Εξωτερική Θερμομόνωση Κτιρίων

Τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια
χρηματοδοτούνται από προγράμματα επιδοτήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Η Smart Technical Solutions διαθέτει πιστοποιημένα συνεργεία για την εξωτερική θερμομόνωση κτιρίων. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Αριστερό Μενού.

Εναλλακτικά, συνιστούμε τις ανακλαστικές ή ψυχρές βαφές, που είναι μία πολύ πρακτική και οικονομική λύση, χωρίς την προσθήκη όγκου στο κτίριο, που ανακλούν την υπέρυθρη ακτινοβολία:
– του ήλιου, για δροσιά το καλοκαίρι,
– των σωμάτων θέρμανσης, για ζέστη το χειμώνα,
εξασφαλίζοντας και στις δύο περιπτώσεις σημαντική οικονομία στη λειτουργία των κλιματιστικών και του λέβητα, αντίστοιχα.

Ο συνδυασμός των δύο μεθόδων παρέχει το 100% της θερμομόνωσης. Από μόνες τους οι ανακλαστικές βαφές καλύπτουν το 65% των αναγκών του κτιρίου, ενώ η εξωτερική θερμομόνωση με ογκώδη θερμομονωτικά υλικά καλύπτει το 35%.

Ως εκ τούτου, αν κάποιος πρέπει για οποιοδήποτε λόγο να διαλέξει ανάμεσα στις δύο μεθόδους και να μην τις εφαρμόσει συνδυαστικά, είναι προφανές ότι τον συμφέρει να προτιμήσει μία ανακλαστική βαφή, τόσο λόγω του χαμηλού κόστους της όσο και λόγω της υψηλότερης θερμομονωτικής απόδοσης που επιτυγχάνει.

Και οι δύο μέθοδοι εφαρμόζονται και στις οριζόντιες επιφάνειες (πλάκα οροφής) και στις κατακόρυφες επιφάνειες (περιμετρική τοιχοποιία κτιρίου), τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά (η επιλογή ανάμεσα σε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις γίνεται κατά περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες μόνωσης και τις ειδικές συνθήκες της κάθε εφαρμογής).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Smart Technical Solutions είναι η μόνη εταιρεία στην αγορά που προτείνει στους πελάτες της και εφαρμόζει στα έργα της τον συνδυασμό αυτών των δύο μεθόδων. Αυτό το γεγονός αποτελεί σημαντικό τεχνικό πλεονέκτημα, με πολύ μικρή οικονομική επιβάρυνση για τον πελάτη, η οποία αποσβένεται σύντομα χάρη στη μεγάλη αύξηση του ποσοστού εξοικονόμησης ενέργειας που επιτυγχάνει.

MARCALOR: Μία εναλλακτική λύση αντί της εξωτερικής θερμομόνωσης

Επειδή ένα έργο εξωτερικής θερμομόνωσης σημαίνει αναπόφευκτα κάποιο αρκετά υψηλό κόστος και αναστάτωση, προτείνουμε να εξετάσετε και τη λύση της οικονομικής θέρμανσης με την ελληνική τεχνολογία MARCALOR, Οικονομικά Θερμαντικά Σώματα Μαρμάρου, Γρανίτη και Πέτρας, με την οποία οι περιμετρικοί τοίχοι, τα ταβάνια και τα δάπεδα παραμένουν ζεστά, σε αντίθεση με τις συμβατικές μεθόδους θέρμανσης, που δεν μπορούν να θερμάνουν αυτές τις επιφάνειες, με αποτέλεσμα να έχουμε σχηματισμό σταγονιδίων και μούχλας και να υπάρχει σημαντική διαφυγή θερμότητας από το κτίριο.

Μοιράσου το στα social media