Θερμοσυσσωρευτικές Βαφές Εσωτερικών Χώρων

Περιγραφή του προβλήματος

Τις κρύες μέρες του χειμώνα υποχρεωνόμαστε να λειτουργούμε τη θέρμανση στα κτίρια πολλές ώρες την ημέρα, επειδή, μόλις σβήσει η θέρμανση, σε λίγη ώρα η θερμοκρασία πέφτει σε σημείο που η ατμόσφαιρα παύει να είναι ευχάριστη. Αυτό συμβαίνει σε ακόμα πιο έντονο βαθμό σε κτίρια που δεν έχουν εξωτερική θερμομόνωση.

Όμως, και στα κτίρια με θερμομόνωση ισχύει το ίδιο πρόβλημα, απλά καθυστερεί περισσότερο η εμφάνισή του, και έτσι δεν χρειάζεται να ανάψουμε πολύ σύντομα τη θέρμανση και με αυτόν τον τρόπο έχουμε κάποια εξοικονόμηση ενέργειας.

Αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να μην εμφανίζεται καν, αν με κάποιο τρόπο μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε ζεστούς περιμετρικούς τοίχους, κολώνες και δοκάρι.

Ένα ακόμα συχνό πρόβλημα είναι η εμφάνιση μούχλας εσωτερικά στους περιμετρικούς τοίχους και στις κολώνες, κυρίως στα πιο υψηλά σημεία, όπου ο αέρας είναι πιο ζεστός και κατά συνέπεια η διαφορά θερμοκρασίας μεταξύ του αέρα και των κρύων περιμετρικών τοίχων είναι πιο μεγάλη και προκαλεί συμπύκνωση υδρατμών και σχηματισμό σταγονιδίων, τα οποία ευνοούν την ανάπτυξη της μούχλας. Σε ξεχωριστή σελίδα εξηγούμε τους τρόπους αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος με τη βοήθεια των μονωτικών υλικών WINWET.

Και αυτό το πρόβλημα θα μπορούσε να μην εμφανίζεται καν, αν με κάποιο τρόπο μπορούσαμε να εξασφαλίσουμε ζεστούς περιμετρικούς τοίχους, κολώνες και δοκάρια.

Η λύση που προτείνουμε

Η θερμοσυσσωρευτική βαφή COVERLACK THERMO, χάρη στην ειδική σύνθεσή της, έχει την μοναδική ιδιότητα να αποθηκεύει θερμότητα κατά τις ώρες που λειτουργεί η θέρμανση και να την αποδίδει σταδιακά για αρκετές ώρες, όταν η θέρμανση έχει κλείσει.

Έτσι, ο χώρος παραμένει ζεστός για μεγάλο χρονικό διάστημα και μειώνεται σε σημαντικό βαθμό η ανάγκη να λειτουργήσει ξανά η θέρμανση, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Οι τοίχοι παραμένουν ζεστοί, το ίδιο και οι κολώνες, τα δοκάρια και τα ταβάνια, ακόμα και όταν από πάνω έχουμε μία παγωμένη ταράτσα με συσσωρευμένο χιόνι. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μη σχηματίζονται σταγονίδια σε αυτές τις επιφάνειες και, κατά συνέπεια, να μην αναπτύσσεται καθόλου μούχλα.

Επιπλέον, η θέρμανση γίνεται πολύ πιο ποιοτική. Είναι γνωστό ότι η θέρμανση ενός χώρου είναι πολύ πιο υγιεινή, όταν προέρχεται από όλες τις κατευθύνσεις ομοιόμορφα. Ο λόγος είναι ότι τα θερμαντικά σώματα δημιουργούν ρεύματα ζεστού αέρα, εξαιτίας των οποίων αναμοχλεύεται η σκόνη που υπάρχει σε κρυφές και δυσπρόσιτες επιφάνειες πίσω από τα σώματα, οι οποίες δεν καθαρίζονται σχεδόν ποτέ επειδή δεν είναι προσβάσιμες. Αυτή η σκόνη, όταν εισπνέεται σε μόνιμη βάση, προξενεί αναπνευστικά και άλλα προβλήματα υγείας. Η θερμοσυσσωρευτική βαφή COVERLACK THERMO μειώνει σε μεγάλο βαθμό αυτό το φαινόμενο, επειδή θερμαίνει τον αέρα ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται αυτά τα θερμά ρεύματα αέρα και να μη σηκώνεται σκόνη.

Τρόπος ελέγχου αποτελεσμάτων

Απλά βάζοντας το χέρι πάνω στους τοίχους και στα ταβάνια, θα διαπιστώσετε ότι η θερμοκρασία τους δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από τη θερμοκρασία του χώρου, ενώ σε επιφάνειες όπου έχει εφαρμοστεί μία κοινή βαφή η διαφορά θερμοκρασίας είναι έντονη.

Τρόπος εφαρμογής

Συνιστούμε, για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, να εφαρμόζεται αυτή η βαφή σε όλες τις επιφάνειες και όχι μόνο στους περιμετρικούς τοίχους. Δηλαδή, να εφαρμόζεται και στις μεσοτοιχίες και στα ταβάνια. Έτσι, η ομοιομορφία της θέρμανσης ενισχύεται και τα πλεονεκτήματα που περιγράψαμε πιο πάνω μεγιστοποιούνται.

  • Η εφαρμογή γίνεται με τον ίδιο τρόπο που γίνεται η εφαρμογή των κοινών χρωμάτων που αγοράζουμε από τα χρωματοπωλεία
  • Η εφαρμογή του υλικού γίνεται εύκολα και δεν απαιτεί καμία εξειδίκευση.
  • Αν το υπόστρωμα είναι σε κακή κατάσταση, χρειάζεται να εφαρμοστεί πρώτα το αστάρι BETOSTAL F/18.
  • Αν προτιμάτε να αναλάβουμε εμείς την εφαρμογή, καλέστε μας για δωρεάν αυτοψία.
  • Διαθέτουμε συμβεβλημένα συνεργεία σε όλη την Ελλάδα, μας ενδιαφέρουν όμως και νέες συνεργασίες με συνεργεία ελαιοχρωματισμών και μονώσεων.
  • Σε περίπτωση εφαρμογής των υλικών από δικό μας ή συμβεβλημένο συνεργείο παρέχεται γραπτή εγγύηση.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τη σελίδα COVERLACK THERMO.

Τις τιμές και συσκευασίες του προϊόντος θα τις βρείτε στη σελίδα Τιμοκατάλογος Μονωτικών Υλικών WINWET, καθώς το προϊόν αυτό ανήκει στο σύστημα μονωτικών υλικών WINWET.

Συνδυαστική εφαρμογή θερμοσυσσωρευτικής και ανακλαστικής βαφής

Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα θερμομόνωσης συνιστούμε επιπροσθέτως την εφαρμογή μίας ανακλαστικής βαφής στην ταράτσα και στους εξωτερικούς τοίχους. Η συνδυασμένη δράση της ανάκλασης της υπέρυθρης ακτινοβολίας που παράγουν τα θερμαντικά σώματα με τη συσσώρευση της θερμότητας καλύπτουν τους δύο κύριους τρόπους μετάδοσης θερμότητας που ευθύνονται για τις ενεργειακές απώλειες σε ένα κτίριο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όταν ένα κτίριο έχει εφαρμοσμένες και τις δύο αυτές τεχνολογίες, δεν χρειάζεται να γίνει και συμβατικού τύπου εξωτερική θερμομόνωση.
Σημείωση: Σε χώρους που θερμαίνονται με κλιματιστικά μηχανήματα η ανακλαστική βαφή δεν προσφέρει κανένα όφελος, επειδή τα κλιματιστικά μηχανήματα απλά παράγουν ζεστό αέρα, δεν εκπέμπουν υπέρυθρη ακτινοβολία.

Μοιράσου το στα social media