίου σε μία συνήθη μεταλλική στέγη χωρίς THERMASHIELD. Αν, όμως, εφαρμόσετε δύο στρώσεις THERMASHIELD πάνω στην επιφάνεια, η θερμοκρασία της θα κατέβει περίπου στους 48 βαθμούς Κελσίου, ρίχνοντας έτσι τη θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου στους 32 βαθμούς Κελσίου, χωρίς τη χρήση άλλων ψυκτικών μέσων κλιματισμού. Το καλοκαίρι η ανακλαστικότητα παίζει σημαντικό ρόλο, ιδιαίτερα όταν το χρώμα του υλικού είναι λευκό, αν και δεν είναι μόνο το λευκό χρώμα που δίνει στο υλικό τη μεγάλη ανακλαστικότητά του, είναι και άλλοι παράγοντες που σχετίζονται με τη χημική σύστασή του.
3. ΔΕΙΚΤΗΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ (EMISSIVITY):
Το THERMASHIELD, χάρη στα κεραμεικά σφαιρίδια που περιέχει, έχει την ικανότητα να διαχέει τη συσσωρευμένη θερμότητα γρήγορα και επιτρέπει τη δημιουργία Thermocouple / Plakian Plate 80%.
4. ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ (DAMP-PROOFING):
Όταν εφαρμόζεται σε πορώδεις επιφάνειες, όπως είναι ο σοβάς εξωτερικών τοίχων ή το μπετόν της ταράτσας, επιτυγχάνει άριστη στεγανοποίηση και διατηρεί το σοβά ή το μπετόν στεγνό, με αποτέλεσμα όλη η θερμική ενέργεια του καυστήρα να καταναλώνεται μόνο στη θέρμανση του χώρου και όχι στο στέγνωμα των σοβάδων του τοίχου και του ταβανιού, όπως συνήθως συμβαίνει στα περισσότερα κτίρια. Αυτό το γεγονός, από μόνο του, επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας (και χρημάτων) το χειμώνα μεγαλύτερη από 50%!

Β. Ο διπλός τρόπος θερμικής μόνωσης των επιφανειών.
Η θερμότητα στη φύση μεταδίδεται με δύο τρόπους:
1. Μέσω του αέρα (ή μέσω άλλων υλικών σωμάτων): Παραδείγματα είναι το μαγείρεμα, η ζέστη που νιώθουμε μέσα στο σπίτι όταν καλοκαιριάζει κτλ.
2. Μέσω ακτινοβολίας: Ένα τυπικό παράδειγμα είναι η μετάδοση της θερμότητας από τον Ήλιο στη Γη, η οποία είναι εφικτή, αν και υπάρχει κενό αέρος ανάμεσα στα δύο σώματα.
Το THERMASHIELD, με τη σειρά του, επιτυγχάνει θερμομόνωση με διπλή λειτουργία:
1. thermal barrier (φράγμα ζεστού αέρα)
2. radiation barrier (φράγμα ακτινοβολίας)
Κατά συνέπεια, το THERMASHIELD αποκλείει τη μετάδοση της θερμότητας και με τους δύο δυνατούς τρόπους, άρα αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση θερμομόνωσης.

Γ. Η ηχομόνωση και η αντικραδασμική λειτουργία του THERMASHIELD στηρίζονται στο εξής φαινόμενο: Τόσο ο ήχος όσο και οι κραδασμοί μεταδίδονται μέσω του αέρα αλλά και μέσω των στερεών σωμάτων με κύματα, τα οποία ανακλώνται στα κεραμεικά σφαιρίδια υπό όλες τις δυνατές γωνίες λόγω του σφαιρικού σχήματος των σφαιριδίων, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των ανακλώμενων κυμάτων να ανακλάται ξανά σε άλλα σφαιρίδια και μετά ξανά σε άλλα κοκ. Έτσι, τόσο ο ήχος όσο και οι κραδασμοί εγκλωβίζονται μέσα στο σύστημα των χιλιάδων κεραμεικών σφαιριδίων που περιέχονται μέσα στο λεπτό στρώμα του THERMASHIELD και εξασθενούν (σιγοσβήνουν) χωρίς να το διαπεράσουν και χωρίς να το επιστρέψουν πίσω στην κατεύθυνση από την οποία ήρθαν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για πολλές εφαρμογές, όπως είναι για παράδειγμα τα studio ηχοληψίας.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • “Αναπνέει”, δηλαδή επιτρέπει τη διαπνοή, όταν εφαρμόζεται σε πορώδεις επιφάνειες, όπως είναι ο σοβάς, το μπετόν κτλ. Έτσι, δεν ενθαρρύνει το σχηματισμό μούχλας στο εσωτερικό του κτιρίου, αντίθετα χάρη στη θερμομόνωση που επιτυγχάνει, καταργεί τη διαφορά θερμοκρασίας του τοίχου από τον αέρα του χώρου, με αποτέλεσμα να μη συμβαίνει συμπύκνωση υδρατμών, η οποία στη συνέχεια προκαλεί ανάπτυξη του μύκητα που ονομάζουμε μούχλα.
 • Είναι αυτοπλενόμενο (ιδιότητα dirt-up clearance), δηλαδή, αν λερωθεί με σκόνη, καυσαέριο κτλ., με την πρώτη βροχή ξεπλένεται και καθαρίζει εντελώς, δεν επιτρέπει την πρόσφυση στους ρύπους, οι οποίοι παρασύρονται εύκολα από τη μηχανική ορμή του νερού της βροχής.
 • Υφή: σαν λάστιχο, λευκό. Όταν όμως εφαρμοστεί, επειδή το πάχος της στρώσης είναι πολύ μικρό (300 μικρά), δεν καταλαβαίνεις ότι είναι σαν λάστιχο, γίνεται σαν κοινό χρώμα
 • Ελαστικότητα: Υπάρχουν δύο τύποι: με 300% και με 500% ελαστικότητα. Ο δεύτερος τύπος χρησιμοποιείται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπου απαιτείται πολύ μεγάλη ελαστικότητα. Η ελαστικότητα του THERMASHIELD δε μειώνεται με την πάροδο του χρόνου, όπως συμβαίνει συνήθως με τα ελαστομερή υλικά της αγοράς.
 • Διαπερατότητα από την υπεριώδη ακτινοβολία: Μηδενική, χάρη στα ειδικά κεραμικά σφαιρίδια που περιέχει.
 • Διαπερατότητα ήχου και κραδασμών: Μειωμένη, χάρη στα ειδικά κεραμικά σφαιρίδια που περιέχει.
 • Υδατοδιαλυτό (οικολογικό): Περιέχει νερό, δεν περιέχει τοξικούς διαλύτες. Χρησιμοποιείται, όμως, αυτούσιο, χωρίς περαιτέρω διάλυση, για να μη μειωθεί η απόδοσή του.
 • Ειδικό βάρος: 1,2. Είναι παχύρρευστο.


ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ

Οι μεταλλικές επιφάνειες πρέπει να πλένονται με πιεστικό μηχάνημα με πίεση 4000 psi για την απομάκρυνση σκουριάς και άλλων επικαθίσεων. Συνιστούμε και την εφαρμογή του μετατροπέα σκουριάς Ferofix (βλ. Τιμοκατάλογο προϊόντων Winwet) πάνω σε σκουριασμένες επιφάνειες πριν την εφαρμογή του THERMASHIELD. Οι ταράτσες με ασφαλτοτάπητες θα πρέπει και αυτές να πλένονται, αλλά με με μικρότερη πίεση.
Η επιφάνεια πρέπει να είναι στεγνή και να μην έχει επάνω της πετραδάκια ή σκόνη.
Aν πρόκειται για ταράτσα, έχει σημασία να γίνει καλός καθαρισμός της επιφάνειας από μύκητες (μούχλα), που συνήθως έχουν είτε πρασινωπό είτε μαυριδερό χρώμα. Για τον καθαρισμό συνιστούμε το FUNGOSTOP, που θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί άφθονο, φράξιμο των υδρορροών και πλημμυρισμό της ταράτσας τουλάχιστον για ένα 24ωρο, ώστε να καταστραφούν εντελώς οι ρίζες του μύκητα μέσα στους πόρους του μπετόν.
Αν υπάρχουν ανοικτοί αρμοί ή ρωγμές που είναι μεγαλύτερες από τριχοειδείς, να γεμίζονται πρώτα με σιλικόνη ή άλλο ελαστομερές υλικό και μετά να εφαρμόζεται το THERMASHIELD.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

  1. Θερμοκρασία κατά την εφαρμογή: 5-35 βαθμοί Κελσίου. Το καλοκαίρι η εφαρμογή σε ταράτσες να γίνεται μόνο πρωί ή βράδυ, σε λαμαρίνα στέγης να γίνεται μόνο πρωί, επειδή μέχρι το βράδυ διατηρεί το μέταλλο την υψηλή θερμοκρασία από τον ήλιο.
  2. Χάρη στη χαμηλή θερμοκρασία που μπορεί να εφαρμοστεί και χάρη στο γρήγορο στέγνωμά του, ΤΟ THERMASHIELD ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ, αρκεί να μην κάνει παγωνιά και να είναι στεγνή η επιφάνεια πριν την εφαρμογή.
  3. Αραίωση: Δεν επιτρέπεται καμία αραίωση, για να μη μειωθούν οι ιδιότητες του υλικού. Το μόνο που επιτρέπεται είναι η πρόσμιξη χρωστικής για χρώματα νερού, για να δώσετε το χρώμα που θέλετε στο προϊόν.
  4. Ανάδευση: Είναι προϊόν ενός συστατικού, που χρειάζεται καλό ανακάτεμα με ηλεκτρικό αναδευτήρα (δράπανο) πριν από τη χρήση.
 • Εργαλεία Εφαρμογής: Εφαρμόζεται είτε με ρολό είτε με βούρτσα είτε με ψεκαστήρα airless ισοδύναμο με τον Speedflo Hydro M4000 ή τον Graco Bulldog 218-320 με ακροφύσια 0.036” to 0.053”, για να μην φράζει από τα κεραμεικά σφαιρίδια που περιέχει το υλικό.
 • Αριθμός περασμάτων: Εφαρμόζεται με δύο περάσματα (χέρια), σταυροειδώς, και το πάχος της κάθε στρώσης είναι περίπου 150 μικρά, δηλαδή το συνολικό πάχος είναι 300 μικρά. Προαιρετικά, περάστε και ένα τρίτο χέρι, πιο γρήγορο, για συμπληρωματική στρώση πάχους 50-100 μικρών. Περισσότερα χέρια δεν προσφέρουν καλύτερη θερμομόνωση, αντίθετα κάνουν το υλικό πιο ευπαθές σε φθορές. Εξαίρεση αποτελεί η εφαρμογή του υλικού σε επιφάνειες με ακραίο ψύχος ή θερμότητα, όπως είναι π.χ. οι υπαίθριοι σωλήνες (για να μην παγώνει το νερό), οι λέβητες, οι παγωμένοι σωλήνες υγρής αμμωνίας κ.ά., όπου απαιτούνται 4 χέρια συνολικού πάχους 600 μικρών, για να έχουμε ικανοποιητική θερμομόνωση.
 1. Ξεπλένεται εύκολα με νερό: Αν πέσει στα χέρια ή αν στάξει σε άλλα αντικείμενα, υφάσματα, μάρμαρα, πλακάκια κτλ., ξεπλένεται εύκολα με νερό, επειδή είναι υδατοδιαλυτό. Αν, όμως, προλάβει να στεγνώσει, μετά είναι πολύ δύσκολο να απομακρυνθεί.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Στις ταράτσες πρέπει να υπολογίζουμε και τα τ.μ. του στηθαίου πάντα, επειδή το THERMASHIELD εφαρμόζεται και στο στηθαίο μέχρι κάποιο ύψος. Το υπόλοιπο ύψος του στηθαίου, καθώς και η επάνω και η εξωτερική επιφάνειά του, στεγανοποιούνται με τα υλικά WINWET.

ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

Χρόνος στεγνώματος: στους 24ºC:
Κατάλληλο για άγγιγμα: σε 1-2 ώρες
Κατάλληλο για χρήση: σε 4-24 ώρες
Κατάλληλο για εφαρμογή δεύτερης στρώσης: σε 4-24 ώρες, ανάλογα με τις συνθήκες

ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

 • Ταράτσες, τοίχοι εσωτερικοί και εξωτερικοί, ταβάνια: χωρίς προσθήκη όγκου και χωρίς δύσκολες κατασκευές, με ένα απλό βάψιμο 2-3 χέρια, το THERMASHIELD εξασφαλίζει οριστική στεγανοποίηση, θερμομόνωση και μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου ή αερίου το χειμώνα και ηλετρικού ρεύματος το καλοκαίρι έως και 50%.
 • Ταράτσες και τοίχοι που έχουν ήδη θερμομόνωση με άλλη μέθοδο: για πολλούς λόγους είναι σκόπιμη η εφαρμογή του THERMASHIELD ακόμα και σε αυτήν την περίπτωση (βλ. πιο κάτω: “Σύγκριση με άλλες μεθόδους θερμομόνωσης”)
 • Ταράτσες περασμένες με λευκό ελαστομερές στεγανοποίησης του εμπορίου: το THERMASHIELD εδώ επιτυγχάνει τουλάχιστον για δύο δεκαετίες προστασία του ελαστομερούς από τις αναπόφευκτες φθορές εξαιτίας του ήλιου, του πάγου κτλ., ενώ παράλληλα εξασφαλίζει και θερμομόνωση εκτός από τη στεγανοποίηση. Αν το ελαστομερές έχει φουσκώσει σε μερικά σημεία ενώ στα υπόλοιπα διατηρεί καλή πρόσφυση, τότε απομακρύνουμε όσα τμήματά του ξύνονται με σπάτουλα, καθαρίζουμε καλά την επιφάνεια και εφαρμόζουμε το THERMASHIELD δύο χέρια.
 • Πίσσα και ασφαλτόπανα (βλ. αναλυτική παρουσίαση του θέματος στο τέλος του κειμένου)
 • Πολυουρεθάνη: τη στεγανοποιεί και εξασφαλίζει διατήρηση της θερμομόνωσης όταν η πολυουρεθάνη αλλοιωθεί μετά από λίγα χρόνια
 • Ελαιοχρωματισμοί επιφανειών: η ιδανική λύση αντί για κοινό πλαστικό χρώμα
  (βάφεται με τις κοινές χρωστικές πλαστικών ή ακρυλικών χρωμάτων νερού) (βλ. αναλυτική παρουσίαση του θέματος στο τέλος του κειμένου)
 • Μεταλλικές στέγες εργοστασίων και αποθηκευτικών χώρων
 • Πολυκαρβονικά ή πολυουρεθανικά φύλλα οροφής (βλ. αναλυτική παρουσίαση του θέματος στο τέλος του κειμένου)
 • Ελενίτ ή κάθε είδους σκέπαστρο
 • Ουρανοί φορτηγών με ή χωρίς ψυγείο, για εξοικονόμηση ενέργειας (δηλαδή καυσίμου) και για καλύτερη συντήρηση ευπαθών προϊόντων
 • Τροχόσπιτα και τροχοβίλες
 • Σε αυτοκίνητα, ως αντικραδασμικό, ηχομονωτικό και θερμομονωτικό υλικό (βλ. αναλυτική παρουσίαση του θέματος στο τέλος του κειμένου)
 • Προκατασκευασμένα και λυόμενα σπίτια
 • Φούρνοι, σωλήνες (σιδερένιοι, χάλκινοι, πλαστικοί κτλ.), ξηραντήρια, λέβητες, boilers ζεστού νερού χρήσης, εναλλάκτες θερμότητας κτλ. (βλ. αναλυτική παρουσίαση του θέματος στο τέλος του κειμένου)
 • Παράθυρα, φεγγίτες, φωταγωγοί
 • Αρμοί, ρωγμές (ως στεγανωτικό, αντί άλλων υλικών, που ξεκολλάνε εύκολα) – πιο ανθεκτικό από το ARMOFIX, συνιστάται για δύσκολες περιπτώσεις
 • Μεταξύ ορόφων σε κτίρια, ως υπόστρωμα πριν το πλακάκι ή τα παρκέτα, ως αντικραδασμικό και ηχομονωτικό, αλλά και ως στεγανωτικό, για την περίπτωση που θα πλημμυρίσει ο πάνω όροφος, να μην περάσει υγρασία στο ταβάνι του από κάτω.
 • Μεσοτοιχίες, ως ηχομονωτικό, θερμομονωτικό μεταξύ διαμερισμάτων και ως τελική βαφή


ΟΦΕΛΗ

 1. Ποιότητα Ζωής: Δροσιά το καλοκαίρι, ζέστη το χειμώνα: Όταν εφαρμόζεται σε ταράτσα, κατεβάζει τη θερμοκρασία κατά 8 βαθμούς Κελσίου το καλοκαίρι, ενώ το χειμώνα διατηρεί το εσωτερικό του κτιρίου ζεστό για μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς να λειτουργεί το σύστημα της θέρμανσης. Και όλα αυτά, χωρίς να μειώνεται η διαπνοή του κτιρίου.
 2. Εξοικονόμηση ενέργειας:
  – Όταν εφαρμόζεται στον εσωτερικό τοίχο, το χειμώνα επιτυγχάνει 40-50% εξοικονόμηση ενέργειας, επειδή ανακλά τη θερμότητα του αέρα και την επιστρέφει μέσα στο χώρο.
  – Όταν εφαρμόζεται σε εξωτερικού τοίχους, η εξοικονόμηση ενέργειας φτάνει το 10-20%, όμως τις βροχερές ημέρες, που ενεργοποιείται και ο τέταρτος παράγοντας (διατήρηση του σοβά στεγνού για να μη σπαταλιέται θερμότητα για το στέγνωμά του) το ποσοστό εξοικονόμησης φτάνει μέχρι το 60%. Το καλοκαίρι υπάρχει επίσης σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, επειδή τα air-condition δουλεύουν λιγότερες ώρες.
  – Όταν εφαρμόζεται σε ζεστούς ή κρύους σωλήνες θερμικών ή ψυκτικών συστημάτων ή σε δεξαμενές, boilers, λέβητες, εναλλάκτες θερμότητας κτλ., εξοικονομείται και πάλι ενέργεια, είτε σε μορφή καυσίμου (θέρμανση) είτε σε μορφή ηλεκτρισμού (ψύξη).
 3. Συντήρηση επιφανειών: Το THERMASHIELD συντηρεί τις επιφάνειες χωρίς φθορές, διάβρωση, οξείδωση, απότριψη, γήρανση από τον ήλιο, παγοπληξία κτλ. Αυτό ισχύει τόσο για οικοδομικές επιφάνειες (τοίχοι, ταράτσες κτλ.) όσο και για μεταλλικές και πλαστικές επιφάνειες που είναι εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες.
 4. Στεγανοποίηση: Όπου εφαρμοστεί το THERMASHIELD επιτυγχάνει άριστη στεγανοποίηση και αποτρέπει ζημιές που θα συνέβαιναν από τη διείσδυση υγρασίας.
 5. Ηχομόνωση και αντικραδασμικό: Σε κτιριακές και μηχανολογικές εφαρμογές, όπου απαιτείται ηχομόνωση και απορρόφηση κραδασμών, για να μη μεταδίδονται σε σώματα που κινδυνεύουν να φθαρούν από τους κραδασμούς ή όταν οι κραδασμοί προκαλούν μεγάλη ενόχληση στους εργαζομένους σε ένα χώρο εργασίας.
 6. Καθαρή και φρεσκοβαμμένη πρόσοψη κτιρίων: Το THERMASHIELD καταργεί την ανάγκη για φρεσκάρισμα των βαμμένων τοίχων για περισσότερο από μία δεκαετία, ακόμα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες (πάγος, ήλιος, καυσαέριο κτλ.) και εξασφαλίζει καθαρή και αυτοπλενόμενη επιφάνεια με ζωντανά χρώματα, ακόμα και σε δύσκολες επιφάνειες, όπως είναι το εμφανές μπετόν στις μετώπες των βεραντών, που συνήθως είναι οι πρώτες που αρχίζουν να ξεφλουδίζουν, ακόμα και σε καινούργιες κατασκευές. Το THERMASHIELD δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να φουσκώσει, να ρυτιδιάσει, να ξεφλουδίσει, να ξεθωριάσει, να ρηγματώσει, να κιτρινίσει, όπως συμβαίνει ακόμα και με τα καλύτερα χρώματα της αγοράς μετά από μερικά χρόνια, επειδή δεν είναι ένα χρώμα, είναι ένα ανώτερης τεχνολογίας και υψηλής αντοχής θερμομονωτικό υλικό, που συμβαίνει να είναι και χρώμα.

ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑ

Το λευκό χρώμα συνιστάται, επειδή αντανακλά τη θερμότητα καλύτερα, όμως είναι δυνατή και η ανάμιξη του υλικού και με οποιαδήποτε χρωστική κατάλληλη για πλαστικό χρώμα. Για την επαναληψιμότητα του αποτελέσματος σας συνιστούμε για την αγορά της χρωστικής να απευθυνθείτε σε ένα χρωματοπωλείο με ηλεκτρονικό μηχάνημα ανάμιξης χρωμάτων, για να τυποποιήσετε τη συνταγή για το χρώμα που επιθυμείτε, ώστε, αν το ξαναχρειαστείτε, να μπορείτε να το πετύχετε ακριβώς το ίδιο.
Το φινίρισμα είναι ματ, δεν έχει γυαλάδα. Η εμφάνισή του είναι σχεδόν ίδια με την εμφάνιση ενός καλής ποιότητας ακρυλικού χρώματος.

ΚΑΛΥΠΤΙΚΟΤΗΤΑ

Περιεκτικότητα σε στερεά (+/- 2%): 50% κατά όγκο, 60% κατά βάρος
Αριθμός επιστρώσεων: 2 έως 4 στρώσεις πάχους 150 μικρών η καθεμία, ανάλογα με την εφαρμογή
Καλυπτικότητα: 1,5 έως 3 τ.μ. ανά λίτρο, όταν η επίστρωση έχει πάχος 350 μικρών, ανάλογα με την απορροφητικότητα και την τραχύτητα της επιφάνειας.
Παραδείγματα καλυπτικότητας: 1,5-2 τ.μ. ανά λίτρο στις ταράτσες, 4-5 τ.μ. ανά λίτρο σε βορινούς τοίχους, 2-3 τ.μ. ανά λίτρο σε νότιους τοίχους, που τους βλέπει πολύ ο ήλιος και γι’ αυτό φροντίζουμε εκεί να δημιουργήσουμε λίγο πιο παχιά στρώση. Σε απορροφητικές επιφάνειες συνιστάται ως αστάρι το BETOSTAL SLN, αν πρόκειται για οριζόντια επιφάνεια (π.χ. ταράτσα), ή το BETOSTAL F/18, αν πρόκειται για σοβά, για γέμισμα των πόρων και για οικονομία υλικού (όχι για πρόσφυση, αυτή είναι εξασφαλισμένη ούτως ή άλλως, επειδή το THERMASHIELD έχει άριστη πρόσφυση πάνω σε όλα τα υλικά). Παρόλα αυτά, όταν η επιφάνεια είναι τραχιά και ανώμαλη (όπως για παράδειγμα το τραχύ μπετόν μίας ταράτσας χωρίς τσιμεντοκονία), τότε είναι αναπόφευκτη η σπατάλη υλικού.

ΑΝΤΟΧΕΣ ΥΛΙΚΟΥ

 • Διάρκεια ζωής 15 έτη ή και περισσότερο, για επιφάνειες που δεν πατιούνται.
 • Αντέχει σε θερμοκρασίες από -30 έως +70 βαθμούς Κελσίου.
 • Aντέχει σε κρούσεις.
 • Είναι εύκολη η επισκευή του αν κοπεί ή φθαρεί τοπικά.
 • Είναι βατό, δηλαδή περπατιέται, ακόμα και με τακούνια, χωρίς να φθείρεται.
 • Αντοχή σε αιχμηρά αντικείμενα: ναι, εκτός ακραίων εξαιρέσεων
 • Δεν καίγεται από φωτιά ή αναμμένο κάρβουνο (κατάλληλο για ταράτσες με barbeque)


ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

Α. ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ (ΔΙΟΓΚΩΜΕΝΗ Ή ΕΞΗΛΑΣΜΕΝΗ)

 1. Θερμομονωτική Απόδοση: Το THERMASHIELD έχει απόδοση ισοδύναμη με 12,5 cm πολυουρεθάνης ή 7-8 cm πολυστερίνης. Τα δύο αυτά υλικά χρησιμοποιούντα πολύ σπάνια έως ποτέ σε τόσο μεγάλα πάχη. Κατά συνέπεια, το THERMASHIELD έχει σε κάθε περίπτωση καλύτερη θερμομονωτική απόδοση από αυτά.
 2. Αδιαβροχία: Το THERMASHIELD είναι εντελώς αδιάβροχο και δεν πειράζει αν παραμένει εκτεθειμένο σε νερό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ αντίθετα τα άλλα υλικά πρέπει να προστατεύονται από την έκθεσή τους στο νερό για να μην καταστραφούν με τα χρόνια, με μερικές εξαιρέσεις, όπως το DUROSOL, που είναι εντελώς αδιάβροχο.
 3. Απαίτηση για σωστές ρύσεις: Με το THERMASHIELD η κατασκευή τσιμεντοκονίας ρύσεων δεν είναι υποχρεωτική, επειδή δεν καταστρέφεται όταν λιμνάζουν νερά πάνω του. Με τα άλλα υλικά, όμως, η τσιμεντοκονία ρύσεων είναι απαραίτητη.
 4. Διάρκεια Ζωής: Αυτά τα δύο υλικά δε διατηρούν τις μονωτικές τους ιδιότητες για πολλά χρόνια, επειδή με τον καιρό αλλοιώνονται και δημιουργούν θερμογέφυρες που μειώνουν κατά πολύ την απόδοσή τους, αν και συνεχίζουν να καταλαμβάνουν τον ίδιο όγκο (υπάρχουν, βέβαια, και εξαιρέσεις, όπως το DUROSOL). Αντίθετα, το THERMASHIELD διατηρεί στο ακέραιο την αρχική του θερμομονωτική απόδοση, χωρίς μειωτικές τάσεις, ακόμα και μετά από δεκαετίες.
 5. Απαιτούμενος Όγκος: Αυτές οι δύο μέθοδοι καταλαμβάνουν όγκο και απαιτούν πρόσθετη προστασία με τσιμεντοκονία σε ταράτσες ή με διπλό τοίχο. Αντίθετα, το THERMASHIELD καταλαμβάνει αμελητέο όγκο (πάχος μόνο 300 μικρά) και έτσι δεν επιβαρύνει το κτίριο με επιπλέον φορτίο ούτε μειώνει τον εσωτερικό χώρο του κτιρίου.
 6. Ευκολία στην Εφαρμογή: Εφαρμόζεται εύκολα με ρολό και από ανειδίκευτο, ενώ τα άλλα υλικά απαιτούν εξειδικευμένο συνεργείο. Αυτό σημαίνει επιπλέον κόστος.
 7. Κόστος ανά τ.μ.: Το κόστος του υλικού κυμαίνεται από 9 έως 22 ευρώ το τ.μ., ανάλογα με το είδος της επιφάνειας και με το πόσα χέρια θα περαστούν. Αντίθετα, οι άλλες μέθοδοι αρχίζουν από τα 22 ευρώ το τ.μ. (πολυουρεθάνη σε ταράτσα) και σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμα και τα 60 ευρώ το τ.μ., κυρίως λόγω των αυξημένων εργατικών που απαιτούνται για την εφαρμογή τους.
 8. Παράπλευρα Οφέλη: Το THERMASHIELD προσφέρει πέρα από τη θερμομόνωση και βαφή, στεγανοποίηση, ηχομόνωση και αντικραδασμική προστασία, ενώ με τις άλλες μεθόδους αυτά όλα, αν είναι επιθυμητά, απαιτούν επιπλέον κόστος το καθένα.
 9. Αισθητικό Αποτέλεσμα: Τόσο το THERMASHIELD όσο και οι άλλες δύο μέθοδοι επιτυγχάνουν το ίδιο όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα, με τη μόνη διαφορά ότι με το THERMASHIELD το αποτέλεσμα αυτό επιτυγχάνεται απευθείας, ενώ με τις άλλες μεθόδους απαιτούνται διάφορες εργασίες από πάνω, για να φτάσουμε στην όμορφη εικόνα μίας καθαρής και φρεσκοβαμμένης επιφάνειας.
 10. Δε λερώνεται, αυτοπλενόμενο: Αυτό είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα του THERMASHIELD έναντι των άλλων δύο μεθόδων.
 11. Οικολογικό: Ενώ οι άλλες δύο μέθοδοι έχουν – δίκαια – κατηγορηθεί ότι καταστρέφουν το περιβάλλον και την υγεία των εφαρμοστών, το THERMASHIELD αντίθετα, που είναι με βάση το νερό, είναι εντελώς οικολογικό και σέβεται τόσο την υγεία του εφαρμοστή και του ενοίκου όσο και το περιβάλλον.
 12. Εύκολη επισκευασιμότητα: Σε αντίθεση με τις άλλες δύο μεθόδους, το THERMASHIELD επισκευάζεται πολύ εύκολα αν φθαρεί από κακή χρήση, ενώ τα άλλα δύο υλικά, όταν αρχίσει να πέφτει η απόδοσή τους μετά από λίγα χρόνια λόγω των φυσικοχημικών ιδιοτήτων τους, δεν επισκευάζονται, παρά μόνο με τεράστιο κόστος: αποξήλωση και εφαρμογή ξανά από την αρχή.

Συμπέρασμα: Το THERMASHIELD υπερτερεί από κάθε άποψη έναντι των μεθοδων θερμομόνωσης που καταλαμβάνουν όγκο λόγω του πάχους των υλικών που χρησιμοποιούν. Γι’ αυτό συνιστούμε σε ταράτσες ή τοίχους που έχουν ήδη θερμομόνωση με πολυουρεθάνη ή πολυστερίνη, να εφαρμόζεται και το THERMASHIELD, για τους εξής λόγους:
1. Αν πρόκεται για ταράτσα με τσιμεντοκονία πάνω από το μονωτικό υλικό, τότε το γκρίζο χρώμα της τσιμεντοκονίας τους καλοκαιρινούς μήνες συσσωρεύει θερμότητα, με αποτέλεσμα το μονωτικό υλικό να μην μπορεί να κατεβάσει την ήδη πολύ υψηλή θερμοκρασία της τσιμεντοκονίας σε ικανοποιητικό βαθμό. Αν εφαρμοστεί το THERMASHIELD πάνω στην τσιμεντοκονία, τη διατηρεί δροσερή και διευκολύνει έτσι κατά πολύ το έργο του μονωτικού υλικού που βρίσκεται από κάτω.
2. Είτε πρόκειται για ταράτσα είτε πρόκειται για τοίχους, η θερμομονωτική απόδοση του μονωτικού υλικού είναι, όπως αναφέραμε, υποδεέστερη από αυτήν του THERMASHIELD, γίνεται δε ακόμα πιο χαμηλή καθώς περνούν τα χρόνια και το μονωτικό υλικό υφίσταται τη φυσιολογική αλλοίωσή του. Με την εφαρμογή του THERMASHIELD σαν τελευταίο στρώμα εξασφαλίζουμε ολοκληρωμένη θερμομόνωση, ανεξάρτητα από τους πιο πάνω περιορισμούς και ατέλειες που έχει το ογκώδες μονωτικό υλικό που έχουμε χρησιμοποιήσει.

Άρα, σε κάθε περίπτωση, είτε έχει γίνει θερμομόνωση με άλλη μέθοδο είτε όχι, είναι απαραίτητη η εφαρμογή του THERMASHIELD σαν τελικό στρώμα.

Β. ΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΡΗΤΙΝΕΣ CONTRAQUA 7/50 ΚΑΙ STAINBLOCKER της σειράς WINWET

 1. Αρχή λειτουργίας: Τα δύο αυτά υλικά εφαρμόζουν μόνο τον τέταρτο από τους παράγοντες που κάνουν το THERMASHIELD ένα άριστο θερμομονωτικό υλικό. Δηλαδή, επιτυγχάνουν τέλεια στεγανοποίηση και υδροφοβία σε πορώδεις επιφάνειες (μπετόν, σοβά, βαμμένους τοίχους, ξύλο κτλ.), με αποτέλεσμα τις βροχερές ημέρες του χειμώνα να μην επιτρέπουν την ύγρανσή των επιφανειών αυτών, να μη σπαταλιέται ενέργεια για το στέγνωμά τους και να ζεσταίνεται ο χώρος πολύ γρήγορα. Αυτό το πετυχαίνει εξίσου καλά και το THERMASHIELD, το οποίο όμως επιτυγχάνει πολύ πιο ολοκληρωμένη θερμομόνωση χειμώνα-καλοκαίρι, είτε βρέχει είτε έχει λιακάδα, επειδή εφαρμόζει και τους άλλους τρεις παράγοντες που αναφέρθηκαν πιο πάνω, στην παράγραφο για την Αρχή Λειτουργίας: χαμηλή αγωγιμότητα, αντανακλαστικότητα, ακτινοβολία.
 2. Πεδία εφαρμογής: Το STAINBLOCKER εφαρμόζεται και σε πέτρα, μάρμαρο και άλλες επιφάνειες που δε θέλουμε να χαλάσει η εμφάνισή τους, ενώ το THERMASHIELD μπορεί να εφαρμοστεί μόνο όπου επιτρέπεται η αλλαγή της εμφάνισης της επιφάνειας (τοίχοι, ταράτσες κτλ.). Από την άλλη μεριά, το THERMASHIELD εφαρμόζεται και σε επιφάνειες όπου τα υλικά CONTRAQUA 7/50 και STAINBLOCKER δεν μπορούν να έχουν καμία θερμομονωτική δράση, επειδή δεν είναι πορώδεις (σωλήνες, λέβητες, δεξαμενές, μεταλλικά ή πολυκαρβονικά φύλλα οροφής κτλ.)
 3. Κόστος: Αφού τα υλικά CONTRAQUA 7/50 και STAINBLOCKER δεν πετυχαίνουν την ολοκληρωμένη θερμομόνωση που πετυχαίναι το THERMASHIELD, φυσικό είναι να είναι και πολύ πιο οικονομικά. Πράγματι, το κόστος τους κυμαίνεται από 0,50 έως 3 ευρώ το τ.μ., ανάλογα με το υλικό που θα επιλέξουμε και το πόσο πορώδης είναι η επιφάνεια όπου θα το εφαρμόσουμε. Η λύση αυτή συνιστάται για όσους θέλουν μία οικονομική λύση που θα τους βοηθήσει πολύ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ να εξοικονομήσουν ενέργεια (και χρήματα) μέχρι και 50%.
 4. Άλλα κριτήρια σύγκρισης: Τόσο το THERMASHIELD όσο και τα υλικά CONTRAQUA 7/50 και STAINBLOCKER είναι οικολογικά, αυτοπλενόμενα, αισθητικά όμορφα, εύκολα στην εφαρμογή, δεν απαιτούν πρόσθετο όγκο, δεν προϋποθέτουν σωστές ρύσεις σε ταράτσες, έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής, εύκολη επισκευασιμότητα αν φθαρούν, αδιαβροχία.


ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

 • Επικίνδυνα προϊόντα: Μη αναφλέξιμο
 • Πληροφορίες για τις φορτώσεις: 1,3 kg ανά λίτρο, συμπεριλαμβανομένου και του βάρους του δοχείου
 • Σημείο Ανάφλεξης: Μη αναφλέξιμο (κλάση Α = δεν επιτρέπει τη μετάδοση της φωτιάς)
 • Περιεκτικότητα σε VOC (πτητικές οργανικές ενώσεις): 250 gr/lt
 • Διάρκεια ζωής στο ράφι: 3-4 έτη από την ημερομηνία παραγωγής, όταν αποθηκεύεται στους 20ºC. Αν ανοιχτεί, η διάρκεια ζωής του μειώνεται στα 2 έτη, αρκεί να είναι αποθηκευμένο σε σκιερό χώρο.
 • Η αποθήκευση πρέπει να γίνεται με τρόπο που συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία σε κάθε κράτος. Το συσκευασμένο προϊόν πρέπει να παραμένει σε δροσερό και στεγνό χώρο, με καλό αερισμό, με θερμοκρασία μεταξύ 5ºC και 35ºC και μακριά από απευθείας έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία, στην υγρασία και στη βροχή.

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ

 • Συσκευασία 19 λίτρων προς 42 Ευρώ το λίτρο: 798 Ευρώ + ΦΠΑ

Δίνονται εκπτώσεις σε κατασκευαστές κτιρίων, μηχανικούς, συνεργεία μόνωσης, εμπόρους.

ΕΓΓΥΗΣΗ 10 ΕΤΩΝ

Η εταιρεία μας, όταν εφαρμόζει το υλικό με δικό της συνεργείο, παρέχει στους πελάτες της εγγύηση 10 ετών, η οποία καλύπτει τη δωρεάν επισκευή της επιφάνειας σε περίπτωση που διαπιστωθούν προβλήματα υγρασίας ή μειωμένης θερμομόνωσης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

1. ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΨΙΜΟ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ:

Το THERMASHIELD είναι η καλύτερη επιλογή για βάψιμο εσωτερικών και εξωτερικών τοίχων, ταβανιών, ταρατσών, καταργεί όλα τα άλλα χρώματα, αφού εκτός από πολλαπλάσια διάρκεια ζωής προσφέρει και θερμομόνωση, με μικρή συγκριτικά οικονομική επιβάρυνση, αν υπολογίσει κανείς ότι γλιτώνει αφενός τα βαψίματα κάθε λίγα χρόνια (σκαλωσιές, εργασία, υλικά, αναστάτωση) και αφετέρου την ανάγκη για ακριβή θερμομόνωση ταράτσας ή θερμοπρόσοψη τοίχων, που και μεγάλο όγκο καταλαμβάνουν (μειώνοντας έτσι τον ωφέλιμο χώρο του κτιρίου όταν γίνονται από την εσωτερική πλευρά) και χάνουν τη μονωτική απόδοσή τους μέσα σε λίγα χρόνια, όπως έχει αποδειχθεί, τόσο για την πολυουρεθάνη, όσο και για την πολυστερίνη (εξηλασμένη και διογκωμένη).

Όταν εφαρμόζεται σε ήδη βαμμένο τοίχο, δε χρειάζεται απαραίτητα αστάρι. Όταν εφαρμόζεται σε μαρμαροσοβά, το αστάρι είναι απαραίτητο, κυρίως για λόγους οικονομίας υλικού και όχι για λόγους πρόσφυσης. Συνιστούμε το αστάρι BETOSTAL F/18 της σειράς WINWET.

Παράδειγμα κοστολογίων μίας απλής βαφής πρόσοψης μαζί με υγρομόνωση και μίας βαφής με υγρομόνωση ΚΑΙ θερμομόνωση με το THERMASHIELD:
Μία πολυκατοικία με πρόσοψη 2.000 m2 με την απλή βαφή κοστίζει 11.500 Ευρώ, ενώ με το THERMASHIELD κοστίζει περίπου 28.000 Ευρώ. Η συνολική εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνει το THERMASHIELD σε μία πολυκατοικία αυτού του μεγέθους είναι σίγουρα αρκετές χιλιάδες Ευρώ σε κόστος αγοράς πετρελαίου κάθε χρόνο, άρα η επένδυση αποσβένεται σχετικά σύντομα.
(Στα παραπάνω κόστη δεν συμπεριλαμβάνεται το κόστος της σκαλωσιάς, που μπορεί να ανέρχεται περίπου στις 8.000 Ευρώ.)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Σε ατμολέβητες και άλλες επιφάνειες που η θερμοκρασία τους υπερβαίνει τους 70 βαθμούς Κελσίου, η διάρκεια ζωής του υλικού θα είναι μειωμένη, γι’ αυτό εκεί συνιστάται άλλο υλικό, που αντέχει σε θερμοκρασίες έως 800 βαθμών Κελσίου (ζητήστε μας πληροφορίες).

2. ΠΟΛΥΕΣΤΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΚΑΡΒΟΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛ ΟΡΟΦΗΣ

Τα πολυεστερικά και τα πολυουρεθανικά πάνελ οροφής περιέχουν βενζίνη, με αποτέλεσμα μετά από 6 μήνες έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία να αρχίζει η αποσύνθεσή τους, η οποία οδηγεί σε ραγίσματα, τρυπήματα, ξεθώριασμα. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπου υπάρχουν συγκεντρωμένοι πολλοί αποθηκευτικοί χώροι, το φαινόμενο αυτό έχει πάρει την έκταση επιδημίας. Ένα παράδειγμα είναι ο Ασπρόπυργος Αττικής. Το κόστος αντικατάστασης της οροφής είναι πολύ μεγάλο, με αποτέλεσμα να καταφεύγουν οι ιδιοκτήτες σε προσωρινές λύσεις, με σιλικόνες, ασφαλτικά γαλακτώματα κ.ά. Η οριστική λύση σε ήδη φθαρμένα πάνελ είναι το THERMASHIELD, που εκτός από την άμεση επισκευή προσφέρει και μακροχρόνια προστασία από τη γήρανση του υλικού, αποτρέπει νέες φθορές και επιτυγχάνει εντυπωσιακή θερμομόνωση, με αποτέλεσμα τη σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας, και κατά την ψύξη το καλοκαίρι και κατά τη θέρμανση το χειμώνα, αλλά και την εξασφάλιση πιο ανθρώπινων συνθηκών εργασίας για το προσωπικό, που η απόδοσή του έτσι ανεβαίνει κατακόρυφα.

3. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΙΣΣΑ Ή ΣΕ ΑΣΦΑΛΤΟΠΑΝΟ

Το THERMASHIELD εφαρμόζεται και πάνω σε πίσσα και σε ασφαλτόπανο. Προσφέρει την ιδανική λύση για το συνηθισμένο πρόβλημα που παρουσιάζουν τα ασφαλτόπανα στις ταράτσες, που μετά από λίγα χρόνια λόγω γήρανσης, ιδίως στα σημεία συγκόλλησης και στο γύρισμα στα στηθαία, αρχίζουν να παρουσιάζουν διαρροές, με αποτέλεσμα το νερό να συσσωρεύεται κάτω από το ασφαλτόπανο και να αδυνατεί να εξατμιστεί, οπότε αργά ή γρήγορα εισχωρεί στην πλάκα και τα ταβάνια αρχίζουν να ξεφλουδίζουν. Η λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η απομάκρυνση του ασφαλτόπανου και της πίσσας που έχει από κάτω (πράγμα ιδιαίτερα δύσκολο και επίπονο) και η εφαρμογή νέας υγρομόνωσης της ίδιας ή άλλης μεθόδου. Η λύση που έχουμε δοκιμάσει κατ’ επανάληψη και την οποία προτείνουμε άφοβα είναι η εξής: Σχίστε με ένα σουγιά το ασφαλτόπανο σε διάφορα σημεία, ιδίως όπου είναι φουσκωμένο ή ακούγεται κούφιο κατά το περπάτημα, και αφήστε το για αρκετό διάστημα ανοικτό για να εξατμιστεί η εγκλωβισμένη υγρασία. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε εποξειδική κόλλα δύο συστατικών για να κολλήσετε πάλι το ασφαλτόπανο πάνω στην πλάκα, προσέχοντας να δημιουργήσετε όσο γίνεται μικρότερους αρμούς στα σημεία που το σχίσατε. Τέλος, αφού καθαρίσετε καλά την επιφάνεια του ασφαλτόπανου, εφαρμόστε το Thermashield σε όλη την επιφάνεια και στα στηθαία, χρησιμοποιώντας όπου χρειαστεί γέμισμα με πολυουρεθανικό αρμόστοκο πριν από το Thermashield. Έτσι, έχετε μία τέλεια επισκευή της υγρομόνωσής σας για πολλά χρόνια, ενώ παράλληλα έχετε πετύχει την καλύτερη δυνατή θερμομόνωση, και όλα αυτά αποφεύγοντας όλη την ταλαιπωρία του ξηλώματος, του κουβαλήματος των μπάζων και των νέων βαριών υλικών υγρομόνωσης που θα χρειαζόσασταν με τις γνωστές συμβατικές μεθόδους. Και το πιο σημαντικό: πολύ οικονομικά και εύκολα, τόσο εύκολα που μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας, χωρίς συνεργείο!
Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε τη θερμομόνωση αλλά σας ενδιαφέρει μόνο η υγρομόνωση, ισχύουν οι ίδιες ακριβώς οδηγίες, με τη μόνη διαφορά ότι το υλικό που θα χρησιμοποιήσετε θα είναι το Smaltofix.

4. ΣΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΩΣ ΑΝΤΙΚΡΑΔΑΣΜΙΚΟ, ΗΧΟΜΟΝΩΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΟ

Εφαρμογή στους θόλους φτερών πάνω από τους τροχούς των αυτοκινήτων, για ηχομόνωση, ώστε να μην ακούγεται ο θόρυβος που κάνουν τα λάστιχα του αυτοκινήτου ενώ κινούνται πάνω στο οδόστρωμα. Επίσης, στην εσωτερική επιφάνεια του καπό, για την απορρόφηση των κραδασμών της μηχανής αλλά και για θερμομόνωση, ώστε να μην υπερθερμαίνεται η μηχανή όταν έχει καύσωνα.

5. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΕ ΣΩΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΣΕ ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Για την προστασία εξωτερικών σωληνώσεων, αντλιών, βανών, δεξαμενών νερού από το πάγωμα του νερού και τις ζημιές που αυτό προκαλεί, απαιτείται επάλειψη του υλικού σε 4 στρώσεις, ώστε να επιτευχθεί πάχος 600 μικρών. Αντικαθιστά εντελώς το μαύρο αφρώδες συνθετικό υλικό που συνήθως χρησιμοποιείται για τη θερμομόνωση σωληνώσεων, αλλά και τον υαλοβάμβακα και άλλα υλικά που χρησιμοποιούνται για τη θερμομόνωση δεξαμενών, λεβήτων, boilers, ατμολεβήτων κτλ. Έχει πολύ μεγαλύτερη θερμομονωτική απόδοση από αυτά τα υλικά, πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και δεν καταλαμβάνει όγκο όπως αυτά, ενώ ταυτόχρονα προστατεύει τις επιφάνειες από την οξείδωση που προκαλούν τα σταγονίδια της υγρασίας του αέρα καθώς συμπυκνώνονται πάνω σε αυτές. Επίσης, αποτρέπει την υγροποίηση καυσαερίων σε καπναγωγούς.

6. ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΠΛΟΙΟΥ

Τον Σεπτέμβριο του 2008, στο λιμάνι της Βάρνας στη Βουλγαρία, σε ένα πλοίο ελληνικών συμφερόντων, το συνεργείο μας:

 1. αποξήλωσε τα κατεστραμμένα ογκώδη υλικά στεγανοποίησης και θερμομόνωσης του καταστρώματος εμβαδού 185 τ.μ. πάνω από το πιλοτήριο, τα οποία είχαν κυριολεκτικά διαλυθεί μέσα σε λίγα χρόνια εξαιτίας του αντίξοου περιβάλλοντος που δημιουργεί η θάλασσα,
 2. επισκεύασε με αεροματσάκονο και μετατροπέα σκουριάς FEROFIX την επιφάνεια ,
 3. εφάρμοσε ειδικό στόκο ναυτιλίας δύο συστατικών για την αναπλήρωση της χαμένης μάζας λαμαρίνας και το γέμισμα των τρυπών που είχαν δημιουργηθεί από τη διάβρωση,
 4. εφάρμοσε εποξειδική ρητίνη δύο συστατικών ειδική για καταστρώματα πλοίων
 5. και τέλος εφάρμοσε το THERMASHIELD πάνω από το εποξειδικό δάπεδο που είχε κατασκευάσει με την εποξειδική ρητίνη,

εξασφαλίζοντας έτσι στον καπετάνιο και τους βοηθούς του δροσιά, ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού, και ένα ζεστό και στεγανό χώρο εργασίας τις βροχερές χειμωνιάτικες ημέρες. Ο συνολικός χρόνος που απαιτήθηκε για την εκτέλεση του έργου ήταν 15 ημέρες. Δύο άτομα, ο εργοδηγός μας και ο βοηθός του, εργάζονταν καθημερινά από την ανατολή μέχρι τη δύση του ηλίου.

7. ΑΝΤΙΚΡΑΔΑΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΔΟΚΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΕΡΑΝΟΓΕΦΥΡΑΣ

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα στις γερανογέφυρες είναι η φθορά του σκυροδέματος των δοκών στήριξης εξαιτίας των ισχυρών κραδασμών, ροπών και μεγάλων φορτίων που ασκούνται σε αυτές. Για να μη συμβεί αυτή η φθορά, η λύση είναι η εφαρμογή τεσσάρων στρώσεων THERMASHIELD πάνω στο σκυρόδεμα (αφού γίνει πρώτα εμποτισμός του με δύο χέρια διεισδυτική ενισχυτική ρητίνη εμποτισμού BETOSTAL 2/14, η οποία αυξάνει τη συνοχή του σκυροδέματος και γεμίζει τους πόρους του, ώστε να μην καταναλωθεί υπερβολική ποσότητα THERMASHIELD. Πάνω από το THERMASHIELD τοποθετείται κανονικά η μεταλλική βάση της γερανογέφυρας. Το THERMASHIELD θα παίζει το ρόλο του αμορτισέρ, που θα απορροφά τους κραδασμούς χάρη στα κεραμεικά σφαιρίδια που περιέχει, χωρίς να φθείρεται το ίδιο, χάρη στην πολύ μεγάλη ελαστικότητά του, η οποία δε μειώνεται με την πάροδο του χρόνου.

8. ΑΝΤΙΚΡΑΔΑΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ, ΓΕΦΥΡΩΝ κ.ά. ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

Το THERMASHIELD μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διάφορα σημεία σε κατασκευές σκυροδέματος και σε μεταλλικές κατασκευές για την προστασία τους από τους κραδασμούς που προκαλούν με τη διέλευσή τους βαριά οχήματα, αεροπλάνα, αλλά και άλλες αιτίες όπως μικροσεισμοί, μηχανήματα έργων σε γειτονικά εργοτάξια κτλ. Παράλληλα με την προστασία των κτιρίων μειώνεται και η ενόχληση των ενοίκων από τους κραδασμούς, που είναι πολύ ενοχλητικοί και ερεθίζουν το νευρικό σύστημα, όταν συμβαίνουν είτε σε ώρες εργασίας είτε σε ώρες ξεκούρασης ή ύπνου.

Επίσης, μία πολύ καλή εφαρμογή του THERMASHIELD ως αντικραδασμικό είναι σε ενιαίους χώρους παραγωγής και γραφείων, όπου οι κραδασμοί και ο θόρυβος από το χώρο της παραγωγής μεταφέρεται στο χώρο των γραφείων μέσα από τα δάπεδα και τους τοίχους, ακόμα και αν οι πόρτες έχουν ηχομόνωση και διπλά τζάμια. Η βαφή πρέπει να γίνεται από την πλευρά της παραγωγής, ώστε να μειώνεται κατά πολύ η ενόχληση από τους κραδασμούς στα γραφεία. Παράλληλα, οι βαμμένες με THERMASHIELD επιφάνειες πλένονται εύκολα και δε φθείρονται από τυχόν χημικά που κυκλοφορούν σε υγρή ή σε αέρια μορφή μέσα στο χώρο της παραγωγής.

9. ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΟΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΨΥΓΕΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Επισκεφθήκαμε μία βιομηχανία επεξεργασίας τροφίμων, η οποία έχει μεγάλα επαγγελματικά ψυγεία μέσα σε μία αποθήκη με μεταλλική οροφή. Το πρόβλημα της ζέστης τους καλοκαιρινούς μήνες ήταν αφόρητο παρά τη μόνωση των μεταλλικών πάνελ με πολυουρεθάνη, η οποία είχε πλέον παλιώσει και απλά καταλάμβανε όγκο μέσα στα πάνελ, χωρίς να μπορεί να προσφέρει θερμομόνωση, επειδή η βενζίνη που είναι βασικό συστατικό της είχε αλλοιωθεί, όπως συμβαίνει πάντα με όλα τα βενζινούχα θερμομονωτικά υλικά. Επίσης, τα ψυγεία υπερλείτουργούσαν και οι ζημιές στα μοτέρ τους ήταν σχεδόν καθημερινή υπόθεση. Προτείναμε και εφαρμόσαμε τις εξής δύο λύσεις, οι οποίες έδρασαν προσθετικά η μία προς την άλλη και έλυσαν το πρόβλημα:

 1. Θερμομόνωση της οροφής: Η οροφή είχε γκρίζα λαμαρίνα σάντουιτς με πολυουρεθάνη 8cm. Ο πελάτης μάς είπε ότι όση μόνωση και να κάνεις “βράζει ο τόπος”. Κάποια από τα πάνελ είχαν φουσκώσει, προφανώς από την υγρασία που είχε εισχωρήσει μέσα στην πολυουθερθάνη. Αυτά τα πάνελ τα αντικαταστήσαμε. Στη συνέχεια, εφαρμόσαμε το THERMASHIELD,σε 4 στρώσεις λόγω του ακραίου προβλήματος του πελάτη, στην επάνω επιφάνεια των πάνελ και πετύχαμε σημαντική μείωση της θερμοκρασίας καθώς και αντοχή στα σπασίματα και στις μικρές τρυπούλες που δημιουργούνται στα πάνελ λόγω των έντονων συστολοδιαστολών των μετάλλων στις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Και όλα αυτά επιτεύχθηκαν με την προσθήκη αμελητέου βάρους στην κατασκευή. Η απόσβεση της επένδυσης έγινε από τους εξής παράγοντες:
  1. μείωση φθορών των μοτέρ, λόγω μείωσης των ωρών λειτουργίας τους
  2. εξοικονόμηση ρεύματος,
  3. αύξηση της απόδοσης του προσωπικού και κατάργηση της δυσαρέσκειάς του.
 2. Θερμομόνωση των ψυγείων: Μετά από λίγο καιρό, για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, ο πελάτης συμφώνησε να εφαρμόσουμε το υλικό και στις εξωτερικές επιφάνειες των ψυγείων του, ώστε η ψύξη να διατηρείται μέσα στο ψυγείο, χωρίς να διασκορπίζεται στον αέρα του χώρου. Κάναμε, πράγματι, την εφαρμογή και ο πελάτης μέσα σε λίγο καιρό διαπίστωσε τα εξής:
  1. περαιτέρω εξοικονόμηση ρεύματος στα ψυγεία,
  2. όταν κόπηκε κάποια φορά το ρεύμα, τα τρόφιμα δε χάλασαν στα 60 λεπτά όπως συνέβαινε άλλες φορές, αλλά υπήρχε το χρονικό περιθώριο των 3 ωρών για τη μεταφορά τους σε άλλα ψυγεία, ψύχραιμα και χωρίς αγωνία,
  3. περαιτέρω μείωση των φθορών στα μοτέρ, λόγω μειωμένων ωρών λειτουργίας τους.

10. ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ (ΠΛΑΣΤΙΚΗΣ, ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ, ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ κτλ.)

Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει θερμομόνωση μίας δεξαμενής με το THERMASHIELDείναι με βαφή δύο χέρια στην εξωτερική επιφάνειά της, όποιο και αν είναι το υλικό κατασκευής της, είτε έχει ήδη θερμομόνωση πολυουρεθάνης, υαλοβάμβακα κτλ. είτε όχι. Έτσι, εξασφαλίζεται η θερμική απομόνωση του αποθηκευμένου υγρού από το περιβάλλον. Σε περίπτωση π.χ. ντεπόζιτου αποθήκευσης νερού στην ταράτσα, το νερό δε θα θερμαίνεται από το δυνατό ήλιο και δε θα χαλάει, δε θα μυρίζει άσχημα (για αυτό το θέμα βλ. και POLYDEX). Σε περίπτωση δεξαμενής αποθήκευσης ζεστού νερού ή boiler ηλιακών, εφαρμόζοντας το THERMASHIELD εξωτερικά πάνω στην επιφάνεια της δεξαμενής ή του boiler και των σωληνώσεων διακίνησης ζεστού νερού, εξασφαλίζεται ότι το νερό δε θα ψύχεται γρήγορα και θα παραμένει για πολλές ώρες ζεστό έτοιμο προς χρήση, είτε προορίζεται για θέρμανση είτε για ντους, λάτρα κτλ.

Σε περίπτωση τσιμεντένιας δεξαμενής και πάλι ο καλύτερος τρόπος είναι η εξωτερική βαφή της με THERMASHIELD. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν υπάρχει πρόσβαση στις εξωτερικές επιφάνειες της δεξαμενής (είτε επειδή είναι υπόγεια είτε επειδή κολλητά σε αυτήν έχει κτιστεί κάποιο άλλο κτίσμα), τότε υπάρχει και η δυνατότητα της εσωτερικής θερμομόνωσης της δεξαμενής, η οποία γίνεται ως εξής:
– καταρχήν, απομάκρυνση φουρκετών και τρυπόξυλων,
– στη συνεχεια, ένα καλό στοκάρισμα στο μπετόν, για να γεμίσουν οι λακούβες,
– εφαρμογή του διαφανούς αδιαβροχοποιητή BETOSTAL SLN δύο χέρια για γέμισμα των πόρων,
– εφαρμογή δύο χέρια THERMASHIELD,
– από πάνω ένα χέρι SOVAPLEX χωρίς αραίωση για να γίνει κολλώδης η επιφάνεια,
– τσιμεντοειδές στεγανοποίησης ή απλό σοβάτισμα με πρόσμικτο SOVAPLEX,
– στεγανοποίηση του τσιμεντοειδούς ή του σοβά με STAINBLOCKER.

Οι πιο πάνω δυνατότητες ισχύουν και για δεξαμενές αποθήκευσης και άλλων υγρών εκτός του νερού.

Συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης

Εναλλακτικά, η Smart Technical Solutions προτείνει την εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης σε ολόκληρο το κτίριο. Συγκεκριμένα, η εταιρεία διαθέτει συνεργεία πιστοποιημένα από την KELYFOS, τη RELIUS/BASF και τη MARMOLINE και αναλαμβάνει ολοκληρωμένα έργα εξωτερικής θερμομόνωσης με χαμηλές τιμές, εξαιρετική ποιότητα και συνέπεια στο χρόνο παράδοσης των έργων.
Επιπλέον, προτείνει το συνδυασμό των δύο μεθόδων, δηλαδή την προσθήκη ανακλαστικής βαφής ANTITHERM πάνω από την εξωτερική θερμομόνωση, ώστε παράλληλα με την εξ επαγωγής και εξ επαφής μετάδοση της θερμότητας να παρεμποδίζεται και η μετάδοσή της διαμέσου της υπέρυθρης ακτινοβολίας. Αυτός ο συνδυασμός είναι ο μόνος που πραγματικά εξασφαλίζει θερμομόνωση που πλησιάζει το 100%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Smart Technical Solutions είναι η μόνη εταιρεία στην αγορά που προτείνει στους πελάτες της και εφαρμόζει στα έργα της τον συνδυασμό αυτών των δύο μεθόδων. Αυτό το γεγονός αποτελεί σημαντικό τεχνικό πλεονέκτημα, με πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση για τον πελάτη, η οποία αποσβένεται σύντομα χάρη στη μεγάλη αύξηση του ποσοστού εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνει.

Μοιράσου το στα social media