Ektovil Verde
ψεκαζόμενο αντιαναφλεκτικό οικολογικό υγρό για φυτά

Αγοράστε τώρα το Ektovil Verde από το e-shop μας
ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις
1. Ταυτότητα του προϊόντος
Κατηγορία WINWET: 7. Αντιαναφλεκτικά εμποτισμού
Περιγραφή προϊόντος: Αντιαναφλεκτικό και αδιάβροχο ρητινούχο υλικό, λευκό, διεισδυτικό και επικαλυπτικό υδατοδιαλυτό συμπολυμερές γαλάκτωμα ακρυλικού τύπου, για την προστασία κήπων και αγροτικών και δασικών εκτάσεων από τη φωτιά καθώς και για την κατάσβεση πυρκαγιών.
Δεδομένα ασφαλείας: Δεν περιέχει καρκινογόνους διαλύτες, έχει ως βάση το νερό. Η πολυμερισμένη ρητίνη είναι εντελώς οικολογική. Δεν περιέχει φαινολικούς πλαστικοποιητές, διαλύτες και φορμαλδεΰδη.
Για περισσότερες λεπτομέρειες ζητήστε το Φύλλο Δεδομένων Ασφαλείας του προϊόντος.
Υλικά πάνω στα οποία
εφαρμόζεται:
Δέντρα, θάμνοι, αγροτικές καλλιέργειες, ξερά χόρτα κ.ά. φυτά που χρειάζονται προστασία από τη φωτιά.
2. Στοιχεία για τη λειτουργία του προϊόντος
Ποια προβλήματα
λύνει το προϊόν και
με ποιους τρόπους:
 1. Προληπτική προστασία κατοικιών στην ύπαιθρο: Το κάψιμο των ξερών χόρτων γύρω από κατοικημένα κτήματα ή καλλιεργημένα χωράφια είναι μία συνήθης πρακτική μέθοδος για την πρόληψη του κινδύνου της πυρκαγιάς. Η μέθοδος αυτή, όμως, έχει αρκετό κόστος σε χρόνο και σε κούραση, επιπλέον ο καπνός μολύνει το περιβάλλον και προκαλεί παράπονα από τους γείτονες. Τέλος, δεν είναι απόλυτα εγγυημένη, γιατί δεν μπορεί πάντα να επεκταθεί σε αρκετά μεγάλη έκταση γύρω από το κτήμα (είτε λόγω κακής προσβασιμότητας είτε για άλλους λόγους), ούτε είναι βέβαιο ότι η φωτιά δε θα βρει κάποια στιγμή καινούργια χόρτα για να περάσει προς το κτήμα.
 2. Προστασία κατοικιών όταν ήδη έχει ξεσπάσει πυρκαγιά: Όταν βλέπουμε τη φωτιά να πλησιάζει προς το σπίτι μας, καταβρέχουμε τη γύρω περιοχή και το ίδιο το σπίτι για να το σώσουμε, όμως το νερό εξατμίζεται πολύ πριν έρθει η φωτιά, εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας που αναπτύσσεται σε όλη την περιοχή.
 3. Ζώνες πυροπροστασίας δασών: Για την προστασία των δασών η καθιερωμένη πρακτική είναι η δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας, που δημιουργούνται με την αφαίρεση δέντρων, θάμνων και χόρτων σε μεγάλο πλάτος και για μεγάλα μήκη. Αυτή η διαδικασία έχει μεγάλο κόστος, το οποίο πρέπει να επαναλαμβάνεται σε τακτά διαστήματα, επειδή συνέχεια φυτρώνουν καινούργια φυτά μέσα στις ζώνες. Επιπλέον, έχει το μειονέκτημα ότι είναι μία καταστροφική μέθοδος, επειδή καταστρέφει ένα μικρό ποσοστό από τα δέντρα του δάσους. Είναι, θα λέγαμε, ένα αναγκαίο κακό.
 4. Καταστροφή αγροτικών καλλιεργειών από τη φωτιά: Οι αγροτικές καλλιέργειες βρίσκονται συχνά σε χειρότερη μοίρα από τα δάση, επειδή σε αυτές δεν έχει καθιερωθεί η δημιουργία ζωνών πυροπροστασίας. Έτσι, σε περίπτωση πυρκαγιάς γίνονται καίγονται πολύ πιο γρήγορα από τα δάση.
 5. Πυρκαγιές από τσιγάρα στους εξοχικούς δρόμους: Κατά μήκος των εξοχικών δρόμων που διασχίζουν δασώδεις ή θαμνώδεις περιοχές υπάρχει πάντα κίνδυνος πυρκαγιάς από τσιγάρα που πετούν απρόσεκτοι οδηγοί και επιβάτες αυτοκινήτων.
 6. Το νερό εξατμίζεται πριν σβήσει τη φωτιά: Όταν οι πυροσβέστες ή τα πυροσβεστικά αεροπλάνα ρίχνουν νερό κατευθείαν πάνω στη φωτιά, η μεγαλύτερη ποσότητα εξατμίζεται πριν προλάβει να τη σβήσει.
 7. Κίνδυνος αναζωπύρωσης: Επειδή πάντα υπάρχει ο φόβος της αναζωπύρωσης, οι πυροσβέστες είναι υποχρεωμένοι να κάνουν οικονομία στο νερό και να περιμένουν για πολλές ώρες αφού σβήσουν τη φωτιά καθηλωμένοι σε κάποιες περιοχές, αντί να πάνε πιο κάτω σε άλλες περιοχές όπου η φωτιά μαίνεται ακόμα.
 8. Διάβρωση πυροσβεστικών αντλιών και αεροπλάνων: Κάποια επιβραδυντικά υλικά καύσης διαβρώνουν τα μέταλλα, με αποτέλεσμα να καταστρέφουν τις αντλίες και τα πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Αρχή λειτουργίας
και τρόπος δράσης:
Το ψεκαζόμενο προϊόν επικάθηται πάνω στις επιφάνειες των φυτών. Στη συνέχεια, καθώς το νερό εξατμίζεται, το προϊόν στεγνώνει και χάρη στην ακρυλική ρητίνη που περιέχει προσκολλάται πάνω στα φυτά και τα κάνει άκαυστα χάρη στα ειδικά αντιαναφλεκτικά συστατικά που περιέχει.
Οφέλη: 1. Προστατεύει τα φυτά από τη φωτιά.
2. Αποτελεί λίπασμα για τα φυτά.
3. Πρόσθετο στο νερό ενισχύει την κατασβεστική δράση του σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Πλεονεκτήματα έναντι άλλων μεθόδων: Πολύ πιο οικονομική και αποτελεσματική μέθοδος και πολύ πιο εύκολη στην εφαρμογή της και πιο οικολογική από το κάψιμο των ξερών χόρτων.
Σύγκριση με άλλα υλικά της οικογένειας Winwet: Σε σύγκριση με το EktovilX-250 η διαφορά του έγκειται στο πεδίο εφαρμογής: εκείνο προστατεύει ξύλινες κατασκευές από τη φωτιά, ενώ το Ektovil Verde προστατεύει χόρτα, δέντρα, θάμνους και άλλα φυτά, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί και ένα πολύ καλό λίπασμα.
Πειράματα ελέγχου της αποτελεσματικότητας του προϊόντος: Ψεκάστε ξερά χόρτα με Ektovil Verde και όταν στεγνώσει προσπαθήστε να τα κάψετε. Θα διαπιστώσετε ότι τα χόρτα δε θα αναφλέγονται.
Πεδία εφαρμογής: Αυτός ο χώρος θα καλυφθεί προσεχώς με συνδέσμους (links) που θα οδηγούν σε ένα ξεχωριστό κείμενο για κάθε διαφορετικό πεδίο εφαρμογής του προϊόντος.
3. Η εφαρμογή του προϊόντος
Απαραίτητος εξοπλισμός για την εφαρμογή: Ένας ψεκαστήρας με αρκετά μακρύ λάστιχο τοποθετημένος πάνω σε αυτοκίνητο.
Προετοιμασία επιφάνειας πριν την εφαρμογή: Πρέπει τα φυτά να είναι στεγνά, να μην έχει βρέξει πρόσφατα.
Προστασία
άλλων επιφανειών:
Επειδή, όταν στεγνώσει πάνω σε μάρμαρα, πλακάκια, μέταλλα κ.ά. επιφάνειες, πολύ δύσκολα καθαρίζεται, προστατέψτε τέτοιες επιφάνειες με νάιλον ή εφημερίδες. Σε περίπτωση που στάξει, σκουπίστε άμεσα καλά την επιφάνεια με βρεγμένο πανί ή χαρτί, πριν αρχίσει ο πολυμερισμός της ρητίνης.
Αραίωση: Το προϊόν χρησιμοποιείται αυτούσιο, χωρίς αραίωση σε νερό.
Αριθμός περασμάτων: Ένας επιμελής ψεκασμός των φυτών αρκεί.
Τρόποι εφαρμογής: Με ψεκαστήρα ή ραντιστήρα.
Απαιτούμενος χρόνος για την εφαρμογή: Η εφαρμογή της ρητίνης είναι πολύ απλή και γρήγορη: σε λίγα λεπτά μπορείτε να ψεκάσετε μεγάλες εκτάσεις, το ίδιο γρήγορα σαν να ραντίζατε με φυτοφάρμακα.
Καιρικές συνθήκες κατά την εφαρμογή: Με συννεφιά ή ηλιοφάνεια, με κρύο ή με ζέστη το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το ίδιο. Αν υπάρχει πρόβλεψη της ΕΜΥ για βροχή, θα πρέπει η εφαρμογή να αναβληθεί.
Κατώτατη θερμοκρασία πολυμερισμού: 16οC. (Τις ώρες που η θερμοκρασία πέφτει κάτω από αυτή τη θερμοκρασία ο πολυμερισμός προσωρινά αναστέλλεται και ξαναρχίζει όταν η θερμοκρασία ανέβει ξανά. Αν, όμως, η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 3οC πριν ολοκληρωθεί ο πολυμερισμός, τότε το νερό που περιέχει η ρητίνη αρχίζει να παγώνει, με αποτέλεσμα να χάνει τη συνεκτικότητά της. Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται η εφαρμογή της ρητίνης όταν κάνει πολύ κρύο. Όταν πλέον έχει πολυμεριστεί, η παγωνιά δεν προκαλεί καμία φθορά στη ρητίνη.)
Χρόνος στεγνώματος: Μέσα σε λίγες ώρες στεγνώνει εντελώς.
Χρόνος ολοκλήρωσης του πολυμερισμού: 4 ημέρες ή λιγότερο. Τις ζεστές και ξηρές ημέρες του καλοκαιριού ο πολυμερισμός διαρκεί περίπου 24 ώρες.
Αν βρέξει πριν ολοκληρωθεί ο πολυμερισμός της ρητίνης: Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με ένα ακόμα χέρι (αφού στεγνώσουν τα φυτά) η ζημιά αποκαθίσταται απόλυτα.
4. Αντοχές του εφαρμοσμένου προϊόντος
Συμπεριφορά σε όξινο και σε αλκαλικό περιβάλλον: Η πολυμερισμένη ρητίνη δεν προσβάλλεται από το αλκαλικό ή το όξινο περιβάλλον που προκαλούν οι καιρικές συνθήκες και άλλοι παράγοντες.
Αντοχή στις μεταβολές θερμοκρασίας: Άριστη.
Αντοχή σε ακραίες
θερμοκρασίες:
Άριστη, ακόμα και σε μεγάλο καύσωνα και σε παγωνιά σαν αυτές που συμβαίνουν μόνο σε ορισμένες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Αντοχή στην υπεριώδη
ακτινοβολία του ήλιου:
Καλή.
Αντοχή σε συνεχή επαφή με νερό ή υγρό χώμα ή άλλη μορφή υγρασίας: Πολύ καλή.
Διάρκεια ζωής: Μέχρι να ρίξει 2-3 καταρρακτώδεις βροχές, το προϊόν παραμένει πάνω στα φυτά.
Περιοδικές προληπτικές επαναλήψεις εφαρμογής: Κάθε άνοιξη, και προαιρετικά άλλη μία φορά μέσα στο καλοκαίρι.
5. Φυσικές ιδιότητες του προϊόντος
Μορφή του προϊόντος
πριν την εφαρμογή του:
Γαλακτώδες λεπτόρρευστο υγρό.
Μορφή του προϊόντος μετά
την εφαρμογή και τον
πολυμερισμό του:
Ενιαία διαφανής, άχρωμη, συνεκτική ελαστική μάζα διάχυτη πάνω στις επιφάνειες των φυτών.
Ελαστικότητα: Πολύ καλή.
Συγκολλητικότητα: Πολύ καλή.
Πρόσφυση – διείσδυση: Μικρή διείσδυση, ισχυρή πρόσφυση λόγω της συγκολλητικότητας.
Αεροδιαπερατότητα και ατμοδιαπερατότητα: Επιτρέπει τη διαπνοή, αν και κάνει επικάλυψη, χάρη στην ειδική μοριακή σύνθεσή της, επειδή η πολυμερισμένη ρητίνη έχει τέτοια μοριακή δομή που επιτρέπει τη διέλευση του αέρα και των υδρατμών ανάμεσα από τα μόριά της. Έτσι, δεν παρεμποδίζει την αναπνοή και τις άλλες οργανικές λειτουργίες του φυτού.
Διαλυτότητα στο νερό: Ναι.
Υφή και εμφάνιση του φυτού μετά την εφαρμογή: Δεν μεταβάλλεται καθόλου.
6. Ικανοποιημένοι πελάτες
Κατάλογος πελατών
(υπό κατασκευή):
Κατάλογος ικανοποιημένων πελατών με αριθμούς τηλεφώνων και ονόματα αρμοδίων, που είναι πρόθυμοι να σας μεταφέρουν τη θετική εμπειρία τους από το προϊόν.
Περιγραφές εφαρμογών
(υπό κατασκευή):
Περιγραφές εφαρμογών του προϊόντος σε εγκαταστάσεις πελατών μας, που αποτελούνται από τις εξής ενότητες:

 • αναλυτική περιγραφή του προβλήματος ή των προβλημάτων που είχε ο πελάτης
 • περιγραφή της λύσης ή των λύσεων που εφαρμόσαμε
 • με ποιους τρόπους διαπίστωσε ο πελάτης ότι η εφαρμογή είχε επιτυχία
Συστατικές επιστολές
(υπό κατασκευή):
Συστατικές επιστολές ικανοποιημένων πελατών που με τη βοήθεια του προϊόντος έλυσαν οριστικά κάποια προβλήματά τους που ως τότε δεν είχαν βρει λύση.
Συχνές ερωτήσεις
και αντιρρήσεις πελατών
(υπό κατασκευή):
Πατήστε εδώ για να σας απαντηθούν τυχόν απορίες, αμφιβολίες και αντιρρήσεις που συχνά προβάλλουν οι υποψήφιοι αγοραστές του προϊόντος, μαζί με τις έγκυρες απαντήσεις που λαμβάνουν σχετικά με διάφορα θέματα, τα κυριότερα από τα οποία είναι:

 • η αρχή λειτουργίας του προϊόντος
 • η αξιοπιστία και η αποτελεσματικότητά του
 • η διάρκεια ζωής του
 • η υγεία και η ασφάλεια κατά τη χρήση του
 • ο τρόπος εφαρμογής του
 • ειδικές συνθήκες που καθιστούν αμφίβολη την επιτυχία της εφαρμογής
 • η εξυπηρέτηση μετά την πώληση (after sales service)
7. Εμπορικές πληροφορίες
Συσκευασία, τιμή,
καλυπτικότητα:
Για τις συσκευασίες, τις τιμές και την καλυπτικότητα πατήστε εδώ.
Ελάχιστη ποσότητα παραγγελίας και άλλοι όροι συνεργασίας Για παραλαβή από την έδρα της εταιρείας ή των τοπικών αντιπροσώπων της δεν υπάρχει κανένας περιορισμός. Για αποστολή ισχύουν οι περιορισμοί ελάχιστης παραγγελίας που αναφέρονται στη σελίδα Όροι Συνεργασίας με Πελάτες.
Εγγύηση: Για πληροφορίες σχετικά με την εγγύηση των προϊόντων WinWet πατήστε εδώ.

Αγοράστε τώρα το Ektovil Verde από το e-shop μας
ή επικοινωνήστε μαζί μας για τυχόν ερωτήσεις

Μοιράσου το στα social media