Συνοπτική παρουσίαση των προϊόντων της σειράς WINWET
και των λύσεων που προσφέρουν

https://sts.gr/wp-content/uploads/2015/06/WINWET-%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%B1-1-5-20-%CE%BB%CE%AF%CF%84%CF%81%CF%89%CE%BD.jpg       https://sts.gr/wp-content/uploads/2015/06/WINWET-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AC%CE%B4%CE%B5%CF%82-151020-%CE%BA%CE%B9%CE%BB%CF%8E%CE%BD.jpg

1. ΔΙΕΙΣΔΥΤΙΚΑ ΥΓΡΟΜΟΝΩΤΙΚΑ & ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΑ ΑΝΤΟΧΩΝ
*
Betostal SLN, διεισδυτικός αδιαβροχοποιητής σκυροδέματος: Υγρομονωτική ρητίνη, προστατεύει οριζόντιες επιφάνειες μπετόν (ταράτσες, δάπεδα κτλ.) από την υγρασία και τις μηχανικές φθορές. Επιτυγχάνει και μερική θερμομόνωση από το ψύχος, γιατί διατηρεί την ταράτσα στεγνή και άρα καταργεί την ψύξη λόγω εξάτμισης. Χρησιμοποιείται και ως πρόσμικτο σε κατασκευές.
* Betostal 2/14, η συνεκτική και ενισχυτική ρητίνη: Υγρομονωτική ρητίνη αυξημένης αντοχής σε μηχανικές καταπονήσεις, που χρησιμοποιείται για την προστασία τσιμεντένιων δαπέδων από την απότριψη, επειδή είναι πιο σκληρή και λιγότερο ελαστική από τη ρητίνη Betostal SLN.
* Betostal F/18, το διεισδυτικό υγρομονωτικό αστάρι: Υγρομονωτική ρητίνη, ιδιαίτερα μικρομοριακή, κατάλληλη για υγρομόνωση και προστασία από μηχανικές φθορές σε κατακόρυφες επιφάνειες μπετόν ή σοβά και ιδανικό αστάρι νερού για τέλειο δέσιμο της μπογιάς. Σε συνδυασμό με το Smaltofix δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα της ανερχόμενης υγρασίας σε δάπεδα και σε τοίχους ισογείων και υπογείων.

2. ΥΔΡΟΦΟΒΑ, ΕΛΑΙΟΦΟΒΑ, ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟ UV
* Contraqua 7/50, η πολύπλευρη προστασία επιφανειών: Υδρόφοβη και ελαιόφοβη ρητίνη με πολύ καλό δείκτη προστασίας UV για υγρομόνωση και αποφυγή ρωγμών, ξεφλουδίσματος, λερώματος και ξεθωριάσματος σε βαμμένους τοίχους, κεραμίδια κ.ά. κατακόρυφες και επικλινείς επιφάνειες. Αποτρέπει την παγοπληξία σοβάδων και χρώματος. Επειδή εφαρμόζεται αραιωμένη, δε δημιουργεί πέτσα και κατά συνέπεια δεν ξεφλουδίζει. Επιτυγχάνει και μερική θερμομόνωση από το ψύχος, γιατί διατηρεί τους τοίχους στεγνούς και άρα καταργεί την ψύξη λόγω εξάτμισης.
* Betocryl, η ρητίνη που αντέχει μέσα στο νερό: Υγρομονωτική ρητίνη που αντέχει σε συνεχή επαφή με το νερό ή το βρεγμένο χώμα. Αδιάλυτη σχηματίζει παχύ φιλμ που είναι ιδιαίτερα ανθεκτικό στην επαφή με οξέα και άλλα χημικά. Ιδανική για το φινίρισμα σε στεγανοποίηση ζαρντινιέρας.
* Cerosil, ακρυλική υδατοδιαλυτή ρητίνη με εδικό μίγμα κεριών, που παρέχει στις επιφάνειες αδιαβροχία και υδροφοβία. Είναι ιδανική για σκουρόχρωμες επιφάνειες, επειδή δεν προκαλεί καμία αισθητική αλλοίωση. Αντέχει στην ηλιακή ακτινοβολία και παραμένει αναλλοίωτη για πολλά χρόνια.
* Stainblocker, ελαιόφοβο και υδρόφοβο προστατευτικό υλικό: Ενδείκνυται για όλων των ειδών τις επιφάνειες. Δεν προκαλεί καμία χρωματική αλλοίωση της επιφάνειας, ούτε προσδίδει γυαλάδα. Ουσίες που θα πέσουν στην επιφάνεια αφαιρούνται εύκολα με ένα βρεγμένο πανί. Επιτυγχάνει, επίσης, και απόλυτη αδιαβροχοποίηση των επιφανειών πάνω στις οποίες εφαρμόζεται, προσδίδοντάς τους τέλεια υδροφοβία. Με το Stainblocker μπορείτε να είστε ήσυχοι ότι οι τοίχοι σας δε θα γεμίσουν graffiti, ότι τα μπαλκόνια σας δε θα καταστραφούν από τις κουτσουλιές και ότι μετά το barbeque δε θα αφήσετε πίσω σας μία βεράντα με ανεξίτηλους λεκέδες στο δάπεδο.
** Aquablock, υδρόφοβη ακρυλική ρητίνη: δείτε πιο κάτω, στην κατηγορία 5.
** Stainsealer, υδρόφοβη ακρυλική ρητίνη: δείτε πιο κάτω, στην κατηγορία 5.

3. ΠΡΟΣΜΙΚΤΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ
* Betoplex, το ελαστικό πρόσμικτο που σώζει κατασκευές: Ελαστική υγρομονωτική ρητίνη για τη στεγανοποίηση θεμελίων, δεξαμενών, βόθρων, πισίνων, ζαρντινιέρων κτλ. με τσιμεντοκονία (σε συνδυασμό με το Betocryl). Παρασκευάζει ελαστικό και αδιάβροχο τσιμεντοκονίαμα, αριάνι και επισκευαστικό τσιμέντο που δε ρηγματώνουν ενώ στεγνώνουν. Με ψεκασμό εξασφαλίζει ομαλό στέγνωμα φρέσκιας πλάκας χωρίς ρηγματώσεις. Ιδανικό πρόσμικτο για κόλλα ή λάσπη πλακιδίων.
* Polibond Elastico, ακρυλική ρητίνη μεγάλης ελαστικότητας σχεδιασμένη ειδικά για την κατασκευή «υδραυλικής τσιμεντόκολλας». Είναι η ιδανική λύση για γέμισμα ρωγμών που έχουν προέλθει από καθίζηση εδάφους ή δαπέδου.
* Betostal SLN, πρόσμικτο για αδιαβροχία & ενίσχυση αντοχών: Ιδανικό πρόσμικτο λάσπης τοιχοποιίας, για μεγαλύτερη συγκολλητικότητα και μηχανικές αντοχές. Σε συνδυασμό με το Betoplex είναι ιδανικό πρόσμικτο για κατασκευή αδιάβροχων τοιχίων και πυθμένα πισίνας, δεξαμενής, ζαρντινιέρας, βόθρου, φρεατίου, τοιχίων στήριξης εδάφους κτλ. Χρησιμοποιείται και ως διεισδυτικό υγρομονωτικό.
* Sovaplex DS, πρόσμικτο για ελαστικό & αδιάβροχο σοβά: Πρόσμικτη ρητίνη, αντί του ασβέστη, για ελαστικό και αδιάβροχο σοβά χωρίς άσπρα στίγματα και ραδιενεργά στοιχεία, με μεγάλη συγκολλητικότητα σε κατακόρυφες επιφάνειες και σε ταβάνια και με άριστη εργασιμότητα, που «δένει» άριστα με την τοιχοποιία και δε ρηγματώνει.
* Duraplex, το αδιάβροχο πρόσμικτο για βαριές κατασκευές: Πρόσμικτη ρητίνη υψηλής αντοχής, για την κατασκευή αδιάβροχων και ανθεκτικών σε μηχανικές καταπονήσεις δομικών στοιχείων από σκυρόδεμα, τσιμεντένιων τούβλων, κυβόλιθων, στύλων ηλεκτροδότησης, μπλοκιών για λιμάνια κ.ά. τσιμεντένιων αντικειμένων που απαιτούν υψηλή αντοχή και δε χρειάζονται ελαστικότητα.
* Acryplex, Πρωτοποριακό υγρό πρόσμικτο ακρυλικής βάσης σχεδιασμένο για πλαστικά χρώματα νερού, στα οποία προσδίδει καλύτερη δυνατότητα πρόσφυσης σε λείες επιφάνειες, όπως γυαλί, μέταλλο, πλαστικό κτλ. Επίσης, το ίδιο υλικό χρησιμοποιείται ως πρόσμικτο σε τσιμεντοκονίες, επισκευαστικό τσιμέντο, κόλλα πλακιδίων, λάσπη αρμολόγησης και άλλες εφαρμογές, όπως το Βetoplex, για ακόμα μεγαλύτερη ελαστικότητα.

4. ΕΠΙΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ – ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΩΝ ΜΕ ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΟΣΦΥΣΗ
*
Armofix, γεμιστικό και στεγανοποιητικό ρωγμών & αρμών: Πρωτοποριακή παχύρρευστη αδιάβροχη ελαστική ρητίνη για γέμισμα αρμών διαστολής, ρωγμών κ.ά. κοιλωμάτων όπου απαιτείται αδιαβροχία μαζί με άριστη πρόσφυση, ελαστικότητα, βατότητα και αντοχή στην υπεριώδη ακτινοβολία. Χρησιμοποιείται σκέτη ή αναμιγμένη με τσιμέντο, όταν η εφαρμογή απαιτεί μεγαλύτερες αντοχές σε έντονες συστολοδιαστολές, μηχανικές φθορές κτλ.
** Smaltofix, το αδιάβροχο λευκό του Λευκού Οίκου: Λευκό ή χρωματιστό ρητινούχο υλικό που στεγανοποιεί αρνητικές πιέσεις σε υπόγεια με ένα απλό πέρασμα με ρολό πάνω στον υγρό τοίχο του υπογείου. Σε συνδυασμό με το Betocryl στεγανοποιεί θεμέλια, δεξαμενές, πισίνες, ζαρντινιέρες κτλ. χωρίς τσιμεντοκονία. Επίσης, αποτελεί τέλειο φράγμα υδρατμών (αντί της πίσσας, που δεν αντέχει για πολλά χρόνια) για προστασία της θερμομόνωσης ταράτσας με πολυουρεθάνη. Επιπλέον, παρέχει ανακλαστική θερμομόνωση από τη ζέστη. Επιτυγχάνει και μερική θερμομόνωση από το ψύχος, γιατί διατηρεί ταράτσες και τοίχους στεγνούς και άρα καταργεί την ψύξη λόγω εξάτμισης.
** Smaltolack, υλικό υψηλών αντοχών, που περιέχει το ηφαιστειογενές ορυκτό “οψιδιανός” και έναν ειδικό συνδυασμό ακρυλικών ρητινών, που χάρη στην ελαστικότητα και τη σκληρότητά του εξασφαλίζει στα δάπεδα αντοχή σε φορτία, κρούσεις, τριβές, συστολοδιαστολές, σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από τα εποξειδικά δάπεδα, με το επιπλέον πλεονέκτημα του πολύ αργού ρυθμού γήρανσης, του χαμηλού κόστους και της απλής εφαρμογής, αφού είναι ενός και όχι δύο συστατικών.
Σημείωση: Για στεγανοποίηση τοιχίων κ.ά. επιφανειών βλ. και POLYUREA 91PU250, καθώς και FPU 51PC101.

5. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΠΕΤΡΑ, ΜΑΡΜΑΡΑ, ΜΩΣΑΪΚΟ, ΑΡΜΟΥΣ ΚΤΛ.
** Betostal SLV,αδιαβροχοποιητής αρμών, μαρμάρου, πέτρας: Υγρομονωτική ρητίνη για αρμούς πλακιδίων, πέτρα, μάρμαρα, μωσαϊκό, ψηφίδες κτλ. Αποτρέπει την παγοπληξία. Ζωντανεύει ελαφρά τα χρώματα, χωρίς να προσδίδει αντιαισθητική γυαλάδα. Δε δημιουργεί πέτσα και κατά συνέπεια δεν ξεφλουδίζει.
** Brilux, το διακριτικό βερνίκι για πετρώδεις επιφάνειες: Διακριτικό βερνίκι αμετάβλητο στο χρόνο για πλάκες Καρύστου, μάρμαρα, πλακίδια, ψηφίδες, λιθοδομές, κεραμίδια, εμφανές μπετόν, χρωματιστό σοβά κτλ. Έχει άριστη πρόσφυση, ζωντανεύει τα χρώματα χωρίς να αλλάζει την απόχρωσή τους, δε φθείρεται από την υπεριώδη ακτινοβολία και δεν ξεφλουδίζει.
** Aquablock, υδρόφοβη ακρυλική ρητίνη, που αδιαβροχοποιεί αρμούς, μάρμαρα, πέτρα, μωσαϊκό κτλ., όπως και το Betostal SLV, με την επιπλέον ιδιότητα της υδροφοβίας, δηλαδή το νερό δε στέκεται καθόλου πάνω στην επιφάνεια, φεύγει όπως ο υδράργυρος. Κατάλληλο και για την προστασία μεταλλικών επιφανειών από την οξείδωση. Έχει αντικολλητικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται και για την προστασία βαμμένων επιφανειών αντί του Contraqua 7/50, ως πιο καλή λύση, επειδή είναι εντελώς διαφανές και δεν αφήνει “νερά”.
** Stainsealer, υδρόφοβη ακρυλική ρητίνη, ιδιαίτερα αντικολλητική και αντιρρυπαντική, κυρίως για τραχίες οριζόντιες επιφάνειες, όπου επικάθηται σκόνη και άλλοι ρύποι, που δεν απομακρύνονται εύκολα.

6. ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΥ ΞΥΛΟΥ, ΥΦΑΣΜΑΤΟΣ, ΔΕΡΜΑΤΟΣ
** Contraqua WS, η πολύπλευρη προστασία του ξύλου: Σιλικονούχο προϊόν για την αδιαβροχοποίηση ξύλινων κατασκευών (βερνικωμένων ή αβερνίκωτων) και τον εύκολο καθαρισμό τους από σκόνες, χώματα, αλμύρα, λάδια κτλ. Προστατεύει το βερνίκι από την υπεριώδη ακτινοβολία. Είναι το μόνο από τα προϊόντα WINWET που θέλει επανάληψη, περίπου κάθε 2 χρόνια. Δε δημιουργεί πέτσα και κατά συνέπεια δεν ξεφλουδίζει.
** Hydrophobe, αδιαβροχοποιητής υφασμάτων και δέρματος: Αδιαβροχοποιητής υφασμάτων και δερμάτινων ειδών για ρούχα, παπούτσια, τσάντες, σαλόνια, καλύμματα, χαλιά κτλ.

7. ΑΝΤΙΑΝΑΦΛΕΚΤΙΚΑ ΕΜΠΟΤΙΣΜΟΥ
*
Ektovil Χ-250, αντιαναφλεκτικό βερνίκι ξύλου: Αντιαναφλεκτικό βερνίκι νερού για την προστασία ξύλινων κατοικιών, επίπλων, θυρών, κουφωμάτων κτλ. από τη φωτιά.
* Ektovil Verde, ψεκαζόμενο αντιαναφλεκτικό για φυτά: Για ψεκασμό σε αγροτικές και δασικές εκτάσεις για την προστασία δέντρων, θάμνων, καλλιεργειών, ξερών χόρτων κ.ά. φυτών από τη φωτιά. Λειτουργεί και ως άριστο οικολογικό υλικό κατάσβεσης, είναι δε πολύ καλό λίπασμα για τα φυτά. (Αυτό το υλικό, επειδή δεν αφορά εφαρμογή σε κατασκευές, ανήκει στην ενότητα Πυροπροστασία – Πυρόσβεση.)

8. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ – ΜΥΚΗΤΟΚΤΟΝΑ
* Fungostop, οικολογικό υδατικό μυκητοκτόνο: Αντιμετωπίζει τη μούχλα και τα άλγη σε τοίχους, ταράτσες, ταβάνια, ξύλα, αρμούς κτλ.
* Jet Clean, οικολογικό διεισδυτικό καθαριστικό: Διεισδύει βαθιά μέσα στους πόρους του σκυροδέματος και άλλων πορωδών επιφανειών και τους καθαρίζει σε βάθος

9. ΧΡΩΜΑΤΑ
*
Coverlack 935, οικολογικό πλαστικό χρώμα: Υψηλής ποιότητας αδιάβροχο ακρυλικό λευκό πλαστικό χρώμα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου με πρώτες ύλες Ιταλίας, με μεγάλη καλυπτικότητα, αντικολλητικό για τη σκόνη, χωρίς διαλύτες και άλλες καρκινογόνες ουσίες, χωρίς ενοχλητική οσμή, ανθεκτικό στην ηλιακή ακτινοβολία, με αντοχή στο σαπούνι, με μυκητοκτόνο κατά της μούχλας, χρωματίζεται εύκολα χωρίς να καταναλώνει πολύ χρώμα, ακόμα και σε σκούρες αποχρώσεις, διάρκεια ζωής σε εξωτερικούς χώρους τουλάχιστον για 8 χρόνια.
* Coverlack Thermo, χρώμα όμοιο με το πιο πάνω, με την πρόσθετη ιδιότητα της θερμοσυσσώρευσης λόγω υψηλής θερμοχωρητικότητας. Συσσωρεύει θερμική ενέργεια από τη θέρμανση του κτιρίου και την αποδίδει για αρκετές ώρες μετά το κλείσιμο της θέρμανσης. Ιδανικό για εσωτερικούς τοίχους σε θερμαινόμενους χώρους.
** Smaltofix & Smaltolack: Δείτε την κατηγορία: Επικαλυπτικά στεγανοποιητικά με ισχυρή πρόσφυση.
* Antitherm & Aerozyl: Δείτε την κατηγορία: Θερμομονωτικές ανακλαστικές ή ψυχρές βαφές.

10. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΛΛΑ
* Ferofix, αντισκωριακό primer για σκουριασμένα σίδερα, που αντιδρά με τη σκουριά και τη μετατρέπει σε μεταλλική ένωση, ετοιμάζοντας έτσι την επιφάνεια για βάψιμο.
* Feracryl, οικολογικό διαφανές υδροδιαλυτό αστάρι μετάλλων με αντισκωριακές ιδιότητες.
* Rustblocker, οικολογικό υδροδιαλυτό χρώμα μετάλλων με αντισκωριακές ιδιότητες. Aντιδρά χημικά με τον σίδηρο και μπλοκάρει την ήδη υπάρχουσα σκουριά, ενώ δεν επιτρέπει την δημιουργία καινούργιας.
* Rustblocker Plus, αδιάβροχο και αντιρρυπαντικό αυτοπλενόμενο οικολογικό υδατοδιαλυτό αντισκωριακό χρώμα για μέταλλα
* Rustblocker Primer , oικολογικό υδτοδιαλυτό αδιαφανές αντισκωριακό αστάρι μετάλλων

11. ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΕΣ Ή ΨΥΧΡΕΣ ΒΑΦΕΣ
(Θα τις βρείτε στην ενότητα Μόνωση Θερμότητας μαζί με άλλες ανακλαστικές βαφές και άλλες λύσεις θερμομόνωσης)
* Aerozyl, πρωτοποριακό χρώμα νανοτεχνολογίας, που παρέχει ταυτόχρονα 5 λειτουργίες: βαφή ρελιέφ, στεγάνωση, θερμομόνωση, ηχομόνωση, πυροπροστασία. Εφαρμόζεται σε ταράτσες και σε εξωτερικούς τοίχους.
* Antitherm, λευκό, λείο χρώμα νανοτεχνολογίας, με αντιθερμικές ιδιότητες, πιστοποιημένο από τον Δημόκριτο. Εφαρμόζεται σε εσωτερικούς τοίχους για οικονομία ενέργειας το χειμώνα και σε εξωτερικούς τοίχους για δροσιά μέσα στο σπίτι το καλοκαίρι. Εφαρμόζεται επίσης και σε ταράτσες.

_____________________________________

* Όλα αυτά τα υλικά είναι υδατοδιαλυτά, οικολογικά, χωρίς διαλύτες καρκινογόνους και επιβλαβείς για το αναπνευστικό σύστημα.
** Το White Spirit που περιέχουν αυτά τα ακρυλικά ρητινούχα υλικά είναι φιλικό προς το περιβάλλον και την υγεία, όταν λαμβάνονται οι απαιτούμενες προφυλάξεις.

Μοιράσου το στα social media