Penetron Plus

Τσιμεντοειδές κονίαμα με χαλαζιακά αδρανή για επιφανειακή διασπορά
σε πλάκες και δάπεδα σκυροδέματος, που προσφέρει ταυτόχρονα

επιφανειακή σκλήρυνση και στεγανοποίηση με χημική δράση
και ανάπτυξη κρυστάλλων στο εσωτερικό της κατασκευής.

Αγοράστε τώρα το Penetron Plus από το e-shop μας

 ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

Αμερικάνικη καινοτόμος τεχνολογία υψηλών προδιαγραφών.

Η κορυφαία λύση.
www.penetron.com

 • εφαρμόζεται  επιφανειακά πάνω σε πλάκες σκυροδέματος ή σε τσιμεντοκονίες
 • γίνεται ένα σώμα με την κατασκευή σε όλο της το βάθος
 • καταργεί απότριψη, ξελέπιασμα, σκόνη
 • έχει υψηλή αντοχή σε διαβρωτικά χημικά
 • καλύπτει και σφραγίζει τριχοειδείς ρωγμές
 • αντέχει σε ανερχόμενη υγρασία και σε θετικές πιέσεις
 • προστατεύει το μεταλλικό οπλισμό από την οξείδωση
 • υγρομόνωση ταρατσών ακόμα και το χειμώνα! (πατήστε εδώ για περισσότερες πληροφορίες)
 • στεγανοποιεί και τυχόν μελλοντικές ρωγμές!
 • κατάλληλο για βιομηχανίες τροφίμων
 • επιτρέπει τη διαπνοή

Η εφαρμογή του υλικού είναι απλή, όταν όμως γίνεται από ειδικό συνεργείο, παρέχεται και γραπτή εγγύηση.

Συνεργαζόμαστε με πιστοποιημένα συνεργεία PENETRON σε όλη την Ελλάδα.
Ζητήστε μας τα στοιχεία του συνεργείου της περιοχής σας.

Για το τεχνικό φυλλάδιο του προϊόντος σε pdf πατήστε εδώ. (προσεχώς)
Για το πρόγραμμα Adobe Reader που διαβάζει αρχεία pdf, πατήστε εδώ.

Περιγραφή

To Penetron Plus είναι το μοναδικό σύστημα επιφανειακής διασποράς σε σκυρόδεμα μέσω του οποίου λαμβάνει χώρα χημική δράση και ανάπτυξη κρυστάλλων που προστατεύουν και στεγανοποιούν το σκυρόδεμα και ταυτόχρονα επιτυγχάνουν επιφανειακή σκλήρυνση.
Το Penetron Plus αποτελεί μια ειδική φόρμουλα η οποία σχεδιάστηκε με κύρια αποστολή να χρησιμοποιείται σε εφαρμογές επιφανειακής ξηρής διασποράς (επίπαση) οριζόντιων επιφανειών σκυροδέματος όπου υπάρχει μεγαλύτερη απαίτηση για αντοχή σε πρόσκρουση και τριβή.
Είναι συσκευασμένο σε μορφή ξηρής σκόνης και αποτελείται από τσιμέντο Portland, διάφορα χημικά ενεργά τεχνογνωσίας Penetron και αδρανή σκληρυντικά τα οποία έχουν θραυστεί και ταξινομηθεί σε μέγεθος το οποίο είναι κατάλληλο για δάπεδα σκυροδέματος και βιομηχανικά ελικοπτερωμένα δάπεδα προσφέροντας μόνιμη στεγανοποίηση. Το Penetron Plus γίνεται αναπόσπαστο κομμάτι του σκυροδέματος αποκλείοντας έτσι προβλήματα τα οποία σχετίζονται με στεγανωτικές επιστρώσεις οι οποίες συνήθως αποφλοιώνονται και φθείρονται δημιουργώντας σκόνη παύοντας έτσι να προσφέρουν τις στεγανωτικές τους ιδιότητες. Tα ενεργά χημικά του Penetron Plus αντιδρούν καταλυτικά με την υγρασία του σκυροδέματος και παράγουν μη διαλυτούς κρυσταλλικούς σχηματισμούς στο εσωτερικό των πόρων και των τριχοειδών διαδρόμων του σκυροδέματος φράζοντας έτσι μόνιμα την διέλευση του νερού. Το Penetron Plus αντιμετωπίζει την σφράγιση στατικών ρωγμών μέχρι 0.4mm και πολύ μετά από πολλά χρόνια από τη στιγμή της εφαρμογής του.

Προτεινόμενες Εφαρμογές

 • Εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού και αποβλήτων
 • Επιφάνειες με έντονη κυκλοφορία
 • Δάπεδα αποθηκευτικών χώρων
 • Πλάκες θεμελίωσης
 • Καταστρώματα γεφυρών
 • Χώροι στάθμευσης τροχοφόρων

Πλεονεκτήματα

 • Αντιμετωπίζει υψηλές υδροστατικές πιέσεις είτε από την θετική είτε από την αρνητική πλευρά της επιφάνειας σκυροδέματος
 • Γίνεται αναπόσπαστό κομμάτι του σκυροδέματος
 • Έχει υψηλή αντοχή σε διαβρωτικά χημικά
 • Μπορεί να σφραγίζει στατικές τριχοειδής ρωγμές έως 0.4mm
 • Επιτρέπει στο σκυρόδεμα να αναπνέει
 • Δεν είναι τοξικό. Έχει εγκριθεί για χρήση σε εφαρμογές που έρχονται σε επαφή με πόσιμο νερό σύμφωνα με τον κανονισμό NSF61
 • Είναι πιο οικονομικό στην εφαρμογή από οποιαδήποτε άλλη μέθοδο στεγανοποίησης
 • Προσφέρει μόνιμη στεγανοποίηση
 • Αυξάνει την ελαστικότητα του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης μιας κατασκευής
 • Επειδή διατηρεί το σκυρόδεμα εντελώς στεγνό καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, προστατεύει το μεταλλικό οπλισμό από τη χημική οξείδωση. Σε συνδυασμό με τις συσκευές καθοδικής προστασίας STOPCOR, που προστατεύουν το μεταλλικό οπλισμό από τη διάβρωση και την απώλεια μάζας εξαιτίας της ηλεκτρόλυσης, εξασφαλίζει πρακτικά μηδενική φθορά του μεταλλικού οπλισμού. Κατά συνέπεια, με την παράλληλη εφαρμογή και συνεργία των δύο αυτών καινοτόμων τεχνολογιών, επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή επιμήκυνση της διάρκειας ζωής σε κατασκευές από σκυρόδεμα κάθε είδους.

Κατανάλωση

Kάτω από φυσιολογικές συνθήκες η κατανάλωση είναι 0.5kgr/m2 – 0.7kgr/m2 ανάλογα με την απαιτούμενη αντοχή στην τριβή της τελικής επιφάνειας.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για συνθήκες πολύ έντονης κυκλοφορίας ή με απαιτήσεις σε μεγαλύτερη αντοχή στην τριβή, παρακαλούμε επικοινωνήστε με το τεχνικό τμήμα της εταιρείας μας για να σας προτείνουν τεχνικές λύσεις που ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Διαδικασίες Εφαρμογής

 • Γίνεται η διάστρωση, η δόνηση και η επιπεδοποίηση του σκυροδέματος
 • Περιμένουμε έως ότου το σκυρόδεμα μπορεί να πατηθεί αφήνοντας αποτύπωμα βάθους
  κατά μέγιστο 6.5-9.5mm. To σκυρόδεμα δεν θα πρέπει να φέρει επιφανειακά νερό και
  θα πρέπει να μπορεί να δεχθεί το βάρος του «ελικοπτέρου» (μηχανή επιφανειακής
  λείανσης). Κατόπιν γίνεται ένα πέρασμα με ελικόπτερο μέχρις ότου ανοίξουν οι
  επιφανειακοί πόροι του σκυροδέματος.
 • Αμέσως μετά το πρώτο πέρασμα εφαρμόζουμε με διασπορά την μισή ποσότητα της
  ξηρής σκόνης Penetron Plus με τα χέρια ή με μηχανικό διασπορέα. Το Penetron Plus
  θα πρέπει να το διασπείρουμε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του σκυροδέματος.
 • Μόλις το Penetron Plus απορροφήσει την υγρασία από την πλάκα σκυροδέματος θα
  πρέπει να αρχίσει το δεύτερο πέρασμα με ελικόπτερο.
 • Αμέσως μετά το δεύτερο πέρασμα διασπείρουμε το υπόλοιπο Penetron Plus σε
  κάθετη κατεύθυνση από αυτή της πρώτης διασποράς.
 • Αφήνουμε πάλι το Penetron Plus να απορροφήσει την υγρασία από την πλάκα
  σκυροδέματος και αρχίζουμε πάλι την ελικοπτέρωση της πλάκας έτσι ώστε να εισέλθει
  το υλικό στο εσωτερικό της.
 • Όταν το σκυρόδεμα έχει σκληρυνθεί αρκετά τότε συνεχίζουμε την ελικοπτέρωση μέχρι
  το επιθυμητό επίπεδο λείανσης.

Ωρίμανση

Ο έλεγχος ωρίμανσης της πλάκας σκυροδέματος είναι πολύ σημαντικός. Θα πρέπει να αρχίζει αμέσως μόλις τελειώσει η επεξεργασία με το ελικόπτερο και το σκυρόδεμα έχει σκληρύνει ικανοποιητικά αλλά πριν αρχίσει η επιφάνεια του να στεγνώνει. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλοι οι παραδοσιακοί έλεγχοι εξάτμισης όπως είναι η διαβροχή με νερό, η κάλυψη με φιλμ πολυαιθυλενίου ή υγρή λινάτσα. H ωρίμανση θα πρέπει να συνεχίζεται το λιγότερο για 48 ώρες. Mπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν άλλοι μέθοδοι ελέγχου ωρίμανσης που πληρούν τον κανονισμό ΑSTM C-309.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ: Είναι σύνηθες οι άκρες στις πλάκες σκυροδέματος να ωριμάζουν πιο νωρίς σε σχέση με την υπόλοιπη μάζα του σκυροδέματος. Έτσι λοιπόν οι επιφάνειες κοντά στις άκρες και στα τοιχώματα θα πρέπει να διασπαρθούν πρώτα με Penetron Plus και να επεξεργαστούν με σπάτουλες χειρός πριν προχωρήσουμε στην επεξεργασία της κυρίας μάζας της πλάκας σκυροδέματος. Για καλύτερα αποτελέσματα κατά την εφαρμογή υλικών με ξηρή διασπορά θα πρέπει η περιεκτικότητα του σκυροδέματος σε αέρα να μην ξεπερνά το 3%, (εάν η περιεκτικότητα του σκυροδέματος σε αέρα είναι υψηλή τότε δεν μπορεί να γίνει σωστή εφαρμογή του υλικού). Σε περίπτωση που το σκυρόδεμα είναι υψηλής περιεκτικότητας σε αέρα, π.χ σκυρόδεμα που εκτίθεται σε παγετό τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με το τεχνικό τμήμα της εταιρείας μας για να σας δώσουν τεχνική λύση. Σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας, καύσωνα και ανέμου θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί επιβραδυντής εξάτμισης επί του φρέσκου σκυροδέματος έτσι ώστε να αποφευχθεί τυχόν αφυδάτωση της πλάκας. Αρμοί διαστολής, εργασίας και κατασκευαστικοί θα πρέπει να σφραγίζονται με κατάλληλο ελαστομερές υλικό. Για συγκεκριμένες συνθέσεις σκυροδέματος συνιστούμε να δημιουργηθούν Panels έτσι ώστε να εκτιμηθούν οι λεπτομέρειες επιφανειακής λείανσης. Για παράδειγμα υψηλής ποιότητας σκυρόδεμα με χαμηλό λόγο νερού/τσιμέντου με αερακτικά, πλαστικοποιητές ή silica fume μειώνουν την εφίδρωση (ανέβασμα νερού στην επιφάνεια της πλάκας) δυσκολεύοντας έτσι την απορρόφηση υγρασίας από το Penetron Plus και την επεξεργασία με ελικόπτερο.

Αποθήκευση

Το Penetron Plus πρέπει να φυλάσσεται σε ξηρούς χώρους και σε ελάχιστη θερμοκρασία 7°C. H διάρκεια ζωής του είναι ένας χρόνος, όταν αποθηκεύεται υπό κατάλληλες συνθήκες.

Συσκευασία

Το Penetron Plus είναι συσκευασμένο σε σακιά των 18kgr και δοχεία των 25kg.

Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας

Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.

Οδηγίες Ασφαλούς Χρήσης

Το Penetron Plus περιέχει τσιμέντο Portland και είναι υψηλά αλκαλικό. Σαν τσιμεντοειδές μίγμα σε μορφή σκόνης μπορεί να προκαλέσει σημαντικούς ερεθισμούς στο δέρμα και στα μάτια. Για το λόγο αυτό, αποφύγετε την επαφή με το δέρμα και τα μάτια. Αν έρθει σε επαφή με τα μάτια ξεπλύνετε αμέσως με άφθονο νερό και συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Προτείνεται κατά την διαδικασία εφαρμογής η χρήση προστατευτικών γαντιών και γυαλιών. Κρατήστε το μακριά από παιδιά. Οδηγίες για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους ατυχημάτων αναγράφονται πάνω στις συσκευασίες των υλικών. Η εταιρεία μας διαθέτει κατανοητό και πρόσφατα ενημερωμένο φυλλάδιο για την ασφαλή χρήση των προϊόντων Penetron. Κάθε τεχνικό φυλλάδιο περιέχει πληροφορίες υγείας και ασφάλειας για την προστασία των υπαλλήλων σας και των πελατών σας.
Προτείνουμε να επικοινωνήσετε με το τεχνικό τμήμα της εταιρείας μας προκειμένου να παραλάβετε αντίγραφο του φυλλαδίου αυτού πριν την αποθήκευση και χρήση του προϊόντος..

Εγγύηση

Η ΙCS/Penetron International εγγυάται ότι τα προϊόντα της παράγονται κάτω από πιστοποιημένες με ISO διαδικασίες, περιέχουν όλα τα συστατικά στις σωστές αναλογίες, είναι πολύ υψηλής ποιότητας και δεν εμφανίζουν κανένα ελάττωμα. Σύμφωνα με την εγγύηση αυτή , θα αντικατασταθεί χωρίς καμία επιβάρυνση οποιοδήποτε προϊόν εφόσον αποδειχθεί ότι είναι ελαττωματικό, έχουν τηρηθεί αυστηρά οι δημοσιευμένες οδηγίες εφαρμογής και εφόσον το προϊόν αυτό έχει κριθεί κατάλληλο για την συγκεκριμένη εφαρμογή. Η ΙCS/Penetron International Ltd. δεν εγγυάται την καταλληλότητα των προϊόντων της για κάθε εφαρμογή. Ο χρήστης σε συνεργασία με τον διανομέα των προϊόντων θα προσδιορίσουν την καταλληλότητα του προϊόντος για κάθε συγκεκριμένη χρήση με δική τους ευθύνη και κίνδυνο.
Ενώ έχει ληφθεί κάθε μέριμνα έτσι ώστε οι πληροφορίες που δίνονται στο κείμενο αυτό να είναι σωστές δεν θα πρέπει να αποτελέσουν μέρος οποιουδήποτε συμβολαίου. Οι αγοραστές των προϊόντων θα πρέπει να εξακριβώσουν εάν η εταιρεία έχει κάνει κάποιες αλλαγές στις προδιαγραφές ή στις λεπτομέρειες εφαρμογής από τότε που έχει τυπωθεί το έντυπο αυτό.

Νομική Σημείωση

Όλες οι υποδείξεις, τα τεχνικά στοιχεία και τα πειραματικά δεδομένα που περιλαμβάνονται σε αυτό το τεχνικό φυλλάδιο προϊόντος είναι βασισμένα στα αποτελέσματα ελεγχόμενων εργαστηριακών δοκιμών ή σε πραγματικά αποτελέσματα εργοταξιακών εφαρμογών.
Παρόλα αυτά η ICS/Penetron International δεν δίνει οποιασδήποτε μορφής εγγύηση αναφορικά με αυτά τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση τα στοιχεία αυτά παρέχονται με καλή πίστη βασισμένα στην μέχρι την έκδοση αυτού του φυλλαδίου εμπειρία της ICS/Penetron International.
Λόγω των διαφορετικών συνθηκών αποθήκευσης, διαχείρισης και εφαρμογής των υλικών η ICS/Penetron International δεν αποδέχεται καμία νομική ευθύνη που θα προκύψει από τα επακόλουθα των εφαρμογών αποτελέσματα.
Προτείνεται στους πιθανούς χρήστες των προϊόντων να κάνουν δειγματοληπτική δοκιμή σε μικρές ποσότητες για να καθορίσουν την καταλληλότητα του εκάστοτε προϊόντος σε σχέση με τις απαιτήσεις της συγκεκριμένης εφαρμογής.
Οι χρήστες των προϊόντων θα πρέπει να ανατρέχουν πάντα στην πιο πρόσφατη έκδοση του τεχνικού φυλλαδίου προϊόντος.

Μοιράσου το στα social media