Υλικά Θερμομόνωσης με Πολυστερίνη

Τα έργα εξοικονόμησης ενέργειας σε κτίρια
χρηματοδοτούνται από προγράμματα επιδοτήσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Η Smart Technical Solutions παρουσιάζει σε αυτήν την ενότητα (δείτε το Αριστερό Μενού) τη γνωστή μέθοδο θερμομόνωσης με πολυστερίνη, σε δύο διαφορετικές μορφές:

  1. Πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης σε διάφορα πάχη και πυκνότητες
  2. Σφαιρίδια διογκωμένης πολυστερίνης αναμιγμένα με τσιμέντο

Η διογκωμένη πολυστερίνη είναι το πιο συνηθισμένο από τα θερμομονωτικά υλικά που χρησιμοποιούνται στα έργα εξωτερικής θερμομόνωσης.

Πιο οικολογικά υλικά σε θερμομονωτικές πλάκες μικρού πάχους θα παρουσιαστούν προσεχώς σε αυτόν τον δικτυακό τόπο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Εναλλακτικά, συνιστούμε τις ανακλαστικές ή ψυχρές βαφές, που είναι μία πολύ πρακτική και οικονομική λύση, χωρίς την προσθήκη όγκου στο κτίριο, που ανακλούν την υπέρυθρη ακτινοβολία:
– του ήλιου, για δροσιά το καλοκαίρι,
– των σωμάτων θέρμανσης, για ζέστη το χειμώνα,
εξασφαλίζοντας και στις δύο περιπτώσεις σημαντική οικονομία στη λειτουργία των κλιματιστικών και του λέβητα, αντίστοιχα.

Ο συνδυασμός των δύο μεθόδων παρέχει το 100% της θερμομόνωσης. Από μόνες τους οι ανακλαστικές βαφές καλύπτουν το 65% των αναγκών του κτιρίου, ενώ η εξωτερική θερμομόνωση με ογκώδη θερμομονωτικά υλικά καλύπτει το 35%.

Ως εκ τούτου, αν κάποιος πρέπει για οποιοδήποτε λόγο να διαλέξει ανάμεσα στις δύο μεθόδους και να μην τις εφαρμόσει συνδυαστικά, είναι προφανές ότι τον συμφέρει να προτιμήσει μία ανακλαστική βαφή, τόσο λόγω του χαμηλού κόστους της όσο και λόγω της υψηλότερης θερμομονωτικής απόδοσης που επιτυγχάνει.

Και οι δύο μέθοδοι εφαρμόζονται και στις οριζόντιες επιφάνειες (πλάκα οροφής) και στις κατακόρυφες επιφάνειες (περιμετρική τοιχοποιία κτιρίου), τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά (η επιλογή ανάμεσα σε αυτές τις εναλλακτικές λύσεις γίνεται κατά περίπτωση ανάλογα με τις ανάγκες μόνωσης και τις ειδικές συνθήκες της κάθε εφαρμογής).

Μοιράσου το στα social media