INOTHERM Ινοβάμβακας

Ελληνικές θερμομονωτικές & ηχομονωτικές πλάκες
από συνθετικές ίνες, κοκκοφοίνικα και ακρυλικές ρητίνες

συμπαγείς αλλά εύκαμπτες πλάκες με βάρος 80kg/m³
με πολύ υψηλότερη απόδοση από όλα τα ελαφριά και αφρώδη υλικά

Το INOTHERM είναι ένα πρωτοποριακό υλικό που εξασφαλίζει την απόλυτη θερμομόνωση και ηχομόνωση στην σημερινή οικοδομή, όπου οι απαιτήσεις της σύγχρονης ζωής είναι η αποτελεσματικότητα, το λογικό κόστος και η οικολογία.

Με πάχος μόνο 1,5cm οι θερμομονωτικές πλάκες ινοβάμβακα INOTHERM είναι σήμερα το πιο ευέλικτο υλικό εξωτερικής θερμομόνωσης με πολύ υψηλό συντελεστή απόδοσης. Η Smart Technical Solutions είναι υπερήφανη που εισάγει στην αγορά μία τόσο αξιόλογη ελληνική καινοτομία που θα ανατρέψει τα δεδομένα στην αγορά της θερμικής μόνωσης των κτιρίων.

Κατασκευάζεται σε πλάκες διαστάσεων 1.200mm x 600mm. Οι υφαντουργικές ίνες, από τις οποίες αποτελείται το υλικό, έχουν εμποτιστεί από ειδική αντιαναφλεκτική συγκολλητική και ελαστική ακρυλική ρητίνη (που είναι συγγενής με τις ακρυλικές ρητίνες των μονωτικών υλικών WINWET), η οποία προσδίδει συγκόλληση μεταξύ των ινών, μη αναφλεξιμότητα στο τελικό προιόν, και ανάλογη σκληρότητα για εύχρηστη εργασιμότητα κατά την εφαρμογή του.

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ

Σε σύγκριση με με τα περισσότερα από τα μέχρι τώρα γνωστά υλικά θερμομόνωσης που κυκλοφορούν στην αγορά, όπως είναι για παράδειγμα ιοι πλάκες πολυστερίνης (διογκωμένης ή εξηλασμένης), το INOTHERM έχει τα εξής σοβαρά πλεονεκτήματα, τα οποία έχουν επιβεβαιωθεί στην πράξη από τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία που αναλάβουν τις εφαρμογές του υλικού σε κτίρια, αλλά και από τους ιδιοκτήτες κτιρίων που εμπιστεύθηκαν τη θερμομόνωση των κτιρίων τους στην πρωτοποριακή τεχνολογία του ΙNOTHERM:

 • Έχει πολύ καλές θερμομονωτικές ιδιότητες.
  Συντελεστές: λ = 0,0290 W/m και K =0,0249Kcal/h.m.°C στους 10° C, με πιστοποίηση από το ΚΕΔΕ και σχετικήγνωμάτευση από το ΥΠΕΧΩΔΕ-ΓΓΔΕ ( Αριθ. Πρωτοκόλλου Δ14γ/85483/9801).
  Η μέτρηση του συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας έγινε σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 514 σε δοκίμια διατομής ακμής 301mm και πάχους 23mm.
 • Οι μεταβολές θερμοκρασίας προξενούν αμελητέες αποκλίσεις στους συντελεστές λ και Κ, πράγμα που δεν ισχύει για τα άλλα θερμομονωτικά υλικά. Και τούτο, διότι το συγκεκριμένο θερμομονωτικό υλικό  έχει τελείως διαφορετική συμπεριφορά στις καιρικές συνθήκες σε σχέση με όλη  την υπόλοιπη γκάμα των θερμομονωτικών υλικών της αγοράς. Συγκεκριμένα, λειτουργεί σαν μάλλινη κουβέρτα κατά τη χειμερινή περίοδο, ενώ κατά τη θερινή περίοδο λειτουργεί όπως το λινό η και το μεταξωτό ύφασμα. Λόγω του τρόπου κατασκευής του, δημιουργεί μόνιμο φράγμα από κυκλοφορούντα αέρα μέσα στην μάζα του και, χάρη στην άριστη διαπνοή του, απομονώνει τις εξωτερικές καιρικές συνθήκες από το κτίσμα. Η επίδραση του υλικού πάνω στο κτίσμα είναι όπως το μάλλινο ύφασμα στον άνθρωπο κατά τη χειμερινή περίοδο και το μεταξωτό ή βαμβακερό ύφασμα κατά τη θερινή περίοδο. Δηλαδή, το υλικό αυτό είναι έτσι σχεδιασμένο, ώστε το χειμώνα να ζεσταίνει το κτίριο, ενώ το καλοκαίρι να το δροσίζει.
 • Σε ταράτσες, για εφαρμογή κάτω από τσιμεντοκονία, συμπιέζεται μόνο 1mm για κάθε 4cm πάχος τσιμεντοκονίας, πράγμα που σημαίνει ότι δε μειώνεται καθόλου η απόδοσή του.
 • Έχει πολύ καλές ηχοαπορροφητικές ιδιότητες με πιστοποίηση από το Εργαστήριο Αρχιτεκτονικής Τεχνολογικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης μετά από μετρήσεις που έγιναν κατά ISO 354-85. Δείτε στο τέλος της σελίδς το διάγραμμα ηχοαπορρόφησης. Άλλα ηχομονωτικά υλικά, όπως ο πετροβάμβακας, έχουν το μειονέκτημα ότι με την πάροδο των ετών αποσυντίθενται και χάνουν μέρος των ηχομονωτικών τους ιδιοτήτων.
 • Δεν είναι εύφλεκτο και δεν παράγει τοξικά αέρια ή ατμούς σε περίπτωση πυρκαγιάς. Για να γίνει πολύ πιο βραδύκαυστο ακόμα μπορεί να εφαρμοστεί επάνω στις πλάκες το αντιαναφλεκτικό βερνίκι ξύλου EKTOVIL X-250.
 • Oικολογική, μη τοξική σύνθεση υλικού: Αποτελείται από ξυλόμαλλο και συνθετικές (nylon  και πολυεστερικές) ίνες κλωστοϋφαντουργίας Sizal λαναρισμένες και συμπλεγμένες σε έναν κεντρικό σκελετό από ίνες κοκκοφοίνικα για μεγαλύτερη αντοχή σε οποιασδήποτε μορφής κακώσεις.
 • Επειδή είναι οικολογικό και ακίνδυνο υλικό, δε χρειάζεται μάσκες, γάντια ή άλλες προφυλάξεις κατά την τοποθέτηση.Δεν επηρεάζεται από την υπεριώδη ακτινοβολία του ηλίο.
 • Είναι φιλικό προς τον άνθρωπο, δεν προξενεί αλλεργίες κατά την επαφή με το δέρμα και δεν είναι καρκινογόνο γιατί δεν περιλαμβάνει χημικές ουσίες.
 • Δε φθείρεται από την υγρασία.
 • Δεν προσβάλλεται από μούχλα ή βακτηρίδια και μικροοργανισμούς.
 • Δεν επηρεάζεται από έντομα ή τρωκτικά.
 • Δεν αποσυντίθεται με την πάροδο του χρόνου, ούτε χάνει τις θερμομονωτικές ιδιότητές του όπως η πολυστερίνη, που δημιουργεί θερμογέφυρες μέσα στην ίδια τη δομή της καθώς περνούν τα χρόνια.
 • Μηχανικές αντοχές: δε σπάζει, δε σκίζεται, δε μαδάει
 • Δεν επηρεάζεται από την αλκαλικοτητα των σοβάδων, ενώ άλλα μονωτικά υλικά προσβάλλονται σταδιακά από το αλκαλικό περιβάλλον και αποσυντίθενται ή χάνουν σε μεγάλο βαθμό τις θερμομονωτικές ιδιότητές τους.
 • Έχει μεγάλη αντοχή σε επαφή με διαλύτες.
 • Κόβεται εύκολα, είτε με σβουράκι που έχει πολύ λεπτό δίσκο κοπής είτε με ένα απλό μεταλλικό κοπίδι.
 • Επειδή είναι εύκαμπτο, μπορεί να αντεπεξέρχεται στις οποιεσδήποτε θερμοκρασιακές μεταβολές (σταδιακές ή απότομες ) και το χειμώνα και το καλοκαίρι.
 • Είναι εύκολο στην τοποθέτηση.
 • Σταθερές διαστάσεις: Σε αντίθεση με την πολυστερίνη, που χρειάζεται μία περίοδο ωρίμανσης για να σταθεροποιηθούν οι διαστάσεις της, ο ινοβάμβακας δεν παρουσιάζει τέτοια προβλήματα.
 • Είναι 100% ανακυκλώσιμο υλικό.
 • Δεν είναι θερμικά αγώγιμο όπως ο πετροβάμβακας που αποτελείται από ορυκτό.
 • Δε σχηματίζει τριχοειδή αγγεία, τα οποία ανυψώνουν και διατηρούν ψηλά την  υγρασία, όπως συμβαίνει με τον πετροβάμβακα και τον υαλοβάμβακα.
 • Δε στατικοποιεί την όποια υγρασία στην επιφάνεια του, όπως συμβαίνει με άλλα θερμομονωτικά υλικά.
 • Δεν περιέχει ούτε συγκρατεί υγρασία στη μάζα του και ως εκ τούτου δεν έχει φόβο δημιουργίας κρακελαρισμάτων (ρωγμών) λόγω παγοπληξίας σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως συμβαίνει στη διογκωμένη πολυστερίνη και στην εξηλασμένη πολυστερίνη, οι οποίες λόγω του συγκεκριμένου τρόπου κατασκευής τους, συγκρατούν μονίμως ποσοστό υγρασίας  από 1,5% έως 2% μέσα στη μάζα τους. Οι χιλιάδες μικρορωγμές που δημιουργούνται κατά το φαινόμενο της παγοπληξίας στη μάζα του μονωτικού υλικού αποτελούν αιτία για σοβαρή διαφυγή ή είσοδο θερμότητας κατά το χειμώνα και το καλοκαίρι, αντίστοιχα. Αυτή είναι μία από τις αιτίες της σταδιακής μείωσης της απόδοσης των θερμοπροσόψεων και των μονώσεων ταρατσών σε κτίρια.
 • Δεν είναι αδιάβροχο, σκόπιμα, ώστε να αγκυρώνει καλά επάνω του η τσιμεντοκονία. Στραγγίζει όμως γρήγορα και δε συγκρατεί υγρασία. Εξάλλου, όπως εξηγείται και στη σελίδα INOTHERM BLANKET, που παρουσιάζει το ολοκληρωμένο σύστημα θερμομόνωσης του INOTHERM, η αδιαβροχοποίηση του έργου είναι εγγυημένη με τρόπο ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα διαπνοής στο κτίριο.
 • Δεν επηρεάζει τη διαπνοή των κτιρίων όπως  οι πολυστερίνες. Συγκεκριμένα, η διογκωμένη πολυστερίνη και η εξηλασμένη πολυστερίνη είτε δεν επιτρέπουν καθόλου τη διαπνοή είτε έχουν εξαιρετικά αμελητέα διαπνοή. Μια απλή δοκιμή με την οικιακή ηλεκτρική σκούπα δείχνει τι εννοούμε όταν λέμε απόλυτη διαπνοή. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, επειδή το πρόβλημα της μούχλας εξαιτίας της συμπύκνωσης υδρατμών στα ταβάνια και τους τοίχους κτιρίων που έχουν μονωθεί με μη διαπνέοντα υλικά είναι πολύ συχνό και σοβαρό. Επιπλέον, όταν η διαπνοή γίνεται ελεύθερα στο κτίριο, οι τοίχοι δεν συγκρατούν τις δυσάρεστες ανθρώπινες ή άλλες οσμές, ούτε  μαυρίζουν  πάνω  από τα  καλοριφέρ. (Για να δείτε τη λύση που προτείνει η Smart Technical Solutions για αυτό το πρόβλημα, πατήστε εδώ.)
 • Δε χρειάζεται φράγμα υδρατμών όπως η πολυουρεθάνη: Δεν το καταστρέφουν οι υδρατμοί, άρα δεν απαιτείται φράγμα υδρατμών. Άρα, οι τοίχοι και τα ταβάνια δε μαυρίζουν και δε νιώθουμε δυσφορία από το βαρύ αέρα του σπιτιού.
 • Η πολύ μεγάλη αντοχή του υλικού σε εφελκυσμό και διάτμηση, το καθιστά το πλέον κατάλληλο υλικό για την επένδυση της εξωτερικής τοιχοποιίας ή και της εσωτερικής τοιχοποιίας, σε περιπτώσεις όπου για διάφορους λόγους μπορεί να μην είναι δυνατή η εφαρμογή του υλικού εξωτερικά. Αυτή τη δυνατότητα δεν την προσφέρει κανένα άλλο θερμομονωτικό υλικό της αγοράς σήμερα.
 • Η επικόλληση των πλακών στην τοιχοποιία είναι ολοκληρωτική και γίνεται με ειδικού τύπου κόλλα υψηλών προδιαγραφών, με αποτέλεσμα να γίνεται πλήρης η ενσωμάτωση της με την τοιχοποιία και το σκελετό του κτίσματος. Αυτό έχει ως φυσικό αποτέλεσμα να μη δημιουργούνται κενά μεταξύ του θερμομονωτικού υλικού και της τοιχοποιίας και να λειτουργούν από κοινού αντισεισμικά.
 • Μη έχοντας θύλακες εγκιβωτισμένου-παγιδευμένου αέρα μεταξύ των πλακών και της τοιχοποιίας, δε δημιουργείται κατά τη χειμερινή περίοδο υγροποίηση υδρατμών στην επιφάνεια του υλικού, η οποία στην συνέχεια θα σαπωνοποιούσε και θα αλλοίωνε τη σύσταση του υλικού συγκολλήσεως. Αυτό το ήδη υπάρχον σοβαρό πρόβλημα σε άλλα συστήματα έχει λυθεί μερικώς με την επιπλέον μηχανική στήριξή τους στην τοιχοποιία με τη χρήση ειδικών πλαστικών βυσμάτων αγκυρώσεως. Όμως, το σοβαρό πρόβλημα της υγροποίησης των υδρατμών εξακολουθεί να υφίσταται, και τελικά το υλικό συγκολλήσεως μετατρέπεται σε απλή κόντρα στήριξης. Παρατηρείται, όμως, ολίσθηση των θερμομονωτικών πλακών! Με το INOTHERM αυτό το πρόβλημα δεν υφίσταται λόγω της εξαιρετικά μεγάλης διαπνοής του, που δεν επιτρέπει το σχηματισμό συμπυκνωμάτων υδρατμών. Ο λόγος της ολοκληρωτικής επικολλήσεως του υλικού πάνω στην επιφάνεια είναι αποκλειστικά και μόνο για να προσδώσει επιπλέον στατική αντοχή στην τοιχοποιία, να γίνει δηλαδή “ένα σώμα” με την επιφάνεια πάνω στην οποία εφαρμόζεται.
 • Δε χρειάζεται πλέον η διπλή εξωτερική περιμετρική τοιχοποιία. Ένα τούβλο πλάτους δώδεκα εκατοστών ή ένα ALFA BLOCK δώδεκα εκατοστών με την επένδυση του INOTHERM αρκεί. Εύκολα μπορεί κάποιος να υπολογίσει τι οικονομικό όφελος προκύπτει από την αφαίρεση υλικών, εργατικών και ενσήμων από έναν περιμετρικό τοίχο, τα σενάζια του, το εξωτερικό σοβάτισμα και από το κόστος του θερμομονωτικού υλικού που τοποθετούσαμε ανάμεσα στη διπλή τοιχοποιία, το οποίο πρακτικά έχει αποδειχθεί ότι στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν άχρηστο λόγω του λανθασμένου τρόπου τοποθέτησής του. Τέλος, ας υπολογίσουμε το πόσα τετραγωνικά μέτρα ωφέλιμου χώρου κερδίζουμε επιπλέον στον εσωτερικό χώρο του κτιρίου.
 • Εκπεμψιμότητα υπέρυθρης ακτινοβολίας: Μία πρόσθετη ιδιότητα που αυξάνει κατά πολύ την απόδοσή του INOTHERM είναι ότι προσομοιάζει τη λειτουργία που έχει το μαλλί των ζώων και των ανθρώπων. Δηλαδή, λειτουργεί και σαν μία ανακλαστική βαφή, που αντανακλά την υπέρυθρη ακτινοβολία, και όχι μόνο όπως η πολυστερίνη και άλλα συμβατικά θερμομονωτικά υλικά. Αυτό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα του υλικού, που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό το πώς γίνεται να έχει τόσο υψηλότερη απόδοση από άλλα υλικά που έχουν πολύ μεγαλύτερο πάχος και συντελεστή θερμομόνωσης ελάχιστα υποδεέστερο από το συντελεστή του INOTHERM.
 • Επίσης, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να ανοίγουμε πόρτες και παράθυρα για να αερίσουμε το κτίσμα, όπως είναι αναγκαίο να γίνεται με άλλα συστήματα.
 • Ο πετροβάμβακας, εφόσον δεν έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την παραγωγή του φορμαλδεΰδικές και φαινολικές ρητίνες που είναι ισχυρώς καρκινογόνα υλικά, λόγω της χαμηλής τιμής του θα μπορούσε να είναι το μοναδικό μονωτικό υλικό που θα ανταγωνιζόταν τον ινοβάμβακα. Όμως, για την εξωτερική ισοθερμική κάλυψη των κτιρίων με πετροβάμβακα απαιτούνται τόσο πολλές προεργασίες και κατεργασίες, ώστε το οικονομικό όφελος θα χανόταν. Άλλωστε, και ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας του πετροβάμβακα δεν είναι ικανοποιητικός.
 • Πιστοποιητικό CE: Διαθέτει CE στην κατηγορία “ξυλόμαλλο“.

ΠΕΔΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

 • Εξωτερική θερμομόνωση και ηχομόνωση ταρατσών, σκεπών, πυλωτών, τοιχοποιίας.
 • Θερμομόνωση γυμναστηρίων, κλειστών γηπέδων και άλλων μεγάλων χώρων.
 • Θέρμομόνωση ψυκτικών και θερμαντικών θαλάμων.
 • Εξωτερικοί τοίχοι σε μπαλκόνια και βεράντες: Μεγάλη οικονομία χώρου επιτυγχάνεται, καθώς δε χρειάζεται να αφαιρεθούν οι μεντεσέδες και να γίνουν άλλες δύσκολες μετατροπές που απαιτούνται με τα συνήθη υλικά της αγορά, που έχουν μεγαλύτερο πάχος.
 • Για εσωτερική θερμομόνωση: Μεγάλη οικονομία χώρου επιτυγχάνεται με την εφαρμογή του INOTHERM πάνω σε γυψοσανίδα ή απευθείας στο εσωτερικό της περιμετρικής τοιχοποιίας.
 • Θερμομόνωση θερμοσιφώνων, εξαεριστήρα, boiler ζεστού νερού χρήσης, λέβητα θέρμανσης, ατμολεβήτων, ατμογεννητριών, σωληνώσεων, ψυκτικών μηχανημάτων και άλλου υδραυλικού και μηχανολογικού εξοπλισμού. Ζητήστε μας πληροφορίες για τέτοιες ειδικές εφαρμογές.
 • Εφαρμογή σε πατώματα: Αντί του φελλού, είναι μία πολύ καλή λύση για αντικραδασμικό και ηχοθερμομονωτικό υλικό.
 • Ταρατσόκηποι (πράσινες στέγες ή φυτεμένα δώματα): Μπορεί κάλλιστα να χρησιμοποιείται σε τέτοια έργα αντί της πολυστερίνης που παραδοσιακά χρησιμοποιείται σε τέτοια έργα, όπως περιγράφεται στη σχετική σελίδα.

ΜΟΝΩΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ – ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η μεγάλη προσφορά μονωτικών υλικών σε πλάκες ή σε αφρό έχει φέρει μεγάλη σύγχυση σε μηχανικούς και εργολάβους, οι οποίοι συγκρίνουν τις μονωτικές ιδιότητες των υλικών βασιζόμενοι μόνο στους συντελεστές θερμικής αγωγιμότητας κ και λ των θερμομονωτικών υλικών.

Όμως, και οι δύο αυτοί συντελεστές, που στην ουσία είναι ένας, μεταβάλλουν την τιμή τους ανάλογα με τη θερμοκρασία.

Έτσι, για παράδειγμα, ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας λ αυξάνει όσο αυξάνει και η θερμοκρασία περιβάλλοντος στην οποία γίνεται η μέτρηση, όχι όμως αναλογικά. Αυτό συμβαίνει με όλα τα μονωτικά, διαπνέοντα και μη.

Συνεπώς το λ και το κ δεν είναι απόλυτο κριτήριο αξιολόγησης της απόδοσης του θερμομονωτικού υλικού. Άλλωστε, και το κάθε μονωτικό υλικό έχει την εξειδίκευσή του. Για παράδειγμα, ο πετροβάμβακας και ο υαλοβάμβακας είναι τα ενδεδειγμένα μονωτικά υλικά για τις καμινάδες , η πολυουρεθάνη σε αφρό θα μπορούσε να γεμίσει ένα κενό, ενώ οι πλάκες σε πάνελ χρησιμοποιούνται για εξωτερικούς τοίχους εργοστασίων. Βέβαια, η πολυουρεθάνη έχει το μειονέκτημα ότι είναι εύφλεκτη και καιόμενη αναδίδει δηλητηριώδεις ατμούς .

Οι διάφοροι τύποι εξηλασμένης πολυστερίνης σε ελαφρά μορφή τύπου «φελιζόλ» ή σε συμπυκνωμένη μορφή τύπου πλακών, χρώματος βεραμάν, δεν παρουσιάζουν τα προβλήματα των άλλων αλλά δεν αναπνέουν, και όταν υγρανθούν χάνουν το 20% της μονωτικής τους ιδιότητας. Εκτός αυτού, για να προσφέρει ικανοποιητικό αποτέλεσμα η εξηλασμένη πολυστερίνη πρέπει να έχει πολλαπλάσιο πάχος των ινωδών μονωτικών, πράγμα που την καθιστά μειονεκτική για κεραμοσκεπές, εσωτερικούς τοίχους με γυψοσανίδες και γέμισμα διπλών τοίχων αφού λόγω του μεγάλου πάχους μειώνεται και ο ωφέλιμος χώρος του κτιρίου.

Ο αναπνέων ινοβάμβακας, φτιαγμένος από κλωστοϋφαντουργικές ίνες , απόλυτα φιλικός στον άνθρωπο και το περιβάλλον παρέχει θαυμάσιες επιδόσεις σε θερμική και ηχητική μόνωση. Είναι το υλικό που χρησιμοποιείται στα σπορ σακάκια των χιονοδρόμων, σε παπλώματα, σε στρώματα κ.ά. κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Λειτουργεί όπως τα τζάκετ των χιονοδρόμων, που δεν ιδρώνουν από μέσα, επειδή αερίζεται το τζάκετ. Η υγρασία, αν συσσωρευτεί, ξαναφεύγει, άρα δεν έχουμε μούχλα εσωτερικά στο κτίριο.

Αποτελεί ελληνική καινοτομία και προσφέρεται σε πρεσαριστές πλάκες πάχους μόνο 15mm, αφού πρακτικά δίνει καλύτερο αποτέλεσμα από ανταγωνιστικά μονωτικά ιδίου ή μεγαλυτέρου πάχους.

Ο πρεσαρισμένος ινοβάμβακας μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κεραμοσκεπές, ταράτσες, πυλωτές μονοκατοικιών πολύ εύκολα, ενώ μπορεί και να βαφεί με πλαστικό χρώμα για χρήση διακοσμητικών οροφών με μονωτικές όμως ιδιότητες.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ – ΜΟΝΩΤΙΚΟΣ  ΘΑΛΑΜΟΣ  KIRCHHOFF

O Kirchhoff διατύπωσε την άποψη ότι η θερμική ροή Q/t η μεταβιβαζόμενη διά της επιφανείας S του μονωτικού από το εσωτερικό ρευστό (αέρας) του θαλάμου προς το εξωτερικό ρευστό ή και το αντίστροφο παρέχεται από τον εμπειρικό τύπο:

Q/t = k · S · ΔΤ

Όπου k ο συντελεστής θερμικής αγωγιμότητας που εξαρτάται από τη φύση του υλικού, S η επιφάνεια μέσω της οποίας μεταβιβάζεται η θερμική ροή και ΔΤ η διαφορά θερμοκρασίας εξωτερικού και εσωτερικού ρευστού (αέρας ).

Στην περίπτωση που οι θερμοκρασιακές διαφορές είναι μεγάλες στον ανωτέρω τύπο το ΔΤ υψώνεται στην 1,25 δύναμη.

Είναι πολύ εύκολο να πειραματιστεί οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος κατασκευάζοντας ένα μεταλλικό κουτί με τρύπες στα πλευρικά τοιχώματα στο οποίο εσωτερικά τοποθετεί μόνωση από το προς έλεγχο μονωτικό υλικό. Στο κέντρο του κουτιού τοποθετεί έναν αισθητήρα ασύρματου θερμόμετρου και κλείνει το κουτί. Η θερμοκρασία του θαλάμου είναι π.χ. 24°C . Στη συνέχεια τοποθετεί το κουτί στο ψυγείο, όπου η θερμοκρασία είναι 5° C και παρατηρεί την πτώση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κουτιού σε συνάρτηση με το χρόνο. Έτσι, βλέπουμε στην πράξη την πρακτική απόδοση του κάθε μονωτικού. Από μετρήσεις που έγιναν στα εργαστήρια της εταιρείας που παράγει το INOTHERM, σε μονωτικά υλικά του εμπορίου με πάχος πλακών μεταξύ 23mm και 50mm έχουμε το παρακάτω διάγραμμα με τις καμπύλες της γραφικής παράστασης του συνόλου των αποτελεσμάτων.

 1. Ινοβάμβακας INOTHERM
 2. Πολυουρεθάνη
 3. Πολυστερίνη σκληρή
 4. Πετροβάμβακας
 5. Πετροβάμβακας σκληρός

Παρατηρούμε ότι η θερμική ροή από το εσωτερικό του θαλαμίσκου προς το εξωτερικό ρευστό (αέρα) διαμέσου της μόνωσης έδειξε ότι η θερμοκρασιακή πτώση των 20 βαθμών έγινε σε 8 ώρες στον πετροβάμβακα Νο5 και σε 13 ώρες στον πετροβάμβακα Νο4, ενώ στη σκληρή πολυστερίνη πάχους 50mm έγινε σε 18 ώρες, στην πολυουρεθάνη στις 21 ώρες και στον ινοβάμβακα των 15mm σε 27 ώρες.

Από τα πιο πάνω γίνεται προφανής η τεράστια μονωτική απόδοση του ινοβάμβακα σε σχέση με τον πετροβάμβακα και τα άλλα μονωτικά υλικά, αφού, αν και ήταν το πιο λεπτό από τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν, εντούτοις πέτυχε τη μεγαλύτερη καθυστέρηση στη μετάδοση της θερμότητας από το εσωτερικό του κουτιού προς τα έξω.

ΤΡΟΠΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ – ΣΥΣΤΗΜΑ INOTHERM BLANKET

Για να ενημερωθείτε σχετικά με το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης κτιρίων που βασίζεται στις θερμομονωτικές πλάκες INOTHERM, δείτε τη σελίδα που παρουσιάζει το ολοκληρωμένο σύστημα θερμομόνωσης κτιρίων INOTHERM BLANKET.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας, για να ενημερωθείτε για τη διαφορετική αρχή λειτουργίας του υλικού και τα πλεονεκτήματά του σε σύγκριση με άλλα συστήματα της διεθνούς αγοράς.

Εκπεμψιμότητα υπέρυθρης ακτινοβολίας: Μία πρόσθετη ιδιότητα που αυξάνει κατά πολύ την απόδοσή του. Προσομοιάζει τη λειτουργία που έχει το μαλλί των ζώων και των ανθρώπων. Δηλαδή, λειτουργεί και σαν το ANTITHERM, όχι μόνο όπως η πολυστερίνη. Άρα, έχει μεγάλο πλεονέκτημα.

ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

 

Μοιράσου το στα social media