KELYFOS

Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

Τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια
χρηματοδοτούνται από προγράμματα επιδοτήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Η Smart Technical Solutions διαθέτει συνεργεία πιστοποιημένα από την KELYFOS και αναλαμβάνει σε όλη την Ελλάδα ολοκληρωμένα έργα εξωτερικής θερμομόνωσης με χαμηλές τιμές, εξαιρετική ποιότητα και συνέπεια στο χρόνο παράδοσης των έργων.

Τι είναι το Kelyfos

Το Kelyfos είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης για υφιστάμενα και νεοαναγειρόμενα κτίρια. Πρόκειται για αποτέλεσμα συνεργασίας των κορυφαίων εταιριών στο χώρο της δόμησης Polykem, Dow, Isomat και Alumil. Το Kelyfos είναι πιστοποιημένο σύστημα από τον ΕΟΤΑ (αριθμός πιστοποίησης ΕΤΑ-06/0252) και υπερκαλύπτει έως και 12 φορές την προδιαγραφή ETAG 2004. Με την εφαρμογή του ολοκληρωμένου συστήματος Kelyfos επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση και ψύξη έως και 58%.

Ανάλυση του συστήματος

Εξοικονομείστε για πάντα ενέργεια για θέρμανση και ψύξη με το ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Kelyfos και θωρακίστε με ιδανικό τρόπο κάθε σημείο του παλαιού ή νεοαναγειρόμενου κτηρίου σας.

Η τοιχοποιία, το δώμα (οροφή), η πιλοτή, τα κουφώματα και τα τζάμια γίνονται αδιαπέραστα από το κρύο και τη ζέστη, προσφέροντάς σας καθολική και ολοκληρωμένη θερμομόνωση, ενώ εσείς εξακολουθείτε να κατοικείται στο σπίτι, καθώς η τοποθέτηση γίνεται εξωτερικά και χωρίς οχλήσεις.

Kelyfos Wall: Τοιχοποιία
Kelyfos Rooftile: Δώμα
Kelyfos Doors & Windows: Κουφώματα Αλουμινίου
Kelyfos Energy Glass: Ενεργειακοί Υαλοπίνακες

Kelyfos Wall

Τεχνικό Φυλλάδιο Kelyfos

Το Kelyfos Wall (ETICS: External Thermal Insulation Composite Systems) είναι σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης και ανακαίνισης κτηρίων για τοιχοποιία και πιλοτή που εφαρμόζεται σε υφιστάμενες και νεοαναγειρόμενες κατασκευές.

Τα βασικά επιμέρους προϊόντα που απαρτίζουν το Kelyfos Wall είναι τα ακόλουθα:

 1. Ινοπλισμένη ρητινούχα κόλλα τσιμεντοειδούς βάσης Kelyfos Thermo της εταιρείας ISOMAT.
 2. Θερμομονωτικές πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης (XPS) Styrofoam IB-SL ή xenergy ETICS SL της εταιρείας DOW.
 3. Βύσματα στερέωσης των θερμομονωτικών πλακών της εταιρείας POLYKEM
 4. Υαλόπλεγμα Kelyfos της POLYKEM
 5. Ρητινούχοι σοβάδες τσιμεντοειδούς βάσης Kelyfos, ακρυλικοί παστώδεις σοβάδες Kelyfos Acryl και σιλικονούχοι παστώδεις σοβάδες Kelyfos Silicone της εταιρείας ISOMAT, οι οποίοι διατίθενται σε ευρεία ποικιλία χρώματος και υφής.
   • Fine: Για τη διαμόρφωση λείας τελικής επιφάνειας
   • Décor: Για τη διαμόρφωση αδρής-διακοσμητικής επιφάνειας

Επιπλέον το Kelyfos Wall διαθέτει πλήθος ειδικών εξαρτημάτων όπως: οδηγοί στήριξης θερμομονωτικών πλακών, βίδες οδηγών στήριξης, ειδικά τεμάχια εξηλασμένης πολυστερίνης εξωτερικών γωνιών και δομικών ανοιγμάτων, γωνιόκρανα, κ.ά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ:
http://www.youtube.com/watch?v=0GUwPB3WwYM&NR=1

Τεχνικό φυλλάδιο Kelyfos Thermo
Τεχνικό φυλλάδιο Styrofoam IB-SL
Τεχνικό φυλλάδιο ΧENERGY της Dow
Τεχνικό φυλλάδιο βυσμάτων Kelyfos
Τεχνικό φυλλάδιο υαλοπλέγματος Kelyfos
Τεχνικό φυλλάδιο Kelyfos Fine
Τεχνικό φυλλάδιο Kelyfos Decor

Kelyfos Rooftile (Polytile)

Μελέτη του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ένέργειας (ΚΑΠΕ Ιούνιος 2006) έχει δείξει οτι μια τυπική πολυκατοικία στην Αθήνα θα μπορούσε να κερδίσει περίπου 1.000€ τον χρόνο χρησιμοποιώντας Kelyfos Rooftile στο δώμα της. Γενικώς τα ενεργειακά οφέλη μπορούν να φτάσουν και το 48% (ηλεκτρικό ρεύμα και πετρέλαιο ή φυσικό αέριο). Εκτός από την αποδεδειγμένη εξοικονόμηση ενέργειας το θερμομονωτικό πλακίδο Kelyfos Rooftile καθιστά το κτήριο πιο οικολογικό μειώνοντας την εκπομπή αέριων ρύπων μέχρι και 35%.
Το Kelyfos Rooftile είναι ένα σύνθετο θερμομονωτικό πλακίδιο το οποίο χρησιμοποιείται για την θερμομόνωση του δώματος (ταράτσα) και αποτελείται από ειδικές πλάκες λευκού τσιμέντου, υψηλών προδιαγραφών, με επικολλημένη εξηλασμένη πολυστερίνη (XPS) Styrofoam της DOW

Πλεονεκτήματα:

– Προστασία του δώματος από καιρικές καταπονήσεις
– Προστασία της υφιστάμενης στεγάνωσης* του δώματος από γήρανση και θερμική καταπόνηση
– Ευκολία και ταχύτητα στην τοποθέτηση με απλή απόθεση
– Μικρό βάρος (45kg-m2) κατάλληλο για δώματα ελάχιστου φορτίου πλακόστρωσης χωρίς κίνδυνο υφαρπαγής από τον άνεμο
– Απάλειψη θερμικών γεφυρών** χάρη στη ραμποτέ διαμόρφωση των πλευρών του πλακιδίου
– Κύριο μέρος του πλακιδίου αποτελείται από το πιο αξιόπιστο θερμομονωτικό υλικό της αγοράς STYROFOAM της DOW
– Δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης του πλακιδίου σε ανέγερση επιπλέον ορόφων
– Καλαίσθητη τελική επιφάνεια
Εκτός από τα πλεονεκτήματα που ήδη έχουν αναφερθεί το Kelyfos Rooftile προστατεύει τη στεγάνωση (υγρομόνωση) του δώματος χωρίς να χρειάζεται η περιοδική αντικατάσταση ή ενίσχυση της. Επίσης σταματά την συγκέντρωση υδρατμών στο κτήριο και δεν εμφανίζονται τα αντιαισθητικά μαυρίσματα στους εσωτερικούς τοίχους από μούχλα και υγρασία.Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα του Kelyfos Rooftile είναι η επαναχρησιμοποίηση των πλακών στην περίπτωση ανέγερσης επιπλέον ορόφων.

*Απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του Kelyfos Rooftile είναι να έχει προηγηθεί στεγάνωση (υγρομόνωση) και δημιουργία ρύσεων στην ταράτσα.
**Θερμική γέφυρα: Τα τμήματα εκείνα των κτηρίων (κολώνες, δοκάρια) που κατέχουν λιγότερη ή μηδαμινή θερμομονωτική ικανότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα δομικά στοιχεία του κτηρίου. Αν και αποτελούν ένα μικρό τμήμα του οικοδομήματος, αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό ποσοστό της θερμικής απώλειας των κτηρίων.

Τεχνικές Προδιαγραφές Kelyfos Rooftile

Διαστάσεις πλακιδίου

300mmx600mm

Πάχος θερμομονωτικού

50mm

Πάχος προστατευτικού κονιάματος

20mm

Συντ. θερμ. αγωγιμότητας λ θερμομονωτικού σε μέση θερμοκρασία δοκιμής 100 C (90 ημέρες)

0.035W/mk
0.028Kcal/mh°C

EN 12667

Συντ. θερμ. αγωγιμότητας λ προστατευτικού κονιάματος

1.395W/mk
1.20Kcal/mh°C

EN 12667

Αντοχή σε συμπίεση θερμομονωτικού (χαμηλότερη τιμή μεταξύ ορίου διαρροής ή 10% παραμόρφωση)

0.30N/mm2

EN 826

Αντοχή κονιάματος σε αποκόλληση

0.25N/mm2

Ελάχιστη αντοχή κονιάματος σε συμπίεση (28 ημέρες)

20N/mm2

Απότριψη κονιάματος

3Mm

Βάρος πλακιδίου

~8.5kg

Kelyfos Doors & Wndows

Έρευνες έχουν αποδείξει οτι σημαντικές απώλειες σε θέρμανση και ψύξη (περίπου 10-25%) προέρχονται από τα κουφώματα και τα τζάμια των κτηρίων. Η ιδανική λύση, ως συμπλήρωμα της θωράκισης της τοιχοποιίας και του δώματος, είναι η εφαρμογή θερμομονωτικών κουφωμάτων και ενεργειακών υαλοπινάκων.

Τα κουφώματα αλουμινίου Kelyfos Doors & Windows, κατασκευασμένα από την κορυφαία του χώρου Alumil, πλαισιώνουν αποτελεσματικά το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης Kelyfos, εμποδίζοντας το πέρασμα ζεστού ή κρύου αέρα μέσα από τις αρθρώσεις τους (αεροστεγανότητα), καθώς και τη μετάδοση της θερμοκρασίας μέσα από τα υλικά κατασκευής τους χάρη στην παρεμβολή πολυαμιδίου μεταξύ εσωτερικού και εξωτερικού προφίλ.

Με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές, οι σειρές κουφωμάτων που έχει επιλέξει η POLYKEM σε συνεργασία με την Alumil κατατάσονται στις υψηλότερες κατηγορίες απόδοσης. Για καλύτερο έλεγχο της ποιότητας κατασκευής, το ειδικό υλικό από πολυαμίδιο που χρησιμοποιείται ως θερμοδιακόπτης, έχει σχεδιαστεί, παράγεται και εφαρμόζεται από την ίδια την Alumil. Τα συστήματα κουφωμάτων Alumil είναι πιστοποιημένα από αναγνωρισμένα εργαστήρια όπως του lft ROSENHEIM-ΕΚΑΝΑΛ κ.ά.

Kelyfos Energy Glass

Η POLYKEM συμπληρώνει ιδανικά την θερμομόνωση των ανοιγμάτων με το Kelyfos Energy Glass, προϊόν της AGC μία από τις κορυφαίες παγκοσμίως εταιρείες στον κλάδο των υαλοπινάκων.

Ο ενεργειακός αυτός διπλός υαλοπίνακας μαλακής επίστρωσης (magnetron), παρουσιάζει εξαιρετικές θερμομονωτικές ιδιότητες, μειώνοντας σημαντικά την ηλιακή ακτινοβολία που εισέρχεται στο εσωτερικό του κτηρίου, χωρίς όμως να περιορίζει τη φωτεινότητα του χώρου.

Τα Πλεονεκτήματα του Συστήματος Kelyfos

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Με τη χρήση του συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης Kelyfos επιτυγχάνουμε μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, καταναλώνοντας πολύ λιγότερα καύσιμα για ζέστη το χειμώνα και λιγότερο ρεύμα για κλιματισμό το καλοκαίρι. Συνεπώς, έχουμε απόσβεση του κόστους εφαρμογής από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του συστήματος, ανάλογα με τις κλιματικές συνθήκες της περιοχής.

Προστασία του Περιβάλλοντος

Είναι γνωστή η αυξανομένη επιστημονική ανησυχία ότι οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν αρνητικές επιπτώσεις στο κλίμα του πλανήτη. Η υψηλή κατανάλωση ενέργειας οδηγεί σε εκπομπές ρυπογόνων αερίων και αυτό με τη σειρά του προκαλεί ατμοσφαιρική ρύπανση και αλλαγές στο κλίμα του πλανήτη. Η αύξηση των αερίων θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα είχε σαν αποτέλεσμα την αύξηση της θερμοκρασίας κατά 5,8 0C την δεκαετία του ‘90, αύξηση που δεν είχε δει η γη τα τελευταία 10.000 χρόνια. Με το νέο σύστημα KELYFOS επομένως, επιτυγχάνεται και μείωση των ρυπογόνων ουσιών στην ατμόσφαιρα.

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων

Από τον Ιανουάριο του 2006, τέθηκε σε εφαρμογή σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκή Ένωσης η Οδηγία 2002/91/EC για την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων. Η τελευταία, θα περιλαμβάνει μέτρα ώστε να μειωθεί η ενεργειακή κατανάλωση του κτιριακού τομέα που σήμερα αποτελεί το 40% περίπου της συνολικής κατανάλωσης σε ευρωπαϊκό επίπεδο και το 50% των εκπομπών CO2 και άλλων αερίων που ενισχύουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.

Θερμική Άνεση όλο το χρόνο

Έχοντας ένα κτίριο θερμικά προστατευμένο από παντού, επιτυγχάνεται μια κατά το δυνατόν σταθερή θερμοκρασία καθόλη τη διάρκεια του έτους, με την ελάχιστη δυνατή κατανάλωση ενέργειας.

Θερμική Προστασία Κτιριακού Κελύφους

Με το νέο σύστημα KELYFOS, εκτός από την αύξηση της θερμομονωτικής ικανότητας του τοίχου και επομένως τη διατήρηση π.χ. της θερμότητας για αρκετά μεγάλο διάστημα μετά τη διακοπή της θέρμανσης, επιτυγχάνουμε την απόλυτη προστασία του κτιρίου από θερμικές καταπονήσεις ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών.

Αποφυγή Δημιουργίας Θερμικών Γέφυρων

Θερμογέφυρες είναι τα τμήματα εκείνα του εξωτερικού περιβλήματος, που ο βαθμός θερμομόνωσής τους υπολείπεται σημαντικά του βαθμού θερμομόνωσης των στοιχείων που το περιβάλλουν. Oι απώλειες από τις θερμογέφυρες αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό των ολικών απωλειών του κτιρίου, παρά το γεγονός ότι οι τελευταίες συνήθως αντιπροσωπεύουν ένα μικρό τμήμα του εξωτερικού κελύφους. Η προστασία των δομικών στοιχείων, έχει ως αποτέλεσμα να παρουσιάζουν αυτά ομοιόμορφη θερμοπερατότητα και να αποφεύγονται οι θερμογέφυρες. Διαφορετικά, εκτός των άλλων, δημιουργείται και μια δυσάρεστη αίσθηση ρευμάτων αέρα στον άνθρωπο, με εντονότερο πρόβλημα όσο μεγαλύτερη είναι η διαφορά θερμοκρασίας του εσωτερικού αέρα από την εσωτερική επιφάνεια του κτιρίου. Επομένως, με τη χρησημοποίηση του KELYFOS, διατηρείται ολόκληρο το κτίριο σε μια θερμικά σταθερή κατάσταση και επιτυγχάνεται καλύτερη ποιότητα ζωής.

Αποφυγή Συμπύκνωσης Υδρατμών

H συμπύκνωση των υδρατμών του εσωτερικού χώρου στην περιοχή της θερμογέφυρας είναι το πιο συνηθισμένο αποτέλεσμα της ελλιπούς θερμομόνωσής της. Tο πρόβλημα αρχίζει καθώς οι υδρατμοί που δημιουργούνται κατά τη χρησιμοποίηση του κτιρίου έρχονται σε επαφή με τα ψυχρότερα τμήματα του εξωτερικού κελύφους, στην περιοχή των θερμογεφυρών. Kατά την επαφή αυτή, οι υδρατμοί μετατρέπονται σε νερό και τελικά σε μούχλα και επιφανειακές βλάβες. Με την εφαρμογή του KELYFOS το παραπάνω πρόβλημα ελαχιστοποιείται σε συνδυασμό με τον καλό αερισμό του χώρου.

Μηδενική Όχληση των Ενοίκων

Όλες οι εργασίες για την τοποθέτηση του συστήματος γίνονται στην εξωτερική πλευρά του κτιρίου και δεν υπάρχει λόγος προσωρινής μετακίνησης των ενοίκων μέχρι την ολοκλήρωση του έργου. Επίσης, ο χώρος εφαρμογής παραμένει καθαρός, καθώς οι συσκευασίες είναι ελεγχόμενες και αποφεύγονται τα μπάζα. Τέλος, δεν έχουμε καμία μείωση του ωφέλιμου χώρου του κτιρίου.

Υψηλή Αντίσταση σε Κρούσεις

Ο συνδυασμός εξηλασμένης πολυστερίνης STYROFOAM IB-SL της DOW και των έτοιμων σοβάδων KELYFOS FINE/DÉCOR, σε συνδυασμό με την ινοπλσμένη κόλλα KELYFOS THERMO της ISOMAT, προσφέρει υψηλή αντίσταση σε κρούσεις με αποτέλεσμα το σύστημα να μπορεί να τοποθετηθεί στο σύνολο της τοιχοποιίας, χωρίς κίνδυνο να τραυματισθεί από τυχόν κακομεταχείρηση.

Μηδενική Απορρόφηση Υγρασίας

Τόσο οι θερμομονωτικές πλάκες της DOW, όσο και οι σοβάδες της ISOMAT, έχουν σχεδόν μηδενική απορρόφηση υγρασίας, με αποτέλεσμα να διατηρείται ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας του δομικού στοιχείου σταθερός καθ’όλη τη διάρκεια ζωής του έργου και έτσι να διατηρούνται σταθερές οι θερμομονωτικές ιδιότητες του συστήματος.

Πιστοποίηση Συστήματος

Το σύστημα φέρει την επίσημη πιστοποίηση European Technical Approval (ETA) της ευρωπαϊκής ένωσης. Τα επίσημα tests έχουν πραγματοποιηθεί από το ανεξάρτητο διαπιστευμένο εργαστήριο MPA της Γερμανίας, σύμφωνα με την οδηγία ETAG 004 (European Technical Approval Guideline) για τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης.

Εμπειρία

Τα 50 χρόνια εμπειρίας της DOW σε συνδυασμό με τα πάνω από 20 χρόνια παρουσίας της ISOMAT και της POLYKEM στην Ελλάδα, αποτελούν μια ουσιαστική εγγύηση για την ποιότητα του συστήματος. Οι πληθώρα των μέχρι τώρα έργων με χρήση θερμομονωτικών πλακών STYROFOAM της DOW και έτοιμων κονιαμάτων της ISOMAT και η ουσιαστική εμπειρία της POLYKEM στην εισαγωγή καινοτόμων υλικών στην οικοδομική αγορά, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία και αναγνώριση του συστήματος στην ελληνική αγορά.

Ευκολία στην Εφαρμογή

Η ευκολία τοποθέτησης των στοιχείων του συστήματος από εκπαιδευμένα συνεργία, συντελεί στην γρηγορότερη και οικονομικότερη εφαρμογή του, μειώνοντας παράλληλα και το κόστος των εργατικών. Λόγω βολικής συσκευασίας των συστατικών του συστήματος είναι ελεγχόμενη η διαχείρηση των υλικών με αποτέλεσμα την οικονομικότερη δυνατή χρήση τους. Επιπλέον, το σύστημα μπορεί να εφαρμοστεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, της τάξεως των 50C.

Ανακαίνιση Κτιρίου

Με τη χρησιμοποίηση του συστήματος KELYFOS επιτυγχάνεται μια ουσιαστική ανακαίνιση του κτιρίου το οποίο αποκτά νέα καλαίσθητη όψη, διατηρώντας κατά το δυνατόν, το ήδη υπάρχον αρχιτεκτονικό σχέδιο. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής 8 έτοιμων αποχρώσεων με λεία ή αδρή επιφάνεια, αλλά και ευρεία γκάμα 20 ακόμη αποχρώσεων κατά παραγγελεία.

Μικρότερη διαστασολόγηση

Μικρότερη διαστασολόγηση των εγκαταστάσεων κλιματισμού, αφού θα υπάρξει μειωμένη απαίτηση κλιματισμού λόγω καλύτερης θερμομόνωσης και επομένως μειωμένων θερμικών απωλειών.

Περισσότερος οφέλειμος χώρος

Κέρδος στην κατοικήσιμη επιφάνεια αφού με μπορούμε να επιτύχουμε μείωση του πάχους της εξωτερικής τοιχοποιίας στην ελάχιστη στατικά απαιτούμενη διάσταση.

Προωθητικό Υλικό

Τεχνικά Φυλλάδια

Έργα Kelyfos

Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες έργων που έγιναν με το σύστημα Kelyfos. Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Πιστοποιήσεις

Το σύστημα Kelyfos φέρει την επίσημη πιστοποίηση European Technical Approval (ETA) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία εκδόθηκε από τον εθνικό οργανισμό τυποποίησης DIBt της Γερμανίας (μέλος ΕΟΤΑ). Τα επίσημα tests έχουν πραγματοποιηθεί από το ανεξάρτητο διαπιστευμένο εργαστήριο MPA της Γερμανίας, σύμφωνα με την οδηγία ETAG 004 (European Technical Approval Guideline 004) για τα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης. Τα αποτελέσματα των tests υπερκαλύπτουν τις απαιτήσεις του ETAG004.

Επομένως, ο τελικός χρήστης μπορεί να είναι σίγουρος ότι τα επί μέρους στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεταξύ τους χωρίς κανένα πρόβλημα συμβατότητας, διατηρώντας τις ιδιότητες του όλου συστήματος σταθερές καθ’όλη τη διάρκεια ζωής του έργου.

Έχουν γίνει μετρήσεις για τον υπολογισμό του U-value από το επίσημο εργαστήριο της ευρωπαϊκής ένωσης στην Ελλάδα, το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ). Το τελευταίο, πραγματοποίησε επίσης και τεχνοοικονομική μελέτη θερμομόνωσης, τα αποτελέσματα της οποίας αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

ΚΑΠΕ

Εξοικονόμηση
για θέρμανση

Εξοικονόμηση
για ψύξη

Συνολική
Εξοικονόμηση
ενέργειας

Α Κλιματική Ζώνη

28-31%

48-49%

35-37%

Β Κλιματική Ζώνη

33-35%

46-48%

36-39%

Γ Κλιματική Ζώνη

35-38%

47-48%

36-38%

Δ Κλιματική Ζώνη

39-41%

Βίντεο

Τα παρακάτω βίντεο παρουσιάζουν το ολοκληρωμένο σύστημα Kelyfos:

3D Video εφαρμογής Kelyfos from Kelyfos on Vimeo.

Kelyfos Presentation from POLYKEM on Vimeo.


Συχνές Ερωτήσεις

Για να δείτε τις συχνές ερωτήσεις και τις απαντήσεις τους σχετικά με το Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης KELYFOS, πατήστε εδώ.

Ανακλαστικές θερμομονωτικές βαφές (”ψυχρές” βαφές)

Εναλλακτικά ή συμπληρωματικά, η Smart Technical Solutions προτείνει την εφαρμογή ανακλαστικών ”ψυχρών” βαφών εξωτερικά και εσωτερικά στους περιμετρικούς τοίχους, στα ταβάνια και στις ταράτσες των κτιρίων, για τη διατήρηση της θερμότητας μέσα στο κτίριο το χειμώνα και την ανάκλαση της ηλιακής ακτινοβολίας το καλοκαίρι. Ένα παράδειγμα τέτοιας βαφής είναι το ANTITHERM.

Μοιράσου το στα social media