Οικονομική Θερμομόνωση με Πλάκες Ινοβάμβακα INOTHERM σε Μη Βατό Δώμα

Σε περιπτώσεις όπου ο πελάτης ενδιαφέρεται για μία ισχυρή υγροθερομόνωση της ταράτσας του χωρίς να τον ενδιαφέρει να είναι βατή, η πρότασή μας, που την έχουμε εφαρμόσει επιτυχώς σε αρκετές περιπτώσεις, είναι η ακόλουθη:

 1. Κάνουμε τρεις διαδοχικούς πλημμυρισμούς της επιφάνειας σε βάθος με BETOSTAL SLN, υδατοδιαλυτή ρητίνη εμποτισμού και αδιαβροχοποίησης. Η αδιαβροχοποίηση εδώ έχει ολοκληρωθεί 100%, με ένα κόστος μόνο γύρω στα 2-3 ευρώ ανά τ.μ.! (ανάλογα με το πόσο συμπαγές είναι το υπόστρωμα (τσιμεντόπλακες, τσιμεντοκονία ρύσεων, πλάκα σκυροδέματος κτλ.).
  Σε περίπτωση που το υπόστρωμα είναι μωσαϊκό ή πλακάκι ή μάρμαρο, πλάκες Καρύστου ή άλλη πετρώδης επιφάνεια, το σωστό υλικό αδιαβροχοποίησης είναι το BETOSTAL SLV ή το AQUABLOCK, τα οποία αραιώνονται με white spirit και όχι με νερό.
 2. Προαιρετικά, για μεγαλύτερη ασφάλεια, εφαρμόζουμε δύο χέρια λευκό SMALTOFIX. Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσαμε το BETOSTAL SLN στο πρώτο βήμα, μπορούμε στο δεύτερο βήμα να βάλουμε το διαφανές BETOCRYL, που είναι πολύ οικονομικότερο από το SMALTOFIX. Πάντως, τονίζουμε ότι αυτό το δεύτερο βήμα είναι προαιρετικό και γίνεται περισσότερο για “ψυχολογικούς” λόγους, καθώς η αδιαβροχοποίηση που πετύχαμε στο πρώτο βήμα είναι ήδη απόλυτη.
 3. Τοποθετούμε τις θερμομονωτικές πλάκες INOTHERM, οι οποίες επιτυγχάνουν διπλή θερμομόνωση: επαφής/επαγωγής και ανακλαστική (καθώς λειτουργούν μερικώς όπως οι ανακλαστικές βαφές).
 4. Αν κάνουμε και δεύτερη στρώση, σταυροειδώς ως προς την πρώτη, τότε θα έχουμε ακόμα καλύτερη θερμομόνωση.
 5. Στη συνέχεια, απλώνουμε φύλλα νάιλον, μία στρώση (τα κομμάτια τα ενώνουμε μεταξύ τους με μονωτική ταινία).
 6. Στη συνέχεια απλώνουμε γεωύφασμα σε ολόκληρη την επιφάνεια.
 7. Μετά πιάνουμε μαζί το νάιλον και το γεωύφασμα και τα γυρνάμε κάτω από τις άκρες του INOTHERM σε ολόκληρο το δώμα περιμετρικά.
 8. Περιμετρικά σφραγίζουμε με κορδόνι και πολυουρεθάνη.
 9. Για να μην υπάρξει γήρανση του τελικού σφραγίσματος συνιστούμε να καλυφθεί η πολυουρεθάνη με την ειδική ελαστική ρητίνη επικάλυψης και προστασίας ARMOFIX, που αντέχει στον ήλιο και στις συστολές και διαστολές.
 10. Τέλος, ρίχνουμε λευκό άσπρο χαλίκι, για ακόμα καλύτερη ανακλαστική θερμομόνωση και για να μην πιάνει πάγο.

Σημείωση: Η βατότητα αυτής της ταράτσας δεν είναι μηδενική. Δηλαδή, μπορεί να περπατιέται, αλλά δεν μπορεί να γίνεται βαριά χρήση, σπρώξιμο βαρέων αντικειμένων στην επιφάνεια, τοποθέτηση κεραιών, ψυκτικών μηχανημάτων κτλ.

Μοιράσου το στα social media