Peneplug

Έτοιμο ταχύπηκτο τσιμεντοειδές επισκευαστικό κονίαμα
διαρροών σκυροδέματος με ταυτόχρονη χημική δράση
και ανάπτυξη κρυστάλλων (crystal growth) μέσα στο σκυρόδεμα.

Αγοράστε τώρα το Peneplug από το e-shop μας

 ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

Αμερικάνικη καινοτόμος τεχνολογία υψηλών προδιαγραφών.

Η κορυφαία λύση.
www.penetron.com

 • επισκευάζει, σφραγίζει, στεγανοποιεί ενώ τρέχει το νερό
 • αντέχει σε υψηλές αρνητικές και θετικές πιέσεις
 • γίνεται ένα σώμα με το σκυρόδεμα σε όλο του το βάθος!
 • προστατεύει το μεταλλικό οπλισμό από την οξείδωση
 • στεγανοποιεί και τυχόν μελλοντικές ρωγμές!
 • εγκεκριμένο και για πόσιμο νερό
 • επιτρέπει τη διαπνοή

Η εφαρμογή του υλικού είναι απλή, όταν όμως γίνεται από ειδικό συνεργείο, παρέχεται και γραπτή εγγύηση.

Συνεργαζόμαστε με πιστοποιημένα συνεργεία PENETRON σε όλη την Ελλάδα.
Ζητήστε μας τα στοιχεία του συνεργείου της περιοχής σας.

Για το τεχνικό φυλλάδιο του προϊόντος σε pdf πατήστε εδώ. (προσεχώς)
Για το πρόγραμμα Adobe Reader που διαβάζει αρχεία pdf, πατήστε εδώ.

Περιγραφή

To Peneplug είναι ένα έτοιμο τσιμεντοειδές κονίαμα ταχείας πήξης με ενεργά χημικά τεχνοχνωσίας PENETRON που σαν αποστολή έχει να σταματήσει ακαριαία τις εισροές νερού και γενικά οποιαδήποτε ζωντανή διαρροή ή δάκρυσμα διαπιστώνεται σε επιφάνειες σκυροδέματος. Ταυτόχρονα, όμως, λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας των ενεργών συστατικών που περιέχει στεγανοποιεί όλη τη γύρω περιοχή της ζωντανής διαρροής μέσω του φαινομένου σχηματισμού κρυστάλλων και την μετανάστευση τους με τριχοειδή δράση στο εσωτερικό του σκυροδέματος. Όλα τα συμβατικής δράσης υδραυλικά ταχύπηκτα στεγανωτικά κονιάματα σταματούν να λειτουργούν μόλις ολοκληρωθεί η πήξη τους και αποκτήσουν τις αντοχές που θα αντιμετωπίσουν την πίεση της ζωντανής διαρροής. Αυτό που κάνει το Peneplug να ξεχωρίζει και ταυτόχρονα να διαφέρει, όπως προαναφέρθηκε, είναι ότι ενώ εκτελεί αυτή την αποστολή συνεχίζει την δράση του με την ανάπτυξη κρυστάλλων που μεταναστεύουν και σε γειτονικές περιοχές από αυτή της διαρροής, προσφέροντας μόνιμη στεγανοποίηση και στις γύρω περιοχές.

Προτεινόμενες Εφαρμογές

Χρησιμοποιείται για την στεγανοποίηση και την άμεση διακοπή εισροής νερού σε:

 • σκυρόδεμα
 • τουβλοδομή
 • πετροδομή

Πλεονεκτήματα

 • Σταματά αμέσως την ροή νερού
 • Στερεοποιείται σε περίπου 30 δευτερόλεπτα μετά την ανάμιξή του με νερό
 • Αναπτύσσει σύντομα υψηλές αντοχές
 • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε συνθήκες κάτω από το νερό
 • Μπορεί να αναμιχθεί με νερό ή να χρησιμοποιηθεί σαν ξηρή σκόνη
 • Είναι εύκολο στην εφαρμογή
 • Αναπτύσσει αδιάβροχους κρυστάλλους εσωτερικά του σκυροδέματος αλλά και στις γύρω από την
  «ζωντανή» διαρροή περιοχές του.
 • Επειδή διατηρεί το σκυρόδεμα εντελώς στεγνό καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, προστατεύει το χαλύβδινο οπλισμό του σκυροδέματος από τη χημική οξείδωση. Σε συνδυασμό με τις συσκευές καθοδικής προστασίας STOPCOR, που προστατεύουν το μεταλλικό οπλισμό από τη διάβρωση και την απώλεια μάζας εξαιτίας της ηλεκτρόλυσης, εξασφαλίζει πρακτικά μηδενική φθορά του μεταλλικού οπλισμού. Κατά συνέπεια, με την παράλληλη εφαρμογή και συνεργία των δύο αυτών καινοτόμων τεχνολογιών, επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή επιμήκυνση της διάρκειας ζωής σε κατασκευές από σκυρόδεμα κάθε είδους.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Είδος Σκόνη τσιμεντοειδούς βάσης ταχείας πήξης
Χρώμα Γκρι
Ειδικό βάρος 1.2kg/lt
Θερμοκρασία +0°C έως +25°C (Νερού και επιφάνειας εφαρμογής)
Xρόνος Εργασιμότητας περίπου 30 λεπτά μετά την ανάμιξη με νερό

Ανάμιξη

Ο χρόνος ωρίμανσης εξαρτάται κυρίως από την ποσότητα του νερού που θα προστεθεί.
Η πρότυπη αναλογία ανάμιξης στους 20°C είναι 1kg Peneplug με περίπου 0.25lt νερού. Το Peneplug πρέπει να προστίθεται στο νερό και να γίνεται ταυτόχρονα η ανάμιξη. Ο χρόνος ανάμιξης είναι περίπου 15 δευτερόλεπτα. Μετά την ανάμιξη ο χρόνος πήξης είναι περίπου 30 δευτερόλεπτα. Σε περίπτωση χαμηλών θερμοκρασιών πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την ανάμιξη χλιαρό νερό, ενώ σε περίπτωση υψηλών θερμοκρασιών πρέπει να χρησιμοποιηθεί παγωμένο νερό.
Για να αποφύγουμε απώλειες υλικού πρέπει να αναμιγνύουμε μικρές ποσότητες Peneplug, έτσι ώστε να υπάρχει ο χρόνος μετά την ανάμιξη να μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το υλικό.

Διαδικασίες Εφαρμογής

• Μετά την ανάμιξη το Peneplug πρέπει να εφαρμοστεί στην κατάλληλη επιφάνεια αμέσως.
• Πιέστε το μείγμα καλά πάνω στην επιφάνεια που υπάρχει διαρροή και κρατήστε το ισχυρά
για περίπου 30 δευτερόλεπτα (φοράτε γάντια για την εργασία αυτή).
• Διατηρήστε σταθερή την πίεση επάνω στην διαρροή μέχρις ότου το υλικό πήξει.
• Απομακρύνεται την περίσσεια υλικού.
• Μετά από ήπιο ψεκασμό της επιφάνειας εφαρμόζουμε Peneplug. Σε συγκεκριμένες
περιπτώσεις το Peneplug μπορεί να εφαρμοστεί σαν ξηρή σκόνη πιέζοντάς την
κατευθείαν πάνω στην διαρροή για 30-60 δευτερόλεπτα.

Αποθήκευση

12 μήνες σε μη ανοιγμένη και μη κατεστραμμένη συσκευασία όταν αποθηκεύεται σε ξηρές συνθήκες με χαμηλά επίπεδα υγρασίας.

Συσκευασία

Σακιά 18kg και δοχεία των 25kg

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

Οδηγίες Ασφαλούς Χρήσης

Το Peneplug περιέχει τσιμέντο Portland και είναι υψηλά αλκαλικό. Σαν τσιμεντοειδές μίγμα σε μορφή σκόνης μπορεί να προκαλέσει σημαντικούς ερεθισμούς στο δέρμα και στα μάτια. Για το λόγο αυτό, αποφύγετε την επαφή με το δέρμα και τα μάτια. Αν έρθει σε επαφή με τα μάτια ξεπλύνετε αμέσως με άφθονο νερό και συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Προτείνεται κατά την διαδικασία εφαρμογής η χρήση προστατευτικών γαντιών και γυαλιών. Κρατήστε το μακριά από παιδιά. Οδηγίες για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους ατυχημάτων αναγράφονται πάνω στις συσκευασίες των υλικών. Η εταιρεία μας διαθέτει κατανοητό και πρόσφατα ενημερωμένο φυλλάδιο για την ασφαλή χρήση των προϊόντων PENETRON. Κάθε τεχνικό φυλλάδιο περιέχει πληροφορίες υγείας και ασφάλειας για την προστασία των υπαλλήλων σας και των πελατών σας.
Προτείνουμε να επικοινωνήσετε με το τεχνικό τμήμα της εταιρείας μας προκειμένου να παραλάβετε αντίγραφο του φυλλαδίου αυτού πριν την αποθήκευση και χρήση του προϊόντος.

Εγγύηση

Η ΙCS/Penetron International εγγυάται ότι τα προϊόντα της παράγονται κάτω από πιστοποιημένες με ISO διαδικασίες, περιέχουν όλα τα συστατικά στις σωστές αναλογίες, είναι πολύ υψηλής ποιότητας και δεν εμφανίζουν κανένα ελάττωμα. Σύμφωνα με την εγγύηση αυτή , θα αντικατασταθεί χωρίς καμία επιβάρυνση οποιοδήποτε προϊόν εφόσον αποδειχθεί ότι είναι ελαττωματικό, έχουν τηρηθεί αυστηρά οι δημοσιευμένες οδηγίες εφαρμογής και εφόσον το προϊόν αυτό έχει κριθεί κατάλληλο για την συγκεκριμένη εφαρμογή. Η ΙCS/Penetron International Ltd. δεν εγγυάται την καταλληλότητα των προϊόντων της για κάθε εφαρμογή. Ο χρήστης σε συνεργασία με τον διανομέα των προϊόντων θα προσδιορίσουν την καταλληλότητα του προϊόντος για κάθε συγκεκριμένη χρήση με δική τους ευθύνη και κίνδυνο.
Ενώ έχει ληφθεί κάθε μέριμνα έτσι ώστε οι πληροφορίες που δίνονται στο κείμενο αυτό να είναι σωστές δεν θα πρέπει να αποτελέσουν μέρος οποιουδήποτε συμβολαίου. Οι αγοραστές των προϊόντων θα πρέπει να εξακριβώσουν εάν η εταιρεία έχει κάνει κάποιες αλλαγές στις προδιαγραφές ή στις λεπτομέρειες εφαρμογής από τότε που έχει τυπωθεί το έντυπο αυτό.

Νομική Σημείωση

Όλες οι υποδείξεις, τα τεχνικά στοιχεία και τα πειραματικά δεδομένα που περιλαμβάνονται σε αυτό το τεχνικό φυλλάδιο προϊόντος είναι βασισμένα στα αποτελέσματα ελεγχόμενων εργαστηριακών δοκιμών ή σε πραγματικά αποτελέσματα εργοταξιακών εφαρμογών.
Παρόλα αυτά η ICS/Penetron International δεν δίνει οποιασδήποτε μορφής εγγύηση αναφορικά με αυτά τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία αυτά παρέχονται με καλή πίστη βασισμένα στην μέχρι την έκδοση αυτού του φυλλαδίου εμπειρία της ICS/Penetron International.
Λόγω των διαφορετικών συνθηκών αποθήκευσης, διαχείρισης και εφαρμογής των υλικών η ICS/Penetron International δεν αποδέχεται καμία νομική ευθύνη που θα προκύψει από τα επακόλουθα των εφαρμογών αποτελέσματα.
Προτείνεται στους πιθανούς χρήστες των προϊόντων να κάνουν δειγματοληπτική δοκιμή σε μικρές ποσότητες για να καθορίσουν την καταλληλότητα του εκάστοτε προϊόντος σε σχέση με τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης εφαρμογής.
Οι χρήστες των προϊόντων θα πρέπει να ανατρέχουν πάντα στην πιο πρόσφατη έκδοση του τεχνικού φυλλαδίου προϊόντος.

Μοιράσου το στα social media