Θερμομονωτικές Τσιμεντόπλακες DUROSOL

Οι Θερμομονωτικές Τσιμεντόπλακες DUROSOL αποτελούνται από λευκή τσιμεντόπλακα πάχους 2cm που στην κάτω πλευρά της έχει στερεωμένη πλάκα διογκωμένης πολυστερίνης DUROSOL πάχους 5cm. Συνεπώς, το συνολικό πάχος της πλάκας είναι 7cm.

Οι διαστάσεις των πλακών αυτών είναι 50cm x 50cm. Τοποθετούνται η μία δίπλα στην άλλη, αφήνοντας ελεύθερους τριχοειδείς αρμούς ανάμεσά τους, για να περνάει το νερό της βροχής. Στη συνέχεια, το νερό συναντά τη στεγανωμένη επιφάνεια της ταράτσας και με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν οι κατάλληλες ρύσεις οδηγείται κάτω από τις πλάκες στις υδρορροές. Η χρήση αποστατών για μικρή ανύψωση των πλακών ώστε να περνάει από κάτω τους το νερό είναι προαιρετική.

Για τη στεγάνωση της ταράτσας, που γίνεται φυσικά πριν από την τοποθέτηση των θερμομονωτικών πλακών, συνιστούμε την τεχνολογία των ρητινών εμποτισμού WINWET, τόσο για λόγους ευκολίας (τα υλικά εφαρμόζονται εύκολα από ανειδίκευτο άτομο) όσο και για λόγους ασφάλειας (με τη διείσδυση των ρητινών μέσα στους πόρους της επιφάνειας εξασφαλίζεται οριστική στεγανοποίηση, σε αντίθεση με τα ασφαλτόπανα, τις ελαστομερείς βαφές και άλλα επικαλυπτικά υλικά, που έχουν ημερομηνία λήξης). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την υγρομόνωση ταράτσας από μπετόν πατήστε εδώ. Αν η ταράτσα είναι καλυμμένη με κεραμικά πλακίδια ή μάρμαρα, μωσαϊκό, πλάκες Καρύστου ή άλλες πετρώδεις επιφάνειες, πατήστε εδώ.

Ο συνδυασμός της στεγάνωσης της ταράτσας με υλικά WINWET με τις Θερμομονωτικές Τσιμεντόπλακες DUROSOL έχει τα εξής σημαντικά πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τις συμβατικές μεθόδους επικάλυψης:

 1. Πολύ απλή εφαρμογή χωρίς εξειδικευμένα συνεργεία, καθώς δεν απαιτείται καμία τεχνική γνώση ή εμπειρία για τη σωστή εφαρμογή των υλικών.
 2. Χαμηλό κόστος εφαρμογής, αν επιλέξετε να καλέσετε συνεργείο (δικό σας ή της Smart Technical Solutions), επειδή η εφαρμογή είναι απλή και γρήγορη και συνεπώς η χρέωση του συνεργείου είναι χαμηλή.
 3. Εύκολη επισκευή σε περίπτωση αστοχίας στην εφαρμογή των στεγανωτικών υλικών: σε αντίθεση με τα ασφαλτόπανα και τις επικαλυπτικές βαφές (ελαστομερή) που θέλουν εξολοκλήρου αποξήλωση αν περάσει υγρασία στο ταβάνι, αρκεί η απομάκρυνση των πλακών, που δεν είναι κολλημένες πάνω στην επιφάνεια, και η εκ νέου εφαρμογή της κατάλληλης ρητίνης.
 4. Βατότητα χωρίς πρόσθετο κόστος για τσιμεντοκονία και πλακάκια, όπως συμβαίνει με τους ασφαλτοτάπητες (η λύση να μείνει ο ασφαλτοτάπητας ακάλυπτος είναι τεχνικά λανθασμένη, επειδή δεν αντέχει για πολλά χρόνια εκτεθειμένος στον ήλιο και τις καιρικές συνθήκες).
 5. Ευελιξία για μετατροπές: σε περίπτωση που θα θελήσουμε να τοποθετήσουμε έναν ηλιακό θερμοσίφωνα ή φωτοβολταϊκό ή οτιδήποτε άλλο πάνω στην ταράτσα, απλά απομακρύνουμε όσες πλάκες χρειάζεται και το τοποθετούμε απευθείας επάνω στην πλάκα και στη συνέχεια κάνουμε εκ νέου μόνωση τοπικά, χωρίς να τραυματίσουμε τα υλικά υγροθερμομόνωσης με φόβο να περάσει αργότερα υγρασία.
 6. Ιδανική λύση για ενοικιαζόμενους χώρους: αν ξενοικιάσετε το χώρο, απλά παίρνετε μαζί σας τις θερμομονωτικές πλάκες και τις εγκαθιστάτε στο νέο χώρο όπου θα εγκατασταθείτε! Αυτό δεν είναι εφικτό με κανέναν άλλο τύπο θερμομόνωσης.
 7. Συνδυασμός με ανακλαστική βαφή: Όταν κάποιος έχει διαστρώσει την επιφάνειά του με μάρμαρα, πλακάκια, μωσαϊκό ή άλλο ακριβό υλικό που συνήθως μπαίνει πάνω από τα ασφαλτόπανα, λυπάται να το καλύψει με ανακλαστική βαφή, ακόμα και αν γνωρίζει ότι θα τριπλασιάσει τη θερμομονωτική απόδοση που από τη φύση της έχει η πολυστερίνη. Αντίθετα, τις θερμομονωτικές τσιμεντόπλακες πρόθυμα τις βάφει κάποιος με μία ανακλαστική βαφή όπως είναι το ANTITHERM, αφού πρώτα τις ασταρώσει με το BETOSTAL F18. Ως τελική προστασία της βαφής, για να αντέχει για πολλά χρόνια στον ήλιο, στο χιόνι, στο περπάτημα κτλ., εφαρμόζεται η προστατευτική ρητίνη AQUABLOCK.
 8. Ανεστραμμένη μόνωση: Είναι γνωστό στον τεχνικό κόσμο ότι η ανεστραμμένη μόνωση, δηλαδή από κάτω η στεγάνωση και από πάνω η θερμομόνωση, έχει πολλά πλεονεκτήματα. Το βασικότερο από αυτά είναι ότι τα θερμομονωτικά υλικά δεν επιτρέπουν τη μετάδοση θερμότητας και την ανάπτυξη υψηλής θερμοκρασίας στην επιφάνεια των στεγανωτικών υλικών που βρίσκονται από κάτω τους, με αποτέλεσμα η επιφάνεια να μη ρηγματώνει λόγω των συστολοδιαστολών που προκαλούν οι απότομες αλλαγές θερμοκρασίας, ειδικά την άνοιξη και το φθινόπωρο, από τα ξημερώματα μέχρι το μεσημέρι. Έτσι η στεγάνωση παραμένει ανέπαφη από τέτοιου είδους προβλήματα.

Σύγκριση με άλλες θερμομονωτικές πλάκες της αγοράς

 1. Είναι αρκετά πιο οικονομικές. Επικοινωνήστε μαζί μας για να κάνετε σύγκριση τιμών.
 2. Ποιοτικά βρίσκονται στα ίδια επίπεδα.
 3. Η διογκωμένη πολυστερίνη είναι οικολογική και αβλαβής για την υγεία, ενώ η εξηλασμένη πολυστερίνη είναι αποδεδειγμένα καρκινογόνος και βλάπτει το περιβάλλον.
 4. Είναι ελληνικό προϊόν και όχι προϊόν ξένης πολυεθνικής εταιρείας.
Μοιράσου το στα social media